? خطبه اول؛ بسم الله الرّحمن الرّحیم «الحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله على سيّدنا و نبيّنا ابىالقاسم المصطفى محمّد(ص) و آله الاطهرین المنتجبین سیّما بقیّه الله فی الارضین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین» حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی نماینده ولیفقیه در استان لرستان در خطبه اول نماز جمعه خرم آباد با […]
? خطبه اول؛
بسم الله الرّحمن الرّحیم
«الحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله على سيّدنا و نبيّنا ابىالقاسم المصطفى محمّد(ص) و آله الاطهرین المنتجبین سیّما بقیّه الله فی الارضین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین»
حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی نماینده ولیفقیه در استان لرستان در خطبه اول نماز جمعه خرم آباد با اشاره به آیه ۳۲ سوره نحل «الَّذِينَ تَتَوَفَّاهُمُ الْمَلَائِكَةُ طَيِّبِينَ ۙ يَقُولُونَ سَلَامٌ عَلَيْكُمُ ادْخُلُوا الْجَنَّةَ بِمَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ» و با سفارش همگان به رعایت تقوای الهی، خویشتن داری، کسب زاد و توشه همراه با موفقیت دنیوی و رستگاری، پرهیز از محرمات و اطاعت از فرامین الهی اظهار داشت: در هفته گذشته پیرامون آیات سوره «رعد» درباره سخنان مومنین با اهل جهنم و دوزخ مطالبی را عرض کردم که بهشتی ها از جهنمی ها می پرسند که چرا سرانجام شما به جهنم منتهی شد و آنها به چهار گناه اعتراف می کنند.
وی با بیان اینکه بین مومنین و صالحین بهشتی و انسان های مجرم و گناهکار دوزخی سخنانی در آخرت رد و بدل می شود، ملائکه با مومنین و اهل دوزخ سخن می گویند، گفت: مومنین با کفار و اشرار و مشرکین سخنان و گفتمان با هم دارند.
نماینده ولی فقیه در لرستان با اشاره به سخنان در سراسری آخرت بین فرشتگان، مومنین و گناهکاران محبوس در جهنم بیان داشت: در فضای عطر آگین بهشت که جایگاه صالحان و شایستگان است، اثری از خصلت های زشت، حسد، بخل، کینه، کدورت، بد زبانی و رذیلت ها نیست، از فتنه و آشوب آفرینی زبان که به فرموده رسول گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) خطرش را از ضربه شمشیر شدید تر می داند، نیست.
حجت الاسلام شاهرخی بیان داشت: پیامبر اسلام (ص) می فرماید: فتنه و آشوب آفرینی زبان خطرش از ضربه شمشیر شدید تر است، جامعه امروز ما و فضای حقیقی و مجازی ما در درون خانواده ها، مجالس، ادارات و کانون های اجتماعی نیازمند زبان محبت آفرین و خیر آفرین است، جامعه امروز ما نیازمند زبان و قلم محبت آفرین و خیر آفرین است.
وی با تاکید بر اینکه زبان محبت آفرین است که صفا، صمیمیت، صلح و آرامش را تحکیم می بخشد و جامعه انسانی ما امروز به این آرمان ها و ارزش ها نیازمند است گفت: زبانی که با سلام آغاز می شود، سلام نام خداوند است، سلام زبان فرشتگان با متقین و تبریک خداوند بر انبیا و بهشتیان است، زبان کلمه ای مشترک در بین همه مسلمانان است، سلام شعار دنیا و آخرت است.
حجت الاسلام شاهرخی تصریح کرد: سلام، ورود و خروج هر نامه و کلامی است، نماز ما که با سلام بر بندگان صالح خدا به پایان می رسد به این معنا است که تمام قیود نژادی، سنتی، سنی و جنسی را منتفی کردیم و سلام می فرستیم بر همه بندگان صالح خدا.
وی با تاکید بر اینکه در محیط با صفا و روح افزای بهشت، گفتمان و سخنان، سخنانی با سلام، درود و دعا است، گفت: در آیه ۱۲۷ سوره «انعام» می فرماید: «لَهُمْ دَارُ السَّلَامِ عِنْدَ رَبِّهِمْ ۖ وَهُوَ وَلِيُّهُمْ بِمَا كَانُوا يَعْمَلُونَ»، هم سرایش سلام است، هم خداوندش سلام است و هم فرشتگان سلام می فرستند.
نماینده ولی فقیه در لرستان گفت: متقین در سرای سلامت هستند و در این سرا هیچ عیب، نقص و شری وجود ندارد، هر چه هست سلامت و امنیت است، آن هم در نزد خداوند متعال، خداوندی که ولی و عهده دار اینچنین انسان های با تقوایی است.
