نماز جمعه به امامت نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد برگزار شد .1401/10/30

نماز جمعه به امامت نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد برگزار شد .1401/10/30
بهمن 1, 1401
175 بازدید

خطبه اول “بسم الله الرّحمن الرّحیم” “الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللّٰهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبى‌القاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ اجمعین سِیَّما بَقیَّةِ اللهِ فِی الأَرضین.» حجت الاسلام و المسلمین سیداحمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه خرم‌آباد، امروز جمعه ۳۰ دی‌ماه ۱۴۰۱ در خطبه‌های نماز جمعه شهرستان خرم‌آباد که در مصلی الغدیر این شهرستان […]

خطبه اول

“بسم الله الرّحمن الرّحیم”
“الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللّٰهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبى‌القاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ اجمعین سِیَّما بَقیَّةِ اللهِ فِی الأَرضین.»

حجت الاسلام و المسلمین سیداحمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه خرم‌آباد، امروز جمعه ۳۰ دی‌ماه ۱۴۰۱ در خطبه‌های نماز جمعه شهرستان خرم‌آباد که در مصلی الغدیر این شهرستان برگزار شد، پس از حمد و ثنای الهی افزودند:
موضوع سخن از هفته‌های گذشته پیرامون سبک زندگی اسلامی بود.
خانواده به عنوان کوچکترین واحد اجتماعی در پایه ریزی سبک و شیوه زندگی اسلامی نقش مهم و تاثیر گذاری دارد.
زن و مرد که خانواده را تشکیل میدهند در صورتی موفق می شوند که هم شأن و در اصطلاح کفو همدیگر باشند.
از مصادیق هم شأن بودن زن و مرد این است که:
◽️ در دین و ایمان به هم نزدیک
◽️ مومن و مومنه
◽️ با تقوا و دیندار
◽️ و امین یکدیگر
باشند.
رسول گرامی اسلام(ص) می فرمایند: اگر کسی به عنوان خواستگار به منزل شما آمد از دین، ایمان و امین بودن او مطمئن شدید با این ازدواج موافقت کنید.

 اهمیت دین ایمان و تقوا
اهمیت دین ایمان و تقوا به حدی است که رسول گرامی اسلام(ص) در کتاب وسائل الشیعه جلد ۲۰ صفحه ۵۱ می‌فرماید: ” مَن تزوّجَها لِدینِها جَمَعَ ‌الله لَه ذلِک” یعنی: کسی که به خاطر دین و ایمان زنی با او ازدواج کند خداوند نیازهای دنیای او را فراهم می‌کند.
درباره پیامبر اسلام (ص) و آنچه که می فرماید آمده: “ما ینطق عن‌الهویٰ إن هی الّا وحیُُ یوحیٰ” یعنی: او هر چه می گوید مستقیم یا غیرمستقیم برگرفته از وحی الهی است.
علت این(تاکید بر ازدواج با مومن و هم‌شأن بودن) هم در کلام دیگر آن حضرت نهفته است که در جای دیگری فرمود: اگر مرد مومن همسرش را دوست داشته باشد به او احترام می گذارد و اگر بین آنها محبتی هم نباشد به همسرش ظلم نمی کند.
بنابراین در امر تشکیل خانواده:
▪️ دین
▪️ ایمان
▪️ تقوا
▪️ عفت
▪️ امانت داری
حرف اول را میزند.
خودم و همه شما نمازگزاران را به رعایت تقوا، انجام واجبات، دوری از محرمات و ترک شبهات فرا می‌خوانم.

