دیدار مشاوران وزرا و دستگاه‌های اجرایی در امور ایثارگران با حجت‌الاسلام‌ والمسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه در استان‌ لرستان و امام‌ جمعه خرم‌آباد

دیدار مشاوران وزرا و دستگاه‌های اجرایی در امور ایثارگران با حجت‌الاسلام‌ والمسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه در استان‌ لرستان و امام‌ جمعه خرم‌آباد
دی 29, 1401
99 بازدید

 حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه شهرستان خرم‌آباد صبح روز چهارشنبه ۲۸/ ۱۰/ ۱۴۰۱ در دیدار مشاوران وزرا و دستگاه‌های اجرایی در امور ایثارگران ضمن تحلیل از مقام شهدا و جانبازان افزود: خداوند توفیق داده که برخی از عزیزانی که به جبهه ها رفتند نسل […]

 حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه شهرستان خرم‌آباد صبح روز چهارشنبه ۲۸/ ۱۰/ ۱۴۰۱ در دیدار مشاوران وزرا و دستگاه‌های اجرایی در امور ایثارگران ضمن تحلیل از مقام شهدا و جانبازان افزود:

خداوند توفیق داده که برخی از عزیزانی که به جبهه ها رفتند نسل ما از وجود آنها بهره‌مند باشد. این یک فضیلت است. کسی که سرمایه خود را به میدان برده با خداوند تبارک و تعالی معامله کرده؛ این معامله گاهی به شهادت منتهی شده گاهی به جانبازی. مگر میشود برای این مزد و اجری تعیین کرد که جبران رشادت ها و جانبازی های آنان باشد و برابری کند با ضربه های روحی و جسمی‌.جانباز شب و روز به این صدمات مبتلاست؟ هیچ خدمتی با این برابری نمیکند. اگرچه شهیدان پرمعامله هوشمندانه با خداوند متعال پیروز شدند(چون جان انسان مانند شمعی به پایان می رسد) ولی خوشا به حال آنان که این جان را دادند، با خدا معامله کردند و خشنودی خداوند و ابدیت را به دست آوردند. سربلندی ها و افتخارات بدست آمده در سایه همین فداکاری هاست.

کسی می تواند ادعا کند بدون حادثه مدرسه فیضیه، و ۱۵ خرداد، ۱۷ شهریور، ۲۱ و ۲۲ بهمن، انقلاب پیروز می شد؟ مگر میشد بدون رشادت ها و فداکاری هایی که برخی از آنها در سطح ملی و برخی دیگر توسط فرزندان همین استان اتفاق افتاد جنگ به نقطه پیروزی برسد؟ شهدا جانبازان و ایثارگران از این مقاطع حساس ما را عبور دادند لذا این روحیه را همیشه باید زنده نگه داشت. ما وقتی به اهداف انقلاب و جمهوری اسلامی نائل می شویم که در مقابل دشمن اقتدار ملی خود را حفظ کنیم و این اقتدار با پیشرفت، ارتقاء فرهنگی، پیشرفت اقتصادی، حفظ سرمایه های اجتماعی و خصوصاً خانواده‌های شهدا به دست می آید.

ما برای اینکه به اهداف خود نائل شویم باید مقتدر باشیم و این اقتدار مولفه هایی دارد که حفظ سرمایه های اجتماعی از مهمترین مولفه های آن است. شهدا و جانبازان عزیز در صف اول کسانی بودند که اقتدار ملی ما را حفظ کردند و پشت سر آنها خانواده های شهداد هستند. ما به این صبر و ایثار و فداکاری احتیاج داریم و اکنون نمودار آن و رویش‌های انقلاب اسلامی را مشاهده می کنیم.

در همین حوادث اخیر مشاهده کردیم که این روحیه ما را از این جنگ جهانی مجازی عبور داد. هرچه جلوتر برویم نیاز ما به این روحیه بیشتر میشود. شما گرامیان که خودتان در این مجموعه هستید؛ برخی از شما فرزندان شهدا و برخی خود از جانبازان و منصوب به شهدا هستید نشانه های افتخار را همراه خود دارید این خدمتی که ارائه می دهید مورد رضایت خداوند تبارک و تعالی است .چون شهدا محبوب خدا هستند و هر کسی که به محبوب خدا خدمت کند آن خدمتگزارهم محبوب خدا می شود.

خدماتی که شما به خانواده‌های شهدا ارائه میدهید عبادت است و باید تا حد توان در این جهت کوشا باشید. این خدمتگزاری پایانی ندارد و فلسفه وجودی بنیاد شهید و دستگاه هایی که در وزارتخانه ها این خدمات را دنبال می کنند خدماتی است که مورد رضایت خداوند است. باید اندیشه ورزی و اقدام کرد به اینکه به چه شیوه هایی می‌توان این خدمات مادی و معنوی اعم از:
▪️ معرفت افزایی
▪️ ارتقاء فرهنگی و دینی
▪️ آشنایی هرچه بیشتر با معارف اسلامی
▪️ و بصیرت افزایی
را گسترش داد؟
اینها برنامه‌هایی است که مشاوران محترم وزرا حتما آنها را در دستور کار دارند اما باید آنها را به روز کرد.

