در ششمین روز از ماه مبارک رمضان برابر با 8 فروردین ماه در مسجد بعثت بعد از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر؛ حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی با بیان آموزه هایی از قرآن کریم به تفسیر آیاتی از سوره مبارکه بقره پرداختند.

 در ششمین روز از ماه مبارک رمضان برابر با 8 فروردین ماه در مسجد بعثت بعد از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر؛ حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی با بیان آموزه هایی از قرآن کریم به تفسیر آیاتی از سوره مبارکه بقره پرداختند.
فروردین 9, 1402
96 بازدید

 در ششمین روز از ماه مبارک رمضان برابر با ۸ فروردین ماه در مسجد بعثت بعد از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر؛ حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی با بیان آموزه هایی از قرآن کریم به تفسیر آیاتی از سوره مبارکه بقره پرداختند. «بسم الله الرحمن الرحیم» «الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة […]

 در ششمین روز از ماه مبارک رمضان برابر با ۸ فروردین ماه در مسجد بعثت بعد از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر؛ حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی با بیان آموزه هایی از قرآن کریم به تفسیر آیاتی از سوره مبارکه بقره پرداختند.

«بسم الله الرحمن الرحیم»

«الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد نبیه و آله الطّاهرین»

در ششمین روز از ایام ماه مبارک رمضان برای همگان توفیق عبادت و تلاوت قرآن و مناجات درخواست می کنم.

در روز گذشته در خصوص حقانیت قرآن کریم و اینکه در آن هیچگونه شکی وجود ندارد و به آن سوء ظن وارد نمیشود اشاره کردیم.

آیاتی از قرآن کریم نشان می‌دهد که دانشمندان یهودی و مسیحی وکسانی از آنان کاملاً نسبت به قرآن و آورنده قرآن یعنی حضرت نبی خاتم«ع» شناخت داشته اند ولی از روی لجاجت آن را نمی پذیرفتند.

 در سوره مبارکه بقره آیه ۱۴۶ می فرماید:

«الَّذِينَ آتَيْنَاهُمُ الْكِتَابَ يَعْرِفُونَهُ كَمَا يَعْرِفُونَ أَبْنَاءَهُمْ ۖ وَإِنَّ فَرِيقًا مِنْهُمْ لَيَكْتُمُونَ الْحَقَّ وَهُمْ يَعْلَمُونَ»

ترجمه:
اهل کتاب، پیامبر اسلام را [بر اساس اوصافش که در تورات و انجیل خوانده اند] می شناسند، همان طور که پسران خود را می شناسند؛ و مسلماً گروهی از آنان حق را در حالی که می دانند، پنهان می دارند.

آیا از این آشکارتر؟
وقتی چیزی اینقدر آشکار باشد نباید در آن تردید شود؛ آنقدر نشانه های پیامبر اکرم«ص» را در تورات و انجیل آورده که انسان فکر می‌کند که به اندازه فرزند خودش او را می شناسد؛ نشانه ها بسیار قوی بوده؛ حالا که این چنین است که هیچ شک و تردیدی نیست این چه لجاجتی است که شما مشرکین دارید؟
بعضی از این ها حق را پنهان می کنند.

در سوره فتح آیه ۲۹
«مُحَمَّدٌ رَسُولُ اللَّهِ ۚ وَالَّذِينَ مَعَهُ أَشِدَّاءُ عَلَى الْكُفَّارِ رُحَمَاءُ بَيْنَهُمْ ۖ تَرَاهُمْ رُكَّعًا سُجَّدًا يَبْتَغُونَ فَضْلًا مِنَ اللَّهِ وَرِضْوَانًا ۖ سِيمَاهُمْ فِي وُجُوهِهِمْ مِنْ أَثَرِ السُّجُودِ ۚ ذَٰلِكَ مَثَلُهُمْ فِي التَّوْرَاةِ ۚ وَمَثَلُهُمْ فِي الْإِنْجِيلِ كَزَرْعٍ أَخْرَجَ شَطْأَهُ فَآزَرَهُ فَاسْتَغْلَظَ فَاسْتَوَىٰ عَلَىٰ سُوقِهِ يُعْجِبُ الزُّرَّاعَ لِيَغِيظَ بِهِمُ الْكُفَّارَ ۗ وَعَدَ اللَّهُ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ مِنْهُمْ مَغْفِرَةً وَأَجْرًا عَظِيمًا»

 ترجمه:
محمّد، فرستاده خداست و کسانی که با او هستند بر کافران سرسخت و در میان خودشان با یکدیگر مهربانند، همواره آنان را در رکوع و سجود می بینی که پیوسته فضل و خشنودی خدا را می طلبند؛ نشانه آنان در چهره شان از اثر سجود پیداست، این است توصیف آنان در تورات، و اما توصیفشان در انجیل این است که وجودشان چون زراعتی است که جوانه های خود را رویانده پس تقویتش کرده تا ستبر و ضخیم شده، و در نتیجه بر ساقه هایش [محکم و استوار] ایستاده است، به طوری که دهقانان را [از رشد و انبوهی خود] به تعجب می آورد تا خدا به وسیله [انبوهی و نیرومندی] مؤمنان، کافران را به خشم آورد. و خدا به کسانی از آنان که ایمان آورده و کارهای شایسته انجام داده اند، آمرزش و پاداشی بزرگ وعده داده است.