حجت الاسلام شاهرخی ادامه داد: متقین آن کسانی هستند که وقتی ملائکه جان آنها را می گیرند، در حالی که پاک و پاکیزه هستند، هیچ آلودگی در دنیا همراه خودشان نیاورده اند، ملائکه به چنین انسان های طیب، پاکیزه و بدون آلودگی می گویند: « سَلَامٌ عَلَيْكُمُ ادْخُلُوا الْجَنَّةَ بِمَا كُنْتُمْ تَعْمَلُونَ».
وی عنوان کرد: برخی از مومنان آنچنان پاک زیسته اند که هم خود و هم منصوبین و خانواده آنها وارد بهشت می شوند، خانواده شهدا، جانبازان و … که در سختی ها و دشواری ها با همسرانشان سازگاری کردند از جمله اینها هستند.
نماینده ولی فقیه در لرستان ادامه داد: خداوند در آیات ۲۳ و ۲۴ سوره «رعد» می فرماید:«جَنَّاتُ عَدْنٍ يَدْخُلُونَهَا وَمَنْ صَلَحَ مِنْ آبَائِهِمْ وَأَزْوَاجِهِمْ وَذُرِّيَّاتِهِمْ ۖ وَالْمَلَائِكَةُ يَدْخُلُونَ عَلَيْهِمْ مِنْ كُلِّ بَابٍ؛ سَلَامٌ عَلَيْكُمْ بِمَا صَبَرْتُمْ ۚ فَنِعْمَ عُقْبَى الدَّارِ» متقین، پدرانشان، همسرانشان و فرزندانشان که شایسته باشند، وارد بهشت هایی می شوند که مخصوص و همیشگی است در حالی که فرشتگان از هر در بر آنها وارد می شوند و به آنها سلام می گویند، پیک امنیت و آرامش را برای آنها به ارمغان می آورند و به آنها می گویند به سرای خوبی وارد شده اید، سرانجام خوبی برای شما رقم خورد.
وی گفت: آنچه از آیات الهی استنباط می کنیم این است که فرشتگان الهی در دنیا، عالم برزخ و قیامت با انسان ارتباط دارند، گاهی بر انسان دورود می فرستند، گاهی برای انسان طلب آمرزش و استغفار می کنند، گاهی برای انسان دعا می کنند؛ «رَبَّنَا وَأَدْخِلْهُمْ جَنَّاتِ عَدْنٍ الَّتِي وَعَدْتَهُمْ وَمَنْ صَلَحَ مِنْ آبَائِهِمْ وَأَزْوَاجِهِمْ وَذُرِّيَّاتِهِمْ ۚ إِنَّكَ أَنْتَ الْعَزِيزُ الْحَكِيمُ» سوره غافر/۸، خدایا اینها را به بر بهشت مخصوص خودت وارد کن و گاهی در هنگام شروع عالم برزخ پیغام می دهند که نترس و محزون نباش « سلام علیکم» ای بنده شایسته و صالح خدا به خوب جایی می آیی آن هم در روزی که تمام نسبت ها، اسباب کنار می رود و آنچه برای انسان باقی می ماند و کلید موفقیت انسان است ایمان و عمل صالح است.
و در پایان خطبه اول با ذکر سوره تکاثر به پایان رسید.
? خطبه دوم؛
بسم الله الرّحمن الرّحیم
«الحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله على سيّدنا و نبيّنا ابىالقاسم المصطفى محمّد(ص) و آله الاطهرین المنتجبین سیّما بقیّه الله فی الارضین و صلّ على علىّ اميرالمؤمنين…
حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در خطبه دوم این هفته نماز جمعه خرم آباد با اشاره به کلام امام علی (ع) در نهج البلاغه که می فرماید:« أُوصِيكُمْ أَيُّهَا النَّاسُ بِتَقْوَى اللَّهِ وَ كَثْرَةِ حَمْدِهِ عَلَى آلَائِهِ إِلَيْكُمْ وَ نَعْمَائِهِ عَلَيْكُمْ وَ بَلَائِهِ لَدَيْكُمْ فَكَمْ خَصَّكُمْ بِنِعْمَةٍ وَ تَدَارَكَكُمْ بِرَحْمَةٍ أَعْوَرْتُمْ لَهُ فَسَتَرَكُمْ وَ تَعَرَّضْتُمْ لِأَخْذِهِ» «ای مردم خودم و شما را به رعایت تقوای الهی و زیادی ستایش و سپاس به درگاه الهی فرا میخوانم زیرا همه ما از نعمتهای الهی بهره منده شدهایم، از بخششهای الهی استفاده میکنیم، ما شما را مورد آزمایش و امتحان قرار میدهیم و چه بسا شما را به نعمت مخصوصی هدیه میدهیم»، اظهار داشت: وقتی به زندگی نگاه میکنیم میبینیم که ما از نعمت خاص الهی بهره مند شدهایم و مشمول رحمت الهی شدهایم، پس به این سبب مهم است که همه رعایت تقوای الهی را داشته باشیم.
