خطبه اول “أعوذ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیطَانِ الرَّجِیمِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللّٰهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبىالقاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ اجمعین سِیَّما بَقیَّةِ اللهِ فِی الأَرضین.” حجت الاسلام و المسلمین بهروز شمسی فر امامجمعه موقت خرمآباد، روز جمعه ۲۱ دی ماه ۱۴۰۳ در خطبههای نماز جمعه شهرستان خرمآباد که […]
خطبه اول
“أعوذ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیطَانِ الرَّجِیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللّٰهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبىالقاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ اجمعین سِیَّما بَقیَّةِ اللهِ فِی الأَرضین.”
حجت الاسلام و المسلمین بهروز شمسی فر امامجمعه موقت خرمآباد، روز جمعه ۲۱ دی ماه ۱۴۰۳ در خطبههای نماز جمعه شهرستان خرمآباد که در مصلی الغدیر این شهرستان برگزار شد گفتند:
توصیه به تقوای الهی
اوصيکم عبادالله و نفسي بتقوي الله، همه برادران و خواهران نمازگزار را دعوت به تقوای الهی میکنم با خطبه ی ۶۴ از مولی الموحدین امیرالمؤمنین در نهج البلاغه که میفرمایند:
“فَاتَّقُوا اللَّهَ عِبَادَ اللَّهِ وَ بَادِرُوا آجَالَكُمْ بِأَعْمَالِكُمْ وَ ابْتَاعُوا مَا يَبْقَى لَكُمْ بِمَا يَزُولُ عَنْكُمْ وَ تَرَحَّلُوا فَقَدْ جُدَّ بِكُمْ وَ اسْتَعِدُّوا لِلْمَوْتِ فَقَدْ أَظَلَّكُمْ، وَ كُونُوا قَوْماً صِيحَ بِهِمْ فَانْتَبَهُوا وَ عَلِمُوا أَنَّ الدُّنْيَا لَيْسَتْ لَهُمْ بِدَارٍ فَاسْتَبْدَلُوا، فَإِنَّ اللَّهَ سُبْحَانَهُ لَمْ يَخْلُقْكُمْ عَبَثاً وَ لَمْ يَتْرُكْكُمْ سُدًى؛”
شش نکته مهم راجع به ناپایداری دنیا
حضرت در این خطبه به شش نکته مهم و اساسی در رابطه با بی ارزشی و زوال پذیری دنیا می پردازند و سفر آخرت را متذکر میشوند و به همه هشدار میدهند که مراقب باشند عمر انسان به سرعت در حال گذشتن است و انسان قدم به قدم به سمت هجرت از این دنیا گام برمیدارد و به سمت هدفی که خدا از خلقت انسان دارد سیر میکند.
تقوا ؛ سرمایه اصلی انسان
۱.در اولین دستور حضرت میفرماید فَاتَّقُوا اللَّهَ عِبَادَ اللَّهِ؛ ای بندگان خدا تقوا پیشه کنید. تقوا سرمایه اصلی انسان در سفر آخرت است.اموال و عزیزان انسان و هر چه در این دنیا دارد او را رها میکنند و انسان قدم در عالم برزخ میگذارد و زاد و توشه ی این سفر فقط تقواست.
پس إِنَّ أَكْرَمَكُمْ عِنْدَ اللَّهِ أَتْقَاكُمْ (سوره حجرات/ آیه ۱۳) اگر میخواهید نزد خدا عزیز باشید راهی جز تقوا نیست و میفرماید:«وَ تَزَوَّدُوا فَإِنَّ خَيْرَ الزَّادِ التَّقْوى»(سوره بقره/ ایه ۱۹۷) و توشه (تقوا برای راه آخرت) برگیرید که بهترین توشه این راه تقواست.
بعد میفرماید ای بندگان خدا بدانید هرچه دارید از آن خداست. شما چیزی از خود ندارید، همه ی هستی شما در تمام عمر متعلق به خداونداست ، او مالک حقیقی است و رحمت او سر تا پای وجود همه شما را گرفته است.
