نماز جمعه به امامت نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد برگزار شد .1403/03/11

نماز جمعه به امامت نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد برگزار شد .1403/03/11
خرداد 12, 1403
281 بازدید

خطبه اول “أعوذ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیطَانِ الرَّجِیمِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللّٰهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبى‌القاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ اجمعین سِیَّما بَقیَّةِ اللهِ فِی الأَرضین.” حجت الاسلام و المسلمین سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه خرم‌آباد، روز جمعه ١١ خرداد ۱۴۰۳ در خطبه‌های نماز جمعه شهرستان خرم‌آباد […]

خطبه اول

“أعوذ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیطَانِ الرَّجِیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللّٰهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبى‌القاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ اجمعین سِیَّما بَقیَّةِ اللهِ فِی الأَرضین.”

حجت الاسلام و المسلمین سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه خرم‌آباد، روز جمعه ١١ خرداد ۱۴۰۳ در خطبه‌های نماز جمعه شهرستان خرم‌آباد که در مصلی الغدیر این شهرستان برگزار شد گفتند:

مروری بر هفته های گذشته

قال الصادق علیه السلام:
“علیک بصدق الحدیث، و أداء الأمانة” سخن در سبک زندگی اسلامی بود و یکی از بنیادی ترین اصلی که سبک زندگی اسلامی بر آن نهاده شده است، صداقت بود و پیرامون صداقت در چندین هفته سخن به میان آوردیم.

يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللَّهَ وَكُونُوا مَعَ الصَّادِقِينَ
و آیاتی که مربوط به صدق و صداقت و روایات مربوطه را در حدی که وقت اقتضا کرد سخن گفتیم. اینکه صادقین در قرآن چه کسانی هستند و چه کسانی به عنوان صادق معرفی شده اند و سرانجام صادقین رستگاری در دنیا و رَضِيَ اللَّهُ عَنْهُمْ وَ رَضُوا عَنْهُ، خشنودی خداوند از آنان و خشنودی آنان از خداوند است. صداقت به این معنا که در سبک زندگی اسلامی باورها و اعتقادات صحیح، منطبق بر رفتار و گفتار باشد. صداقت است که انسان را به ایمان و عمل صالح می رساند.

مادرفضائل

 آن چهار فضیلتی که از آن ها به عنوان مادر فضائل نام برده شده است:
▫️حکمت
▫️عدالت
▫️شجاعت
▫️حیا
صداقت همنشین با این فضیلت های چهارگانه است.
امیرالمؤمنین علی علیه السلام در خطبه 41 نهج البلاغه می‌فرماید:
“أَيُّهَا النَّاسُ، إِنَّ الْوَفَاءَ تَوْأَمُ الصِّدْقِ وَ لَا أَعْلَمُ جُنَّةً أَوْقَى مِنْهُ، وَ مَا يَغْدِرُ مَنْ عَلِمَ كَيْفَ الْمَرْجِعُ”
“اى مردم وفا همراه راستى است، كه سپرى محكم تر و نگهدارنده تر از آن سراغ ندارم. آن كس كه از بازگشت خود به قيامت آگاه باشد خيانت و نيرنگ ندارد. ”
یعنی صدق علاوه بر اینکه همنشین با آن چهار فصیلت مهم که جزء مهم ترین فضائل شمرده شده است در کلام امیرالمؤمنین علی علیه السلام صداقت و وفاداری همزاد و همراه با هم است و درحدیث دیگری انسانیت و صداقت را دو کفه یک ترازو می‌داند. اگر انسان از صداقت دور بشود از انسانیت دور شده است و درمقابل صدق، دروغ است که انسانیت را از بین می‌برد و جامعه را به فساد می‌کشاند.

نشانه ایمان

 در حکمت 458 نهج البلاغه میفرماید:
“الْإِيمَانُ أَنْ تُؤْثِرَ الصِّدْقَ حَيْثُ يَضُرُّكَ عَلَى الْكَذِبِ حَيْثُ يَنْفَعُكَ، وَ أَلَّا يَكُونَ فِي حَدِيثِكَ فَضْلٌ عَنْ عَمَلِكَ، وَ أَنْ تَتَّقِيَ اللَّهَ فِي حَدِيثِ غَيْرِكَ.”
“نشانه ايمان آن است كه راست بگويى، آنگاه كه تو را زيان رساند، و دروغ نگويى كه تو را سود رساند و آن كه بيش از مقدار عمل سخن نگويى، و چون از ديگران سخن گويى از خدا بترسى.”

