خطبه اول بسماللَّهالرّحمنالرّحیم الحمد للَّه ربّ العالمین نحمده و نستعینه و نستغفره و نتوکّل علیه و نصلّی و نسلّم علی حبیبه و نجیبه و خیرته فی خلقه حافظ سرّه و مبلّغ رسالاته بشیر رحمته و نذیر نقمته سیّدنا و نبیّنا ابیالقاسم المصطفی محمّد و علی اله الأطیبین الأطهرین المنتجبین الهداة المهدیّین المعصومین المکرّمین سیّما بقیّةاللَّه […]
خطبه اول
بسماللَّهالرّحمنالرّحیم
الحمد للَّه ربّ العالمین نحمده و نستعینه و نستغفره و نتوکّل علیه و نصلّی و نسلّم علی حبیبه و نجیبه و خیرته فی خلقه حافظ سرّه و مبلّغ رسالاته بشیر رحمته و نذیر نقمته سیّدنا و نبیّنا ابیالقاسم المصطفی محمّد و علی اله الأطیبین الأطهرین المنتجبین الهداة المهدیّین المعصومین المکرّمین سیّما بقیّةاللَّه فی الأرضین. و نصلّی و نسلّم علی ائمّة المسلمین و حماة المستضعفین و هداة المؤمنین
اوصیکم عباد اللَّه نفسی و بتقوی اللَّه
حجت الاسلام و المسلمین شمسی فر (امام جمعه موقت شهرستان خرم آباد) جمعه ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۲ در خطبه اول نماز جمعه با توصیه به تقوای الهی بیان داشت:
سفارش به تقوای الهی
(اوصیکم عبادالله و نفسی بتقوالله)
خودم و همه شما عزیزان نمازگزار را به تقوای الهی سفارش میکنم که زاد و توشه انسان برای سفر آخرت فقط تقوای است.
حدیث تربیتی
در سفارش تقوا گوش جان میسپاریم به حدیث حضرت امام امیر المؤمنین علی«علیه السلام» که در خطبه ۱۵۷ نهجالبلاغه میفرماید:
(عِبَادَ اللَّهِ، إِنَّ الدَّهْرَ يَجْرِي بِالْبَاقِينَ كَجَرْيِهِ بِالْمَاضِينَ)
اى بندگان خدا، روزگار بر باقيماندگان چنان گذرد كه بر گذشتگان گذشته است، آنچه رفته باز نگردد و آنچه بر جاى مانده، جاودانه نخواهد ماند، كردارش در پايان، همان است كه در آغاز بود، حوادثش بر يكديگر پيشى گرفته، در مى رسند و نشانه هاى آن همراه يكديگرند.
عبرت گرفتن از گذشتگان
تاریخ و روزگار که بر گذشتگان ما گذشته میتواند آینهای برای آینده انسان باشد، همانطوری که بر گذشتگان حوادثی اتفاق افتاده و زمان کار خود را کرده، زمان و روزگار بر بازماندگان همانطور که بر پیشینیان گذشته است، بر ما نیز میگذرد، انسان با دقت و مطالعه تاریخ میتواند سرنوشت اقوام گذشته و آینده خود را ببیند و عبرت بگیرد.
کل من علیها فان
خیلیها بودند که به قدرت و حکومت رسیدند، اما بعد از مدتی به اجبار یا به اختیار آن را بدیگران واگذار کردند، خیلیها بودند ثروت اندوختند مانند قارون، اما آن ثروت را باقی گذاشتند و رفتند، دوران کودکی، نوجوانی، جوانی، میانسالی، پیری و در نهایت مرگ، سیری است که بر هر موجود زندهای مخصوصاً انسان خواهد گذشت.
کل نفس ذائقة الموت
هر صاحب جانی و هر انسانی که متولد میشود، سفر او آغاز شده تا به پل مرگ میرسد، و با عبور از این گذرگاه به مرحله دیگر (برزخ) وارد میشود، حضرت میفرماید نگاه به گذشتگان و مطالعه زندگی آنان میتواند انسان را کمک کند.
زادن و کشتن و پنهان کردن،
دهر را رسم و ره دیرین است
خرم آنکس که در این محنتگاه
خاطری را سبب تسکین است.