لزومانجام اعمال صالح پيش از فرارسیدن مرگ
۲.دستور دوم حضرت این است که
وَ بَادِرُوا آجَالَكُمْ بِأَعْمَالِكُمْ؛و پيش از آنكه مرگتان فرا رسد دست به اعمال صالح زنيد. این سفارش حضرت مثل این است که یک مسابقه ای بین انسان و مرگ می باشد و در این مسابقه که از زمان تولد شروع میشود حضرت میفرماید اگر مرکب انسان در این سیر و مسابقه اعمال نیک و تقوا باشد پیروز میشود و بر مرگ سبقت میگیرد و به آن هدف میرسد که سعادت و رستگاری او و قرب الی الله و تکامل است. اما اگر انسان کوتاهی کند و غفلت او را فراگیرد مرگ سبقت میگیرد و پایان عمر او را قبل از اینکه به سعادت دست پیدا کند اعلام میکند. در این مسابقه و این سیر تنها یار و توشه شما تقوا و اعمال نیک است.
کسب ثواب ابدى آخرت با نعمت ناپايدار دنيا
۳.در سومین دستور میفرماید وَ ابْتَاعُوا مَا يَبْقَى لَكُمْ بِمَا يَزُولُ عَنْكُمْ ( اگر کسی با این کلام از غفلت بیدار نشود با هیچ کلامی بیدار نخواهد شد)
آن چیزی که برای شما باقی می ماند را خریداری کنید؛ با چه چیزی خریداری کنید؟ با آن چیزی که از دست شما گرفته میشود ، با آن چیز فانی و زودگذر چیزی را خریداری کنید که با شما بماند و بی وفا نباشد. دنیا و هر آنچه در دنیاست ناپایدار است و به سرعت رو به زوال می باشد اما آخرت پایدار و جاویدان و همیشگی است.
انسان عاقل هیچ موقع چیز فناپذیر را بر چیزی که باقی بماند ترجیح نمیدهد که اگر ترجیح دهد غفلت جلوی چراغ عقل را گرفته و بیدار نمیشود.
در قرآن هم این مطالب آمده، میفرماید: “وَأَنْفِقُوا مِنْ مَا رَزَقْنَاكُمْ مِنْ قَبْلِ أَنْ يَأْتِيَ أَحَدَكُمُ الْمَوْتُ فَيَقُولَ رَبِّ لَوْلَا أَخَّرْتَنِي إِلَى أَجَلٍ قَرِيبٍ فَأَصَّدَّقَ وَأَكُنْ مِنَ الصَّالِحِينَ؛
وَلَنْ يُؤَخِّرَ اللَّهُ نَفْسًا إِذَا جَاءَ أَجَلُهَا ۚ وَاللَّهُ خَبِيرٌ بِمَا تَعْمَلُونَ”
“و از آنچه روزی شما کردیم (در راه خدا) انفاق کنید پیش از آنکه مرگ بر یکی از شما فرا رسد و در آن حال (به حسرت) بگوید: پروردگارا، چرا اجل مرا اندکی تأخیر نینداختی تا صدقه و احسان بسیار کنم و از نکوکاران شوم؟! و خدا هرگز اجل هیچ کس را از وقتش که فرا رسد تأخیر نیفکند و خدا به هر چه کنید آگاه است.”
