خطبه اول: “بسم الله الرّحمن الرّحیم” “الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللّٰهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبىالقاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ اجمعین سِیَّما بَقیَّةِ اللهِ فِی الأَرضین.» حجت الاسلام و المسلمین سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولیفقیه و امامجمعه خرمآباد، روز جمعه ۳ آذر ۱۴۰۲ در خطبههای نماز جمعه شهرستان خرمآباد که در مصلی الغدیر این […]
خطبه اول:
“بسم الله الرّحمن الرّحیم”
“الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللّٰهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبىالقاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ اجمعین سِیَّما بَقیَّةِ اللهِ فِی الأَرضین.»
حجت الاسلام و المسلمین سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولیفقیه و امامجمعه خرمآباد، روز جمعه ۳ آذر ۱۴۰۲ در خطبههای نماز جمعه شهرستان خرمآباد که در مصلی الغدیر این شهرستان برگزار شد، پس از حمد و ثنای الهی با قرائت سوره مبارکه کوثر گفت:
سبک زندگی اسلامی
با توجه به در پیش بودن شهادت حضرت صدیقه طاهره«س» این بخش از خطبه ها را به بیان سبک زندگی اسلامی می پردازیم، آن بانوی بزرگواری که آیات متعدد قرآن کریم و تفاسیر آیات، از ایشان بعنوان خیر کثیر یاد کرده، و پیامبر اسلام این بانو با این ظرفیت را معیار حق و باطل قرار میدهد، آنجا که فرمود: خداوند با خشم فاطمه خشم میکند و با رضایت فاطمه خوشنود میشود، این معیار حق و باطل است.
وجود درخشان فاطمه«س»
و در روایت دیگری میفرماید: چشمان ملائکه و فرشتگان از درخشندگی نور حضرتش خیره میشود،
چنین بانویی رسول خاتم«ص» در حقش فرمود «یا فاطِمَةُ إعمَلِی لِنَفسِک فَإنِّی لا أُغنِی عَنکِ مِنَ اللهِ شَیئا» یعنی، ای فاطمه من! دختر عزیزم! برای خودت عمل خیر و توشهای را فراهم کن، زیرا من نمیتوانم در پیشگاه خداوند متعال برای تو کاری بکنم، او دختر پیامبری است که انقلابش جهانی است، حلال و حرامش تا روز قیامت ثابت است.
و خود زهرا«س» این اوصاف را دارد که در قرآن کریم، و در آیات متعدد او را بعنوان خیر کثیر معرفی میکند، و در آیه مباهله و تطهیر و در آیات مختلف جایگاه ایشان را بیان میکند، لذا اهل مطالعه و سخنوران زندگی آن حضرت را مطالعه کنند و در مورد مقام با عظمتش سخن گویند.
ادوار زندگی حضرت زهرا«س»
زندگی آن حضرت در مقاطع مختلف قابل بررسی و برای همه ما آموزنده است،
▪️مقطع قبل از ازدواج در آن برهه حساسی که رسول اکرم حضرت محمد«ص» حامیانی مانند حضرت ابوطالب و حضرت خدیجه را از دست داد،
▪️ آنجا این دختر گرامی بگونهای در منزل عمل کرد که لقب ام ابیها گرفت، هم در پرستاری و هم در مشاوره دادن به پدر و هم در پاک نمودن غمهایی که بر دل و جان پدر بزرگوارش مینشست،
▪️در زمانی که مادر امامان شد، و بعنوان یک بانوی مسلمان در درون خانه، در رفتار با همسر و تربیت فرزندان بینظیر، در سختترین شرایط، با کمال سرافرازی زندگی را پیش برد.
▪️زندگی با کسی مانند امام أمیرالمومنین علی«ع» بعنوان بزرگترین سردار سپاه اسلام، زندگی سخت و دشواری بود، اما این زندگی سخت را این بانوی گرامی با مهربانی و زیبایی وصف ناپذیری اداره کرد، همواره همراه با رزمنده و جانبازی مانند علی«ع» بود که در اکثر جنگها حضور داشت، او را عزیزتر از جان خودش می دانست، او را گرامی میداشت.
▪️ و آنگاه که اسلام به پیروزی رسید و فتوحات اسلام آغاز شد، و غنائم جنگی به مدینه و مکه سرازیر شد، گرچه میل بانوان طبیعتاً به سمت تشریفات و تجملات و زیور زندگی است، اما این بانوی عزیز از آنها فاصله گرفت و به همان زندگی ساده اکتفا کرد.