 ادامۀ موضوع هفته‌های گذشته
سلامت خانواده به عنوان کوچکترین واحد اجتماعی در سلامت جامعه نقش مهم و تاثیر زیادی دارد و سبک زندگی اسلامی در درون خانواده به جامعه می‌رسد و سرایت می‌کند.
بنابراین سلامت روحی، روانی، دینی و ایمانی در درون خانواده خودش را در رفتار و گفتار نمایان می کند و این رفتار و گفتار در شکل‌گیری جامعه تاثیر گذار است.
این سلامت در رفتار و گفتار باعث می شود هم خانواده و هم جامعه از استحکام برخوردار باشند و:
◽️ آرامش
◽️ دلسوزی
◽️ دوستی
◽️ و محبت
در آن مجموعه ها حکم‌فرما باشد و زندگی آنان با:
◽️ صفا
◽️ وصمیمیت
استمرار پیدا کند.
اینکه گفته می‌شود زندگی مشترک مولی الموحدین امیرالمومنین علی(ع) و حضرت صدیقه طاهره(س) برای بشریت الگوست به این دلیل است که آن طور که در بحارالانوار علامه مجلسی جلد۴۳ ص۱۳۴ آمده: امیرالمومنین(ع) سوگند یاد میکند که هرگز همسرم را به خشم نیاوردم؛ او را به انجام کاری مجبور نساختم؛ او نیز مرا به خشم نیاورد و نافرمانی‌ام نکرد، بلکه هرگاه در کنار یکدیگر مینشستیم غم و غصه و اندوهمان برطرف می‌شد.
اینکه گفته می‌شود چنین زندگی‌ای الگوست به خاطر این است که طرفین هیچگاه:
◽️ همدیگر را به خشم نیاوردند
◽️ همدیگر را به کاری مجبور نساختند
◽️ از یکدیگر نافرمانی نکردند
◽️ در کنار یکدیگر غم و غصه و اندوهشان برطرف می‌شد
بنابراین:
▪️ زورگویی
▪️ ظلم
▪️ پرخاشگری
▪️ بدزبانی و تلخ‌زبانی
از طرفین ممنوع است.

در فرهنگ اسلامی و فرهنگ نبوی، علوی و فاطمی در درون خانه جایی برای زورگویی، پرخاشگری، تلخ زبانی و بد زبانی وجود ندارد بلکه محیط خانه محیطی است برای:
▪️به‌کاربردن‌کلمات‌محبت‌آمیز نسبت‌به‌یکدیگر
▪️نشان‌دادن مِهر و علاقه‌قلبی با سخنان‌زیبا
که حاکی از احترام، مهر،محبت و عاطفه است.
اینگونه سخنان و رفتارها در تحکیم پایه های خانواده نقشی مهم، تاثیرگذار و سازنده دارد.
رسول‌گرامی‌اسلام(ص) در کتاب نهج الفصاحه ص۴۷۲ فرمودند: “ما أَکرَمَ الناس إلّا کریم و لا اهانهنَّ إلّا لئیم” یعنی مردان با شخصیت و بزرگوار همسران خود را گرامی می‌دارند[با زبان محبت آمیز با آنها صحبت می‌کنند و رفتارشان حاکی از مِهر قلبی است] و افراد پست و فرومایه به زنان خود اهانت می‌کنند.
(این سخنان پیامبر اسلام«ص» است ولی)حالا غربی‌ها سخن از دفاع از حقوق زن می‌گویند!
اینکه مردی:
▪️ با صدای خشن و کلفت(که خصوصیت مردان است)
▪️ و به کارگیری قوت و زور جسمانی
ظلم و ستم کند در “فرهنگ اسلامی” او را لئیم و پست و فرومایه خطاب می‌کنند.
این سخنان را باید بر لوح دل نوشت.
اینها را باید رسانه‌ها اطلاع رسانی کنند، سخنوران بگویند و نویسندگان بنویسند که “حقوق زن” در “فرهنگ اسلامی” چه جایگاهی دارد.
امیرالمومنین (ع) فرمودند: “فَدارِها عَلى كُلِّ حالٍ” یعنی: با زن حتی در صورت بد زبانی و تلخ زبانی‌اش مدارا کن. و در ادامه میفرماید: ” وأحسِنِ الصُّحبَةَ لَها لِيَصفُوَ عَيشُكَ ” یعنی با نیکویی با او مدارا کن تا زندگی‌ات با صفا باشد.
اگر درون خانه بدزبانی و بدرفتاری حاکم شد این زندگی به جهنمی سوزان تبدیل می شود.