(سوره منافقون،آیات ۱۰ و ۱۱)
تجارت پرسود با خدا
یا در جای دیگر در قرآن در رابطه با این تجارت بین انسان و خدا میفرماید: ” إِنَّ اللَّهَ اشْتَرَىٰ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ أَنْفُسَهُمْ وَأَمْوَالَهُمْ بِأَنَّ لَهُمُ الْجَنَّةَ يُقَاتِلُونَ فِي سَبِيلِ اللَّهِ فَيَقْتُلُونَ وَيُقْتَلُونَ ۖ وَعْدًا عَلَيْهِ حَقًّا فِي التَّوْرَاةِ وَالْإِنْجِيلِ وَالْقُرْآنِ ۚ وَمَنْ أَوْفَىٰ بِعَهْدِهِ مِنَ اللَّهِ ۚ فَاسْتَبْشِرُوا بِبَيْعِكُمُ الَّذِي بَايَعْتُمْ بِهِ ۚ وَذَٰلِكَ هُوَ الْفَوْزُ الْعَظِيمُ”
“همانا خدا جان و مال اهل ایمان را به بهای بهشت خریداری کرده ، آنها در راه خدا جهاد میکنند پس (دشمنان دین را) به قتل میرسانند و (یا خود) کشته میشوند، این وعده قطعی است بر خدا و عهدی است که در تورات و انجیل و قرآن یاد فرموده، و از خدا با وفاتر به عهد کیست؟ پس از این معاملهای که کردید بسی شاد باشید که این به حقیقت سعادت و فیروزی بزرگ است.”
( سوره توبه / آیه ۱۱۱)
یا میفرماید : ” يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا هَلْ أَدُلُّكُمْ عَلَىٰ تِجَارَةٍ تُنْجِيكُمْ مِنْ عَذَابٍ أَلِيمٍ ”
“ای اهل ایمان، آیا شما را به تجارتی سودمند که شما را از عذاب دردناک (آخرت) نجات بخشد دلالت کنم؟”
(سوره صف/ آیه ۱۰)
هر نفسی مرگ را میچشد.
۴.چهارمین دستور “وَ تَرَحَّلُوا فَقَدْ جُدَّ بِكُمْ؛”
“بار سفر بربنديد، كه اين سفر را به اصرار از شما خواهند.”
عواملی انسان را چه بخواهد و چه نخواهد میبرد. بعضی ممکن است از این سخنان حضرت بترسند اما اگر ما به سخن حضرت بیدار نشویم مگر مرگ دست از سر ما برمیدارد؟ “كُلُّ نَفْسٍ ذَائِقَةُ الْمَوْتِ ”
“هر نفسی مرگ را میچشد”
(سوره انبیاء / آیه ۳۵)
عوامل محرک انسان
عوامل درونی و بیرونی انسان را حرکت میدهند.
▫️اما عوامل درونی اینکه انسان کم کم ناتوان میشود، جوانی میرود و آن قوه و توان را از دست می دهد و ضعف و ناتوانی می آید.
▫️عوامل بیرونی هم بیماری و حوادث که برای انسان پیش می آید و انسان را با یک حادثه و بیماری یکباره به دنیای دیگر منتقل میکند و دیگر کاری از دستش بر نمی آید. حضرت میفرمایند قبل از اینکه شما را ببرند ، خودتان با اعمال صالح بروید، دل از دنيا کنده ، از گناه جدا شوید و از شیطان به سوی خدا فرار کنید؛
” إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَيْهِ رَاجِعُونَ؛ ما از آن خدا هستيم و به سوى او باز مى گرديم”
(سوره بقره آیه۱۵۶)
لزوم آمادگی برای آخرت
۵. پنجمین دستور حضرت:
” وَ اسْتَعِدُّوا لِلْمَوْتِ فَقَدْ أَظَلَّكُمْ، مهياى مرگ باشيد، كه بر سرتان سايه افكنده است.”
یعنی آنقدر نزدیک است که انسان باید مراقب باشد و با اعمال صالح خود را آماده کند . حضرت میفرماید مثل اینکه فاصله ای میان شما و بهشت و جهنم نیست اِلّا مرگ! انسان با مرگ یا وارد بهشت میشود و از نعمت خدا بهره مند میشود یا وارد جهنم میشود.
انواع قیامت
البته ما یک قیامت صغری و یک قیامت کبری داریم.
▫️قیامت کبری همان روز قیامت است که همه بشریت از خاک سر بر می آورند و در محشر الهی حاضر میشوند.