وی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه همچنان ویروس کرونا همه کشورها از جمله کشور و استان ما را درگیر کرده است عنوان کرد: لازم است همچون گذشته به رعایت اصول بهداشتی، فاصله اجتماعی، استفاده از ماسک توجه کنیم تا جامعه ما مجددا به آسیبهای گذشته برنگردد.
نماینده ولیفقیه در لرستان افزود: اگر رعایت نشود هم اقتصاد و معیشت مردم دچار اختلال میشود و هم مسائل فرهنگی و دینی تحت شعاع قرار میگیرد، در این راستا همه این موارد را رعایت کنیم.
حجت الاسلام شاهرخی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ایام فاطمیه و دهه بصیرت گفت: در کشور و استان ما این دهه با شور و شعور بصیرت فاطمی برگزار شد، حضور عموم مردم، خواهران و برادران و به خصوص جوانان و نوجوانان چشمگیر بود.
وی بیان داشت: اجتماع مؤمنین و مومنات با محوریت مساجد، حسینیهها، برپایی خیمههای حضرت فاطمه زهرا (س) در محلهها، کوچهها و خیابانها نسبت به سالهای گذشته چشمگیر تر بود، در این راستا از این حضور که تعظیم شعائر الهی است، تشکر میکنم.
نماینده ولیفقیه در لرستان گفت: البته اجر و پاداش این مشارکت با خداوندی است که حضرت فاطمه (س) را آفرید و او را مادر یازده امام و پیشوای معصوم (ع) قرار داد که همه میگویند الگوی ما مادرمان حضرت فاطمه زهرا (س) است.
حجت الاسلام شاهرخی افزود: در هر حال از همه کسانی که در دهه فاطمیه و بصیرت، در دومین سالگرد شهید سرافراز اسلام حاج قاسم سلیمانی و ارتحال حضرت آیت الله مصباح یزدی به هر نحوی مشارکت کردند، شنونده بودند، سخنران بودند، تحت هر اسم و عنوانی و در هر منزل و محفلی بستری برای این مجالس با عظمت آفریدند و در کنار این امر، توزیع نذورات در بین عزاداران و بستههای معیشتی در بین جامعه هدف و برخی به نیت حاج قاسم انجام دادند، تشکر و قدردانی میکنم.
وی گفت: همه اینها حاکی از این است که مردم ما عموماً و بانوان و دختران ما خصوصاً با آموزههای فاطمی آشنا و علاقه مند هستند.
نماینده ولیفقیه در لرستان تاکید کرد: در این راستا اصحاب فرهنگ و ادب، مؤسسات فرهنگی و تبلیغی، با محوریت مساجد، فعالیتها و آموزههای نبوی، علوی و فاطمی را گسترش بدهند، از ظرفیت جوانان انقلابی و گروه های جهادی و صاحبان دانش، تجربه، فکر و اندیشه استفاده کنند تا این آموزهها به سطوح مختلف جامعه سرایت کند و پایدار بماند.
وی با بیان اینکه حاصل این برنامهها و اقدامات در ایام فاطمیه و دهههای مشابه در طول سال باید انسجام، همگرایی و وحدت اقشار مختلف باشد گفت: نباید با سخنان تفرقه انگیز و اقدامات سطحی همگرایی و انسجامی که دشمن شکن است را از بین برد.
نماینده ولیفقیه در لرستان با تاکید بر اینکه مساجد در هر محلهای، محل اجتماعگ مؤمنین است، بیان داشت: نماز جمعه در هر شهری قلب و قرارگاه فرهنگی، دینی، اخلاقی و سیاسی هر شهر است، هر جریانی اقداماتش متصل به این قلب فرهنگی باشد و در راستای اصول کلی و کلانی که در این اجتماع بزرگ سیاسی و دینی گفته و شنیده میشود، هیچ گاه در دام تفرقه نمیافتد.
حجت الاسلام شاهرخی گفت: نه سخنان تفرقه انگیر بر زبان جاری میکند و نه اقدامات تفرقه انگیز به عمل میآورد، سیاست کلی و کلان امامین انقلاب اسلامی روشن و واضح است.
