سلسله جلسات آموزه هایی از قرآن کریم توسط حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان لرستان ( جلسه دهم )

سلسله جلسات آموزه هایی از قرآن کریم توسط حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان لرستان ( جلسه دهم )
اردیبهشت 9, 1400
253 بازدید

 جلسه دهم؛ حجت الاسلام و المسلمین سید احمدرضا شاهرخی در جلسه آموزه‌هایی از قرآن کریم با اشاره به آیات سوره بقره، اظهار داشت: در این آیات خداوند متعال می‌فرماید «ای کسانی که ایمان آورده اید روزه بر شما مقرر شده است همان گونه که بر کسانی که پیش از شما بودند مقرر شده بود». وی […]

 جلسه دهم؛

حجت الاسلام و المسلمین سید احمدرضا شاهرخی در جلسه آموزه‌هایی از قرآن کریم با اشاره به آیات سوره بقره، اظهار داشت: در این آیات خداوند متعال می‌فرماید «ای کسانی که ایمان آورده اید روزه بر شما مقرر شده است همان گونه که بر کسانی که پیش از شما بودند مقرر شده بود».

وی با بیان اینکه روزه گرفتن از اهمیتی برخوردار است که اگر کسی بدون عذر روزه نگیرد باید حتماً هم قضای آن را به جا آورد و هم کفاره بپردازد، تصریح کرد: روزه خواری بدون عذر از گناه کبیره است اما روزه خواری در ملأ عام بی احترامی و عدم رعایت شئونات ماه مبارک رمضان و حرمت شکنی در این ماه مبارک خود گناه بزرگ‌تری را دارد.

نماینده ولی فقیه در لرستان با تاکید بر اینکه کسانی که دنیا را بر آخرت ترجیح می‌دهند و آخرت را می‌فروشند که به دنیا برسند، در معارف اسلامی از اینان به عنوان کسانی که از خرد و اندیشه عمیقی برخوردار نیستند یاد می‌شود، افزود: کسی که روزه خواری می‌کند مانند کسی است که آخرت خود را به دنیا فروخته و نسبت به احکام دینی سبک برخورد کرده است.

حجت الاسلام شاهرخی خاطرنشان کرد: عمل روزه خواری خصوصاً در ملأ عام حکایت از این است که افراد از خرد و اندیشه لازم برخوردار نیستند، البته مسئولان فرهنگی و غیر فرهنگی در کشور و همه دستگاه‌های مرتبط نباید اجازه دهند روزه خواری به گونه‌ای رواج پیدا کند که فضای کشور ما یا شهر ما متناسب با ایام ماه مبارک رمضان نباشد.

وی یادآور شد: آشنایی با احکام روزه و رعایت شئونات ماه رمضان هم در درون خانواده و هم در مدارس و جامعه باید فرهنگ سازی و ترویج شود.

نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه پیامبر اسلام (ص) در تمام عمرش نمونه و مظهر عالی‌ترین اخلاق، رفتار و گفتار بودند و سبک زندگی آن حضرت برای بشریت و به ویژه مسلمانان الگویی پسندیده و راه نجات، فلاح و رستگاری است، اظهار داشت: باید نسبت به زندگی پیامبر اسلام معرفت پیدا کنیم و آموزه‌های آن حضرت را سرلوحه کار خود قرار دهیم و در سایه آن معرفت نسبت به پیامبر و اهل بیت محبت یافته و از آن آموزه‌ها در همه جنبه‌ها به ویژه در جنبه حسن اخلاق و سبک زندگی پیروی کنیم.

حجت الاسلام شاهرخی با بیان اینکه مردمی که آوازه پیامبر اسلام را شنیده بودند و می‌خواستند مسلمان شوند در مورد پیام حضرت می‌پرسیدند، پاسخی که از مسلمانان می‌شنیدند این بود که پیامبر گرامی اسلام دارای پیام‌هایی است، تصریح کرد: اولین پیامش این است که اصول اعتقادات ناب و خالص و به دور گزافه گویی و به دور از خرافه دارد، احکام، فروع و تکالیفی که برای مسلمانان آورده است تکالیفی است که انجام دادن آن ها در توان مسلمانان و میسر است.

وی با تاکید بر اینکه عدالت در زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی سومین پیام پیامبر (ص) بود، افزود: مبارزه با ربا خواری، کم فروشی و به قول امروزی‌ها مبارزه با فساد و مفسدان اقتصادی و اخلاقی پیام دیگر پیامبر اسلام بود.