▫️اما قیامت صغری که حضرت در این خطبه ما را به آن هشدار میدهند با مرگ شروع میشود و انسان یا وارد بهشت میشود و یا وارد جهنم میشود.
دنیا جای درنگ نيست.
۶.میفرمایند: “وَ كُونُوا قَوْماً صِيحَ بِهِمْ فَانْتَبَهُوا ؛ از آن جماعت باشيد، كه چون بر آنان بانگ زنند بيدار مى شوند و مى دانند، كه دنيا جاى درنگ نيست.”
برخورد مردم با هشدارها
مردم دو دسته اند:
▫️یک دسته با هشدار امیرالمؤمنین علی علیه السلام و قرآن از خواب بیدار میشوند.
▫️دسته ای هم بیدار نمیشوند که پیغمبر فرمودند: «النَّاسِ نِیَامٌ فَإِذَا مَاتُوا انْتَبَهُوا؛ مردم در خوابند و زمانی که از دنیا رفتند بیدار میشوند»
اما خوشا به حال آنانی که با این هشدار امیرالمؤمنین بیدار میشوند میفرماید وَ كُونُوا قَوْماً صِيحَ بِهِمْ فَانْتَبَهُوا شما جز آن قومی باشید که به آنها هشدار دادند پس بیدار شدند.
تبدیل دنیای فانی به دنیای باقی
و عَلِمُوا أَنَّ الدُّنْيَا لَيْسَتْ لَهُمْ بِدَارٍ فَاسْتَبْدَلُوا و فهمیدند که برای دنیا خلق نشدند. از اين رو، دنيا را داده اند و آخرت را به عوض گرفته اند و این دنیای فانی را به دنیای پایدار و باقی تبدیل کردند که اگر انسان این معامله و تجارت راانجام داد از این تجارت پشیمان نخواهد شد.
امیدوارم که خدا همه ما را با این جملات امیرالمؤمنین هوشیار کند و ان شاءالله در برگشت به سوی خدا و معامله با خدا به ما توفیق عنایت کند.
▫️قرائت سوره مبارکه توحید زینت بخش خطبه اول.
خطبه دوم
“بسم الله الرّحمن الرّحیم”
“الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبىالقاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ الطّاٰهِرینَ والصلاة والسلام عَلی عَلیِِ اَمیرَالمُومِنینَ وَ عَلی فاطِمَةَ الزّهرا سَیِدَةِ النِّساءِ العالَمین وَ عَلی …»
حجت الاسلام و المسلمین بهروز شمسی فر امام جمعه موقت خرم آباد ،روز جمعه ۲۱ دی ماه ۱۴۰۳ در خطبه ی دوم نماز جمعه شهرستان خرمآباد که در مصلی الغدیر این شهرستان برگزار شد گفتند :
توصیه به تقوای الهی
در این خطبه همه برادران و خواهران و به خصوص خودم را به تقوای الهی با جملاتی از همان خطبه ای که ایراد شد (خطبه ۶۴ نهجالبلاغه) دعوت میکنمکه حضرت فرمودند:
“وَ مَا بَيْنَ أَحَدِكُمْ وَ بَيْنَ الْجَنَّةِ أَوِ النَّارِ إِلَّا الْمَوْتُ أَنْ يَنْزِلَ بِهِ
بدانید که بین شما و بهشت و جهنم فاصله ای جز مرگ نیست!
ندای قبر
اگر انسان آماده شود برای این سفر و منزلگاه، آن منزلگاهی (قبر) که هر روز فریاد برمی آورد.که امام صادق فرمودند “إنّ لِلقَبرِ كلاما في كُلِ يَوم ، يقولُ : أنا بَيتُ الغُربَةِ ، أنا بَيتُ الوَحشَةِ ، أنا بَيتُ الدُّودِ ، أنا القَبرُ ، أنا رَوضَةٌ مِن رِياضِ الجَنّةِ أو حُفرَةٌ مِن حُفَرِ النارِ قبر را هر روز سخنى است كه مى گويد: من خانه غربتم، من خانه تنهايى ام، من خانه كرمها هستم، من قبرم، من باغى از باغهاى بهشت يا گودالى از گودالهاى دوزخم.”