وی با بیان اینکه سیاستهای کلان امامین انقلاب اسلامی در این دو سال بارها در این اجتماع با نمازگزاران در زمینههای مختلف فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، اداری و… گفته شده است گفت: هر شخص و جریانی خود میداند تا چه میزان فعالیتهایش بر محور این سیاستها است.
نماینده ولیفقیه در لرستان تاکید کرد: ما همچنان بر انسجام، همگرایی و وحدت، حول محور اصولی که امامین انقلاب اسلامی بیان کردهاند تاکید میکنیم، بدیهی است فصل الخطاب در فهم اصول و سیاستهای کلان امامین انقلاب اسلامی، قلب و مرکز فرهنگی شهر در استان است تا بدین وسیله از تشتت، اختلاف و اقدامات سطحی جلوگیری شود.
حجت الاسلام شاهرخی با اشاره به اینکه ممکن است هر کسی از اصول سیاستهای فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، اخلاقی و اداری امامین انقلاب اسلامی برداشتهای متفاوتی داشته باشد و بخواهد در این راستا اقداماتی انجام بدهند گفت: اگر به تعداد جریانها و دیدگاهها، برداشتهای متفاوت باشد و اقدامات متفاوت صورت بگیرد، آسیب زننده است.
وی گفت: یکی از فلسفههای وجودی نماز جمعه و این قرارگاه فرهنگی در هر استانی، ایجاد همگرایی، انسجام و تبیین این اصول است تا به سخنان تفرقه انگیر و اقدامات سطحی منتهی نشود، در دیدارهایی که با همه جریانات داشتهام بر این امر تاکید کردهام.
نماینده ولیفقیه در لرستان با تاکید بر اینکه حوزه علمیه، مدارس علمیه، مساجد، روحانیت، اساتید حوزه علمیه در هر استانی مرکز و کانونهایی هستند که سرچشمه معارف اسلامی است گفت: در بعد امنیت نیز، مرجع، نیروهای مسلح شامل سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ارتش جمهوری اسلامی و نیروی انتظامی هستند، اگر دستهای بگوید من میخواهم خودم امنیت برقرار کنم اما بدون هماهنگی با نیروهای مسلح باشد، راه به جایی نمیبرد.
حجت الاسلام شاهرخی ادامه داد: کسی بگوید من میخواهم در سلامت جامعه مشارکت کنم ولی ارتباطی با دانشگاه علوم پزشکی و وزارت بهداشت ندارد، نه منطقی، نه شرعی و نه قانونی است، حوزه علمیه، مدارس علمیه، مساجد، روحانیت، جامعه روحانیت، اساتید حوزه علمیه در هر استانی مرکز و کانونهایی هستند که سرچشمه معارف اسلامی هستند، کسی بدون ارتباط و تعامل با اینها بخواهد آموزهها و معارف اسلامی را تبلیغ و منتشر کند، آسیب زننده است.
وی افزود: هر کسی و هر جریان دینی و مذهبی به دور از این کانونها و بدون تعامل با این مراکز دینی اگر بخواهد برای خودش جایگاهی را تعریف کند، باید در راه و روش خودش تجدید نظر کند، حتماً باید با این مراکز مرتبط شود، تجربه تاریخ، تاکید و سخنان امام راحل و مقام معظم رهبری به جریانهای دینی و مذهبی که سرکردههای آنها با مراکز دینی و کانونهای فرهنگی و دینی مرتبط نبودهاند، ارتباط با این مراکز است.
نماینده ولیفقیه در لرستان ادامه داد: در هر استانی این مرکزیت، حوزه علمیه، مدارس علمیه، روحانیت، جامعه روحانیت و اساتید برجسته حوزه علمیه هستند، در طول تاریخ هر گاه این تعامل از سوی جریانات دینی و مذهبی و سرکردههای آنها با مراکز و کانونهایی که نام بردم، به عمل نیامده است، گرفتار آسیب شدهاند که ما برخی از آنها در طول ۴۰ سال پیروزی انقلاب اسلامی مشاهده کردهایم.
حجت الاسلام شاهرخی، تصریح کرد: این توصیهای است که این خدمت گذار همه شما، برادرانه و مشوقانه از روی خیرخواهی و برای گرفتار نشدن در آسیبهای عقیدتی، بیان کردم.
و در پایان خطبه دوم با دعا و ذکر سوره زلزال به پایان رسید.
1400/10/17
نظرات
ارسال دیدگاه برای این نوشته بسته می باشد.