نماز جمعه به امامت نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد برگزار شد . 1401/05/14

نماز جمعه به امامت نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد برگزار شد . 1401/05/14
مرداد 18, 1401
196 بازدید

خطبه اول بسم الله الرّحمن الرّحیم «الحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله على سيّدنا و نبيّنا ابى‌القاسم المصطفى محمّد(ص) و آله الطاهرین سیّما بقیّه الله فی الارضین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین»  حجت الاسلام و المسلمین سید احمد رضا شاهرخی در خطبه اول این هفته نماز جمعه خرم‌آباد در سخنانی با بیان اینکه سخنی […]

خطبه اول

بسم الله الرّحمن الرّحیم

«الحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله على سيّدنا و نبيّنا ابى‌القاسم المصطفى محمّد(ص) و آله الطاهرین سیّما بقیّه الله فی الارضین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین»

 حجت الاسلام و المسلمین سید احمد رضا شاهرخی در خطبه اول این هفته نماز جمعه خرم‌آباد در سخنانی با بیان اینکه سخنی که می گوییم و سخنی که می شنویم باید تاثیرش این چنین باشد که تقوا و صفای باطن را در وجود همه ما زنده کند.

وی افزود: تقوا یعنی کسانی که حوزه حاکمیتشان فردی است از خود مراقبت کنند و خویشتن داری کنند که دچار لغزش و اشتباه نشوند و صفات ناپسند اخلاقی بر آنان حاکم نشود و آن کسانی که در قلمرو اجتماعی حاکمیت دارند باید هم از خود و از هم جامعه و هم از اطرافیان و حوزه مسئولیتی که بر عهده دارند مراقبت کنند. هم خود و هم مردم را به سمت دنیا طلبی و رفاه زدگی سوق ندهد. به سمت خودخواهی و استبداد حرکت نکند. چون این خودخواهی و استبداد و خودپسندی آثار زشت فردی و اجتماعی را در پی دارد و مانع عمران و ابادی در قلمرو مسئولیتش می شود.نظر به درویش بودن تاسوعا و عاشورای حسینی دوخطبه این هفته رابه این مناسبت اختصاص می دهم

 نهضت حسینی نهضتی ماندگار و بی نظیر بر پایه تقوا

نماینده ولی‌فقیه در استان لرستان با اشاره به اینکه امام حسین (ع) قیام کردند تا حاکمان، حکومت و مردم را به سمت تقوا سوق بدهد؛ هم خودم و هم شما را به رعایت حدود الهی فرا می خوانم .

وی خاطرنشان کرد: نهضت حسینی نهضتی ماندگار و بی نظیر که هر چه گفته و نوشته شود میدان تحقیق، گفت و گو و تألیف همچنان باز است؛ این نهضت وقتی که امام حسین(ع) از مدینه خارج شدند تا وقتی که در کربلا به شهادت رسیدند برای همه ما آموزه های فراوانی دارد. آموزه دین داری ،آموزه انجام تکلیف ولو این تکلیف در شرایط بسیار سخت و دشواری باشد که نمونه آن در گذشته و آینده در سختی، دشواری و بی نظیری به وقوع نخواهد پیوست. آموزه انجام چنین تکلیفی قیام برای خدا،فداکاری، ایثار، محبت، عشق و آموزه‌های فراوان دیگری که می توانیم از این حادثه عظیم یاد بگیریم .

حجت‌الاسلام والمسلمین شاهرخی افزود: آنچه در محرم سال ۶۱ به وقوع پیوست یک کشتار معمولی نبود بلکه یک حادثه و فاجعه بی نظیر بود«لَقَدْ عَظُمَتِ الرَّزِيَّةُ، وَجَلَّتْ وَعَظُمَتِ الْمُصيبَةُ/ زیارت عاشورا»؛ یک حادثه بسیار بزرگ، سوزناک و دردناک بود.