رئیس جمهور شهید نمونه یک انسان صادق

 انسان مومن هیچ گاه دروغ نمی‌گوید و طبیعتا چنین انسانی بر ساحل نجات است و انسان دروغگو بر لبه ی پرتگاه یا در پرتگاه سقوط کرده است. اگر جامعه ما در همه سطوح و در همه زوایای زندگی از صداقت برخوردار باشد، رسیدن به قله های معنویت، اخلاق، پیشرفت با سرعت بیشتری انجام می‌شود . و آنچه که ما و شما مشاهده کردیم و تجربه نشان داده است، آن انسان هایی که صادق بودند، در جامعه تأثیرگذار بودند ولو در میان ما هم نباشند؛ رئیس جمهور شهید و محبوب و خادم الرضا نشانه ای از یک انسان صادق بود، صداقت در گفتار و کردار وصداقت در باورها، باور به ارزش های اسلامی و انسانی. از این رو خودم و همه شما نمازگزاران را به تقوا و انجام عمل صالح به صداقت و به دوری از هرآنچه به صداقت آسیب می‌زند فرامی‌خوانم.

خطبه دوم

 

“بسم الله الرّحمن الرّحیم”
“الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبى‌القاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ الطّاٰهِرینَ والصلاة والسلام عَلی عَلیِِ اَمیرَالمُومِنینَ وَ عَلی فاطِمَةَ الزّهرا سَیِدَةِ النِّساءِ العالَمین وَ عَلی …»

حجت الاسلام و المسلمین سیداحمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه خرم‌آباد،جمعه ١١خرداد ماه ۱۴۰۳ در خطبه‌‌ دوم نماز جمعه که در مصلی الغدیر خرم آباد برگزار شد گفتند:

اهمیت صدق حدیث و اداء امانت در نزد امام صادق علیه السلام

در زمان امام صادق علیه السلام شخصی پدرش را از دست داد و با فوت پدر امکاناتی برای ادامه معیشت نداشتند. یکی از دوستان پدر مراجعه کرد و هزار درهم به این فرزند قرض داد و او هم با مشورت مادر و کمک یکی دیگر از دوستان پدری که از دنیا رفته بود مغازه ای را تهیه کردند و با کسب و کار حلال، هزار درهم تبدیل به دوهزار درهم شد. موسم حج فرارسید و علاقه پیدا کرد که به حج برود، مراجعه کرد هزاردرهمی که قرض گرفته بود به قرض دهنده پس داد، او خیال کرد که مقصودش این است که هزار درهم کم است. گفت نه این پس دادن من به خاطر این است که من سود حلال از این قرض شما بردم و صاحب هزار درهم شدم و به سفر حج رفتند، پس از اتمام سفرحج به مدینه خدمت امام صادق علیه السلام رفتند. امام صادق علیه السلام بعد از آن که به سوالات مراجعین پاسخ دادند از ایشان هم سوال کردند که شما سوالی دارید؟ خودشان را معرفی کردند، داستان فوت پدر و نقل قرض هزار درهم را گفتند تا این که توضیح دادند که الان از سفر حج آمدند. امام صادق علیه السلام بلافاصله پرسیدند هزاردرهمی قرض را چکار کردی؟ گفت قرض را پس دادم. خیلی خوشحال شدند و فرمودند علیک بصدق الحدیث، و أداء الأمانة، بر تو لازم است که هم در گفتارت صادق باشی و هم امانتی که به تو داده اند را برگردانی.
دونفر از کسانی که خیلی با امام صادق علیه السلام نشست و برخاست داشتند گفتند که آن حضرت هر بار که ما از خدمتشان مرخص می‌شدیم و خداحافظی میکردیم، ما را به صدق حدیث و اداء امانت سفارش میکردند. هربار که ما مجلسشان را ترک میکردیم ما را به راستگویی و اداء امانت سفارش می‌کردند.
خیلی از این گرفتاری ها و نزاع ها و پرونده هایی که تشکیل می‌شود و آسیب های اجتماعی که به وجود می آید به این موضوع برمی‌گردد. و اهمیتی که در سبک زندگی اسلامی به صداقت در گفتار و ادای امانت بازمی‌گردد.

معنای امانت

امانت را هم می‌شود به معنای عام در نظر گرفت یعنی آن چیزی که به ما امانت سپرده اند، هم امانت های گوناگونی که به عنوان وظیفه اجتماعی و سیاسی که بر عهده ما گذاشته شده است.

توصیه به تقوای الهی
خودم و همه شما نمازگزاران را به رعایت تقوا، عمل صالح، صدق حدیث، اداء امانت، دوری از محرمات و ترک شبهات فرامی‌خوانم.