نماینده ولی فقیه در لرستان با اشاره به اینکه مشخصه روشن دیگر پیامبر گرامی اسلام (ص)، حسن خلق و ساده زیستی ایشان بود و این موارد باعث شد رفتار پیامبر(ص) بر دل نو مسلمانان بنشیند به‌طوری‌ که در دو دهه نفوذ کلام آن حضرت بر دل مسلمانان حاکم شد، گفت: حسن خلق پایه و اساس برخی دیگر از ویژگی‌ها است، مردم زندگی سلاطین و پادشاهان را دیده بودند که زندگی مرفه و اشرافی داشتند و متکبر بودند اما زندگی پیامبر اسلام به عنوان اشرف مخلوقات و اشرف انبیا و شخصیتی که ملائکه با او سخن می‌گویند، برای مردم عجیب بود و در سطح زندگی افراد تهی دست بود.

حجت الاسلام شاهرخی با بیان اینکه در آن فضایی که پیامبر اسلام مبعوث شدند زور، قدرت و ثروت حرف اول را می‌زد و مردم دائم در حال جنگ، خونریزی و تعدی بودند، تصریح کرد: پیامبر (ص) در چنین شرایطی فرمودند « ” ألا إنَّ المُسلِمَ أخُو المُسلِمِ ، فَلَيسَ يَحِلُّ لِمُسلِمٍ مِن أخيهِ شَيءٌ إلاّ ما أحَلَّ مِن نَفسِهِ ” مسلمان برادر مسلمان است و هیچ مسلمانی حق ندارد به مال مسلمانی تعدی کند مگر اینکه او خودش چیزی را برای برادر مسلمانش حلال کرده باشد».

وی با تاکید بر اینکه پیامبر اسلام در کلام دیگری فرمود «” ألا أيُّهَا النّاسُ ، إنَّ المُسلِمَ أخُو المُسلِمِ حَقّا ، لا يَحِلُّ لاِمرِىًءُمسلِمٍ دَمَ امرِىًءمُسلِمٍ ، ومالَهُ إلاّ ما أعطاهُ بِطيبَةِ نَفسٍ مِنهُ” آگاه باشید ای مردم، مسلمان حقیقتاً برادر مسلمان است، یک مسلمانی حق ندارد مسلمان دیگری را سرزنش کند و مال مسلمانی بر مسلمان دیگر حلال نیست مگر آن مسلمان خودش از راه رضایت دل مالی را به برادر مسلمانش اعطا کند»، افزود: آنچه در یمن اتفاق می‌افتد و آنچه در جنگ هشت ساله بر ما تحمیل شد با حقوق برادر مسلمان سازگار نیست و نبود.

نماینده ولی فقیه در لرستان خاطرنشان کرد: سرزمین اسلامی فلسطین در اختیار غیرمسلمانان است و غیر مسلمانان به سرزمین اسلامی تعدی و تجاوز می‌کنند، همکاری و به رسمیت شناختن رژیمی کودکش که سرزمین‌های اسلامی را غصب کرده و هر روز مسلمانان را می‌کشد با سخن گهربار پیامبر اسلام ناسازگار است.

حجت الاسلام شاهرخی با اشاره به اینکه پیامبر اسلام فرمود: “مَن نَصَرَ أخاهُ المُسلِمَ وهُوَ يَستَطيعُ ذلِكَ نَصَرَهُ اللّه ُ فِي الدُّنيا وَالآخِرَةِ ” کسی که برادر مسلمانش را کمک کند و بر این کمک کردن توانایی دارد خداوند او را در دنیا و آخرت کمک می‌کند، و در حدیثی دیگر آمده: مادامی که انسان به بنده‌ای کمک می‌کند خداوند به او کمک می‌کند، لذا اگر ما به این آموزه‌ها توجه کنیم و به آنها عمل کنیم در آن صورت نگاهمان به دنیا عوض می‌شود از طرفی فرمایشات پیامبر(ص) ساده هستند و مهم این است که به این فرمایشات عمل کنیم.

وی گفت: هر آسیبی که در اجتماع وجود دارد، اختلافات مالی یا ملکی، تعدی که به اموال دیگران می‌شود یا فسادهای اقتصادی به این دلیل است که به فرمایش پیامبر اسلام توجه نمی‌کنیم که مسلمان برادر مسلمان است.

وی یادآور شد: امام صادق (ع) نیز در روایتی می‌فرماید «هر مؤمنی که برادر دینی خود را یاری ندهد با اینکه قدرت این کار را دارد خداوند در دنیا و آخرت او را به حال خود واگذارد و در دنیا و آخرت خوار و ذلیلش کند».

وی تصریح کرد، آن کادر درمانی که در جهاد با کرونا است و آن روحانی مبلغ که در مناطق محروم به‌دنبال تبلیغ دین آمده‌ است کسانی هستند که به یاری برادران و خواهران دینی خود آمده‌اند و به فرموده نبی مکرم اسلام این افراد در محدوده و دایره کمک رسانی خداوند متعال هستند.