در بیست و سومین روز از ماه مبارک رمضان، محفل انس با قرآن در زندان مرکزی خرم‌آباد، با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد، جمعی از مسئولین برگزار گردید.

در بیست و سومین روز از ماه مبارک رمضان، محفل انس با قرآن در زندان مرکزی خرم‌آباد، با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد، جمعی از مسئولین برگزار گردید.
فروردین 15, 1403
231 بازدید

محفل انس با قرآن، زندان مرکزی خرم‌آباد عصر روز چهارشنبه، در بیست و سومین روز از ماه مبارک رمضان، محفل انس با قرآن در زندان مرکزی خرم‌آباد، با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد، جمعی از مسئولین برگزار گردید. لازم به ذکر است […]

محفل انس با قرآن، زندان مرکزی خرم‌آباد

عصر روز چهارشنبه، در بیست و سومین روز از ماه مبارک رمضان، محفل انس با قرآن در زندان مرکزی خرم‌آباد، با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد، جمعی از مسئولین برگزار گردید.

لازم به ذکر است در این مراسم معنوی، ضمن برگزاری نماز جماعت، و قرائت قرآن توسط قاریان، از قاریان برتر استان که در محافل انس با قرآن اداره زندان‌ها مشارکت داشتند تجلیل بعمل آمد، و سه نفر از زندانیان جرائم غیر عمد در پایان مراسم آزاد شدند.

 

در ایام الله ماه مبارک رمضان، حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد به بیان آموزه هایی از قرآن کریم پرداخت.

«بسم الله الرحمن الرحیم»

«الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد نبیه و آله الطّاهرین»

با آرزوی قبولی طاعات و عبادات هم استانی‌های عزیز، در ادامه مباحث به آیه ۸۷ رسیدیم ان شاءالله این مباحث ما را به عمق مفاهیم نورانی قرآن برساند، و شناخت ما از قوم یهود باعث روشن بینی ما در تحلیل وقایع عصر حاضر بشود.

ارسال پی در پی پیامبران

«وَ لَقَدْ آتَيْنَا مُوسَى‌ الْکِتَابَ‌ وَ قَفَّيْنَا مِنْ‌ بَعْدِهِ‌ بِالرُّسُلِ‌ وَ آتَيْنَا عِيسَى‌ ابْنَ‌ مَرْيَمَ‌ الْبَيِّنَاتِ‌ وَ أَيَّدْنَاهُ‌ بِرُوحِ‌ الْقُدُسِ‌ أَ فَکُلَّمَا جَاءَکُمْ‌ رَسُولٌ‌ بِمَا لاَ تَهْوَى‌ أَنْفُسُکُمُ‌ اسْتَکْبَرْتُمْ‌ فَفَرِيقاً کَذَّبْتُمْ‌ وَ فَرِيقاً تَقْتُلُونَ‌»

ترجمه: ما به موسی کتاب تورات دادیم؛ و بعد از او، پیامبرانی پشت سر هم فرستادیم؛ و به عیسی بن مریم دلایل روشن دادیم؛ و او را به وسیله روح القدس تأیید کردیم، آیا چنین نیست که هر زمان، پیامبری چیزی بر خلاف هوای نفس شما آورد، در برابر او تکبر کردید، و از ایمان آوردن به او خودداری نمودید، پس عده‌ای را تکذیب کرده، و جمعی را به قتل رساندید؟!

خداوند متعال پس از درگذشت حضرت موسی پیامبرانی را به صورت پی در پی برای هدایت قوم بنی اسرائیل فرستاد، و «قفینا» به معنای پشت سر هم بودن است، و کلا حکایت از کثرت ارسال پیامبران دارد، از بعد حضرت موسی، حضرت عیسی بعنوان پیامبر اولوالعزم فرستاده شد که معجزاتی را به همراه داشت، از جمله،
▫️صحبت کردن در گهواره،
▫️زنده کردن مردگان،
▫️حمایت توسط جبرئیل،
▫️شفا دادن بیماران،
▫️ بینا کردن نابینایان
اما با این همه معجزه و تعالیم الهی شاهد لجاجت عناد و دشمنی قوم بنی اسرائیل بود.

یکی از موارد گمراهی قوم یهود این بود که پندار ناروایی در مورد حضرت عیسی داشتند و آن اینکه می‌گفتند پدر او یک شخص نجار است، در حالیکه حضرت عیسی انسان تکوین یافته، و بدون واسطه پدر به دنیا آمد، و این از معجزات بزرگ الهی بود، و در آخر خداوند عیسی را به آسمان‌ها برد.