خطبه نورانی فدکیه
و در مقطع حساس دیگر، در دفاع از امامت و ولایت، با خطبهای که در مسجد مدینه ایراد کرد، مدافع حریم ولایت و امامت شد، علامه مجلسی ره میفرماید، باید بزرگان اسلام گرد هم بیایند و جملات زیبا و هنرمندانه و بلیغ و فصیح آن حضرت را تشریح کنند، و این دفاع از امامت و ولایت در نهایت به شهادتش منتهی شد.
حضرت زهرا«س» الگو و سرمشق زنان و مردان
زندگی حضرت زهرا«س» بعنوان یک سرمشق و الگو، نیاز جامعه امروز ماست، بخصوص دختران و بانوان…
▪️اول اینکه، در راه کسب علم و فرزانگی تلاش کنند،
▪️دوم، خودسازی معنوی و اخلاقی را جزء برنامه اصلی خود قرار دهند،
▪️سوم، در دام تجملات و تشریفات زندگی نیفتند،
▪️چهارم، در حیا و عفت و حجاب بگونهای در جامعه ظاهر شوند، که هیچ بیگانه آلوده چشمی جرات نگاه به آنها را نداشته باشد،
▪️پنجم، در محیط زندگی آرامش بخش باشند و در تربیت فرزندان کوشا باشند،
▪️و ششم، در دامن پر مهر و محبت خود با تعلیم و تربیت اسلامی، فرزندانی را تربیت کنند که این فرزندان بتوانند رفاه، پیشرفت، عدالت، آرمانها و ارزشهای اسلامی را در جامعه حاکم کنند.
▪️این آموزهها با تقوا و پرهیزکاری با انجام واجبات، عمل صالح، و دوری از محرمات و ترک شبهات حاصل میشود، لذا خودم و همه شما نمازگزاران عزیز را به این موارد فرا میخوانم.
▪️قرائت سوره مبارکه والعصر زینت بخش خطبه اول
خطبه دوم
“بسم الله الرّحمن الرّحیم”
“الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبىالقاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ الطّاٰهِرینَ والصلاة والسلام عَلی عَلیِِ اَمیرَالمُومِنینَ وَ عَلی فاطِمَةَ الزّهرا سَیِدَةِ النِّساءِ العالَمین وَ عَلی … وَ الحُجَّة المُنتَظََر بِحُبِّهِم نتَوَلّی وَ مِن اَعدائِهِم نَتَبَرءُ الی یوم القیامة»
حجت الاسلام و المسلمین سیداحمدرضا شاهرخی نماینده ولیفقیه و امامجمعه خرمآباد، جمعه ۳ آذر ماه ۱۴۰۲ در خطبه دوم نماز جمعه که در مصلی الغدیر خرم آباد برگزار شد، ضمن توصیه به تقوای الهی گفت:
ضرورت ادب و دانش افزایی
«قال أبو عبدِ اللّه عليه السلام: إن اُجِّلتَ في عُمرِكَ يَومَينِ فَاجعَل أحَدَهُما لأِدَبِكَ لِتَستَعينَ بِه عَلى يَومِ مَوتِكَ . فقيلَ لَهُ: و ما تِلكَ الاستِعانَةُ؟ قالَ تُحسِنُ تَدبيرَ ما تُخَلِّفُ و تُحكِمُهُ»
ترجمه: امام صادق عليه السلام فرمود: اگر از عمرت دو روز باقى مانده باشد، يكى از آن دو روز را براى ادب (دانشِ) خود صرف كن تا براى روز مردنت از آن كمك بگيرى. عرض شد: آن كمك گرفتن چيست؟ فرمود: اين كه آنچه را پس از خود مى گذارى تدبير نيكو و محكم كارى كنى. وسائل الشیعه جلد ۱۹ صفحه ۲۶۶
برای اینکه بوسیله این ادب و دانش، در روز مرگ به کمک تو میآید، آنچه را که بعد از خودت بجای میگذاری این آدابی که یاد میگیرید و دیگران را سفارش میکنید که بعد از تو آنها را انجام دهند، این باعث تدبیر میشود، و محکم کاری میکنید.
اگر یک روز را اختصاص به ادب و یادگیری قرار دادید به آدم دانایی یا حکیمی مراجعه میکنید، و از او راهنمایی میخواهید که در خصوص واجبات شما را سفارش کند، اگر حق الناس بر گردن دارید آن را پرداخت کنید، یا سفارش کنید که از اموالتان آنرا پرداخت کنند، اگر لازم است از کسی حلالیت بطلبید هم خودت اقدام میکنی و هم از دیگران میخواهید برای تو حلالیت بطلبند، از اساتید، پدران، معلمان، اساتید و کسانی که حق به گردن تو دارند، حلالیت میطلبی.
