خطبه اول حجت الاسلام و المسلمین سید احمد رضا شاهرخی در خطبه اول نماز جمعه خرم آباد با اشاره به آیه «قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ، الَّذِينَ هُمْ فِي صَلَاتِهِمْ خَاشِعُونَ در سوره مومنون و سفارش همگان به تقوای الهی اظهار داشت: هدف از انجام واجبات و اجتناب از محرمات رسیدن به تقوا است، هدف از تقوا […]
خطبه اول
حجت الاسلام و المسلمین سید احمد رضا شاهرخی در خطبه اول نماز جمعه خرم آباد با اشاره به آیه «قَدْ أَفْلَحَ الْمُؤْمِنُونَ، الَّذِينَ هُمْ فِي صَلَاتِهِمْ خَاشِعُونَ در سوره مومنون و سفارش همگان به تقوای الهی اظهار داشت: هدف از انجام واجبات و اجتناب از محرمات رسیدن به تقوا است، هدف از تقوا رسیدن به فلاح و رستگاری است.
وی با بیان اینکه در این سوره تاکید شده که اهل ایمان به رستگاری حتما رسیده اند، گفت: اهل فلاح و رستگاری کسانی هستند که پیروزمندانه موانع را از سر راه خود برمی دارند و راه خود را به سوی مقصد و هدف می گشایند و به پیش می روند، گرچه ممکن است در این مسیر دچار فراز و فرودهایی شوند اما امیدوارانه به راه خود ادامه می دهند.
نماینده ولی فقیه در لرستان تاکید کرد: کسانی که به فلاح و رستگاری رسیده اند، یعنی هم در دنیا پیروز شده اند و هم موفقیت آخرت را به دست آورده اند، فلاح و رستگاری هم پیروزی مادی و دنیوی را در پی دارد و هم پیروزی اخروی را به دنبال دارد.
حجت الاسلام شاهرخی افزود: اهل فلاح و رستگاری در زندگی سرافراز و عزت مندانه زندگی می کند، در مقابل زور گویان تعظیم نمی کند، زیر بار ظلم و ستم نمی رود، با عزت و سرافرازی زندگی می کند و اهل فلاح و رستگاری در زندگی اخروی هم در جوار رحمت الهی از نعمت های جاویدان برخوردار شده اند، در کنار صالحان، پاکان و شایستگان جای گرفته اند.
وی ادامه داد: مومنین و مومنون کسانی هستند که تسلیم باورها و اعتقادات خودشان شده اند، صرف باور و اعتقاد بدون تسلیم نیست، در سه آیه از آیات قرآن واژه «قَدْ أَفْلَحَ» به کار رفته است و در این راستا مشخص می شود که ایمان، تزکیه نفس و پاکی نفس و درون ریشه واحدی دارند، در برخی آیات قرآن هدف از قانون گذاری در احکام دین تقوا ذکر شده است.
نماینده ولی فقیه در لرستان با بیان اینکه هدف بالاتر از تقوا همان فلاح و رستگاری است افزود: احکام الهی را به جا می آوریم تا به تقوا برسیم، از تقوا به منزلت بالاتری که فلاح و رستگاری بوده، برسیم،.خداوند د قرآن می فرماید به یگانگی خداوند ایمان آورید تا به فلاح و رستگاری برسید.
حجت الاسلام شاهرخی گفت: در اذان و اقامه نیز به این امر تاکید شده، «حیّ علی الفلاح» شعار مسلمانان است، به سوی پیروزی و موفقیت دنیا و آخرت بشتابید، پس بیاییم با تقویت و استحکام عقاید و اعتقادات صحیح از طریق استدلال و … به فلاح و رستگاری برسیم و در مقابل کسانی که دشمن «لا اله الا الله» هستند محکم بایستیم تا به فلاح و رستگاری نائل شویم.
