حجت الاسلام والمسلمین سید احمدرضا شاهرخی در جلسه با اعضای شورای اسلامی شهر خرم آباد در سخنانی با تاکید بر اینکه امام علی (ع) یکی از صفات متقین که در خطبه همام آمده است این است که “خداوند در نزد متقین بزرگ است و غیر خدا در نظر آنها کوچک است” اظهار داشت: انسان متقی […]
حجت الاسلام والمسلمین سید احمدرضا شاهرخی در جلسه با اعضای شورای اسلامی شهر خرم آباد در سخنانی با تاکید بر اینکه امام علی (ع) یکی از صفات متقین که در خطبه همام آمده است این است که “خداوند در نزد متقین بزرگ است و غیر خدا در نظر آنها کوچک است” اظهار داشت: انسان متقی تکلیف گرا است و به دنبال رسیدن به بندگی خداوند و حقیقت بندگی است.
وی با اشاره به ۳۱ خرداد و شهادت شهید دکتر چمران گفت: ایشان شخصیتی علمی بودند که در معتبرترین دانشگاه دنیا فارغ التحصیل شدند، رفاه و آسایش زندگی برای او فراهم بود، اما حقیقت بندگی او را از آن دیار وادار به هجرت به مصر، لبنان و ایران میکند و در ایران در دایره اطاعت امام راحل قرار میگیرد و در دهلاویه به شهادت میرسد.
نماینده ولیفقیه در لرستان با تاکید بر ضرورت تکلیف گرایی عنوان کرد: در این راستا سرلوحه همه کارهای ما این باشد که خدا در نظر ما بزرگ باشد، غیر خدا در نظر ما کوچک باشد، در این صورت انسان فریفته جاه، مقام، شهرت و ثروت نمی شود و همه مشکلات حل میشود.
حجت الاسلام شاهرخی در ادامه سخنان خود با اشاره به تلاشهای مجموعه شورای شهر و شهرداری تصریح کرد: سابقه شهرداری در خرم آباد به یک قرن میرسد، البته در آغاز فعالیت شهرداری، خدمات منحصر به دو محله بزرگ خرم آباد بودند، با گسترش شهر این خدمات گسترش پیدا کرد و به جهت کمیت و کیفیت نیز گسترش پیدا کرد.
وی با اشاره به حوزههای مختلف فعالیت شهرداری ادامه داد: در قانون اساسی ۳۴ ماده و ۹ تبصره به عنوان وظیفه بر عهده شورای اسلامی شهرها قرار داده شده است.
نماینده ولیفقیه در لرستان با تاکید بر وظایف تصویب شده در قانون اساسی آن را وظایف سخت و سنگینی دانست، از طرف دیگر احساس مسئولیت در قبال محله باید مورد توجه همه مردم قرار بگیرد و شهر را مانند خانه خودمان بدانیم، با شهرداریها در عمران و آبادی شهر مشارکت کنیم.
حجت الاسلام شاهرخی با تاکید بر همکاری با مدیریت شهری در ایجاد و گسترش مراکز فرهنگی بیان داشت: پرداخت عوارض به میزان منطقی امری لازم است و اگر پرداخت عوارض محقق نشود، اداره شهر امکان پذیر نخواهد بود، در جلسات با مدیران و خطبههای نماز جمعه بر ضرورت پرداخت عوارض شهرداریها تاکید کردهام و سازمان های دولتی و غیر دولتی باید عوارض شهرداری را در اولویت بودجه خود قرار دهند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تاریخ و تمدن لرستان و شهر خرم آباد افزود: بر اساس کاوشها، لرستان جزء نخستین زیستگاههای بشری است، آثار باستانی مانند قلعه فلک الافلاک، پل شکسته، گرداب سنگی، سنگ نوشته و… حکایت از تاریخ و تمدن لرستان و شهر خرم آباد دارد.
نماینده ولیفقیه در لرستان با تاکید بر اینکه با گذشت تاریخ اتفاقاتی در مرکز استان رخ داد که به این مجموعهها آسیب وارد شد بیان داشت: اگر تپه صخره ای و دریاچه کیو و برج های اطراف این دریاچه، تپه صدا وسیما، مجموعه زیبا کنار و باغ فلاحت به عنوان یک مجموعه هماهنگ دیده می شد و از ابتدا مدیریت واحدی بر آن ها حاکم می شد اکنون این اماکن بزرگترین محل برای گردشگری بود و شاهد وضعیت فعلی نبودیم.
حجت الاسلام شاهرخی با اشاره به ظرفیتهای طبیعی و تاریخی شهر خرم آباد گفت: اگر این مجموعه بعنوان یک مجموعه گردشگری دیده شده بود اکنون زیبایی های خاص خودش را برای این شهر رقم زده بود و علاوه بر ارتقای فرهنگی باعث رونق اقتصادی و ارزش افزوده در این شهر بود، انتظار میرود که شورای اسلامی شهر و شهرداری خرم آباد با نگاه به آئین نامهها و قوانین، این گذشته را جبران کند و طرحها و برنامههای آینده به عنوان یک مجموعه دیده شود.