 شخصیت امام حسین (ع) در سه دوره زندگی

 برای پی بردن به این حادثه عظیم باید در شخصیت عظیم امام حسین (ع) مطالعه بیشتری بکنیم؛ زندگی امام حسین را به سه دوره تقسیم می کنند:
دوره اول: در زمان کودکی و در حیات جد بزرگوارش ابوالقاسم محمد مصطفی (ص)
دوره دوم: دوره جوانی تا ۲۵سالگی
دوره سوم: از شهادت امیرالمومنین (ع) تا دهم محرم سال ۶۱ هجری بود. دوره اول
برای پی بردن به شرافت و عزت امام حسین(ع) باید دقت کنیم که رسول گرامی اسلام(ص) دختری داشت به نام خانم حضرت فاطمه (س) که به تعبیرش این دختر جان و روح پیامبر بود این دختر به حدی از شرافت و عزت و کرامت برخوردار بود که پدرش فرمود: غضبش غضب خدا و رضایتش رضایت خداوند متعال است.

حضرت فاطمه زهرا (س) محبوب پدر بود ،پیامبر محبوب خدا و محبوب همه مردم بود و این دختر، محبوب پدر بود و از آن شرافت و عزت برخوردار بود که پیامبر (ص) دست این دختر را می بوسید و به استقبال او می رفت و جای خودش را به جای دختر گرامی اش می داد؛ امام حسین (ع) این چنین مادری داشت.

شاهرخی خاطرنشان کرد: و پدر حضرت امام حسین (ع) امیرالمومنین (ع) بود که خداوند در آیه مباهله امیرالمومنین (ع) را به عنوان روح و جان پیامبر معرفی می کند.
در همه صحنه های دفاع از اسلام و مسلمانان حضرت علی (ع) حضور داشت و هر جایی که مسلمانان به مشکل غیر قابل حلی برخورد می کردند و یا گره ای به وجود می آید امیرالمومنین (ع) آن مشکل را حل می کرد و گره را باز می کرد.
در جنگ بدر ،احد خندق و خیبر نقشی ممتاز داشت و شمشیرش قوی ترین تبهکاران را از سر راه اسلام برداشت این چنین مادر و پدری صاحب دو فرزند پسر به نام امام حسن (ع) و امام حسین (ع) شدند

نماینده ولی‌فقیه در استان لرستان افزود: پیامبر(ص) فرزندش امام حسین (ع) را در جلوی جمعیت در بغل می گرفت و او را به مسجد می برد و می بوسید؛ پیامبر(ص) خطبه می خواند امام حسین (ع) در حین راه رفتن به مانعی برخورد کرد و به زمین افتاد پیامبراز منبر پایین آمد و فرزندش را بلند کرد و آرام کرد و پیامبر این دو فرزند را بعنوان آقای جوانان بهشت یاد می کنند و این ها همه درس و آموزه است تا جایگاه امام حسین (ع) را به مسلمانان معرفی کند. ولی چه می شود و چه اتفاقی در شش ماه رخ می دهد که به یکباره این کسی که زینت دوش پیامبر اسلام (ص) است مسلمانان این چنین با او برخورد می کنند؟

دوره دوم

دوره دوم: در دوره ۲۵سالگی رحلت پیامبر اسلام (ص) تا حکومت امیرالمومنین (ع) باز امام حسن (ع) و امام حسین (ع) مانند خورشیدی در میان مردم می درخشیدند.
بین مردم مورد احترام خلفا و مردم بودند و در جود و بخشش ممتاز بودند در صحنه های دفاع از اسلام، جنگها و .. حضوری فعال داشتند و اگر کسی روزی میگفت چنین شخصیتی به دست برخی از مسلمانان جاهل و نادان کشته میشود کسی باور نمی‌کرد.