عمل به وصیت میت
در این یک روز این آداب را یاد میگیری آن مقداری که فرصت هست عمل میکنید و آن مقداری که فرصت نیست شخص مطمئنی پیدا میکنی که به وصیتهای تو عمل کند، بعضی از اختلافات که در درون خانوادهها هست بخاطر آن است که آن سفارشهای لازم از شخص متوفی صورت نگرفته و هر کس ادعایی دارد که آن را به نفع خودش تعبیر میکند.
اگر نیاز است نامهای بنویس در محضر آنرا ضبط کن، شاهد میگیری و اینها همه با تقوا و ایمان و عمل صالح و با عمل به آموزهها و معارف دینی و اسلامی، از قرآن و سنت و اهل بیت«علیهم السلام» بدست می آید، که خودم و شما را به همه اینها سفارش میکنم.
مناسبتها
روز پنجم آذر روز بسیج مستضعفین، که به نوبه خود یک فتح الفتوح است، بمعنای تحول درونی در روح و جانها که بوسیله امام راحل عظیم الشأن و بدنبال آن رهبر معظم انقلاب اسلامی ایجاد شد، تحولی بود که انقلاب اسلامی در باورها بوجود آورد، جوانان بسیجی در تراز انقلاب اسلامی تربیت شدند و هرچه زمان میگذرد ما ثمره این میوه شیرین را مشاهده میکنیم.
گسترش انقلاب اسلامی
با گسترش انقلاب اسلامی این حرکت و نهضت از محدوده جغرافیای ایران اسلامی فراتر رفت، بسیج میلیونی، حشد الشعبی، حزب الله، انصارالله، فاطمیون، زینبیون، و دهها و صدها گروههایی که دلبسته انقلاب و نظام اسلامی هستند، ما این را در جهان مشاهده میکنیم و این تحول و انقلاب برجانها و باورها نشست، ما را از آن روزهای تاریک و ظلمانی به آنجا رسانیده است که به روزهمبستگی با ملت فلسطین رسیدیم.
روز همبستگی با فلسطین
روز هشتم آذر بعنوان روز همبستگی جهانی با ملت فلسطین نامگذاری شده است، که به همه مستضعفین و آزادگان جهان تبریک عرض میکنم.
هفته بسیج
اسلام و انقلاب اسلامی با تکیه بر ایمان بسیج و بسیجیان و تخصص و تعهد دانشمندان بسیجی، کشور را با علم و فناوری به پیش میبرد، و خدمتگزاری بی منت ارائه میدهد، ای بسیجیان عزیز امام راحل و عارف که در خلوص وصفا کم نظیر یا بی نظیر بود میفرماید که من به خلوص و صفای بسیجیان غبطه میخورم، از خداوند متعال میخواهم که مرا با بسیجیان محشور کند، و میفرماید افتخارم این است که یک بسیجی هستم.
مدال افتخار بسیجی
کسانیکه نام بسیج را بصورت رسمی یا غیر رسمی در سابقه خود دارند، و این مدال افتخار را به همراه خودشان دارند توجه کنند که آن امام عارف در وجود بسیجیان یک ظرفیتی مشاهده کرد، که این ظرفیت و خلوص و صفای باطن میتواند شما را به قلههای آرمانها و ارزشهای اسلامی برساند، همان صفا و خلوصی که در شهید دکتر فخری زاده، یا شهید تهرانی مقدم یا دانشمندان هستهای یا بسیجیانی که شناخته یا ناشناخته بدون منت مشغول خدمت هستند، و کشور را از تهاجم دشمنان حفظ کردند، این صفا و خلوص، بسیج را چنین محبوب دلها قرار داده، خدایا ما را یاری نما که در فکر اندیشه و باور و گفتار و رفتار در تراز بسیجی قرار بگیریم که جزء سربازان امام زمان«عج» و نائب بر حقش باشیم.
اهداف نظام اسلامی
محرومیت زدایی از اقشار مختلف جامعه از اقلیمها و جغرافیای مختلف ایران اسلامی و گسترش عدالت جزء اهداف نظام جمهوری اسلامی است، و این محرومیت زدایی و عدالت را مدیریت بسیجی میتواند رقم بزند.
مدیریت بسیجی
مدیریت بسیجی یعنی،
▫️کوتاه کردن فرایندها
▫️دوری از کاغذ بازیهای غیر ضروری
▫️کاهش هزینهها و خدمات رسانی فراوان با کیفیت
▫️بیتوجهی به منافع شخصی و توجه به ارزشهای معنوی
▫️عمل جهادی، نوآوری، خلاقیت و ابتکار
▫️ آنچه که از مدیریت بسیجی ذکر شد همان دستاوردی است که ما امروز در قالب بسیج سازندگی کشور و هم در استان مشاهده میکنیم.