به بانوان گرامی هم عرض می‌کنم که رسول گرامی اسلام‌(ص) فرمودند: در روز قیامت هیچ شفیعی از رضایت شوهر برای زن نجاتبخش‌تر نیست.
اگر بانوان شفیعی میخواهند آن رضایت شوهر و همسر است.
اگر زنی شب را به صبح برساند و شوهرش از او ناراضی باشد و حق شوهر را ادا نکرده باشد نماز او قبول نیست تا رضایت شوهرش را به دست بیاورد.
در اسلام در حقوق زن و مرد توازن وجود دارد.
حقوق اسلامی برای زن و مرد بر اساس عدالت و اعتدال است.
پس:
▪️ رضایتمندی
▪️ گذشت
▪️ و احترام متقابل
سبب مودت و مهربانی نسبت به یکدیگر می شود، اساس و پایه خانواده را تحکیم می کند و چنین خانواده‌ای از آسیب اجتماعی مصون می‌ماند.

 ایشان در پایان خطبه‌اول را با ذکر دعا و قرائت سوره عصر به پایان رسانید.

خطبه دوم:

“بسم الله الرّحمن الرّحیم”
“الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبى‌القاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ الطّاٰهِرینَ والصلاة والسلام عَلی عَلیِِ اَمیرَالمُومِنینَ وَ عَلی فاطِمَةَ الزّهرا سَیِدَةِ النِّساءِ العالَمین وَ عَلی … وَ الحُجَّة المُنتَظََر بِحُبِّهِم نتَوَلّی وَ مِن اَعدائِهِم نَتَبَرءُ»

حجت الاسلام و المسلمین سیداحمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه خرم‌آباد، امروز جمعه ۳۰ دی‌ماه ۱۴۰۱ در خطبه‌‌دوم نماز جمعه خرم‌آباد که در مصلی الغدیر این شهرستان برگزار شد، پس از حمد و ثنای الهی ضمن اشاره به روایتی از امام باقر (ع) : “الإبقاءُ عَلى العَمَلِ أشَدُّ مِن العَمَل” (نگه داشتن عمل و کار خوب سختتر از از انجام دادن آن است) افزود:
اینکه انسان کار خوبی را انجام داده و پاداشی هم به آن تعلق گرفته[باید] بتواند آن عمل را به خوبی حفظ کند.
از امام باقر (ع) پرسیدند این نگه داشتن عمل دشوار تر از انجام دادن عمل است چیست؟ فرمودند: شما به دیدار برادر دینی خود می‌روید و به او هدیه‌ای می‌دهید؛ خداوند برای شما پاداش بزرگی ثبت می کند چون این هدیه و مساعدت پنهانی بوده؛ ولی [بعد از آن] طاقت نمی‌آورید و در جمعی که حضور پیدا می‌کنید می گویید من به فلانی کمک کردم؛
امام باقر (ع) میفرماید آن ثواب پنهانی که انجام داده اید تبدیل می شود به ثواب یک کار آشکار و از ثواب عظیم آن کم میشود.
ولی وسوسه های شیطان شما را رها نمی‌کند و دوباره در مجلسی دیگر می‌نشینید و [آن خدمات را] تکرار می‌کنید؛ با این تکرار اصل ثواب از شما گرفته می‌شود.
می‌شود:
▪️ ریا
▪️ خودنمایی
▪️ تظاهر
اینطور است که می‌فرماید نگه داشتن عمل خوب سخت تر از انجام عمل است.
برای اینکه عمل خوب خود را حفظ کنیم نیازمند تقوا و عمل صالح هستیم.
خودم و همه شما نمازگزاران را به ایمان، تقوا، عمل‌صالح، دوری از محرمات و اجتناب از شبهات فرا می‌خوانم.