دوره سوم

شاهرخی در ادامه افزود: دوره سوم بعد از شهادت حضرت علی (ع) تا سال۶۱ هجری یک دوره پر رنج و پر محنتی است؛ اما امام حسین (ع) در نزد مردم محبوب دلها، بزرگ و شریف بودند و اصیل شمارده می شدند.

امام جمعه خرم آباد با اشاره به اینکه فعل و انفعالاتی بعد از رحلت رسول گرامی اسلام (ص) در جامعه اسلامی به وقوع پیوست که ثمره تلخش را در آن شش ماهه نشان داد که به محرم سال ۶۱هجری منتهی شد و عده زیادی که علاقمند به اهل بیت بودند این حادثه دلخراش را رقم زدند که به شهادت امام حسین (ع)و اسارت اهل بیت (ع) منتهی شد.
این حادثه باور نکردنی بود چون در قلمرو اسلامی نمازها، نماز جماعت و نمازجمعه برقرار بود و صدای اذان به گوش می رسید مردم در حال انجام دادن کارهای روزانه بودند اما در چنین روزی در گوشه ای از سرزمین اسلامی حادثه ای به وقوع پیوست که مسلمانان عمق آن را نمی‌دانستند که روزی این نهضت حسینی زمانها و مکانها را پشت سر میگذارد و به نسل ها تا برپایی روز قیامت کشیده می شود و بد بختی و رو سیاهی از آن یزیدیان در هر زمان و مکان خواهد شد.

وی افزود ما در حکومت اسلامی چه کنیم که حکومت اسلامی که حاکمیت پیدا کرده است؛ جامعه ،مردم،حاکمان و حکومت به چنین سرنوشت شومی مبتلا نشود؟ این برای ما همه عبرت و هشدار است که باید بیدار باشیم که سرنوشت جامعه و حکومت اسلامی که حتی پیامبر اسلام (ص) آن را پایه گذاری کرده است به چنین اتفاقات تلخ، شوم و زشت دچار نشود.

 و در پایان خطبه اول با سوره توحید به پایان رسید.

خطبه دوم

بسم الله الرّحمن الرّحیم

«الحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله على سيّدنا و نبيّنا ابى‌القاسم المصطفى محمّد(ص) و آله الاطهرین المنتجبین سیّما بقیّه الله فی الارضین و صلّ على علىّ اميرالمؤمنين…

 دعوت به تقوا

 حجت الاسلام والمسلمین سید احمدرضا شاهرخی در خطبه‌ دوم این هفته نماز جمعه خرم آباد در سخنانی با بیان اینکه حرکت امام حسین (ع) و نهضت ایشان بر اساس تقوا شکل گرفت و در زاویه‌های مختلف این نهضت تقوا را عیان و آشکار می‌بینیم اظهار داشت: موفقیت حکومت در نظام اسلامی حتماً بر پایه تقوا است و متفاوت با نوع حکومت‌های دیگر است.

وی با بیان اینکه امور و فعالیت‌های نظام اسلامی در همه عرصه‌ها و ساحت‌ها باید بر اساس تقوا باشد، گفت: خودم و همه شما نمازگزاران را به رعایت حدود الهی، تقوای الهی، انجام واجبات و پرهیز از محرمات فرا می‌خوانم.

 رعایت مقررات بهداشتی

نماینده ولی‌فقیه در لرستان در ادامه با بیان اینکه کرونا بار دیگر کشور و استان ما را به تدریج در بر گرفته است، عنوان کرد: در دوره‌ای که مردم به تزریق واکسن روی آوردند، از ماسک استفاده کردند و اصول بهداشتی و فاصله اجتماعی را رعایت کردند، شاهد روزهای بدون فوت در استان و کشور بودیم.
به هر میزانی که مردم از تزریق واکسن و از مقرراتی که اعلام شده فاصله گرفتند این ویروس هم قوت بیشتری پیدا کرد، بنابراین لازم است مردم متدین و انقلابی ما همچنان به مراکز تزریق واکسن ویروس ضد کرونا مراجعه کنند، اصول بهداشتی، استفاده از ماسک و فاصله اجتماعی را در دستور کار خود قرار دهند، بیش از دو هزار و ۸۰۰ نفر از مردم استان در اثر این ویروس فوت شده اند و وضعیت استان در شهرها، قرمز، نارنجی و زرد است، همه باید به این اصول پایبند باشیم.