«لَا يَعُودُ مَا قَدْ وَلَّى مِنْهُ»
آنچه از آن گذشته، برنمیگردد، یعنی زمان جوانی و عمر زمانی که گذشت دیگر برنمیگردد همانطوری که برای گذشتگان برنگشت…
«وَ لَا يَبْقَى سَرْمَداً مَا فِيهِ»
و هر آنچه که در این دنیا است پایدار و باقی نیست و انسان نباید به آنچه دارد مغرور شود، به جوانی و توانایی و نیرومندی و عمر و حیات خود نباید مغرور شود، چون اینها باقی نیستند و در حال گذر است.
«آخِرُ فَعَالِهِ كَأَوَّلِهِ»
دهر (روزگار) آخر کار او مانند اول کار اوست، یعنی فرقی نمیکند این سرگذشت مال همه شماست.
«مُتَشَابِهَةٌ أُمُورُهُ»
امور دهر شبیه همدیگر است یعنی اینچنین نیست که این سیر و حرکت برای دیگران باشد، و شامل حال ما نشود، بلکه برای ما نیز هست و خواهد بود.
«مُتَظَاهِرَةٌ أَعْلَامُهُ»
نشانههای او آشکار است، یعنی انسان سیر زندگی خود را که میبیند این نشانه آن است که روزگار کار خود را انجام میدهد، اما انسان باید از اینها درس بگیرد، همچنانکه روزگار با گذشتگان شما رفتار کرد، با شما نیز اینچنین رفتاری خواهد داشت و استثنایی نیز در کار نیست.
«فَإِذَا جَآءَ أَجَلُهُمۡ لَا يَسۡتَأۡخِرُونَ سَاعَةٗ وَلَا يَسۡتَقۡدِمُونَ»
زمان مرگ که رسید لحظهای عقب و جلو نمیافتد و طومار زندگانی انسان در این دنیا بسته خواهد شد، و انسان وارد مرحله بعدی زندگی خود میشود.
عاقبت گذشتگان
بعد حضرت پند میدهد، حالا که دنیا و روزگار اینچنین است، گذشتگان شما نیز اینچنین بودند، در جایی میفرماید عبورتان به خانه و کاشانه ی گذشتگانتان افتاد، با خود حدیث نفس کن و بگو: کجا هستند آنهایی که این خانهها را ساختند، و زمانی که از کنار قبرستان رد شدی، میبینی که همه گذشتگان تو آنچه داشتند، گذاشتند و رفتند و حالا نوبت توست.
ا«فَكَأَنَّكُمْ بِالسَّاعَةِ، تَحْدُوكُمْ حَدْوَ الزَّاجِرِ بِشَوْلِهِ»
گویا پایان زندگی شما به سرعت پیش میرود، موقعی که شتربان شترش بعد از وضع حمل و دوران شیرخوارگی شیر او خشک میشود، ساربان زیاد ملاحظه او را نمیکند، او را به سرعت میراند، میگوید روزگار با شما اینچنین کاری میکند، این چنین نیست که با شما ترحم برخورد کند، شما را به سرعت به آن غایت و جایگاه میبرد، گویا پایان زندگی شما به سرعت در پیش است، همانطوری که شتران را به مقصد سیر میدهند.
«فَمَنْ شَغَلَ نَفْسَهُ بِغَيْرِ نَفْسِهِ تَحَيَّرَ فِي الظُّلُمَاتِ وَ ارْتَبَكَ فِي الْهَلَكَاتِ»
جمله بسیار بیدار کننده است، هر کسی در این دنیا با این اوضاع و احوالش بغیر خودش مشغول بشود، متحیر در گمراهی و هلاکت میماند، این غیر ممکن است که انسان در حال مشغول شدن به مال و ثروت و پست و مقام و دنیا باشد، و از خدا غافل نشود، اگر اینطور باشد مشغول غیرخدا شده، انسانی که در مسیر بندگی خدا نباشد، و هَمّ و غَمّ او همین سرای دنیا باشد، بغیر خود مشغول شده و کسی که اینچنین باشد، در ظلمات و تاریکی و هلاکت متحیر باقی میماند، چون انسان سراپا عیب و نقص است، انسانی که عاقل و هوشیار باشد، و بدنبال پیدا کردن نواقص خود باشد، فرصت پیدا نمیکند به عیوب دیگران بپردازد، و لذا بعضی از خود غافل هستند.