این ندای قبر هر شخصی است و هر روز آن شخص را مخاطب قرار میدهد.
راه ورود به باغ های بهشتی
انسان برای اینکه گرفتار جهنم نشود و ان شاءالله وارد باغی از باغ های بهشت که امام صادق در این روایت وعده داده بشود باید این کارهایی که امیرالمؤمنین دستور داده اند انجام دهد.
عمر، سرمایه انسان
حضرت فرمود: ” وَ إِنَّ غَايَةً تَنْقُصُهَا اللَّحْظَةُ وَ تَهْدِمُهَا السَّاعَةُ” عمر، سرمایه ی انسان است و از این عمر لحظه به لحظه کاسته میشود و هر ساعت بخشی از عمر انسان از بین میرود و منهدم میشود اینکه میفرماید: ” وَالْعَصْرِ؛ إِنَّ الْإِنْسَانَ لَفِي خُسْرٍ؛ إِلَّا الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ وَتَوَاصَوْا بِالْحَقِّ وَتَوَاصَوْا بِالصَّبْرِ؛ قسم به عصر ،که انسان هم در خسارت و زیان است. مگر آنان که ایمان آورده و نیکوکار شدند و به درستی و راستی و پایداری (در دین) یکدیگر را سفارش کردند.”
اگر مثلا شما به شخصی بگویید حاضری عمرت را به چه قیمت بفروشی؟ هیچ انسانی حاضر نیست عمرش را به تمام ثروت های دنیا بفروشد. یعنی بگویند هر چه در آسمان و زمین است به تو میدهیم اما عمرت را بده، هیچ کس حاضر نیست این کار را انجام دهد.
بعد میگوید: عجب از این انسان که حاضر نیست عمرش را با همه ثروت عالم بدهد اما همین انسان لحظه به لحظه عمرش را رایگان از دست میدهد.
تشبیه کرده اند که یک انسان حیله گر جلوی مغازه رفت و از مغازه دار سوال کرد که هزار گردو را چقدر میدهی؟ گفت فلان مبلغ. گفت صد گردو را چقدر میدهی؟ گفت فلان مبلغ. گفت ده گردو چقدر؟ گفت فلان مبلغ . گفت یک گردو را چقدر میدهی؟ گفت یک دانه زیاد مهم نیست. گفت پس یک دانه به من بده. دوباره گفت یک دانه دیگر به من بده و… مغازه دار فهمید که او میخواهد دانه دانه سرمایه او را ببرد. گفت ای حیله گر تو
آمده ای یکی یکی سرمایه مرا ببری و دست مرا خالی کنی!
عمر انسان هم همینطور است اگر به او بگویی به چه قیمت میفروشی؟ هیچکس حاضر نیست بفروشد. اما همین انسان دانه به دانه یعنی ساعت به ساعت دارد عمرش را میدهد و در قبال آن چیزی نمیگیرد.
یوم الحسرة
حضرت فرمود: ” وَ إِنَّ غَائِباً يَحْدُوهُ الْجَدِيدَانِ اللَّيْلُ وَ النَّهَارُ لَحَرِيٌّ بِسُرْعَةِ الْأَوْبَةِ ،
غايبى كه گذشت شب و روز به اصرار فرا مى خوانندش شتابان بازخواهد گشت.” دوچیز دارد انسان را سوق میدهد و او را با سرعت میبرد. این شب و روز دارد میرود و با سرعت ما را به سمت این سفر می برد. خوشا به حال آنانی که بیدار میشوند و غافل نمی شوند که اگر غافل شدند آن لحظه فراخواهد رسید و انسان حسرت خواهد خورد و روزی را میبیند که: “يَوْمَ يَفِرُّ الْمَرْءُ مِنْ أَخِيهِ؛ وَأُمِّهِ وَأَبِيهِ؛ وَصَاحِبَتِهِ وَبَنِيهِ؛ روزى كه آدمى از برادرش و از مادرش و پدرش و از همسرش و پسرانش مى گريزد.”