امروز دشمن محاسبه می کند که کنش و واکنش بازماندگان شهدا در وقایع نظام جمهوری اسلامی به چه شکلی است. وقتی که دشمن از صبر و ایثار و فداکاری این خانواده ها سخنی می شنود احساس یأس و ناامیدی میکند و ما باید با برنامه‌های معنوی، فرهنگی و دینی در همه استان‌ها و شهرهای دور و نزدیک این را تقویت کنیم.
قطارِ عمران، آبادی و خدمات نظام جمهوری اسلامی گرچه گاهی کند و گاه تند،همیشه در حال حرکت بوده. ما باید نقاط قوت و کاستی های خود را شناسایی کنیم. برای نقاط قوت برنامه داشته باشیم و علاوه بر پیشگیری از کاستی‌ها، آنها جبران کنیم. استانی که شما تشریف آورده و این چند روز در آن حضور داشته‌اید استانی است که دارای مردم غیور، شجاع، حافظ امنیت، دین و اهداف انقلاب اسلامی بوده و هست. تاریخ این استان نیز این را نشان می دهد.

مقام معظم رهبری (مدظله) از مردم این استان به عنوان مرکز تدین و انقلابی‌گری یاد کردند لذا از همان شروع انقلاب که دشمن ایجاد آشوب و اختلال کرده بود فرزندان این دیار در میدان حضور پیدا کردند و هم امنیت خود را حفظ کردند و هم در ایجاد امنیت در استان های دیگر ایفای نقش کردند که در وقایع اخیر هم اینچنین بود.
از طرفی این استان از مواهب طبیعی و ثروت مادی هم برخوردار و دارای آب فراوان و خاک حاصلخیز است.
◽️ ۱۲ میلیارد متر مکعب آب
◽️ رودخانه‌های فصلی و دائمی
◽️ و فرصتهای خوب به جهت باغات دامداری و دامپروری
دارد؛
◽️ و سالانه ۳۰۰ هزار رأس گوسفند در این استان ذبح می شود که به راحتی از چرم و پوست آنها می توان صنایع پوست و چرم وکفش ایجاد کرد.
برای دامداری، دامپروری و کشاورزی هم می توان صنایع تبدیلی به وجود آورد.
اینها حلقه مفقوده است که در این استان وجود دارد.
جمعیت کشور ما تقریبا یک درصد کل جمعیت دنیاست و اگرایران ما یک درصد سنگهای تزئینی دنیا در اختیار داشته باشیم حد طبیعی و متعادلی است. ولی:
◽️ما در این استان ۳درصد سنگ‌های تزیینی دنیا
◽️ و ۲۸ درصد سنگهای تزئینی کشور
را در اختیار داریم.

انتظار ما این است که در گفتگویی که با وزرای
▪️ اقتصادی
▪️ صنعت
▪️ کشاورزی دارید وجود این ظرفیتها را در میان بگذارید.

متاسفانه با وجود این ظرفیت‌ها ما ۷۰۰۰ نفر فرزندان شاهد و ایثارگر بیکار داریم که ۲۵۰۰ نفر آنها فرزندان شهدا هستند. علاوه بر این بالفعل کردن این ظرفیت‌ها می تواند حتی بر وضعیت کلان کشور تاثیرگذار باشد. به راحتی می توان با ایجاد صنایع تبدیلی در محصولات باغی، دامی و معادن سنگ فرزندان شاهد را در همان مناطق مشغول به کار کرد.
▪️ این استان از لحاظ تولیدآبزیان و شیلات در میان استان‌های غیر ساحلی مقام اول را دارد ولی صنایع تبدیلی ندارد و ارزش افزوده نصیب مردم این دیار نمی شود.
انتظار می رود که دولت محترم و وزرا در این جهت گام های موثری بردارند. ایجاد صنایع تبدیلی در این زمینه از وظایف وزارتخانه هاست؛ البته با همراهی و همکاری سرمایه‌گذاران. ولی به علت ضعف‌هایی که استان ما در زیرساخت‌ها داشته و دارد طبیعتاً باید اول زیرساخت‌های اساسی از سوی دولت محترم فراهم شود تا سرمایه گذاری به وجود بیاید.
▪️ما صنایعی داریم که به اتمام نرسیده تعطیل شده‌اند و سالهاست تلاش می‌شود که این صنایع احیاء شوند که انتظار می‌رود در این باره تصمیم جدی گرفته شود. اینها گره‌هایی است که گشودن آن مربوط به این استان نیست و در مرکز باید حل شود.
برج نشینانی که در مرکز هستند از درد و رنج خانواده‌ها و جوانان بیکار و فرزندان شهدا اطلاعی ندارند. یکی از آسیب‌هایی که استان ما با آن مواجه است و انتظار این است که در این دولت رو به اصلاح برود استفاده از مدیرانی است که منسوب به خانواده‌های شهدا هستند. عزیزانی که:
▪️ تحصیلات،
▪️ تعهد،
▪️ و تخصص لازم
▪️ و همچنین دابستگی به راه شهیدان
را دارند.
مدیران جوانی که بتوانند گام به گام و پشت سر ریاست محترم جمهوری و با همان سرعت کارها را پیش ببرند.
درگذشته گاهی چنین بود که در گفتگوها افراد اسامی را از وزرا می گرفتند این اسامی را به مدیران دستگاه‌های اجرایی می دادند و آنها
▪️ بدون ضابطه
▪️ با توصیه
▪️ و سفارش
جذب دستگاه های اجرایی می شدند؛ چیزی که استان ما از آن رنج می برند.
من بارها این را در خطبه های نماز جمعه و دیدار هایی که با بیش از ۳۰نفر از وزرا و معاونین محترم داشته‌ام ویک بسته مکتوب
◽️ فرهنگی
◽️ اجتماعی
◽️ و اقتصادی
از استان را به صورت ارائه داده‌ام که برخی از آنان اظهار داشتند که ما از وضعیت استان به این شکل اطلاع نداشته‌ایم.