اولویت مسئولان کشوری و استانی در ایجاد اشتغال

وی در بخش دیگری از سخنان خود بر ایجاد اشتغال و رفع بیکاری جوانان در استان تاکید کرد و گفت: باید همچنان این امر در اولویت مسئولان کشوری و استانی قرار بگیرد، تلاش برای اینکه انبوه بیکاران به اشتغال پایدار برسند همچنان باید با قوت دنبال شود.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان بیان داشت: البته ایجاد فرصت‌های کاری، مهارت افزایی، کارآفرینی، آموزش‌های فنی و حرفه‌ای از طریق سازمان‌ها و دستگاه‌های مربوطه، روی آوردن انبوه بیکاران به یادگیری چنین مهارت‌هایی می‌تواند حتی بیش از مشاغل دولتی برای آنها درآمد داشته باشد.
راهنمایی و توصیه جوانان به یادگیری کارهایی که جنبه فنی دارد می‌تواند در ایجاد اشتغال مؤثر باشد، در هر حال باید شرایط را طوری فراهم کرد که بخش قابل توجهی از جوانان در این سال‌ها به شغل پایدار برسند.

وی گفت: اگر اشتغال پایدار فراهم شود، آمار ازدواج بالا خواهد رفت، افزایش جمعیت محقق خواهد شد، مشکل مسکن جوانان حل خواهد شد و شاهد پیشگیری و کاهش آسیب‌های اجتماعی نیز خواهیم بود و رونق کسب و کار و رشد اقتصادی محقق خواهد شد.

 مناسبت های هفته

نماینده ولی‌فقیه در لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به سالگرد گرامیداشت شهادت سرلشگر بابایی معاون عملیات نیروی هوای ارتش در سال ۶۶ و ۱۸ مرداد روز تجلیل از اسرا و مفقودان، روز بزرگداشت مدافعین حرم، ۱۶ مرداد روز تشکیل جهاد دانشگاهی به فرمان امام راحل، ۱۴ مرداد روز حقوق بشر اسلامی و… عنوان کرد: همه مردم استان که چنین شهدا و آزادگانی دارند در تکریم، تقدیر و تعظیم از این عزیزان وظیفه خود را انجام دهند.

حجت الاسلام شاهرخی همچنین با اشاره به سالگرد شهادت «محمود صارمی» از خبرنگاران استان لرستان در افغانستان و همچنین روز خبرنگار ادامه داد: این روز را به همه خبرنگاران تبریک عرض می گویم که در انعکاس اخبار و ارتقای فرهنگی و پیشرفت اقتصادی نقش ممتازی دارند.
شهادت این خبرنگار را هم تبریک و تسلیت می گویم؛البته این مناسبت‌ها به دلیل درسی است که از نهضت حسینی (ع) فرا گرفتند.

 روز حقوق بشر اسلامی

شاهرخی با اشاره به روز حقوق بشر اسلامی گفت: باید حقوق بشر اسلامی و انسانی را بر سر دست بگیریم که اسلام برای انسان ارزش قائل است و نظام جمهوری اسلامی در راه دفاع از حقوق بشر سختی های زیادی را تحمل کرده، بخشی از این تحریم ها و دشمنی زورگویان به خاطر این است که نظام جمهوری اسلامی برای دفاع از حقوق بشر اسلامی، انسانی و کرامت انسانی سخت، محکم و استوار ایستاده است.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در فاصله بین ارتحال رسول گرامی اسلام (ص) تا سال ۶۱ هجری اتفاقات تلخی به تدریج رخ داد، اما این اتفاقات تلخ در زمان معاویه و یزید سرعت بیشتری به خودش گرفت و نتیجه آن حادثه عاشورا بود گفت: پیامبر اسلام (ص) نظامی را پایه ریزی کرد که این نظام اصولی داشت، سخنوران و محققین باید در این رابطه هم بنویسند و هم با مردم سخن بگویند.

