نماز جمعه به امامت نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد برگزار شد .1403/05/19

نماز جمعه به امامت نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد برگزار شد .1403/05/19
مرداد 20, 1403
328 بازدید

خطبه اول “أعوذ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیطَانِ الرَّجِیمِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللّٰهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبى‌القاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ اجمعین سِیَّما بَقیَّةِ اللهِ فِی الأَرضین.” حجت الاسلام و المسلمین سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه خرم‌آباد، روز جمعه ١٩مرداد ماه ۱۴۰۳ در خطبه‌های نماز جمعه شهرستان خرم‌آباد […]

خطبه اول

“أعوذ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیطَانِ الرَّجِیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللّٰهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبى‌القاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ اجمعین سِیَّما بَقیَّةِ اللهِ فِی الأَرضین.”

حجت الاسلام و المسلمین سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه خرم‌آباد، روز جمعه ١٩مرداد ماه ۱۴۰۳ در خطبه‌های نماز جمعه شهرستان خرم‌آباد که در مصلی الغدیر این شهرستان برگزار شد گفتند:

توصیه به تقوای الهی

قال الله تبارک و تعالی فی کتابه

بِسمِ اللهِ الرَحمنِ الرَحیم
“يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اصْبِرُوا وَصَابِرُوا وَرَابِطُوا وَاتَّقُوا اللَّهَ لَعَلَّكُمْ تُفْلِحُونَ”

“اى كسانى كه ايمان آورده‏ ايد صبر كنيد و ايستادگى ورزيد و مرزها را نگهبانى كنيد و از خدا پروا نماييد اميد است كه رستگار شويد.”
(سوره آل عمران / ٢٠٠)
از منزل ایمان به منزل تقوا و از منزل تقوا به مقصد فلاح و رستگاری. تقوا ابزار است، تقوا توشه است و می خواهد ما را به مقصد برساند، آن مقصدی که رضوان الهی است. خودم و همه شما نمازگزاران را به تقوا، ایمان،عمل صالح،انجام واجبات، دوری از محرمات و پرهیز از شبهات تا رسیدن به قرب الهی فرامی خوانم.

صبر و بخشش موجب خشنودی خدا میشود.

مطابق هفته های پیشین بحث ما پیرامون شیوه زندگی اسلامی است. در این شیوه به فضیلت صبررسیدیم. صبر تأثیر سازنده ای در تعالی خانواده و در اینکه خانواده را به تراز اسلامی برساند دارد.محبت اساس و استحکام خانواده است،پایه و عمود خانواده با محبت طرفینی است.محبت خانواده را سالم نگه می دارد.از آسیب ها مصون و محفوظ نگه می‌دارد.امااین هم روشن است که اعضای خانواده،دو نفری که رکن اصلی خانواده هستند اینها توافق کامل اخلاقی ندارند.درزمینه هایی با هم اختلاف نظردارند و اگر این اختلاف تدبیر نشود و تشدید بشودسلامت خانواده را به خطر می اندازد و در حالت شدیدش منجر به جدایی می‌شود.غیر از مولی الموحدین امیرالمؤمنین علی علیه السلام و حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها که توافق کامل باهم داشتند،در درون خانواده اختلاف نظرها هست؛با چه کسی رفت و آمد کنیم،با چه کسی رفت و آمد نکنیم. مهمانی چه کسی برویم،مهمانی چه کسی نرویم.چه زمانی مهمانی برویم یا چه زمانی مهمانی نرویم.اینها طبیعی است،این اختلاف نظرها هست ولی این باید تدبیر بشود.قرآن کریم در سوره تغابن آیه ١۴ این تدبیر را به ما یادمی‌دهد:

“يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنَّ مِنْ أَزْوَاجِكُمْ وَأَوْلَادِكُمْ عَدُوًّا لَكُمْ فَاحْذَرُوهُمْ وَإِنْ تَعْفُوا وَتَصْفَحُوا وَتَغْفِرُوا فَإِنَّ اللَّهَ غَفُورٌ رَحِيمٌ”