 مناسبت‌های هفته:

 دوشنبه ۳بهمن آغاز ماه رجب و میلاد امام باقر (ع)
روز دوشنبه سوم بهمن برابر با اول ماه رجب و میلاد حضرت امام محمد باقر علیه السلام است.
این ماه و این روز پر برکت و پر فضیلت را به همه شما نمازگزاران تبریک و تهنیت عرض می‌کنم.
هنگامی که روز قیامت برپا می شود صدایی به گوش می‌رسد و آن صدا این است که: رجبیون کجا هستند؟
در صف محشر عده‌ای جدا میشوند و آنها کسانی هستند که آداب، دعاها، مناجات دستوراتی که [برای عمل] در ماه رجب داده شده است بجا آورده‌اند.
اینها در صف محشر جدا می شوند در حالی چهره‌هایشان نورانی است و بر بالای سر آنها تاجی از نور است که می‌درخشد. و خداوند برای آنان ثواب عظیمی را ملاحظه کرده است.
در این ماه ما اعتکاف را پیش رو داریم ان‌شاءالله برنامه این اعتکاف سه روزه به اطلاع شما گرامیان خواهد رسید.
ماه رجبی که همراه شده است با دهه فجر نورانیت، برکت و فضیلت آن را مضاعف می کند.

 ۵بهمن شهادت امام هادی (ع)
روز چهارشنبه پنجم بهمن ماه هم مصادف است با شهادت امام دهم حضرت امام علی النقی علیه السلام.
امام باقر (ع) امام هادی (ع) و هم دیگر ائمه علیهم‌السلام دو راهبرد مهم داشتند:
◽️ ۱. “جهاد تبیین” و “احیای اسلام” که چهره آن توسط بنی امیه مخدوش شده بود و با گسترش معارف اسلامی آموزه‌های غیراسلامی‌ای که از سوی منحرفین در جامعه منتشر شده بود را منتفی کردند.
◽️ ۲. ایجاد یک جریان سالم دینی، فرهنگی، اجتماعی، سیاسی
جریانی که هیچگاه برای حاکمان وقت قابل تحمل نبود. لذا امام هادی علیه السلام را به سامرا تبعید کردند و آنجا به دستور متوکل عباسی به شهادت رسید.
امروز زورگویان عالم ببینند که از طاغوت های آن زمان خبری نیست و امام باقر (ع) ، امام هادی(ع) و پیشوایان معصوم(ع) به عنوان هادیان امت اسلامی نامان ماندگار است
شهادت این امام عزیز را هم تسلیت عرض می‌کنم.

 لزوم توجه به توطئه های دشمن
کشورهای غربی در آشوب ها و فتنه ها به اهدافشان نرسیدند ولی برادران، خواهران، فرهیختگان، برجستگان، روحانیت محترم، ائمه جمعه و جماعات، جوانان، نوجوانان، فرهنگیان، دانشگاهیان، پیشکسوتان ایثار و جهاد و شهادت، باید به این توجه کرد که دشمن به دنبال راهبردهای دیگری است.
به دنبال این است که:
▪️ نمایندگان و سفرای جمهوری اسلامی را در کشورهای خارجی به داخل کشور برگرداند
▪️ به دنبال حذف ایران از نهادهای بین المللی است
▪️ به بهانه دروغ فروش پهپادهای ایران به روسیه به دنبال این است که بگوید قطعنامه ۲۲۳۱ ملل نقض شده است
▪️ به دروغ به دنبال اتهام بمب گذاری است.
▪️ استفاده از برخی چهره‌های شناخته شده هنری و ورزشی را در راستای به انزوا کشیدن ایران دنبال می‌کند.
▪️ این که میبینیم سپاه پاسداران جمهوری اسلامی به عنوان تروریست اعلام می‌شود جزو برنامه‌های دشمن است. چون اینها ۴۳سال هزینه کرده‌اند و شکست خورده‌اند و به اهداف خود نرسیده‌اند.
ولی اینان:
▪️ مردم ایران و دین و ایمانشان
▪️ عمق‌پیوند مردم‌ایران‌با ولایت‌فقیه‌و روحانیت
را نمی‌شناسند و
▪️از دلبستگی مردم ایران به نیروهای مسلح از جمله:
◽️ ارتش جمهوری اسلامی
◽️ نیروهای نظامی و امنیتی
◽️ سپاه پاسداران انقلاب اسلامی
◽️ و بسیج مستضعفین
اطلاعی ندارند.

