در بیست و چهارمین روز از ماه مبارک رمضان برابر با 26 فروردین ماه در مسجد بعثت بعد از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر؛ حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی با بیان آموزه هایی از قرآن کریم به تفسیر آیاتی از سوره مبارکه بقره پرداختند.

 در بیست و چهارمین روز از ماه مبارک رمضان برابر با 26 فروردین ماه در مسجد بعثت بعد از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر؛ حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی با بیان آموزه هایی از قرآن کریم به تفسیر آیاتی از سوره مبارکه بقره پرداختند.
فروردین 27, 1402
91 بازدید

بیست و یکمین جلسه تفسیر قرآن کریم (آموزه های قرآنی) در بیست و چهارمین روز از ماه مبارک رمضان برابر با ۲۶ فروردین ماه در مسجد بعثت بعد از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر؛ حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی با بیان آموزه هایی از قرآن کریم به تفسیر آیاتی از سوره […]

بیست و یکمین جلسه تفسیر قرآن کریم (آموزه های قرآنی)

در بیست و چهارمین روز از ماه مبارک رمضان برابر با ۲۶ فروردین ماه در مسجد بعثت بعد از اقامه نماز جماعت ظهر و عصر؛ حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی با بیان آموزه هایی از قرآن کریم به تفسیر آیاتی از سوره مبارکه بقره پرداختند.

«بسم الله الرحمن الرحیم»

«الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد نبیه و آله الطّاهرین»

با آرزوی قبولی طاعات و عبادات، لازم است که بار دیگر از حضور پرشور مردم عزیز در روز قدس که با آن شکوه و عظمت برگزار شد تشکر و قدردانی نمایم‌.

در ادامه بیان آموزه‌هایی از قرآن به آیه ۲۴ سوره مبارکه بقره رسیدیم

«فَإِنْ لَمْ تَفْعَلُوا وَلَنْ تَفْعَلُوا فَاتَّقُوا النَّارَ الَّتِي وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ ۖ أُعِدَّتْ لِلْكَافِرِينَ»

ترجمه:
و اگر این کار را انجام ندادید ـ که هرگز نمی توانید انجام دهید ـ بنابراین از آتشی که هیزمش مردم و سنگ هایند، بپرهیزید؛ آتشی که برای کافران آماده شده است.

وقود چیست؟

وقود به آن ماده آتش گیرنده می گویند که شعله ور میشود،

می‌فرماید، بترسید از آن اعمال که در آنجا تجسم پیدا می‌کند،
از اعمال زشت خودتان بترسید که حقیقتش به صورت آتش در آنجا مجسم می‌شود
این بت پرستی شما خودش را به صورت آتش نشان می‌دهند و باید در آن آتش که آتش اعمالتان می باشد بسوزید.

▫️بت پرستی در یک دوره‌ای ممکن است سنگ باشد
▫️ هواپرستی
▫️پول پرستی
▫️ شهرت‌طلبی باشد
در هر حال آتشی که برای شما آماده شده است در انتظار شماست.

اوصاف متقین

در آیات قبلی سرنوشت منافقان و کفار را ذکر کرد، از اینجا به بعد سرنوشت متقین را ذکر می‌کند…

«وَبَشِّرِ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ أَنَّ لَهُمْ جَنَّاتٍ تَجْرِي مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهَارُ ۖ كُلَّمَا رُزِقُوا مِنْهَا مِنْ ثَمَرَةٍ رِزْقًا ۙ قَالُوا هَٰذَا الَّذِي رُزِقْنَا مِنْ قَبْلُ ۖ وَأُتُوا بِهِ مُتَشَابِهًا ۖ وَلَهُمْ فِيهَا أَزْوَاجٌ مُطَهَّرَةٌ ۖ وَهُمْ فِيهَا خَالِدُونَ»
ترجمه:
و کسانی را که ایمان آورده اند و کارهای شایسته چون عبادت حق و خدمت به خلق انجام داده اند، مژده ده که بهشت هایی ویژه آنان است که از زیرِ درختانِ آن نهرها جاری است؛ هرگاه از آن بهشت ها میوه ای آماده به آنان دهند، گویند: این همان است که از پیشْ روزیِ ما نمودند، و از میوه های گوناگون که در طعم و گوارایی و زیبایی‌شبیهِ هم است، نزد آنان آورند؛ در آنجا برای ایشان همسرانی پاکیزه از هر آلودگی است؛ و در آن بهشت ها جاودانه اند.

