به مناسبت ماه مبارک رمضان ششمین جلسه آموزه هایی از قرآن کریم توسط حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد با حضور اقشار مختلف مردم در حسینیه حبیب ابن مظاهر (چهار راه بانک) برگزار گردید. جلسه ششم

به مناسبت ماه مبارک رمضان ششمین جلسه آموزه هایی از قرآن کریم توسط حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد با حضور اقشار مختلف مردم در حسینیه حبیب ابن مظاهر (چهار راه بانک) برگزار گردید. جلسه ششم
فروردین 21, 1401
105 بازدید

جلسه ششم  حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در جلسه تفسیر قرآن با بیان اینکه قرآن بهترین و سعادت بخش ترین برنامه‌ها را در زندگی فردی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، دینی، فرهنگی و… انسان دارد اظهار داشت: اما در عین حال وجود مقدس پیامبر اسلام (ص) گلایه دارند از اینکه امت مسلمان و مشرکین زمان […]

جلسه ششم

 حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در جلسه تفسیر قرآن با بیان اینکه قرآن بهترین و سعادت بخش ترین برنامه‌ها را در زندگی فردی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، دینی، فرهنگی و… انسان دارد اظهار داشت: اما در عین حال وجود مقدس پیامبر اسلام (ص) گلایه دارند از اینکه امت مسلمان و مشرکین زمان بعثت ایشان، قرآن را مهجور قرار دادند و ترک کردند.

وی بیان داشت: این گلایه و شکایت هم به امت اسلامی در این عصر هم شامل می‌شود، زیرا مهجوریت قرآن را آگاهانه انتخاب کرده اند.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با اشاره به آیه ۵ سوره «انبیا»، «بَلْ قَالُوا أَضْغَاثُ أَحْلَامٍ بَلِ افْتَرَاهُ بَلْ هُوَ شَاعِرٌ فَلْیَأْتِنَا بِآیَةٍ کَمَا أُرْسِلَ الْأَوَّلُونَ» عنوان کرد: خداوند تهمت‌هایی که مشرکین زمان رسول گرامی اسلام (ص) می‌زدند را در قرآن نقل کرده است، حتی پایان نامه‌ها نیز در این زمینه نوشته شده که در قرآن مشرکین و کفار چه تهمت‌هایی به پیامبر اسلام زدند و خداوند چه پاسخ‌هایی را به تهمت‌های مشرکین داده است.

حجت الاسلام شاهرخی با بیان اینکه در این آیه آمده که مشرکین می‌گویند پیامبر آورنده وحی نیست، بلکه اینها مجموعه‌ای از خواب‌های آشفته است گفت: قرآنی که این فصاحت و بلاغت را دارد، تکالیف فردی، اجتماعی و دینی را بیان کرده، می‌گفتند که مجموعه‌ای از خواب‌های آشفته و پراکنده است.

وی با اشاره به اینکه تهمت دوم مشرکین این بود که پیامبر دروغ می‌گویند و از جانب خداوند نیست و مطالبی از خودش می‌گوید و اعلام می‌کند که اینها را از جانب خداوند آورده ام افزود: تهمت سوم مشرکین به پیامبر اسلام (ص) این بوده که پیامبر شاعر است، معجزه‌ای بیاورد، همان طوری که پیامبران پیشین آورده اند، البته معجزات پیامبر معروف است، کتاب‌ها نوشته شده و در تاریخ ثبت و ضبط شده است و صحت آنها نیز مورد تأیید است.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان ادامه داد: خداوند به رسول گرامی اسلام(ص) می‌فرماید که محزون نباش.

حجت الاسلام شاهرخی با تاکید بر اینکه انسان تناقض گویی را در کلام مشرکین مشاهده می‌کند، اول می‌گویند که مطالب پیامبر خواب‌های آشفته است، بعد می‌گویند که از خودش و دروغ می‌گوید و سپس می‌گویند که پیامبر شاعر است، بیان داشت: انسان از همین تناقض گویی ها پی به کذب ادعای اینها می‌برد، ضمن اینکه نشان می‌دهد که تهمت‌های دشمنان تمام شدنی نیست.

وی ادامه داد: در همین عصر هم مشاهده می‌کنیم، هر از چند گاهی کسی تهمت‌هایی را به قرآن، پیامبر اسلام (ص) و… می‌زنند، این نوع درخواست‌ها، از نوع درخواست‌های برای هدایت نیست، از نوع لجاجت است، وگرنه پیامبر اسلام (ص) معجزات متعددی داشته اند و اینها بهانه جویی است.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با اشاره به اینکه قرآنی که کتاب هدایت است و اگر در علوم دیگری از قرآن مطالبی آمده در راستای هدایت بوده است ادامه داد: هدایت به معنای راهنمایی که در آن لطف و دقت بوده، است، هدایت اقسامی دارد، یکی هدایت تکوینی است و نیاز به آموزش ندارد، دیگری هدایت تشریعی است که خداوند انبیاء را همراه با کتب در طول تاریخ برای هدایت انس و جن نازل کرده است، در مقابل این نوع هدایت سه گروه از خودشان واکنش نشان می‌دهند، یک گروه مؤمنین هستند، یک گروه کافرین و مشرکین هستند و یک گروه منافقین هستند.

حجت الاسلام شاهرخی با بیان اینکه مؤمنین کسانی هستند که تسلیم احکام خداوند و دین آسمانی هستند، اعماق وجودشان مالامال از محبت خداوند و دستورات الهی است افزود: مشرکین و کفار نیز کسانی هستند که در تقابل با مؤمنین هستند، لجاجت می‌کنند، مشکلات درست می‌کنند، آسیب و ضربه می‌زنند، منافقین نیز کسانی هستند که پیش مسلمانان می‌روند می‌گویند ما با شما هستیم و پیش مشرکین می‌روند می‌گویند ما با شما هستیم، البته اینها در باطن کافر هستند و اینها بیشتر آسیب می‌زنند چرا که تکلیف انسان با کفار و مشرکین که در مقابل دین خدا، رسول خدا و امام معصوم موضع گیری کرده مشخص است، کسی که کار را سخت و دشوار می‌کند و ایجاد فتنه می‌کند منافقین هستند.

وی گفت: آنهایی که بصیرت لازم را ندارند، ظاهر را می‌بینند، نمی‌توانند به باطن امور پی ببرند، جامعه با مشکل مواجه می‌شود، گاهی رهبران دینی و مذهبی تنها می‌مانند، وضعیتی به وجود می‌آید که نمی‌توانند برنامه‌های دینی، اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی را در آن جامعه آن طوری که در دین آسمانی و قرآن آمده به طور کامل اجرا کنند، چون منافقینی هستند که به فرض قرآن‌ها را بر سر نیزه می‌کنند و در لحظه آخری که لشکر اسلام می‌خواهد پیروز شود آن آسیب را وارد می‌کنند.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان تاکید کرد: در مقابل هدایت هم این سه موضع گیری را داریم، البته در مکاتب بشریت هم به همین شکل است، این نوع واکنش‌ها تنها اختصاص به اسلام و دین آسمانی ندارد و در مکتب‌های بشری هم وجود دارد.

1401/1/20