ادعای کمال
انسان باید حضرت امام علی «ع» را بعنوان یک انسان کامل ببیند، و خود را نیز نگاه کند، آنوقت متوجه میشود که ما کجا هستیم و او کجا و چگونه بندگی کرده است، انسان اگر ادعای کمال بکند نشانه جهالت اوست، و معلوم است خود را نشناخته، پس اگر انسان خود را بشناسد، و بدنبال برطرف کردن عیوب خود باشد، بسمت کمال حرکت میکند، اما اگر به غیر مشغول شد از درمان خود غافل و فرصت را از دست میدهد و با همان نقصان از دنیا می رود.
«وَ مَدَّتْ بِهِ شَيَاطِينُهُ فِي طُغْيَانِهِ، وَ زَيَّنَتْ لَهُ سَيِّئَ أَعْمَالِهِ؛»
کسیکه اینچنین غافل شد باز شیطان او را رها نمیکند شیطان اینچنین انسان غافلی را در طغیانش تشویق میکند، کارهای زشت خود را زیبا میبیند و دیگر انسان نمیتواند عیب خود را ببیند، اینچنین افرادی شیطان میدان دار زندگی اوست و قطعاً بسمت هلاکت میرود،
در سوره انعام آیه ۱۲۲ میفرماید:
«أَوَمَنْ كَانَ مَيْتًا فَأَحْيَيْنَاهُ وَجَعَلْنَا لَهُ نُورًا يَمْشِي بِهِ فِي النَّاسِ كَمَنْ مَثَلُهُ فِي الظُّلُمَاتِ لَيْسَ بِخَارِجٍ مِنْهَا ۚ كَذَٰلِكَ زُيِّنَ لِلْكَافِرِينَ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ»
ترجمه؛ آیا کسی که مرده بود، سپس او را زنده کردیم، و نوری برایش قرار دادیم که با آن در میان مردم راه برود، همانند کسی است که در ظلمتها باشد و از آن خارج نگردد؟! این گونه برای کافران، اعمال زشتی که انجام میدادند، تزیین شده و زیبا جلوه کرده است.
«فَالْجَنَّةُ غَايَةُ السَّابِقِينَ، وَ النَّارُ غَايَةُ الْمُفَرِّطِينَ»
در نهایت انسان به سرمنزل خواهد رسید چه انسان بیدار و چه انسان غافل…
دو منزلگاه است، بهشت منزلگاه کسانی است که سبقت گرفتند، سبقت در کار خیر، در بندگی خدا، و اما منزلگاه بعدی کسانی که طغیان میکنند، بندگی خدا نمیکنند، در آتش جهنم گرفتار میشوند.
«سَابِقُوا إِلَىٰ مَغْفِرَةٍ مِنْ رَبِّكُمْ وَجَنَّةٍ عَرْضُهَا كَعَرْضِ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ أُعِدَّتْ لِلَّذِينَ آمَنُوا بِاللَّهِ وَرُسُلِهِ ۚ ذَٰلِكَ فَضْلُ اللَّهِ يُؤْتِيهِ مَنْ يَشَاءُ ۚ وَاللَّهُ ذُو الْفَضْلِ الْعَظِيمِ»
ترجمه: سبقت جویید به آمرزشی از سوی پروردگارتان و بهشتی که پهنایش چون پهنای آسمان و زمین است، برای کسانی که به خدا و پیامبرانش ایمان آورده اند، آماده شده است؛ این فضل خداست که آن را به هرکس بخواهد عطا می کند و خدا دارای فضل بزرگ است.