خطبه دوم؛
حجت الاسلام و المسلمین سید احمدرضا شاهرخی در خطبههای این هفته نماز جمعه خرم آباد با سفارش همگان به تقوای الهی اظهار داشت: از آیات قرآن استفاده می شود که عابدان، نیکوکاران، افرادی که به دنبال اعمال پر ثواب، آنانی که به دور از بخل،و افرادی که در گروه حزب الله، کسانی که با ذکر کثیرهمیشه در زبان ،دل ورفتاربه یاد خدا هستندجز رستگاران محسوب میشوند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه کشور و استان ما همچنان به ویروس کرونا مبتلا است افزود: نیاز است همچون گذشته رعایت فاصله اجتماعی، اصول بهداشتی و استفاده از ماسک جز برنامهها باشد.
نماینده ولیفقیه در لرستان بیان داشت: امیدواریم با فراگیر شدن واکسیناسیون، امت اسلامی و بشریت از شر این ویروس رها شود، اینکه شنیده میشود در برخی از تجمعات، مجالس ترحیم و عروسی شاهد اجتماعات هستیم، کار پسندیدهای نیست، ضرر و زیان به خویشتن و دیگران است.
حجت الاسلام شاهرخی همچنین بر لزوم رعایت صرفه جویی در مصرف آب و برق تاکید کرد و گفت: مقام معظم رهبری فرمودند: که ما به انرژی هستهای برای تولید برق نیاز داریم، الان ما ۱۱ هزار مگاوات برق کم داریم، ایشان فرمودند ما ۲۰ هزار مگاوات نیاز داریم که از طریق انرژی هستهای تولید برق شود اما به این عمل نشد.
وی افزود: همه همدل و همکاری کنیم که این قطعه از تاریخ را پشت سر بگذاریم.
نماینده ولیفقیه در لرستان با اشاره به ۱۸ تیرماه روز ادبیات کودکان و نوجوانان و کشف توطئه کودتایی آمریکایی در پایگاه شهید نوژه در سال ۵۹ بیان داشت: ۲۰ تیر ماه روز جهانی جمعیت و روز شهادت حضرت امام محمد تقی (ع) است، ۲۱ تیرماه سالروز ازدواج حضرت امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) است، روز قیام خونین مسجد گوهر شاد مشهد علیه کشف حجاب در زمان حکومت رضا خان پهلوی که به عنوان روز حجاب و عفاف نامگذاری شده، روز ۲۳ تیرماه نیز روز گفتگو و تعامل سازنده با جهان نامیده شده است.
حجت الاسلام شاهرخی با بیان اینکه پیوند آسمانی که میان امام علی (ع) و حضرت فاطمه (س) صورت گرفت نمونهای تکرار نشدنی در تاریخ اسلام است و این روز مبارک را به عنوان روز ازدواج نامگذاری کردهاند، ادامه داد: آموزه هایی که ما از این ازدواج بوده که جوانان و خانواده ها باید به آن ها توجه کنند.
وی با بیان اینکه: فرهنگ منحط غرب به دنبال این است که رسم ارزشمند خواستگاری که از سوی معتمدان و ریش سفیدان یا سر پرست خانواده صورت می گیرد را از بین ببرد، ساده زیستی و دوری از اشرافی گری در تمام مراحل ازدواج از ابتدا تا شروع زندگی از دیگر آموزه های این پیوند آسمانی است که جوانان وهمه خانواده هاآن را را رعایت کنند و ترویج دهند
وی تصریح کرد: امروز اشرافی گری، تجملات و مهریههای سنگین سبب کاهش ازدواج و افزایش آسیبهای اجتماعی شده است.
نماینده ولیفقیه در لرستان با تاکید بر احترام متقابل زن و مرد به یکدیگر و تقسیم وظایف زندگی، گفت: حفظ جایگاه مردانه و زنانه در زندگی، رسیدگی به امور تعلیمی و تربیتی فرزندان و نقش مهم مادران در این رابطه از امور مهمی است که با تبیین و فرهنگ سازی چنین باوری در جامعه ایجاد کنیم که تربیت و تعلیم فرزندان جز اصلی ترین وظایف پدران و مادران است و برنامه ریزان هم در همه عرصه ها باید اقداماتی را به عمل بیاورند که مبحث تعلیم و تربیت اسلامی از سوی مادران مغفول نماند.