ایمان و عمل صالح

بحثی که در اینجا مطرح است، ایمان و عمل صالح است، ایمان شبیه نور چراغ است، روشنایی دارد، این نور هم درون را روشن می‌کند، هم به بیرون سرایت میکند.

ایمان نیز اینچنین است وقتی درون انسان پر از نور ایمان شد، آن چراغ پرفروغ ایمان درون را روشن می‌کند، بلکه اشعه نور ایمان در عملکرد انسان، زبان و دست و پا و چشم و گوش و اعضا و جوارح و رفتار انسان نمود می دهد.

ایمان ریشه است و عمل صالح آن میوه

▫️ اگر میوه هایش شیرین بود، معلوم می شود که ریشه اش سالم است،
▫️اگر ریشه سالم بود، حتماً میوه شیرین خواهد شد.
▫️اگر ایمان یک ایمان حقیقی و واقعی بود و نور پرفروغ ایمان در جان بود و دل را روشن کرده بود، به بیرون نیز می تابد، و این نور ایمان را باید در رفتار انسان، در عملکرد انسان ببینیم.

رزق و روزی دنیوی و اخروی

« و بشر الذین………کلما رزقوا….»

اینکه می‌فرماید، روزی ما از قبل برای ما آماده شده، این برمی‌گردد به آن اعمالی که انجام داده‌ایم اگر نمره خوبی الان دارم میگیرم برای تلاش های قبل است.

معنای دیگر برای این است که، وقتی میوه های بهشتی استفاده می کند آنها می‌گویند که ما قبلاً هم این میوه های بهشتی را خورده ایم و پذیرایی شده‌ایم، مانند کسی که دوبار در یک مهمانی دعوت بشود، و البته میوه های بهشتی هر دفعه طعم و مزه آن متفاوت است.

یا اینکه همان بار اول است که به مهمانی بهشت دعوت شده اند، هنگامی که از آب بهشتی می خورند می گویند ما قبلاً از این نعمت استفاده کرده و خورده ایم، ولی به آنها گفته می‌شود این اولین بار است که میخورید.

نعمتهای بهشتی مخصوص است

«و اتوا به متشابها»

میوه های شبیه همدیگر، میوه های رسیده و خوشمزه که طعم لذیذ دارد، برای بهشتیان می آورند، و البته باید گفت که مانند میوه های دنیایی نیست، که با هم تفاوت دارند، و ممکن است که بعضی رسیده و بعضی نارس باشند.

همسرانی پاک و مطهر

«و لهم فیها ازواج مطهره هم فیها خالدون»

برای مومنان، همسران مطهر و پاک (بعنوان نعمت بهشتی) خواهد بود, در حالیکه در بهشت همیشگی حضور خواهند داشت.
مطهره: اسم مفعول است از تطهير يعنى پاك گرديده از تمام آلودگيها

زوال نعمت در دنیا و دوام نعمت در آخرت

یکی از اموری که انسان را رنج می‌دهد، فکر زوال نعمت است که زمانی از او گرفته میشود، نکند آسیب ببیند و از دست برود.

همیشه در دنیا انسان به آن چیزی که علاقه‌مند است هراسان است که نکند از او گرفته شود، و همیشه فکر تمام شدن یا کم شدن نعمت همیشه انسان را رنج می‌دهد ولی در روز قیامت و در بهشت همیشگی است.

مطهره بودن یک فضیلت است

نکته ای که در اینجا هست این است که همسر را به وصف مطهره بکار می برد، این نشان می‌دهد که همسر اوصاف و فضیلت های زیادی دارد که همه فضیلت های خوبی هستند ولی عدم آلودگی به رذیلت ها و پاک دامنی مهم است، چون این خصوصیت در درون خانواده، سلامت خانواده و سلامت جامعه را به ارمغان می آورد.

گاهی در میان مزبله گل زیبای روییده است از آن شکوفه و گل زیبا که در محل زباله ها رشد کرده باید دوری کرد، چون آن گل زیبا اثرات زباله ها به آن سرایت میکند، پیامبر اسلام فرمودند،
از زن خوش ظاهری که در خانواده ای آلوده رشد کرده است دوری کنید.

«والحمدلله رب العالمین»

1402/1/26