آیه حسرت
مفرطین یعنی کسانیکه در بندگی خدا تقصیر و کوتاهی میکنند، و فرصت را از دست میدهند، اما سابقین از فرصت استفاده میکنند، و عمرشان را در بندگی خدا میگذرانند، کسانی که در دنیا کوتاهی کردند، یک جمله میگویند:
«قَالُوا يَا حَسْرَتَنَا عَلَىٰ مَا فَرَّطْنَا فِيهَا وَهُمْ يَحْمِلُونَ أَوْزَارَهُمْ عَلَىٰ ظُهُورِهِمْ ۚ أَلَا سَاءَ مَا يَزِرُونَ»
ترجمه: میگویند، ای وای بر ما، دریغ و افسوس که نسبت به تکالیف و وظایف شرعی خود کوتاهی کردیم، و آنان بار سنگین گناهانشان را بر دوش میکشند؛ آگاه باشید! بد باری است که بر دوش خواهند کشید.
در آنجا این سخن دیگر سودی ندارد، باید در دنیا مواظب می بود و فرصت را از دست نمیداد، و در دام شیطان سقوط نمیکرد، ان شاءالله خداوند متعال همه ما را در مسیر بندگی خود کمک کند، و ما را در مبارزه با شیطان و نفس یاری کند.
▪️ قرائت سوره مبارکه اخلاص زینت بخش خطبه اول.
خطبه دوم:
“بسم الله الرّحمن الرّحیم”
“الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبىالقاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ الطّاٰهِرینَ والصلاة والسلام عَلی عَلیِِ اَمیرَالمُومِنینَ وَ عَلی فاطِمَةَ الزّهرا سَیِدَةِ النِّساءِ العالَمین وَ عَلی … وَ الحُجَّة المُنتَظََر بِحُبِّهِم نتَوَلّی وَ مِن اَعدائِهِم نَتَبَرءُ»
حجت الاسلام و المسلمین شمسی فر (امام جمعه موقت شهرستان خرم آباد) جمعه ۱۲ آبان ماه ۱۴۰۲ در خطبه دوم نماز جمعه با توصیه به تقوای الهی و اشاره به حدیثی از امیرالمومنین حضرت علی«ع» گفت:
سفارش به تقوا را در این خطبه با جملات حضرت علی علیه السلام بیان میکنم…
«وَ سُئِلَ عَنِ الْخَيْرِ مَا هُوَ؟ فَقَالَ لَيْسَ الْخَيْرُ أَنْ يَكْثُرَ مَالُكَ وَ وَلَدُكَ، وَ لَكِنَّ الْخَيْرَ أَنْ يَكْثُرَ عِلْمُكَ وَ أَنْ يَعْظُمَ حِلْمُكَ وَ أَنْ تُبَاهِيَ النَّاسَ بِعِبَادَةِ رَبِّكَ؛ فَإِنْ أَحْسَنْتَ حَمِدْتَ اللَّهَ وَ إِنْ أَسَأْتَ اسْتَغْفَرْتَ اللَّهَ؛ وَ لَا خَيْرَ فِي الدُّنْيَا إِلَّا لِرَجُلَيْنِ، رَجُلٍ أَذْنَبَ ذُنُوباً فَهُوَ يَتَدَارَكُهَا بِالتَّوْبَةِ، وَ رَجُلٍ يُسَارِعُ فِي الْخَيْرَات»
در باره خير از حضرت سؤال شد فرمود:
ترجمه: خير، افزون شدن مال و فرزند نيست، خير آن است كه دانشت زياد، و بردباريت بزرگ گردد، و به بندگى پروردگارت به مردم مباهات نمايى، پس اگر خوبى كردى خدا را شكر كنى، و اگر بدى نمودى به طلب مغفرت برخيزى، خيرى در دنيا نيست مگر براى دو نفر: مردى كه مرتكب گناهانى شده و با توبه جبران نمايد، و مردى كه به جانب كارهاى خير مى شتابد.
تقوای الهی
تقوا به همین معناست، این همان بندگی خداست، انسان معصوم نیست، اما توبه میکند و برمیگردد و جبران میکند، این همان کسی است که خیر نصیبش شده، و بسوی رحمت خدا میرود، و سبقت در کار خیر میگیرد.