چهاردهم خرداد؛ ارتحال امام راحل

روز چهاردهم خرداد سی و پنجمین سالگرد حضرت امام راحل است، آن امامی که این تحولات به واسطه روشنگری های او به وجود آمده است و اقدامات اساسی و روشنگری هایی که امام راحل انجام داده اند و پس از آن به وسیله مقام معظم رهبری بااقتدار کامل،با تدبیر و شجاعت و با خستگی ناپذیری این راه منور و نورانی ادامه پیدا کرد. پس چهاردهم خرداد روز دوشنبه ارتحال حضرت امام راحل است که ان شاء الله در مراسم های متعددی که در مرکز استان و در شهرهای استان برگزار خواهد شد که با شرکت در این مراسم ها آن اصول پابرجا و ماندگار انقلاب اسلامی استحکام پیدا می‌کند. اصول پابرجای انقلاب اسلامی که در وصیت نامه حضرت امام راحل و در بیانات آن بزرگ مرد وجود دارد و جا دارد نسل کنونی و نسل هایی که خواهند آمد با این اصول انقلاب اسلامی آشنایی پیدا کنند. و روز چهاردهم خرداد هم روز انتخاب حضرت مقام معظم رهبری امام خامنه ای و رهبری جمهوری اسلامی پس از ارتحال امام راحل است. مقام معظم رهبری در حالی خبرگان قانون اساسی، معظم له را به عنوان رهبر انتخاب کردند که خودشان مخالفت می‌کردند و حتی در این جهت که این مسؤليت متوجه ایشان نشود سخنرانی کردند.

 نقش مقام معظم رهبری در رویدادهای بعد از امام راحل

ما می‌بینیم ایشان نقشی ممتاز و درخشان داشته است که باید اهل قلم، سخنوران ونخبگان این نقش ممتاز را بیان کنند. فرصت نیست که وارد این جزئیات بشویم که در عرصه های گوناگون مقام معظم رهبری چگونه ورود پیدا کردند و با چه ویژگی‌های شخصیتی و منحصر به فردی توانستند این کشتی طوفان زده ی انقلاب اسلامی که مورد تهاجم نظام سلطه و زورگویان عالم بود را به ساحل نجات برساند و امروز ما این بازدارندگی دفاعی را مشاهده میکنیم، به عنوان فرمانده کل قوا نقش اصلی را در بازدارندگی دشمنان و تامین امنیت ملی و گسترش عمق راهبردی انقلاب اسلامی، یک امنیت پایدار در سرزمین ایران اسلامی به وجود آوردند و الان مشاهده می کنیم رژیم اشغالگری که مورد حمایت نظام سلطه و زورگویان عالم بود الان در چه وضعیتی گرفتار شده است. باید خداوند تبارک و تعالی را به واسطه چنین رهبر حکیمی شاکر باشیم و سخنوران و مبلغان و اهل قلم و نخبگان این نقش مهم را تبیین کنند.

رئیس جمهور منتخب باید در مسیر رئیس جمهور شهید باشد

بیست و هشت روز دیگر انتخابات ریاست جمهوری است و چهاردهمین رئیس جمهور انتخاب می‌شود. یک انتخاباتی که به طور معمول فرآیندی شش تا نه ماهه دارد ولی به علت این حادثه ناگوار که همه ما را محزون کرد باید در این فاصله کوتاه انجام بگیرد. و چنین رئیس جمهوری طبیعتا باید در همان مسیر رئیس جمهور شهید حرکت کند و متعهد به اسلام و انقلاب اسلامی و توانا و باکفایت در انجام مسؤلیت های بسیار مهمی که برعهده دارد باشد از جمله :
▫️دارای عملکرد انقلابی و جهادی
▫️معتقد به توانمندی و ظرفیت های داخلی و جوانان
▫️مردمی و متواضع
▫️امیدوار و امیدبخش
▫️ عدالت خواه
▫️ضد فساد و مفسد و ویژه خواری
▫️ضد تبعیض
▫️خستگی ناپذیر
▫️با نشاط در مسؤلیت هایی که برعهده دارد.

توجه ویژه به استان های ضعیف تر

البته توجه به استان هایی که در پیشرفت نسبت به استان های دیگر عقب ماندگی دارند باید همین مسیر را رئیس جمهور آینده طی کنند چون ریاست محترم جمهوری شهید در چندین جلسه از برخی استان ها نام بردند که این ها باید بیشتر مورد توجه قرار گیرند و در یکی از این جلساتی که شاید هجدهم یا نوزدهم اردیبهشت بود در جمع استانداران، اولین استانی که نام بردند بایستی مورد توجه ویژه قرار بگیرد استان لرستان بود که آمار بیکاری این استان از همه جا بیشتر است یا جزء چند استانی است که بیکاری، جوانان و مردمش را رنج می‌دهند و فرمودند سریعا کارگروهی تشکیل بشود تا این استان ها از این وضعیت خارج بشوند. در هر حال ایران اسلامی مسیر خود را پیدا کرده و هیچ حادثه تلخ و شیرینی این ملت را برای رسیدن به آن قله ها بازنخواهد داشت. ممکن است مردم ما در این حوادث تلخ محزون بشوند، اما نظام جمهوری اسلامی قدرتمند تر از گذشته به راهش ادامه خواهد داد و همانطور که مقام معظم رهبری فرمودند هیچ اختلالی در پیشرفت و اهداف متعالی نظام جمهوری اسلامی به وجود نخواهد آمد.

1403/3/11