( سوره عبس / آیات ۳۴ تا ۳۶)
حضرت میفرماید قبل از رسیدن آن لحظه به فکر باشید و بیدار باشید.
مناسبت های هفته
ولادت امام جواد علیه السلام
شنبه دهم رجب ولادت امام جواد علیه السلام است که به محضر امام زمان و همه شیعیان حضرت تبریک میگوییم.
مولود پرخیر و برکت
امام رضا فرمود این مولودی است که در اسلام برای شیعیان پر خیر و برکت تر از آن زاییده نشده است.
ولادت امیرالمؤمنین علیه السلام
سه شنبه سیزدهم رجب ولادت مولی الموحدین امیرالمؤمنین علی ابن ابیطالب علیه السلام است .
روایات فضائل امیرالمؤمنین
▫️جبرئیل خدمت پیغمبر بود ، امیرالمؤمنین وارد شد، در روایت دارد که جبرئیل لبخند زد، پس گفت ای پیغمبر علی ابن ابیطالب دارد تشریف می آورد، رسول خدا فرمود : اهل آسمان او را می شناسند؟ گفت ای پیغمبر اهل آسمان و ملائک علی ابن ابیطالب را بهتر از اهل زمین می شناسند . در جنگی تکبیری نگفت علی ابن ابیطالب مگر ما ملائک هم با او تکبیر گفتیم . حمله ای نکرد مگر اینکه ما با او حمله کردیم. ضربه ای نزد مگر اینکه ما با او ضربه زدیم ، ای پیغمبر اگر میخواهی به عبادت و چهره ی عیسی و به زهد و طاعت یحیی و به میراث سلیمان و سخاوتش بنگری پس به چهره علی ابن ابیطالب نگاه کن.
▫️یا در روایت دیگر دارد اگر کسی می خواهد حضرت آدم را با علمش ببیند، حضرت نوح را با سلمش نگاه کند ، حضرت ابراهیم را با حلمش نگاه کند، به جوانمردی حضرت موسی نگاه کند و داوود را با زهدش بنگرد پس به علی ابن ابیطالب نگاه کند.
▫️در روایت دارد که سنت و صفات هزار پیغمبر در او جمع شده است.
تبریک ولادت امیرالمؤمنین علیه السلام
ولادت امیرالمؤمنین را به همه شما برادران و خواهران به خصوص به امام زمان تبریک میگویم .
ان شاءالله عیدی ما ظهور امام زمان باشد.
رحلت حضرت زینب سلام الله علیها
مناسبت بعدی رحلت حضرت زینب سلام الله علیها عقیله بنیهاشم است . آن بزرگوار پیام رسان کربلا، یار و یاور امام حسین، شخصیتی که با علم و صبر و تحملش، با تقوا و زهد و ایثارش در حفاظت و نشر پیام امام حسین و دین تلاش کرد و همه هستی خود را در طبق اخلاص گذاشت و یزید و یزیدیان را رسوا کرد و راه مستقیم را تا روز قیامت به بشریت به تبعیت از امام حسین علیه السلام نشان داد.
امیدواریم که خداوند شفاعت عقیله بنی هاشم را شامل حال همه ما بکند.
ایام اعتکاف
ایام اعتکاف را هم داریم که فرصتی مناسب برای خلوت کردن با خدا، تفکر و اندیشیدن ، راز و نیاز و آشتی با خدا ، برگشت به سوی رحمت الهی و فرار کردن از نقشه ها و توطئه های شیطان است. این فرصت را به خصوص جوانان عزیز غنیمت بشمارند.