خیر و شر
اگر مال و ثروت و قدرت، همراه با علم و حلم و ایمان باشد، اگر در خدمت بندگان خدا و برای انجام فرمان خدا باشد، خیر است، اما اگر در راه غیر بندگی خدا باشد، یقیناً شر است و انسان را گرفتار میکند، این بندگی است که مایه افتخار است، تا جایی که مولای عارفان امام علی «علیه السلام» میفرماید:
( إِلهِی کفی بِی عِزّاً أَنْ أَکونَ لَک عَبْداً، وَکفی بِی فَخْراً أَنْ تَکونَ لِی رَبّاً، أَنْتَ کما أُحِبُّ فَاجْعَلْنِی کما تُحِبُّ)
ترجمه: خداى من! مرا همين عزت بس كه بنده تو باشم و همين سربلندىام بس كه تو پروردگار من باشی.
بنده خدا عزت دارد، اما کسی که از خدا دوری میکند، در خواری و ذلت مانده و در آخرت ذلت بیشتری دارد.
مناسبتها
در آستانه ۱۳ آبان، روز تسخیر لانه جاسوسی آمریکا، توسط دانشجویان، و روز ملی مبارزه با استکبار، و روز دانش آموز هستیم، آمریکا در این نیم قرن، بارها بواسطه دشمنی با کشورمان، دست به اقداماتی زده است…
▫️حمایت از رژیم پهلوی و جنایتکار
▫️غارت منابع ملی و آثار فرهنگی و تاریخی و ملی و ثروت ملی کشور
▫️ تحمیل جنگ ۸ ساله توسط صدام و در مقطعی ورود به جنگ در خلیج فارس در حمایت از صدام
▫️ترور مسئولین از اوایل انقلاب توسط منافقین و حمایت آمریکا از آنها
▫️ترور دانشمندان هستهای ما توسط اسرائیل و حمایت آمریکا
▫️تحریمهای همه جانبه و ظالمانه بر علیه ملت ایران
▫️مانع بازگشت پولهای بلوکه شده به ایران
▫️طراحی و حمایت از آشوبها و خسارات به کشور
▫️تشکیل داعش و جنایتهای داعش و حمایت از تروریست در منطقه و در کشور
▫️ترور سردار حاج قاسم سلیمانی
▫️ساقط کردن هواپیمای مسافربری
▫️و جنایات فراوانی که بر علیه کشور ما انجام دادند و الان نیز انجام میدهند.
دعوت به راهپیمایی ۱۳ آبان
پس این ملت حق دارد که در ۱۳ آبان به میدان بیاید، مخصوصاً که امسال اهمیت بیشتری دارد،
▫️بعنوان مبارزه با آمریکا
▫️و حمایت از مردم مظلوم فلسطین
این تکلیف و وظیفه شرعی ماست، همه عزیزان ان شاءالله مشارکت داشته باشند، و ندای این مردم مظلوم باشید، و فریاد بزنید مرگ بر آمریکا….
جنایات تمام نشدنی
هر کجا جنایتی میبینید از بمب اتمی بر سر مردم هیروشیما ژاپن، ویتنام، عراق، افغانستان، سوریه، و عنقریب اوکراین، که وارد جنگ با روسیه شده و رئیس جمهور آن که دست نشانده آمریکاست، در همه اینها ردپای آمریکا در آنجا مشاهده میشود، و این دولت خبیث آرامش را از منطقه و دنیا گرفته است.
طوفان الاقصی
در خصوص مسئله غزه ممکن است سئوال بشود چرا مردم فلسطین و حماس این عملیات طوفان الاقصی را انجام دادند؟
مردمی که ۷۵ سال است
▫️تحت سختترین ظلمها قرار گرفتند،
▫️سرزمین آنها غصب شده
▫️خانهها تخریب شده
▫️جوانانشان کشته شدند
▫️بعضی را زندانی به زنان و کودکان در بیت المقدس در همین ایام توهینها و اهانتها کردند
▫️ضرب و شتم کردند
▫️هر روز عزیزانشان را میکشند
▫️۱۶ سال از زمین و آسمان و دریا محاصره هستند
▫️ نمیتوانند دارو تهیه کنند، در حالیکه فرزندانشان بیمار است
▫️غذا به سختی با آنها میرسد
▫️برق و آب مناطق آنها را قطع کردند
▫️یک زندان بزرگ ایجاد کردند
▫️ بیمارستانها را بمباران کردند
▫️زنان فلسطینی در زمان وضع حمل فرزندانشان از بین رفتند
▫️چه مادرانی که جلوی چشم آنها فرزندانشان پرپر شدند و بالعکس
▫️قبل از این عملیات با سگ وارد در بیت المقدس میشدند
▫️ به پیامبر جسارت میکردند
▫️قرآنها را پاره میکردند
▫️برای تخریب بیت المقدس و خانهها و مصادره زمینهها و ساختن شهرکها مقدمه سازی کردند.