خدمات بسیج
خدمات عمرانی، کشاورزی، آب آشامیدنی، ساخت مسکن، تهیه جهیزیه، مدرسه سازی، فعالیتهای علمی، آموزشی، فرهنگی، اشتغال زایی، و دهها خدمات دیگر که قابل تقدیر است.
فلسطین مسئله اول جهان اسلام
دولت وحشی و رژیم دیوانگان بدنبال این بود که وقایع سال ۱۹۴۸ را بوجود بیاورد، اما آنچه که مشاهده میکنیم ابراز محبت و علاقه و حمایت جهان از ملت مظلوم و مقتدر فلسطین، و اعلام تنفر و انزجار از رژیم اشغالگر قدس است، رژیمی که در میدان مبارزه با مجاهدان فلسطینی شکست خورده و کودکان و زنان و کهنسالان بی سلاح را به شهادت میرساند.
جنگ شیاطین عالم
جنگی که امروز در فلسطین در جریان است جنگ شیاطین عالم است، شیاطین خبیث عالم که انواع تجهیزات را علیه اسلام و محور مقاومت و ملت مظلوم فلسطین به کار گرفتهاند، صحنه رویارویی اسلام و کفر است، یکطرف آمریکا و حامیانش، شیاطین خبیث و طرف دیگر ملتی است که فقط خداوند متعال را دارد، که بالاترین قدرت است و با مقاومتی که این مردم مظلوم میکند خداوند چنان نصرت و پیروزی را به موقع، و بهنگام و موثر و ارزشمند نصیب این ملت خواهد کرد که این تلخیها به فراموشی تاریخ سپرده خواهد شد، و شیرینی نصرت الهی تمام این تلخیها را از بین خواهد می برد.
چهار راهبرد انتخاباتی
رهبر انقلاب ۴ راهبرد را برای مسئله انتخابات که در پیش است معین کردند، که مورد نیاز و ضروری است،
▫️مشارکت
▫️رقابت
▫️سلامت
▫️امنیت
که این چهار راهبرد از سوی فرهیختگان و اساتید حوزه و دانشگاه در استان و کشور، با دعوت از شخصیتهای دانا و توانا این چهار راهبرد تبیین و تشریح بشوند، آثار و برکات و فواید مشارکت توضیح داده شود.
رقابت سالم
الزامات رقابت سالم و رفاقت در انتخابات تبیین شود، که در انتخابات رقابت و رفاقت و اخلاق مداری باشد، چگونه میشود در انتخابات رقابت کرد ولی از خود حرص و طمع برای رسیدن به مسئولیت نشان نداد، باید تبیین شود آن کسانی که برای رسیدن به مقام، حرص و طمع نشان میدهند به هر وسیله غیرقانونی و حرام متوسل میشوند، باید برای مردم و نسل جوان تشریح کرد، که انتخابات درتراز انقلاب اسلامی چه مؤلفههایی دارد.
وظیفه فرهیختگان
باید در نشست ها گفتگو شود از اینرو از همه فرهیختگان و برجستگان در دانشگاه و حوزه، موسسات علمی و مساجد درخواست میکنم، این موضوعات و مشابه آنها را که فراوان است تبیین کنند، خصوصا در دانشگاهها که کرسیهای آزاد اندیشی وکرسی آزاد وجود دارد، مسئولین دانشگاه با همکاری اساتید و دانشجویان و تشکلهای اسلامی به اهمیت این چهار راهبرد بپردازند.
روز نیروی دریایی
۷ آذر روز نیروی دریایی است که به جان برکفان این نیرو تبریک و تهنیت میگویم، اوج قدرت این نیرو را در دفاع مقدس و هم امروز در اقیانوسها و دریاهای آزاد و در تامین امنیت برای کشتیرانی جمهوری اسلامی و دیگر کشورها مشاهده میکنیم.
گرامیداشت شیخ مفید
شیخ مفید از دانشمندان کم نظیر اواخر قرن چهارم و اوایل قرن پنجم است، که در علوم اسلامی کم نظیر بود، و شاگردانی مانند سید مرتضی و رضی تربیت کرد، و ۱۷۱ اثر را به این دانشمند نسبت دادهاند، و همه ما طلاب و اساتید بایستی در تبیین و گسترش معارف اسلامی از آثار این دانشمندان و دیگر دانشمندان استفاده کنیم و بهره ببریم.
▪️قرائت سوره مبارکه والعصر زینت بخش خطبه دوم
1402/9/3
نظرات
ارسال دیدگاه برای این نوشته بسته می باشد.