روزه ی این ماه بسیار سفارش شده است. در این ماه و ماه شعبان برای ماه مبارک رمضان و ان شاءالله درک شب های قدر مهیا شویم و لحظه به لحظه آن را غنیمت شماریم.
وظیفه مردم و مسؤلین بر امید آفرینی
رهبر معظم انقلاب سفارشی بر امیدافرینی و ناامید نکردن مردم داشتند.
اما مردم یک وظیفه دارند و مسؤلین یک وظیفه؛
وظیفه مردم
وظیفه مردم این است که هوشیار باشند (که هستند) و فریب رسانه ها و فضای مجازی را نخورند (که ان شاءالله نمیخورند) دشمن در رسانه ها و فضای مجازی با دروغ پراکنی و شبهه افکنی به دنبال ناامید کردن مردم به خصوص نسل جوان می باشد . مردم ان شاءالله با هوشیاری و بصیرت این نقشه دشمن را هم نقش بر آب خواهند کرد که البته همیشه مردم وظیفه خود را به بهترین وجه انجام داده اند.
وظیفه مسؤلین
مسؤلین هم برای عمل به این سخن مقام معظم رهبری وظیفه ای دارند.
آنها می توانند به صورت جهادی و انقلابی برای حل مشکلات مردم ، مسائل اقتصادی، تورم و گرانی که بعضی مواقع افسارگسیخته میتازد و با نظارت دقیق ان شاءالله برای کاستن این فشارها تلاش کنند.
دل نبستن به غرب برای رفع مشکلات
و بدانند با توجه به اشاره ای که رهبر معظم انقلاب فرمودند نمی شود به غرب و آمریکا امید ببندید که آنها بیایند مشکلات را حل کنند. تاریخ نشان داده آنها با خوی استکباری که دارند مشکل کسی را حل نخواهند کرد: ” وَلَنْ تَرْضَىٰ عَنْكَ الْيَهُودُ وَلَا النَّصَارَىٰ حَتَّىٰ تَتَّبِعَ مِلَّتَهُمْ ۗ قُلْ إِنَّ هُدَى اللَّهِ هُوَ الْهُدَىٰ ۗ وَلَئِنِ اتَّبَعْتَ أَهْوَاءَهُمْ بَعْدَ الَّذِي جَاءَكَ مِنَ الْعِلْمِ ۙ مَا لَكَ مِنَ اللَّهِ مِنْ وَلِيٍّ وَلَا نَصِيرٍ؛
هرگز یهود و نصاری از تو راضی نخواهند شد مگر آنکه پیروی از آیین آنها کنی. بگو: راهی که خدا بنماید به یقین راه حق تنها همان است؛ و البته اگر از میل و خواهش آنها پیروی کنی بعد از آنکه طریق حق را دریافتی، دیگر از سوی خدا یار و یاوری نخواهی داشت.”
( سوره بقره/ آیه ۱۲۰)
حل مشکلات اقتصادی با توکل بر خدا و بهره گیری از توان داخلی
ان شاءالله که مسؤلین ما هم با توکل به خدا و داشته های داخلی تلاش کنند که این مشکلات را کم کنند که: ” يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ؛
ای اهل ایمان، شما اگر خدا را یاری کنید (یعنی دین و پیغمبر خدا را) خدا هم شما را یاری کند و ثابت قدم گرداند. ”
(سوره مبارکه محمد/ آیه ۷)
اگر شما خالصانه و مجاهدانه برای رضای خدا به دنبال حل مشکل مردم باشید ان شاءالله خدا کمک خواهد کرد و مشکلات برطرف خواهد شد.
به خدا اعتماد کرده و به قدرت او دل ببندید و از او بخواهید که ان شاءالله برای انجام مسؤلیت و رفع مشکلات مردم کمکتان کند.
▫️قرائت سوره مبارکه عصر زینت بخش خطبه دوم.
1403/10/21
نظرات
ارسال دیدگاه برای این نوشته بسته می باشد.