در آیاتی از قرآن کریم نشان می‌دهد که در تورات و انجیل مشخصات کامل پیامبر آمده است لذا شک و تردید در مورد او و قرآن جایگاهی ندارد.

«الذین یومنون بالغیب»

ایمان به غیب آثار عملی دارد این که امام حسین «ع» در روز عاشورا در آن حادثه غم انگیز که نظیر آن اتفاق نیفتاده می فرماید:

((انّ ذلک بعین الله)) من این غمها را تحمل می کنم؛ چون خود را در محضر پروردگار می بیند؛ این جمله حضرت حکایت از آثارایمان به غیب در زندگی است.

صفت دوم متقین

 انسان های با تقوا اقامه نماز می‌کنند.
▫️یک زمانی شخصی نماز میخواند
▫️یک زمانی کسی اقامه صلاه می کند
▫️ نماز را در جامعه برپا می‌کند

▫️ یا مثل عزاداری برای حضرت امام حسین علیه السلام زمانی که به صورت دسته جمعی پرچم سیاه می زنند مردم را دعوت می‌کند برای عزاداری؛ این خودش اقامه عزا است.

▫️مردم هر روز پیاده روی می کنند اما در روز ۲۲ بهمن اقامه راهپیمایی است؛ این مثال یعنی اینکه بستری فراهم بشود که مردم جوانان و نوجوانان با نماز آشنا شوند؛ نماز را در جامعه گسترش دهند؛ آثار نماز در رفتار آنها پیدا شود؛ و این آثار را ترویج کند
این همان «یقیمون الصلاه» میشود و این متفاوت باکسی که خودش فقط نماز می خواند.

نماز راه تقرب به خداست
▫️ ستون دین است
▫️نور چشم پیامبر اسلام «ص» است

اهمیت نماز در دین اسلام

از اهمیت نماز اینکه در طولانی‌ترین سوره آمده است.
▫️و هم در سوره های کوتاه قرآن مثل سوره کوثر آمده است.
▫️زمانیکه بچه متولد میشود در گوش راست و چپ اذان و اقامه ی نماز خوانده میشود.

در هردو گوش کودک حی «علی الصلاه» خوانده می شود.
وقتی هم که انسان فوت می کند آنجا هم نماز است؛ نماز میت…
▫️درتولد ش گفته می شود،حی علی الصلاة
▫️وفات نمازخوانده می شود.در
▫️ زلزله نماز
▫️خشکسالی نماز( استسقاء)
▫️ خورشید گرفتگی و ماه گرفتگی نماز

اینها اهمیت نماز را می‌رساند که ما بایستی نماز را هم بخوانیم؛ و هم نماز را اقامه کنیم؛ و در جامعه ترویج دهیم.

نماز در ادیان مختلف

در حقیقت نماز تنها دستاورد دین اسلام نیست؛ حضرت ابراهیم هم در کلامش نماز را دارد؛ سوره ابراهیم«ع» آیه ۴۰

«رَبِّ اجْعَلْنِي مُقِيمَ الصَّلَاةِ وَمِنْ ذُرِّيَّتِي ۚ رَبَّنَا وَتَقَبَّلْ دُعَاءِ»

ترجمه:
پروردگارا! مرا بر پادارنده نماز قرار ده، و نیز از فرزندانم برپادارندگان نماز قرار ده؛ و پروردگارا دعایم را بپذیر.

حضرت عیسی«ع» در سوره مریم آیه ۳۱
«وَجَعَلَنِي مُبَارَكًا أَيْنَ مَا كُنْتُ وَأَوْصَانِي بِالصَّلَاةِ وَالزَّكَاةِ مَا دُمْتُ حَيًّا»

ترجمه:
و هر جا که باشم بسیار بابرکت و سودمندم قرار داده، و مرا تا زنده ام به نماز و زکات سفارش کرده است.

آثار نماز

این اثر نماز باید به شکلی باشد که در زندگی خودمان آنرا مشاهده کنیم؛ برای ما دستاورد خودسازی داشته باشد و بتوانیم با دقت خود را شناسایی کنیم؛
▫️ عیوب رفتاری
▫️عیوب روحی
▫️ عیوب روانی
▫️و عیوب اخلاقی
باید آثارش اینچنین در رفتار ما؛ زبان ما؛ نمایان شود؛ وگر نه هدف این نیست؛که انسان الفاظی را بر زبان جاری کند؛ نماز باید انسان را به تقرب درگاه الهی برساند.

«والحمدلله رب العالمین»

1402/1/8