اصول چهار گانه پیامبر اسلام

وی با اشاره به برخی از این اصول عنوان کرد: عبودیت خداوند یکی از این اصول است، حضرت پیامبر (ص) بدون هیچ شرک آشکار و پنهانی، طوری مناسبات مردم با حاکمیت و حاکمیت با مردم را تنظیم کرد که بر اساس عبودیت خداوند و به دور از هر گونه ریا، تزویر و چابلوسی بود.

وی، اصل دوم را معرفت و اصل سوم را محبت به خداوند، جامعه، خانواده و همه مسلمانان به طوری که اگر مسلمانی فریاد بزند و کسی به داد او نرسد مسلمانی او کامل نیست، عنوان کرد.
اصل چهارم عدالت در همه عرصه‌ها، اجرای حدود الهی، تقسیم مناصب و مسئولیت‌ها، تقسیم اموال و… بوده است؛ البته رسوخ و استحکام اصول اسلام در جامعه در آن روزگار، امری زمان‌بر بود.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با تاکید بر اینکه پیامبر اسلام در آن زمان معیارهای اسلامی را جایگزین کرد؛ گرچه به وصیت پیامبر اسلام (ص) در باب جانشینی امام علی (ع) عمل نشد، اما چون ایشان در میان جامعه بود، برخی از صحابه در میان جامعه بودند، این اصول از استحکام اولیه خودشان برخوردار بودند، اینقدر تضعیف نشده بود که مناسبات مردم با حاکمیت دوباره به روز اول برگردد، اما هر چه جلوتر رفتیم اصول یاد شده، کمرنگ شد تا به زمان معاویه و یزید رسید و انحراف آنچنان تار و پود حاکمان، حکومت و خیلی زیادی از مردم را در برگرفته بود که به سطوح و لایه‌های جامعه سرایت کرده بود و شرب خمر، فساد اخلاقی و ضدیت با قرآن در رفتار و گفتار یزید مشخص بود و فساد حاکمیت او به جامعه سرایت کرده بود.

 تاثیر فساد حاکمان در انحطاط جامعه

حجت الاسلام شاهرخی افزود: حاکم صالح و حکومت صالح باعث می‌شود که خوبی‌ها هم به جامعه سرایت کند، یزید شبیه به یک چشمه جوشان گندیده و متعفنی بود که در میان سطوح مختلف جامعه جاری شد.
این فساد به مردم هم سرایت کرد، چنین شخصیتی به عنوان جانشین رسول گرامی اسلام (ص) به مردم معرفی شد، خبری از عبودیت خداوند و کار برای خدا نبود، نقل احادیث پیامبر تا سال ۹۰ هجری ممنوع بود، دنیا طلبی و رفاه زدگی خواص را در بر گرفته بود، که نمونه آن این است که کسی آمد نزد سعید بن عاص که حاکم کوفه بود از طلحه ابن عبدالله که صحابی پیامبر بود تعریف کرد گفت که این طلحه خیلی بخشنده است حاکم کوفه در پاسخ گفت: طلحه مزرعه بزرگ و حاصلخیزی دارد کسی که چنین ملک و دارایی داشته باشد این تعریف ندارد و این چنین زندگی با زندگی زاهدانه دوران رسول گرامی اسلام (ص) کاملا متفاوت بود.
کسی مانند سعد بن ابی وقاص که جز سرداران اسلام بود از بیت المال پول قرض گرفت و هر چه عبدالله ابن مسعود که خزانه دار بود از او خواست که پول بیت المال را به او برگرداند اما برنگردانید تا جایی که مجبور شد گروهی را جمع کند و بفرستد که بالاجبار کالا ها را در انباری که نگهداری می شوند از آن انبار منتقل شود و سعد ابن ابی وقاص هم گروهی را فرستاد که مانع بشوند و بین اینها سخن در میان جامعه پیچیده شد و اینجا بود که امام حسین (ع) قیام کرد تا نظام و جامعه اسلامی را تجدید بنا کند