وی با تاکید بر اینکه هویت شهر را نباید قربانی بعضی از مسائل کنیم و در مصوبات و اجراییات این نکات را در نظر بگیریم گفت: برای آنچه که مربوط به هویت و شناسنامه شهر است از جمله درختان سر به فلک کشیده، شناسنامه و پلاک در نظر گرفته شود تا شاهد برخی اقدامات آسیب زا نباشیم.
وی با بیان اینکه اگر مبالغ سنگینی بابت قطع یک درخت پرداخت شود جبران هویت و زیبایی شهر نخواهد شد افزود: باید به اینده نگاه کرد و از گذشته درس عبرت گرفت و سرمایه گذاری های کافی در شهر انجام شود.
حجت الاسلام شاهرخی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه بر اساس آمار در سراسر کشور یک هزار و ۳۰۰ شهرداری وجود دارد و مجموعه افرادی که شاغل در شهرداریها هستند حدود ۳۰۰ هزار نفر هستند افزود: حدود ۱۲۰ هزار نفر نیز با اخذ آرای مردم موفق به خدمت در عرصه شوراهای اسلامی شهر و روستا در کشور شدهاند.
وی با بیان اینکه مجموعه شهرداریها، دهیاریها، شوراهای اسلامی شهر و روستا به عنوان متولی ارائه خدمات عمومی و مدیریت بخشی از امور شهری و روستایی در خدمت گذاری در حد و اندازهای که موجب رفاه و آسایش مردم شوند تأثیر گذار هستند گفت: باید شفاف صحبت کنیم و این شفافیت به این معنا بوده که باید چاره جویی کنیم تا اعتماد و سرمایه اجتماعی مردم نسبت به شوراهای اسلامی شهر و شهرداری که طی سالها گذشته آسیب دیده است را جبران کنیم.
نماینده ولیفقیه در لرستان با تاکید بر شناسایی این آسیبها گفت: همچنین کاستیها و روزنههایی که سبب این کاستی و آسیبها، عدم اعتماد و رضایت مردم شده را برطرف کنیم.
حجت الاسلام شاهرخی با تاکید بر اینکه در نظام مقدس جمهوری اسلامی و شورای اسلامی شهر پایه حکومت مردم هستند و کسب رضایت مردم یک اصل اساسی در همه سازمانها و ادارات است افزود:مجموعه و سازمانی که سبب نارضایتی اکثریت مردم میشود با اهداف نظام فاصله دارد؛ رضایت و اعتماد مردم آسیب دیده و شهرداران و شورای اسلامی شهرها باید با همت، کار مضاعف و شبانه روزی خود را وقف خدمت به مردم کنند و گذشته را جبران کنند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه بر اساس تبصره یک ماده ۸۲ قانون تشکیلات، وظایف و انتخابات شوراهای اسلامی کشور و انتخاب شهرداران، اعضای شوراها و بستگان درجه یک آنها به هیچ وجه حق انجام معامله با شهرداری، سازمانها و شرکتهای وابسته به آنها را ندارند افزود: انعقاد هر نوع قرارداد با آنها ممنوع است، در غیر این صورت ضمن لغو قرارداد و سلب عضویت دائم از شورا، پرونده به مراجع ذی صلاح باید ارسال شود.
نماینده ولیفقیه در لرستان با اشاره به اینکه بر اساس ماده ۸۲ این قانون نیز، اعضای شوراها حق ندارند در نصب و عزل کارکنان شهرداریها، شرکتها و یا مؤسسات وابسته به آنها دخالت کنند گفت: واگذاری مسئولیت اجرایی، عضو هیئت مدیره و یا مدیر عاملی اعضای شوراها در دهیاریها، شهرداریها، شرکتها و سازمانهای تابعه ممنوع است.
حجت الاسلام شاهرخی با تاکید بر اینکه شرکت در مزایدهها، مناقصههای شهرداری و ادارات دولتی از سوی اعضای شورای شهرها به صورت مستقیم و غیر مستقیم جرم محسوب میشود ادامه داد: دخالت در کمیسیون معاملات و واگذاری پیمانکاری به وابستگان خود به صورت مستقیم و غیر مستقیم از سوی اعضای شورا ممنوع است.
وی بیان داشت: بر اساس تحقیقاتی که از پروندههای تخلفاتی شهرداریها انجام شده، مهمترین تخلفات شوراها شامل تخلفات ساختمانی، دخالت در کمیسیون ماده ۱۰۰ و مزایدهها، سو ء استفاده از اطلاعات طرحهای تفصیلی، دریافت حقوق یا پاداش از شهرداریها است.
نماینده ولیفقیه در لرستان با تاکید بر داشتن نگرش عادلانه و لازم در زمینه خدمت رسانی در محلات مختلف سطح شهرها گفت: شناسایی مشکلات، معضلات و آسیبهای شهرداری و همچنین تلاش برای جستجوی راه حل مناسب برای رفع آنها، پرهیز از هر گونه نگرش و اقدام سیاسی، قومی و محلی در خدمت رسانی به مردم، توجه به سالم سازی و ارتقای سطح سلامت اداری در شهرداریها و… باید مورد توجه قرار بگیرد.