دولت دیوانگان
این دولت دیوانگان بهرهای از عقل و انسانیت نبرده اند، اینها انسان حیوان نما هستند، لقب حیوان برازنده اینهاست، بلکه جفای به حیوان است، آیا اینها کافی نیست که این مردم مظلوم بعد از این همه سالها ظلم و جور از خود دفاع کنند، آیا بنشینند و تماشا کنند، در حالیکه نفس آنها را بریده اند، کسی هم از آنها حمایت و دفاع نمیکند، رژیم جعلی که، دولت خبیث جنایتکار انگلیس در تاسیس او نقش اساسی داشت، دولتهای اروپایی از جمله فرانسه و آلمان در بوجود آمدنش دخالت داشتند، بویژه دولت آمریکا که حمایتهای همه جانبه او از این رژیم کودک کش، خونریز و جنایتکار کاملا مشهود است.
شکست اسرائیل قطعی است
ما جوانان فلسطینی را تحسین میکنیم، و دست آنها را میبوسیم که در این عملیات بلایی بر سر اسرائیل آوردهاند که به ستوه آمده، گرچه دیوانه وار در حال کودک کشی است، اما شکست اطلاعاتی و امنیتی اسرائیل حتمی است، کشوری که با حمایت های اروپا و آمریکا امکانات فراوانی برای آنها ایجاد کردند،
▫️دیواره حائل با سنسورهایی که عمق زمین را بررسی میکند
▫️با دوربینهای دقیق
▫️با پهپادهای جاسوسی
▫️با ماهواره و ایجاد گنبد آهنین
▫️اما یکباره چنان غافلگیر شدند و ضربه خوردند که جبران شکست نخواهد شد، بعد از پیروزی حماس، و تمام شدن جنگ تبعات آن مشخص میشود، و همین موضوع آن دولت جنایتکار را ساقط خواهد کرد.
مشارکت در ظلم
از یکسو مهاجران اسرائیلی فهمیدند آنجا برایشان امن نیست، و از سوی دیگر جبهه مقاومت در حال مجاهدت است، و قطعاً پیروز میدان است، رژیم اشغالگر در میدان زمینی هم در حال شکست خوردن هستند، و توسط مجاهدین زمین گیر میشوند، و البته در مقابل آنان ترسو هستند، که به جان زنها و بچهها افتادند، اما دولت آمریکا، انگلیس، آلمان، فرانسه، و همه اشرار عالم که حمایت میکنند، در این جنایت شریکند، و ان شاءالله روزی در دادگاه عدل الهی به سزای اعمالشان خواهند رسید، و این وعده قرآن است که، «إِنْ تَنصُرُوا اللَّهَ يَنصُرْكُمْ وَ يُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ» ان شاءالله پیروزی از آن فلسطین و مجاهدان اسلام است.
وظیفه دولت های اسلامی
اما چرا دولتهای اسلامی تحرکی از خود نشان نمیدهند؟ حداقل کاری که میتوانند انجام دهند، این است که سفیر اسرائیل را از کشورشان بیرون کنند، سفرای خود را فرا بخوانند، و ارتباط را قطع کنند، اما متاسفانه می بینیم، همین کار معمولی را نیز انجام نمیدهند و اقدامی نمیکنند، آنها بدانند که در این مقطع حساس، اگر از فلسطین حمایتی انجام ندهند، در دید ملتهای اسلامی، لکه ننگی بر پیشانی آنها تا ابد خواهد ماند، ان شاءالله با امداد الهی، هرچه زودتر شاهد از بین رفتن این غده سرطانی باشیم، و پرچم اسلام در این سرزمین به اهتزاز در بیاید.
▪️ قرائت سوره مبارکه اخلاص زینت بخش خطبه دوم
1402/8/12
نظرات
ارسال دیدگاه برای این نوشته بسته می باشد.