جلسه هم‌اندیشی سرگروه‌های پرورشی و آموزشی (درس تفکر و سبک زندگی) با حضور نماینده ولی فقیه در استان لرستان و مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت‌آموزش‌وپرورش، هیئت همراه برگزار گردید.

جلسه هم‌اندیشی سرگروه‌های پرورشی و آموزشی (درس تفکر و سبک زندگی) با حضور نماینده ولی فقیه در استان لرستان و مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت‌آموزش‌وپرورش، هیئت همراه برگزار گردید.
آذر 1, 1401
137 بازدید

جلسه هم‌اندیشی سرگروه‌های پرورشی و آموزشی (درس تفکر و سبک زندگی) با حضور نماینده ولی فقیه در استان لرستان جناب آقای تجلی‌نیا مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت‌آموزش‌وپرورش، هیئت همراه برگزار گردید. حجت‌الاسلام شاهرخی نماینده ولی فقیه در لرستان جلسه هم‌اندیشی سرگروه‌های پرورشی و آموزشی (درس تفکر و سبک زندگی) […]

جلسه هم‌اندیشی سرگروه‌های پرورشی و آموزشی (درس تفکر و سبک زندگی) با حضور نماینده ولی فقیه در استان لرستان جناب آقای تجلی‌نیا مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت‌آموزش‌وپرورش، هیئت همراه برگزار گردید.

حجت‌الاسلام شاهرخی نماینده ولی فقیه در لرستان جلسه هم‌اندیشی سرگروه‌های پرورشی و آموزشی (درس تفکر و سبک زندگی) با حضور جناب آقای تجلی‌نیا مدیرکل امور تربیتی، مشاوره و مراقبت در برابر آسیب‌های اجتماعی وزارت‌آموزش‌وپرورش، هیئت همراه با بیان اینکه بخش سنگینی از هر تغییر و تحول ارزشمندی که در نظام تعلیم و تربیت صورت گیرد بر عهدۀ معلمان گرامی‌است افزود:

برای موفقیت در هر کاری هم به دانش نیاز است و هم پایبندی، تعهد، دلسوزی؛ علاوه بر اینها ابزار کار و تجهیزات مناسب هم لازم است؛

ایشان افزود: متاسفانه استان ما از لحاظ امکانات آموزشی از توسعه نامتوازن برخوردار است که نیاز است وزارت آموزش و پرورش توجه بیشتری در باب فراهم آوردن تجهیزات لازم به عمل بیاورد.

وی تصریح کرد: علاوه بر دانش، تجربه، تعهد و تجهیزات لازم برای کار، جایگاهی که مسئولیت امور تربیتی، مشاوره و مراقبت‌ از آسیبهای اجتماعی دارد می‌طلبد که متصدیان این جایگاه از رفاه لازم در محل کار خودشان برخوردار باشند؛ اگر این متصدیان در حاشیه قرار بگیرند و همچنان مباحث محفوظاتی ما غالب باشد طبیعتا آن کارایی لازم به وقوع نخواهد پیوست؛ این شکل محفوظات برای کسی که بعدا هم نخواهد در رشته تخصصی کار را ادامه بدهد مفید نخواهد بود.

حجت‌الاسلام شاهرخی با بیان اهمیت برخورداری فضای تعلیم و تربیت استان از جایگاه لازم، بر ضرورت کاهش مباحث آموزشی تاکید کرد و گفت: حجم کتابهایی که ذهن دانش‌آموزان را خسته و بی‌حال‌و حوصله می‌کند بالا بوده و وقت دانش‌آموزان ما را با انواع و اقسام محفوظاتی که بعدا بایستی در رشته‌های تخصصی دیده بشوند پر می‌کند.

وی ادامه داد: در این امر، سند تحول بنیادین حتما باید مورد ملاحظه قرار گیرد و ما هم جلسه‌ای اینجا برگزار کردیم که حداقل هر سه ماه یکبار وظیفه داریم آن عملکردی که بعنوان مصوات در اینجا تعریف شده است و اتفاقاتی که باید در سند تحول بنیادین در درون آموزش و پرورش امتداد پیدا بکند را دنبال کنیم.