“اى كسانى كه ايمان آورده‏ ايد در حقيقت برخى از همسران شما و فرزندان شما دشمن شمايند از آنان بر حذر باشيد و اگر ببخشاييد و درگذريد و بيامرزيد به راستى خدا آمرزنده مهربان است. ”
جایی که دونفر با هم اختلاف نظر دارند،یکی حرف خودرا صحیح و حرف دیگری را اشتباه می‌داندیا یکی دیگری را خطاکارمی‌داند قرآن کریم طبق این دستور می‌فرماید که عفو کنیدو بالاتر از بخشش اینکه اصلا نادیده بگیرید. در دستور دیگری بالاتر می‌گوید احسان کن. هم بخشش کن و هم آن خطا را در نظر نگیر و هم احسان کن چون تو جانشین خداوند هستی.
اگر این چنین شد آن شیوه ی زندگی اسلامی در درون آن خانواده شکل گرفته است و جامعه ما که اساسش خانواده است یک جامعه ی اسلامی به معنای واقعی می‌شود. طبیعتا در این طور جایی برای بخشش، برای در نظر نگرفتن خطا، برای احسان، صبر لازم است. اعضای خانواده اندیشه می‌کنند که اگر به این دستور الهی عمل کنند خانواده ای سالم و مستحکم شکل می‌گیرد، اگر به آن عمل نکند و در صدد انتقام برآید کینه در خانواده حاکم می‌شود و تجسم عمل انسان کینه توز طبق روایات مانند یک حیوان وارد صف محشر می‌شود. وقتی که اعضای خانواده در رویدادهایی که درون خانواده پیش می آید صبر پیشه کنند و طبق این آیه عمل کنند خداوند از اینها راضی و خشنود خواهد بود و این خشنودی خداوند آنان را از عذاب جهنم نجات خواهد داد.

اگر در خانواده و اجتماع خشنودی خداوند را به دست آوردید طبق آیه ٢٢ سوره نور می فرماید خداوند گناهان این دسته از افراد را می آمرزد :

 

“وَلْيَعْفُوا وَلْيَصْفَحُوا أَلَا تُحِبُّونَ أَنْ يَغْفِرَ اللَّهُ لَكُمْ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ”

“عفو کنند و از مجازات درگذرند؛ آیا دوست نمی دارید خدا شما را بیامرزد؟ [اگر دوست دارید، پس شما هم دیگران را مورد عفو و گذشت قرار دهید]؛ و خدا بسیار آمرزنده و مهربان است.”
یعنی اگر درون خانواده، محله و میان اقوام بخشش کردید و از خطا در گذشتید خداوند شما را می آمرزد و آتش جهنم را بر شما حرام می‌کند.
در میان اقوام و طوایف گاهی کدورت هایی هست این آیه از قرآن می فرماید ببخشید. این وعده الهی است.
ما به سمت قبله می ایستیم،نماز می خوانیم می‌خواهیم بگوییم پروردگارا ما به آیات تو ایمان و اعتقاد داریم.
پس اقوام و قبائل از خطاهای یکدیگر درگذريد، بخشش کنید بلکه به کسی که خطا کرده است احسان کنید آنجایی که جای احسان است. اگر چنین شد دیگر اختلافی نیست، نزاعی نیست، دیگر در دادگستری ها پرونده نداریم. دیگر هجرت های اجباری به خاطر درگیری به وجود نخواهد آمد.

 

خطبه دوم

“بسم الله الرّحمن الرّحیم”
“الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبى‌القاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ الطّاٰهِرینَ والصلاة والسلام عَلی عَلیِِ اَمیرَالمُومِنینَ وَ عَلی فاطِمَةَ الزّهرا سَیِدَةِ النِّساءِ العالَمین وَ عَلی …»

حجت الاسلام و المسلمین سیداحمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه خرم‌آباد،جمعه ١٩مرداد ماه ۱۴۰۳ در خطبه‌‌ دوم نماز جمعه که در مصلی الغدیر خرم آباد برگزار شد گفتند:

 ٢۵مرداد ماه روز خانواده و تکریم بازنشستگان

همه ما مشتاقیم که به زیارت خانه خدا مشرف شویم، هر مسلمان مومنی آرزو دارد که به حج مشرف شود، اگر یکبار مشرف شده دوباره آرزو دارد که نصیبش شود. اگر مشرف نشده دلسوخته تشرف به خانه خدا است که اعمال حج و طواف را به جا بیاورد.ولی امام باقرعلیه السلام فرمودندحج در خانه شماست.کسی یک ماه می‌رود و با آن سختی های سفر که شیرین است یکبار اعمال حج را به جا می آورد.امام باقر فرمودند: بانویی که خانه را برای ورود همسرش آماده می‌کند و مردی که به همسر و فرزندانش خدمت می‌کندثواب هفت حج و عمره در نامه عمل او نوشته می‌شود.یک ماه سفربا مسائلی که دارد ثواب یک حج دارد و این ثواب هفت حج عمره دارد.این گونه ثواب های پرفضیلت برای این است که کانون خانواده سرشار از مهربانی و محبت باشد تا کانون خانواده مستحکم باشد، تا جامعه اسلامی الگو و ممتاز و پیشرو باشد آنچنان جامعه ای که یک جامعه متمدن از آن شکل بگیرد.این کلام گوهربار حضرت امام باقر علیه السلام را هدیه کردم به روز خانواده و تکریم بازنشستگان که روز پنج شنبه بیست و پنج مرداد و دهم صفر است.همه ما بایستی قدر و منزلت بازنشستگان را بدانیم که وضعیت موجود،حاصل زحماتی است که آنان انجام داده اند.البته بازنشستگان خواستنی هایی هم دارند که بایستی برحسب مقدورات مورد توجه قرار بگیرد و خواستنی های آنها در یک برنامه میان مدت، بلند مدت ان شاء الله محقق بشود.

هفتم صفر، شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام

طبق برخی روایات روز دوشنبه هفتم صفر شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام است. شهادت امام حسن مجتبی علیه السلام را تسلیت عرض می کنم. امام حسن مجتبی علیه السلام امامی شجاع بودند، متعلق به خاندانی بودند که در آن خاندان حمزه سیدالشهدا، جعفر طیار و حضرت امیرالمؤمنین علی علیه السلام بودند. امامی شجاع بود و شجاعت هایشان را در جنگ هایی که در زمان امیرالمؤمنین بود نشان دادند.اما در موقعیت امام حسن علیه السلام جنگ با معاویه یعنی نابودی مکتب اسلام،لذا برای حفظ مکتب از جنگ خودداری کرد و انتقاد و اعتراض و طعنه ی دوستان را برای حفظ مکتب و اسلام تحمل کردند.

پنجم صفر، شهادت حضرت رقیه سلام الله علیها

شهادت حضرت رقیه سلام الله علیها را که شنبه 20 مرداد و پنجم صفر است را تسلیت می‌گویم که این شهادت هم خودش چهره پلید حکومت یزید را آشکار تر کرد.

رحلت حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ محمدباقر امیرانصاری

روز گذشته در شهرستان درود، جناب حجت الاسلام و المسلمین حاج شیخ محمدباقر امیرانصاری از دنیا رفتند و به دیار باقی شتافتند. رحلت این عالم پارسا و خدمتگزار و مبلغ و مروج معارف اسلامی و آموزه های اهل بیت عصمت و طهارت را به پیشگاه امام عصر عجل‌الله‌تعالی‌فرجه‌شریف، مقام معظم رهبری، جامعه روحانیت،حوزه های علمیه،عموم مردم استان لرستان و شهر درود تسلیت عرض میکنم و برای آن عالم زاهد پارسای ساده زیست علو درجات را درخواست میکنم. حضور مستمر و مداوم درمسجد ومحراب و منبر،اقامه نمازجماعت نصیحت ها و موعظه های پدرانه برخاسته از صفای باطن،خدمات فرهنگی واجتماعی فراوان و ارشاد وهدایت و اصلاح امور مردم و ساده زیستی از این عالم بزرگوارشخصیتی محبوب،مقبول و مورداعتماددر بین آحادمردم خصوصا در شهرستان درود ساخته بودکه برای بازماندگانش هم صبروشکیبایی وبرای این عالم بزرگوارهم علو درجات را درخواست میکنم.