گاهی درگذشته از اطرافیان و گاهی هم از خود وزرا چنین نامه هایی صادر می شود که به معنی تبعیض، سفارش و توصیه‌های فراقانونی است.
در برخی از دستگاه ها الان صدها نفر داریم که گزینشگر نشده‌اند در میان اینها هم فرزندان شهدا یا حضور ندارند یا اندک‌اند.
انتظار داریم در این دولت انقلابی [که انقلابی بودن به عمل است نه سخن  اینگونه توصیه‌های فراقانونی و تبعیض وجود نداشته باشد.
در دیداری که با مسئولین گزینش استانی داشتم آنها گزارشی دادند که گزینش امانت امام راحل است؛ من هم به آنها عرض کردم که آیا ما از این امانت امام راحل به درستی امانتداری کرده‌ایم؟!  اگر به درستی امانتداری کرده ایم پس این همه کارهای خارج از ضوابط چگونه اتفاق افتاده است چه کسی باید پاسخگوی کارهایی باشد که بدون ضابطه و با سفارش، تبعیض و توصیه های فراقانونی صورت گرفته؟!
به نظر می‌آید که در اینجا باز شما گرامیان میتوانید به عنوان مشاور کمک کنید و طرح یا لایحه‌ای برای جرم انگاری این قبیل کارها تهیه و به مجلس برده شود تا کسی که خلافی انجام میدهد در هر مقام و منصبی که هست چه مربوط به گذشته و چه مربوط به حال و آینده جریمه کارهای خود را پرداخت کند. زیرا این قبیل امور در راه رسیدن به اهداف، آرمانها و ارزش‌های‌اسلامی هزینه هایی به ما تحمیل می‌کند.
در هر حال بنا به فرمایش مقام معظم رهبری (مدظله) تکریم خانواده شهدا واجب بزرگی است .
ندایی که شهدا خطاب به همه ما دارند این است که: “لا خوف علیهم و لا هم یحزنون” یعنی اگر به ظاهر خسارتی مادی دیدید از گذشته پشیمان نباشید و به آینده هم امیدوار باشید.

برجی در میدان کیو و در جای حساسی از آن قرار دارد که مربوط به یکی از شرکت های وابسته به بنیاد شهید(شرکت‌کوثر) است که سالهاست همین وضعیت را دارد.
این ساختمان به این شکل در منظر مردم زیبنده نیست. در تابستان و زمستان جرثقیل ها و سازه های بتنی در آن ارتفاع بلند نگه داشته شده که بیم سقوط آن ها می رود و اگر ساقط شود خسارت جانی زیادی وارد می‌کند.
امیدواریم به گونه‌ای که به نفع مردم باشد درباره این برج تصمیم‌گیری شود.

از جمله صنایعی در این استان که علیرغم تلاشها و کوششها تعطیل شده‌اند:
▪️ فولاد ازنا
▪️ صدر فولاد
▪️ ماشین سازی
▪️ سیمان خرم آباد
▪️ چرم و پوست
▪️ پارسیلون
هست
یک روز این صنایع برای هزاران نفر شغل ایجاد میکردند ولی حالا چهره استان ما را مخدوش کرده اند.
مسئولان مربوطه دلار، یورو و ریال را گرفتند ولی تا الان نتیجه ای برای استان ما در بر نداشته است.
وزارت خانه های هم در این وضع موجودو حوادث تلخ دخیلند و نقش داشته‌اند!

نمونه ای از ظرفیت ما در این استان این است که نیازمند ۱۰ هزار تن تخم مرغ هستیم. علاوه بر این استان های همجوار ما یا از سرمای زیاد برخوردارند یا از گرمای زیاد و این فرصتی برای افزایش تولید و صادرات به استان های همجوار است تا فرزندان شاهد و ایثارگر از این طریق هم به کار مشغول شوند.
اگر عزم و اراده جدی وجود داشته باشد ظرفیت های نهفته این استان بالفعل خواهد شد.
ان‌شاءاللّٰه که شاهد برکات سفر شما به استان باشیم.

 

1401/10/28