نماز جمعه به امامت نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد برگزار شد . 1401/09/18

نماز جمعه به امامت نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد برگزار شد . 1401/09/18
آذر 19, 1401
138 بازدید

خطبه اول: “بسم الله الرّحمن الرّحیم” “الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبى‌القاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ الطّاٰهِرینَ والصلاة والسلام عَلی عَلیِِ اَمیرَالمُومِنینَ وَ عَلی فاطِمَةَ الزّهرا سَیِدَةِ النِّساءِ العالَمین وَ عَلی … وَ الحُجَّة المُنتَظََر بِحُبِّهِم نتَوَلّی وَ مِن اَعدائِهِم نَتَبَرءُ» حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه در استان […]

خطبه اول:

“بسم الله الرّحمن الرّحیم”
“الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبى‌القاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ الطّاٰهِرینَ والصلاة والسلام عَلی عَلیِِ اَمیرَالمُومِنینَ وَ عَلی فاطِمَةَ الزّهرا سَیِدَةِ النِّساءِ العالَمین وَ عَلی … وَ الحُجَّة المُنتَظََر بِحُبِّهِم نتَوَلّی وَ مِن اَعدائِهِم نَتَبَرءُ»

حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه خرم‌آباد، امروز جمعه ۱۸آذرماه ۱۴۰۱ در خطبه‌های نماز جمعه شهرستان خرم‌آباد که در مصلی الغدیر این شهرستان برگزار شد، پس از حمد و ثنای الهی در ابتدا با اشاره به روایتی از حضرت مهدی(عج): “وَ لَوْ أَنَّ‌أَشْیاعَنَا وَفَّقَهُمْ اللَّهُ لِطَاعَتِهِ عَلَی‌اجْتِمَاعٍ مِنَ‌الْقُلُوبِ فِی‌الْوَفَاءِ بِالْعَهْدِ عَلَیهِمْ لَمَا تَأَخَّرَ عَنْهُمُ‌الْیمْنُ بِلِقَائِنَا وَ لَتَعَجَّلَتْ لَهُمُ‌السَّعَادَةُ بِمُشَاهَدَتِنَا” (اگر شیعیان ما که خداوند آنها را به طاعت و بندگی‌اش موفق کند در وفای به عهد و پیمان الهی با هم اتحاد می‌داشتند و عهد و پیمان را محترم می‌شمردند سعادت دیدار ما برایشان به تأخیر نمی‌افتاد و زودتر به دیدار ما نائل‌می‌شدند) با بیان اینکه: نتیجه وفای به عهد و محترم شمردن پیمانها، تعجیل در دیدار با امام زمان(عج) است، مصادیق “وفای‌به‌عهد” را اینگونه برشمردند:
وفای به عهد در امور:
▪️خانوادگی
▪️فردی
▪️اجتماعی
▪️اقتصادی
▪️سیاسی
▪️دینی ومذهبی

 پایه وفای به عهد در همه عرصه ها و ساحتها، ایمان، تقوا و عمل صالح است؛ اگر ایمان تقوا و عمل صالح در درون خانواده و روابط اجتماعی پایه و اساس کار باشد محبت، مودت و دوستی در میان سطوح و اقشار مختلف جامعه برقرار می شود. خودم و همه شما نمازگزاران را به وفای‌به‌عهد ایمان، تقوا و عمل صالح فرا میخوانم.

 با توجه به ویژگی های چهار گانه ای که در هفته های پیشین پیرامون حکومت امام عصر(عج) گفته شد:
• حکومت واحد جهانی
• گسترش و احیاء اسلام
• عدالت و امنیت در همه ساحت‌ها

 لازم است به برخی از ویژگی های شخصیتی امام عصر(عج) بپردازیم:

از ویژگی‌های آن امام(عج) این است که از ایشان با عنوان”داعی‌اللّٰه” یاد می کنند. یکی از آموزه های مهم اسلامی جایگاه امامت است؛ جایگاه امامت مرز بین ایمان و کفر و هدایت و ضلالت و جداکننده اسلام از جاهلیت است.
اگر کسی امام‌معصوم(ع) را نشناسد دچار ضلالت و گمراهی میشود.