 قیام امام حسین (ع)و تجدید بنای نظام و جامعه اسلامی

وی با بیان اینکه در این مسیر در راه احیا تجدید بنا و جامعه اسلامی امام حسین هم برای حکومت اسلامی و هم برای شهادت آمادگی داشت و آن جا که فرمود «إن کان دین محمّد لم یستقم الّا بقتلی فیا سیوف خذینی» آمادگی برای شهادت است و آن جا که مسلم بن عقیل را به عنوان نماینده خود به کوفه فرستاد و به سران قبایل نامه نوشت آمادگی برای تشکیل حکومت اسلامی است؛ اما در هر حال این نهضت منجر به شهادت امام حسین (ع) شد و درسی ماندگار به تاریخ و همه نسل‌ها داد که هر جا نام فسادی در میان است نام امام حسین (ع) و مبارزه با آن فساد و شیوه مبارزه با آن بر سر زبان‌ها است.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان افزود: نام امام حسین (ع) برای اجرای عدالت و حاکمیت دین بر سر زبان‌ها است، باید یاد امام حسین (ع) و کربلا را زنده نگه داشت و از عموم مردم، هیئت‌های مذهبی، مداحان و… که در عزای امام حسین (ع) فعالیت می‌کنند تشکر و قدردانی می‌کنم.
یاد امام حسین (ع) بود که ۲۲ بهمن ۵۷ را و هشت سال دفاع مقدس را رقم زد، مادران و پدران و همسران شهدا به یاد امام حسین( ع)، اولاد و اصحاب ایشان این سختی‌ها را تحمل کردند.

 معارف حسینی در هیئت های مذهبی

وی با تاکید بر اینکه الان وظیفه دشواری داریم و باید معارف حسینی (ع) را در هیئت‌های مذهبی عمق ببخشیم،؛ بانوان و دخترانی که در عزای حسینی (ع) مشارکت دارند باید عفاف و حجاب خود را حفظ کند، مردانی که در عزای امام حسین (ع) حضور پیدا می‌کنند باید از چشمان خود مراقبت کنند، کارگزاران جمهوری اسلامی به نفی تبعیض، توصیه‌های فرا قانونی، اجرای عدالت و… پایبند باشند و نسبت خود را با همه مردم مساوی بدانند.

تأکیدات مقام معظم رهبری بر دوری از دنیا طلبی

وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری نسبت به دوری از رفاه زدگی و دنیا طلبی از سوی مسئولان گفت: این امر به خاطر این است که حکومت اسلامی به تدریج دچار سراشیبی نشود.

 تساوی نسبت مسئولین با همه مردم

نماینده ولی‌فقیه در لرستان ادامه داد: بارها در همین جایگاه عرض کرده ام که منصوب ولی فقیه، مدیران در هر قوه‌ای نقطه وسط دایره هستند و نسبت آنها به همه مردم مساوی است.

حجت الاسلام شاهرخی افزود: هیچ کسی نباید به واسطه انتساب این افراد از مزیتی برخوردار باشد، هیچ کسی نباید به واسطه دوری از این افراد فرصت از او گرفته شود، فعل و انفعالات اجتماعی به تدریج رخ می‌دهد و اگر از این امور مراقبت نشود هر حکومتی دچار سقوط و اضمحلال می شود

 و در پایان خطبه دوم با سوره کوثر و دعا به پایان رسید.

 

 

1401/5/14