حجت الاسلام شاهرخی با تاکید بر ضرورت پرهیز از توصیههای فرا قانونی در شهرداریها و شوراهای اسلامی شهر و روستا گفت: همچنین این نهادها به تعهدات خود عمل کنند و به برنامهها و شعارهایی که اعلام کردهاند پایبند باشندکه متأسفانه بین برنامهها و اقدام فاصله وجود دارد و همین امر سبب رنج و ناراحتی مردم لرستان شده است؛ بنابراین شوراها و شهرداری آگاهانه چنین مسئولیتی را پذیرفتهاند و میدانستهاند که در شهری هستند که چنین وضعیت دارد، متعهد شدهاند که اصلاحات و تحول را در شهر به وجود آورند.
وی گفت: در چندین دوره شوراها و شهرداریها به اینجا رسیدهایم که چند صد نفر نیروی اضافی به شهرداریها تحمیل شده است، این مطلوب نیست و تمام کسانی که در این وضعیت دخالت داشتهاند در نزد خدا و مردم مسئول و مورد سوال هستند.
نماینده ولیفقیه در لرستان تاکید کرد: علیرغم تلاشهایی که صورت گرفته، وضعیت شهر ما، وضعیت مطلوبی نیست، خود شما هم بارها در صحن شورا به این اعتراف داشتهاید، تقریباً وضعیت برخی از شهرهای استان از وضعیت شهر خرم آباد بهتر است، وضعیت شهر خرم آباد نیازمند تغییر و تحول است.
حجت الاسلام شاهرخی بر ضرورت حفظ و افزایش فضای سبز، آسفالت خیابانها و کوچههای اصلی و فرعی، بازآفرینی شهری، رسیدگی به حاشیه شهرها، اخذ پلاک برای درختان، پرداخت حقوق معوق کارکنان شهرداری و… تاکید کرد.
وی اظهار داشت: مرکز لرستان زیبایی طبیعی و درختان کهن سربه فلک کشیده دارد و زیبایی قابل توجهی به شهر بخشیده است اما برخی به این زیبایی شهری دست درازی می کنند و از طرفی عدم رسیدگی در مواردی باعث اسیب شده است.
شاهرخی افزود: در این راستا اقدامات علمی، کارشناسی و… برای رفع این مشکلات صورت پذیرد، مردم انتظار دارند که بدانند در یک برنامه کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت چه اقدامی در بخش عمرانی، فرهنگی، هنری و اجتماعی شهر انجام میگیرد؟
وی تاکید کرد: نیروهای سفارشی و توصیهای به شهرداری تحمیل نشود، این پدیده زشت در همه ادارات و شهرداریهای ما باید تمام شود.
نماینده ولیفقیه در لرستان بر ضرورت همکاری مردم با شهرداریها، پرداخت عوارض شهرداریها از سوی سازمانها و… تاکید کرد و گفت: بحث شفافیت و سلامت اداری در همه ادارات استان بهویژه در شهرداری و شوراها مورد توجه قرار بگیرد، البته اینگونه نباشد که این شفافیت تنها در رابطه با مسائل کماهمیت رعایت شود. انتظار مردم فعالیتهای عمرانی پر فروغ است، مرکز استان ما در مقایسه با برخی از مراکز استانهای همجوار چندین دهه فاصله دارد، این فاصله از سوی شهرداری و شورا کاهش یابد و برنامهها را در این رابطه اعلام کنند.
حجت الاسلام شاهرخی با اشاره به پرداختهای نامتعارف در شهرداری و شوراها گفت: پرداختهای نامتعارف نباید در شورای شهر انجام شود که در فضای مجازی مورد نقد مردم باشد و از سازمانهای بیرون نامه بزنند که این پرداخت نامتعارف است بلکه تمام پرداختها باید شفاف و براساس تبصره و قانون باشد که به جایگاه شورای شهر خدشه وارد نشود.
وی گفت: شورای اسلامی شهر نباید فقط شورای شهرداری باشد بلکه در ارتقای فرهنگ عمومی تاثیرگذار باشد و در ارتقای فرهنگی شهر گام برداشته شود بنابراین شوراهای شهرداری ها و شورای اسلامی شهر در امور فرهنگی، اجتماعی، هنری، ارتقای فرهنگ عمومی و… نقش خود را ایفا کنند.
نماینده ولیفقیه در لرستان با تاکید بر اینکه وضعیت برجهای «دوقلو» مایه نگرانی است اظهار داشت: وضعیت این پروژه باید به سامان شود و از این وضعیتی که دارد خارج شود.
وی با اشاره به افزایش عوارض شهرداری گفت: این امر باید عقلانی و منطقی باشد زیرا مردم نسبت به این امر انتقاد و نگرانی دارند.
نماینده ولیفقیه در لرستان همچنین با انتقاد از وضعیت تنظیف در برخی مناطق شهر بیان داشت: همچنین مشکلات حوزه فضای سبز رفع شود زیرا این امر در برخی مناطق رها شده است.
1401/3/31
نظرات
ارسال دیدگاه برای این نوشته بسته می باشد.