انتقام خون شهید هنیئه وظیفه و حق ملی ملت ایران

کشور ما شاهد رویدادی غم انگیز بودو آن هم شهادت رئیس دفتر سیاسی حماس، شهید حاج اسماعیل هنیئه که به دعوت رسمی نظام جمهوری اسلامی مهمان ملت ایران بود ولی از سوی رژیم یاغی وگرگ صفت اشغالگر قدس هم خاک سرزمین مارامورد تعدی قرارداد و هم این مجاهدخستگی ناپذیررا به شهادت رسانید.ملت ایران انتقام این شهید و شهدای انقلاب اسلامی وبرخی از شهدایی که توسط این رژیم به درجه رفیع شهادت نائل شدندوظیفه ملی و حق ملی خود می دانند.مردم ما ضمن اینکه خواستار اقدام قاطعانه، هوشمندانه و پشیمان کننده از سوی مقامات سیاسی ونظامی وامنیتی کشورهستند اما زمان این اقدام را به تصمیم مسؤلان سیاسی ونظامی و امنیتی موکول می‌کنند هرزمانی که بهترین زمان برای اجرای این اقدام بود همان زمان را ان شاء الله عمل خواهند کرد.

نقاط ضعف و قوت استان

ما در استانمان نقاط قوت زیاد داریم، نقاط ضعفی هم داریم که بخشی از این نقاط را خود ما بایستی برطرف کنیم.
امروز صبح در جمع سیصد و پنجاه نفر از نخبگان دانش آموزی بودم که به عنوان مسؤلین بسیج دانش آموزی انتخاب شده بودند،در مرکز استان چهار روز برای اینها برنامه های دینی، مذهبی، سیاسی و تشکیلاتی گذاشته بودند.البته اینها منتخب هستند، چندین برابر این جوانان مومن انقلابی در استان ما وجود دارداینها نقاط قوت است که بسیج دانش آموزی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی این کار مهم را انجام می دهد. به همین میزان اتحادیه های انجمن های اسلامی، برنامه های معنوی، فرهنگی، دینی، اردویی و مذهبی دارد.سازمان دانش آموزی به همین ترتیب. روز گذشته مجمع مشورتی دفتر نمایندگی ولی فقیه در استان، شاهد حضور دویست نفر از نوجوانان و جوانانی بودند که برای این ها برنامه های ورزشی و آمادگی جسمانی و فرهنگی تهیه دیده شده، حوزه ی هنری ما مشاهده کردم که در باب جوانی جمعیت برنامه های خوبی تدارک دیدند و در سراسر استان و کشور در این حوزه هنری جمع شده بودند و برنامه های خوبی را تدارک دیده بودند.حلقه صالحین مساجد فعالیت های ارزشمندی را در سطح استان زیر نظر مربی، سرمربی و استادیار انجام می‌دهند. سازمان اوقاف در حال انجام مسابقات قرآنی است. و همچنین سازمان تبلیغات، برنامه هایی تحت عناوین مختلف مانند دختران حاج قاسم و برنامه های متنوع دیگری هر کدام در حال سازندگی و رشد و تعالی نوجوانان و جوانان هستند. جلسات فرهنگی و مذهبی هر هفته در روزهای خاص در محافل خانگی در حال انجام است که به برخی از آنها که فرصت میکنم از نزدیک میروم و هم کمیت ها و کیفیت ها و هم نقاط قوت و ضعف را مشاهده میکنم.
اتحادیه های قرآنی، فعالیت های قرآنی را هر هفته در محافل خانگی انجام می‌دهند و در یک ساعت مشخصی این جلسات برگزار می‌شود و به صورت مجازی همه در آن محفل حضور دارند.برخی از آقایان و خانم های مومنه و مومن بخشی از خانه خود را به دارالقرآن اختصاص داده اند. بخشی از خانه خود را به حسینیه تبدیل کرده اند این روزها هم که مشاهده می‌کنیم که مواکب حسینی و هیئت های سینه زنی و هیئت های دینی و مذهبی خود را آرام آرام برای راهپیمایی اربعین آماده می کنند. این ها از نقاط قوت است و جای تشکر و قدردانی دارد گرچه شما نیاز به تشکر و قدردانی هیچکس هم ندارید حتی اگر کسانی موانعی هم جلوی راه شما قرار دهند از آن چنان اعتقاد راسخی برخوردار هستید که به مسیر خودتان ادامه می‌دهید.اینها نقاط قوت است که اگر انسان ساعت ها راجع به اینها صحبت کند جا دارد.