نیروهای مسلح برترین در غرب آسیا
در تازه ترین گزارشی که از سوی یکی از دستگاه های متخصص در امور نظامی[که در خارج کشور و مورد قبول ناظران بی‌طرف است] منتشر شده در رتبه بندی سال ۲۰۲۲ کشور ایران را به لحاظ قدرت نظامی جزء برترین کشورها در غرب آسیا اعلام کرده است.
این قدرت نظامی با تکیه بر توان داخلی و تکیه بر تعهد و تخصص نیروهای جوان این مرز و بوم به دست آمده.
مثلث شوم غربی و عربی و عبری تمام توان خود را به کار گرفتند ولی امروز محور مقاومت در منطقه حرف اول را می‌زند لذا باید عصبانی باشند.
و عصبانیت شان را با قرار دادن سپاه قهرمان  به عنوان تروریسم نشان می دهند.

سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، ضد تروریسم و نجات بخش
ملت ایران و ملت‌های آزاده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی را ضد تروریسم و نجات بخش ملت های مظلوم و دربند می‌شناسند.
شما کشورهای غربی داعش، القاعده و مانند اینها را به وجود آوردید ولی سپاه پاسداران قهرمان طومار اینها را در هم پیچید.
باید عصبانی باشید!
ملت صبور نجیب و آگاه ایران با انسجام، وحدت، امید به موفقیت، اعتماد به وعده های الهی، پیروی از توصیه ها و فرامین مقام معظم رهبری (مدظله) همه این مراحل را پشت سر خواهد گذاشت.
طبیعی‌است با ضربات مهلکی که سپاه پاسداران انقلاب اسلامی و نیروهای مسلح ما در هوا، زمین و دریا به نیروهای مسلح شما وارد کرده‌اند منجر به عصبانیت شما شود.
مگر این اقتدار و قدرت بازدارندگی از سوی شما به نیروهای مسلح ما داده شده؟
همه اینها با تکیه بر توان داخلی است و هم نیروهای مسلح هم مردم ما برای رسیدن به ارتقاء فرهنگی و پیشرفت در همه عرصه ها قرص و محکم ایستاده‌اند و البته این هم مهم است؛

حفظ سرمایه های اجتماعی باید:
▪️ سرمایه اجتماعی مردم را حفظ کنیم
و
▪️ بهترین خدمات رسانی به مردم صورت پذیرد
▪️ انضباط مالی حاکم شود
▪️ از ریخت و پاش های آزاردهنده جلوگیری شود
▪️ از افزایش نرخ انواع و اقسام کالاهای مورد نیاز مردم اعم از خوردنی و غیر خوردنی جلوگیری شود
▪️ ارتباط مسئولین با مردم افزایش یابد
▪️ در کار مردم گشایش ایجاد شود
▪️ تنزل و جابجایی مسئولینی که در وظیفه خود کوتاهی می کنند در هر مقام و منصبی که هستند صورت پذیرد

 تکریم و حل مشکلات مردم در ادارات خصوصی و دولتی
مردم ما وقتی به سازمان‌ها و ادارات دولتی و غیردولتی مراجعه می کنند باید اعتقادشان به انقلاب و نظام اسلامی بیشتر شود!

 برکناری مسئولین ناتوان
هر کس نمی تواند خدمات مطلوب به مردم ارائه دهد به خاطر رضای خداوند خودش کنار برود ؛ یا مقامات استانی او را برکنار کنند!
ما از یک طرف با دشمنانی تبهکار روبرو هستیم ولی در داخل هم باید سرمایه اجتماعی مردم را حفظ کنیم.
به هر حال ما در یک شرایط حساس هستیم که بایستی با وحدت، انسجام، همدلی و خرد جمعی این گردنه ها را یکی پس از دیگری به اتمام برسانیم.

 ایشان در پایان خطبه دوم را با ذکر دعا و قرائت سوره توحید به پایان رسانید.

1401/0/30