نماینده ولی فقیه در لرستان خاطرنشان کرد: ما خلأیی که مشاهده می‌کنیم خلأ حکمرانی مسئولانه است یعنی افراد در قبال آن حکمرانی‌ای که انجام می‌دهند خود را پاسخگو نمی‌دانند؛ مثلا یک وزیری می‌آید و می‌گوید من اصلا احداث مسکن را قبول ندارم! هشت سال ساخت مسکن را متوقف می‌کند و مردم درتنگنا قرار می‌گیرند هیچکس هم او را مورد سوال قرار نمی دهد.

ایشان تاکید کرد: همه اینها حاکی از این است که ما در حکمرانی مسئولانه دچار خلأ هستیم وگرنه در باب مصوبات و قوانین و آئین‌نامه‌ها و مقررات حتی بیش از نیاز در اختیار داریم.

وی یادآور شد: اینکه بعنوان مثال کسی بگوید من معاونت پرورشی را تعطیل کردم اگر بداند که بعدا مورد سوال قرار می‌گیرد و در باب فعل، یا ترک فعلی که انجام می‌دهد باید بعدا پاسخگو باشد و اگر خطا و جُرمی مرتکب شده است عاقبت آن را پرداخت کندطبیعتا به قانون عمل می‌کند.

وی افزود: آنچه که در باب آموزش و پرورش یا در وزارتخانه‌های مختلف به وقوع می‌پیوند حاکی از این است که ما در حکمرانی مسئولانه خلأ داریم🔻

ایشان به ذکر مثالی پیرامون توصیه های فراقانونی در دولت پرداخت و گفت: مثلا وزیری که از دیگران توصیه بگیرد و بخواهد توصیه های فراقانونی و تبعیض ها و تفاوت ها را بخاطر استیضاح از افراد دیگری بگیرد معلوم است که در کارش موفق نخواهد بود.

 وی همچنین با انتقاد از برخی انتصابات گذشته و فعلی در آموزش و پرورش افزود: ما خیل عظیمی از افراد در آموزش و پرورش داریم که با توصیه و سفارش آمده اند؛ در همین زمینه پرورشی ما باید دقت لازم را بکار ببریم. حالا اگر یک کسی برگردد به عقب و بررسی کند این توصیه ها توسط چه کسانی بوده است و افرادی که این توصیه ها رو کردن و اصرار کردن و عملکرد این وزارتخانه را در این سطح پایین نگه داشتن چه کسانی بودند اینها باید پاسخگو باشد بایستی در قبال کاری که انجام داده‌اند به همان میزان خطا با آنها اعمال قانون شود.

 حجت‌الاسلام شاهر خی گفت: ما درخواستی که داریم این است که وزارت آموزش و پرورش و مسئولینی که الان در آموزش و پرورش مسئولیت دارند از بالا تا پایین از کشوری تااستانی و از دبستان تا مدرسه به حکمرانی مسئولانه توجه کنند.

وی افزود: این گونه نباشد که چهار یا هشت سال دیگر افراد دیگری بیایند و همین حرف هایی که الان زده می‌شود در مورد آنها زده شود این باید از درون وزارتخانه امتداد پیدا بکند تا برسد به استانها و شهرستانها و بخش ها و روستاها.

حجت‌الاسلام شاهرخی در پایان تاکید کرد: این یعنی حکمرانی مسئولانه و عمل به قانون وجود داشته باشد که ما بتوانیم از این کاستی ها رهایی پیدا کنیم وگرنه اگر این خلا به وسیله این راه و روش پر نشود ما نهایتاً آزمون و خطا خواهیم کرد یعنی فرصت ها از بین خواهد رفت درحالی که دیگر فرصت آزمون و خطا نخواهیم داشت.

1401/9/1