قلب‌های قفل شده

«وَ قَالُوا قُلُوبُنَا غُلْفٌ‌ بَلْ‌ لَعَنَهُمُ‌ اللَّهُ‌ بِکُفْرِهِمْ‌ فَقَلِيلاً مَا يُؤْمِنُونَ‌»

ترجمه: «و آنها از روی استهزا گفتند: دلهای ما در غلاف است! و ما از گفته تو چیزی نمی‌فهمیم. آری، همین طور است!خداوند آنها را بخاطر کفرشان، از رحمت خود دور ساخته،به همین دلیل، چیزی درک نمی‌کنند؛ و کمتر ایمان می‌آورند.

قلب یهودیان عصر بعثت، از درک معارف اسلام ناتوان بود، لذا انتظاری نبود که پیام‌های پیامبر را پذیرا باشند، و به این موضوع نیز اعتراف داشتند، آنچه باعث شد که از زیر بار پذیرش معارف اسلام سرباز بزنند، بهانه جویی آنان بود که این عدم پذیرش را برخاسته از فطرت و خلقت خویش می‌پنداشتند.

 

یهودیان مستوجب لعن و نفرین

«وَ لَمَّا جَاءَهُمْ‌ کِتَابٌ‌ مِنْ‌ عِنْدِ اللَّهِ‌ مُصَدِّقٌ‌ لِمَا مَعَهُمْ‌ وَ کَانُوا مِنْ‌ قَبْلُ‌ يَسْتَفْتِحُونَ‌ عَلَى‌ الَّذِينَ‌ کَفَرُوا فَلَمَّا جَاءَهُمْ‌ مَا عَرَفُوا کَفَرُوا بِهِ‌ فَلَعْنَةُ اللَّهِ‌ عَلَى‌ الْکَافِرِينَ‌»

ترجمه: «و هنگامی که از طرف خداوند، کتابی برای آنها آمد که موافق نشانه‌هایی بود که با خود داشتند، و پیش از این، به خود نوید پیروزی بر کافران می‌دادند که با کمک آن، بر دشمنان پیروز گردند، با این همه، هنگامی که این کتاب، و پیامبری را که از قبل شناخته بودند نزد آنها آمد، به او کافر شدند؛ لعنت خدا بر کافران باد»

در خصوص شأن نزول این آیه مطلبی از شیخ طوسی نقل شده که، يهوديان قبل از بعثت رسول خدا«ص» از طوايف اوس و خزرج، به خاطر ظهور پیامبر آخرالزمان طلب پيروزى ميكردند، وقتى كه خداوندحضرت محمد«ص» را از ميان عرب برگزيد و از طائفه بنى‌اسرائيل انتخاب ننمود روى از برگرداندند، و حتی ظهور پیامبر را نیز منکر شدند.

خشم بعد از خشم

«بِئْسَمَا اشْتَرَوْا بِهِ‌ أَنْفُسَهُمْ‌ أَنْ‌ يَکْفُرُوا بِمَا أَنْزَلَ‌ اللَّهُ‌ بَغْياً أَنْ‌ يُنَزِّلَ‌ اللَّهُ‌ مِنْ‌ فَضْلِهِ‌ عَلَى‌ مَنْ‌ يَشَاءُ مِنْ‌ عِبَادِهِ‌ فَبَاءُوا بِغَضَبٍ‌ عَلَى‌ غَضَبٍ‌ وَ لِلْکَافِرِينَ‌ عَذَابٌ‌ مُهِينٌ‌»

ترجمه: «ولی آنها در مقابل بهای بدی، خود را فروختند؛ که به ناروا، به آیاتی که خدا فرستاده بود، کافر شدند. و معترض بودند، چرا خداوند به فضل خویش، بر هر کس از بندگانش بخواهد، آیات خود را نازل می‌کند؟! از این رو به خشمی بعد از خشمی از سوی خدا گرفتار شدند. و برای کافران مجازاتی خوار کننده است»

کفر یهودیان هم به قرآن بود و هم به کتاب آسمانی تورات، در آن زمانی که ویژگی‌های پیامبر را در تورات تحریف کردند، گاهی انسان یک معامله پرسود انجام می‌دهد، اما یهودیان معامله‌ای سراسر خسران را انتخاب کردند، آنچه که به انسان بها و ارزش می‌دهد به واسطه انتخاب دین و آیینی است که بر می‌گزیند، اما آنان دین گریز بودند، و نسبت به پیامبر اسلام نیز حسادت می‌ورزیدند، که چرا پیامبر از نژاد عرب است، مجموعه بیاناتی که در این آیات شریفه عنوان شد برای همه ما و همه بشریت حقیقتاً درس آموز است، امید است که ان شاءالله از قرآن درس بگیریم.

«والسلام علیکم و رحمة الله و برکاته»

1403/1/15