ولی این نقاط قوت را بایستی فرهیختگان و برجستگان و روحانیت ما و مبلغین ما در مساجد، در حوزه ها و دانشگاه ها و محافل گوناگونی که تشکیل می‌شود این نقاط قوت را بیان کنند البته نقاط ضعفی هم داریم که اگر فرصت شد در این خطبه بیان میکنم. نقاط ضعفی که حتما نیاز به همراهی اقشار مختلف هست، برخی از آنها را فقط نام خواهم برد.فرض کنید در باب آتش سوزی هایی که در جنگل ها به وقوع می‌پیوندد،طبق برآورد محاسبه سال ١۴٠٠ یک درخت بلوط، یک میلیارد تومان ارزش دارد. از کسانی که در این کار تخصص دارند خواهش میکنم راجع به اینها بیشتر گفتگو کنند، بیشتر به اطلاع مردم برسانند، در سکونتگاه هایی که نزدیک جنگل های بلوط هستند با مردم گفتگو کنند،برخی از این آتش سوزی ها مطمئنا عمدی است. اگر توجه بشود که یک هکتار جنگل بلوط، دوهزاروپانصد بشکه آب را درون خودش نگه می‌دارد، یک هکتار جنگل بلوط پانصدهزار لیتر،یعنی دوهزار و پانصد بشکه را درون خودش نگه می‌دارد یعنی خودش یک سد است، حالا ما سد را گاهی جلوی چشممان می‌بینیم، گاهی آن سد سفره زیرزمینی است. اینها را بیان کنید، فرصت نیست همه نکات را اینجا بگویم. میدانم که برخی از شما در رنج هستید. اینها نقاط ضعف ماست، ما نقاط ضعف دیگری هم داریم. دوباره مراجعه کرده اند به دفتر نماینده ولی فقیه با طومار و امضاهای زیادی از طبخ غذا. این متوفایی که از دنیا رفته است خمس وزکات و رد مظالم بدهکار است. با این کارها روح او را به رنج می آورید. اینها نکاتی است و به آن فکر کنید و ان شاء الله بتوانیم با همفکری یکدیگر این نکات و نقاط ضعف را تبدیل به نقاط قوت کنیم. جنگل بلوط مانع می‌شود که هوای داغ و گرم گرمسیر وارد منطقه‌ معتدل و سردسیر بشود. آیا ما نمی خواهیم هوای مطلوبی داشته باشیم؟ اینها را بیان کنید.
باید راجع به کشت وسیع خشخاش صحبت کرد.استفاده از اسلحه در جاهایی که مراسم شادی را تبدیل به عزا می‌کند.در جاهایی که یک انسان را به پای دار اعدام می‌برد. اینها نقاط ضعف است. باید اینهارا ان شاء الله در مجامع مختلف بگوییم.

عوامل رشد و سقوط حکومت ها

آخرین مطلب این است که در روزهای آینده رئیس جمهور، کابینه خود را به مجلس شورای اسلامی معرفی خواهد کرد. دو نکته در طول تاریخ عامل رشد نظام ها و حکومت ها و دوعامل دیگر عامل توقف و سقوط بوده است.
عاملی که باعث رشدشده است توجه به اصول است. اصول و فروع را با هم عوض نکردن. به اصولی که مردم نیاز دارند و نیاز اصلی مردم است توجه شود. اگر سراغ فرع رفتیم موفق نمی‌شویم.
نکته دوم؛ به کارگیری افراد شایسته، متعهد و کارآمد؛ هرجا ما در طول این چهل و چند سال در مقاطعی این افراد مسؤلیت داشتند نقطه قوت ما شد. هرجا افرادی که شایسته و متعهد و کاردان نبودند این شد نقطه ضعف ما و پیشروی ما را کند کرد.مجلس شورای اسلامی این نکات را بینی و بین الله در معرفی و تایید هیئت وزیران در نظر بگیرد تا آن سوگندی که در مجلس شورای اسلامی خورده است به آن سوگند عمل کرده باشد.

 

 

1403/5/19