حجت الاسلام شاهرخی در ادامه سخنان خود با اشاره به ۲۰ تیر و روز جهانی جمعیت و شهادت امام جواد (ع) بیان داشت: در طی دهه ۱۳۵۵ تا سال ۱۳۶۵، ما رشد جمعیتی ۳.۹ درصدی داشتیم، این افزایش جمعیت برای مسئولان آن زمان نگرانی از جهت تأمین نیازها ایجاد کرد، لذا از سال ۱۳۶۷ برنامه ها و سیاست ها به سمت کنترل و کاهش جمعیت پیش رفت، در بحث جمعیت باید کار کارشناسی شده و علمی صورت میگرفت.
وی با بیان اینکه اگر وضعیت موجود در رابطه با جمعیت استمرار پیدا کند در ۴۰ سال آینده شاهد ایرانی پیر و از کار افتاده هستیم افزود: کشوری که جمعیت آن غالبا سالخوردگان باشد توسعهای در آن رخ نخواهد داشت، تولیدات صنعتی، کشاورزی و هر گونه رشدی کاهش چشمگیری خواهد داشت، باید کارشناسان دقت لازم را در این جهت به کار ببرند و عواملی که سبب کاهش جمعیت شده که ممکن است بخشی از آن جنبه اقتصادی و معیشتی و یا بالارفتن سن ازدواج باشد ومشکلات ناباروری باشد و موارد دیگرباید شناسایی شوند تا ما این دوران را پشت سر بگذاریم.
نماینده ولیفقیه در لرستان با اشاره به روز ۲۰ تیر و شهادت حضرت امام محمد تقی (ع) افزود: آن حضرت در هشت سالگی به امامت رسیدند، از ایشان به عنوان وفادار به عهد و پیمان یاد میشود، آن امام گرامی با وجود دوران سخت و شهادت پدرشان به وسیله خلیفه عباسی اما به عهد و پیمان خودش که هدایت گری جامعه بود وفا کرد.
حجت الاسلام شاهرخی بیان داشت: هدایت اصلی ترین نیاز بشر امروز است و ما باید با مراجعه به معارف اسلامی این را پاس بداریم و در مسیر هدایت و هدایتگری قدم برداریم.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به روز ملی عفاف و حجاب گفت: از آیات قرآن این چنین استفاده میشود که در بحث عفاف و حجاب هم نیاز به تبیین و تبلیغ، فرهنگ سازی، اجرا و قانون گذاری داریم.
نماینده ولیفقیه در لرستان با تاکید بر اینکه برخی از دستگاهها کارشان جنبه تبیین و تبلیغی، برخی جنبه اجرا و… دارد و هر کدام باید به وظیفه خود عمل کنند گفت: مثال یک ملت مانند این است که همه با هم در یک کشتی نشستهاند و اگر یک نفر و یا گروهی به آن کشتی آسیب برسانند، این آسیب شامل همه جامعه میشود.
حجت الاسلام شاهرخی با بیان اینکه اگر اماکنی برای تفریح و استفاده صحیح خانوادهها و گروهها در نظر گرفته شده، نباید به وسیله گروهی به محلی برای بدحجابی و بی حجابی تبدیل شود گفت: اسلام و مسلمین در این جهت آسیبهای فراوانی در طول تاریخ دیدهاند.
وی گفت: رضاخان پهلوی در ۲۱ تیر سال ۱۳۱۴ سیاست تغییر نوع لباس را اجباری کرد و به دنبال این بود با تغییر باورها بی حجابی را در میان خانوادههای مسلمان نفوذ بدهد و نتیجه این امر قیام مردم در مسجد گوهرشاد و اعتراض به سیاستهای رضاخانی بود، در تاریخ است تا جمعیت قریب به دو هزار نفر در دفاع از عفاف و حجاب و حیا شهید شدند، پس همه تلاش کنیم به وظیفه دینی، اجتماعی و ملی خود در همه عرصهها به خصوص در بحث حجاب و عفاف عمل کنیم.
۱۴۰۰/۰۴/۱۸
نظرات
ارسال دیدگاه برای این نوشته بسته می باشد.