در هفتمین روز از ایام ماه مبارک رمضان، سلسله جلسات بیان آموزه هایی از قرآن کریم توسط حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی، در مسجد صاحب الزمان«عج» محله ماسور برگزار گردید.

در هفتمین روز از ایام ماه مبارک رمضان، سلسله جلسات بیان آموزه هایی از قرآن کریم توسط حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی، در مسجد صاحب الزمان«عج» محله ماسور برگزار گردید.
اسفند 29, 1402
182 بازدید

سلسله جلسات بیان آموزه‌هایی از قرآن در هفتمین روز از ایام ماه مبارک رمضان، سلسله جلسات بیان آموزه هایی از قرآن کریم توسط حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی، در مسجد صاحب الزمان«عج» محله ماسور برگزار گردید. لازم بذکر است در ابتدای این جلسه، نماز جماعت ظهر و عصر به امامت نماینده ولی فقیه […]

سلسله جلسات بیان آموزه‌هایی از قرآن

در هفتمین روز از ایام ماه مبارک رمضان، سلسله جلسات بیان آموزه هایی از قرآن کریم توسط حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی، در مسجد صاحب الزمان«عج» محله ماسور برگزار گردید.

لازم بذکر است در ابتدای این جلسه، نماز جماعت ظهر و عصر به امامت نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه خرم آباد برگزار گردید.

«بسم الله الرحمن الرحیم»

«الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد نبیه و آله الطّاهرین»

اوصاف قرآن کریم

ماه مبارک رمضان ماه بهار قرآن است، ماه ارتباط هرچه بیشتر با قرآن مجید است، بحمدالله فعالیت‌های قرآنی خیلی خوبی در کشور و بعد از انقلاب انجام شده و منجر به آشنایی نسل نوجوان و جوان و اقشار مختلف ما با قرآن شده، که غیر قابل توصیف است، البته ما تا رسیدن به آن اهداف بلند فاصله زیادی داریم، ولی فعالیت‌های با ارزشی در رابطه با حفظ، قرائت و تدبر در قرآن صورت گرفته است، که همه آنها با ارزش است.

 اوصاف قرآن

بزرگی و عظمت قرآن، مجموعه فعالیت‌های قرآنی را با ارزش میکند، در آیات شریفه، کتاب آسمانی به اوصاف مختلفی همچون قرآن عظیم، کریم، مبین، مجید، حکیم، شفا، رحمت، هدایت، مبارک و نور توصیف شده است، و یادگیری قرآن با این اوصاف که بخشی از آن ذکر شد، بسیار ارزشمند و گرانبها است.

 قرآن عظیم

«عظیم» از نام ها و صفات قرآن است، (ولقد آتیناک سبعا من المثانی والقرآن العظیم)؛ «ما به تو سوره حمد و قرآن عظیم دادیم» برای وصف قرآن به «عظیم» چهار مورد نقل شده:
▫️هم حکایت از علم الهی دارد
▫️و هم حاکی از عظمت کار خداوند متعال در تکامل انسان است،
▫️و هم نشان دهنده این است که قرآن همه امور دین را به نحو اختصار، با بهترین نظم و تمام‌ترین معنی، در بردارد،
▫️و یا به این معناست که این قرآن از هر آنچه خداوند آفریده بالاتر و با ارزش‌تر است.

 ثقلین، قرآن و عترت

پیامبر اکرم«ص» فرمودند من دو چیز گرانبها را در میان شما به یادگار میگذارم، قرآن و عترتم، ثقل بمعنای شیئ گرانبهاست، قرآن بعنوان اصل و محور است، لذا ثقل اکبر است و اساس همه معارف اسلامی، قرآن کریم است و ائمه علیهم السلام نیز مفسران واقعی و الگوهای حقیقی معارف آن و نیز مجریان آن در جامعه و ثقل اصغراند، پیشوایان معصوم نور هستی اند، بدون امام معصوم زمین نابود می‌شود، «لولا الحجة لساخت الأرض بأهلها» ائمه هدی لنگر زمین و آسمان هستند و این خداوند متعال است که این قدرت را به آنها داده است.

صفای دل با قرآن

مجموعه فضائل و عظمت قرآن به ظاهر همین است که می‌بینیم اما در واقعیت، خیر و برکت و لطف و کرامت و عنایت و هدایت شامل حال انسان می‌شود، قاریان مفسران، تلاوت کنندگان، معلمان و مبلغان قرآن، بواسطه عظمت قرآن جایگاه بسیار رفیعی دارند، تا جایی که نور قرآن با تلاوت آیات شریفه نه تنها بر گوش جسمانی بلکه بر گوش جان می‌نشیند، از طرفی مفاهیم آن باعث صفای دل میشود، این از اثرات و برکات قرآن است.

 حقیقت قرآن

خداوند متعال به پیامبرش بعنوان اشرف مخلوقات سفارش میکند که «فَاقرَءوا ماتَیَسَّرَ مِنَ القُرآنِ» به این معنا که هر آنچه از قرآن برایت مقدور است تلاوت و قرائت کن، و قرآنی را که به تدریج بر تو نازل کردیم، به مردم ابلاغ کن، حضرت امام علی«ع» میفرماید «إِنَّ الْقُرْآنَ ظَاهِرُهُ أَنِیقٌ وَ بَاطِنُهُ عَمِیقٌ لَا تَفْنَی عَجَائِبُهُ وَ لَا تَنْقَضِی غَرَائِبُهُ وَ لَا تُکشَفُ الظُّلُمَاتُ إِلَّا بِه»
ترجمه: قرآن ظاهرش زیبا، و باطنش عمیق و ناپیداست، شگفتی هایش تمام نمیشود و غرائبش به پایان نمیرسد، و تاریکیها جز با قرآن از فضای حیات زدوده نمیشود.

 شگفتی‌های قرآن

هرچه زمان می‌گذرد و علم جلوتر می‌رود، انسان به شگفتی‌های قرآن بیشتر پی می‌برد، محتوا و موارد شگفتی آفرین و ناپیدا در قرآن زیاد است، که بعداً انسان به شگفتی‌های آن پی خواهد برد، مثلاً می‌فرماید: «بَلَىٰ قَادِرِينَ عَلَىٰ أَنْ نُسَوِّيَ بَنَانَهُ» ما می‌توانیم در آخرت به شکلی شما را زنده کنیم که حتی سر انگشتان شما تغییر نکند، علت اینکه سرانگشتان را مثال می‌زند این است که هیچ دو نفری پیدا نمیشود که سر انگشتان آنها مانند هم باشد، و در علم انگشت نگاری این قضیه کاملا مشهود است.

کتاب مبارک

در سوره صاد آیه ۲۹ می‌فرماید، «كِتَابٌ أَنْزَلْنَاهُ إِلَيْكَ مُبَارَكٌ لِيَدَّبَّرُوا آيَاتِهِ وَلِيَتَذَكَّرَ أُولُو الْأَلْبَابِ»
ترجمه: «این کتاب پربرکتی است که آن را بر تو نازل کرده ایم تا آیاتش را تدبّر کنند و خردمندان متذکّر شوند»

مبارک بمعنای چیزی است که خیر و نفعش زیاد است، در این آیه شریفه نیز بغیر از معرفی قرآن بعنوان یک کتاب پرسود و پرفایده، بشریت را به تدبر، تعقل و اندیشه در قرآن فرا میخواند، چرا که اندیشه در قرآن باعث میشود که انسان به عظمت قرآن پی ببرد.

1402/12/28