 رویداد مهم عصر ظهور آن است که آن حضرت داعی‌اللّٰه است و مردم را به راه خدا فرا می خوانَد؛ راهی که همه انبیاء از اولین تا آخرینِ آنها حضرت محمد بن عبدالله (ص) و پس از او حضرت صدیقه طاهره (س) و یازده امام معصوم (ع) به همین راه دعوت می کردند. و در این مسیر مجاهدت ها انجام داده اند.

 در عصر غیبت که فتنه‌ها چون امواج طوفان به بشریت هجوم می آورد و هدف خود را تخریب هویت و معنویت دینی قرار داده است پیروی از آموزه های مهدوی(عج) راه نجات است.

 مبارزه با مدعیان دروغین و عرفان های کاذب و نوظهور و گرفتار نشدن در دام آنها با توجه به عرفان ناب اسلامی با حرکت در مسیر امامت و مهدویت و دعوت به راه خدا میسر می شود و فقط از این مسیر و آموزه های مهدوی است که انسان به بزرگراه سعادت میرسد و به کمال نائل می گردد.

 بنیاد مهدویت در سراسر کشور شکل گرفته که مرکز آن در شهر مقدس قم است؛ سالهاست که این بنیاد در شهر خرم آباد هم مشغول فعالیت و گسترش و ترویج آموزه های مهدوی است و برنامه های کیفی و تاثیرگذاری هم در این زمینه ارائه می‌کند و دوره های متنوعی را برگزار می کند.

 ضروریست همه شما مردم از زن و مرد و دختران و پسران جوان با آشنایی با آموزه های مهدوی و بهره مندی از برنامه های متنوعی که بنیاد مهدویت در شهر خرم آباد و برخی از شهرهای استان لرستان برگزار میکند شرکت کرده و با معارف مهدوی آشنا شوید و راه رشد و کمال را با سرعت بیشتری بپیمائید.

 حضور در این برنامه های مهدوی بین زن و مرد، پیر و جوان، دختر و پسر اداری و غیر اداری تفاوتی وجود ندارد؛ همه شما که سخنان این خدمتگزار رامیشنوید می توانید با حضور در برنامه های بنیاد مهدویت در عصر غیبت که فتنه ها چون طوفان مواج به سوی بشریت هجوم می آورند از این طریق مصونیت فکری و عقیدتی پیدا کنید.
همانطورکه منظومه فکری مقام معظم رهبری مدظله العالی به عنوان نائب امام عصر(عجل الله تعالی) فرجه الشریف و شخصیتی که سخنان و رفتارش ترجمانی از آموزه های امام عصر (عج) است

و آموزه‌هایشان برگرفته از آموزه‌های مهدوی‌است، مذاکراتی به عمل آمده که از طرف دفتر نشر آثار مقام معظم رهبری(مدظله) اساتیدی معرفی ‌شوند تا با تشکیل کلاسهایی شرکت کنندگان با منظومه فکری مقام معظم رهبری مدظله آشنایی بیشتری پیدا کنند.

 همه ما در این عصر نیاز داریم با شخصیت امام عصر(عج) آشنایی بیشتری پیدا کنیم؛ وجودی مقدسی که از او به عنوان داعی‌الله یاد می شود.
در توصیف آن امام(عج) گفته شده: “أینَ بابُ‌اللّٰه‌اللّذی منه یؤتیٰ” یعنی: کجاست آن کسی که ورود به مسیر و باب او سبب راهیابی به صراط مستقیم است. کجاست کسی که باب‌الله، سَبیل‌الله، خلیفة‌الله، حجة‌الله است و بایستی پیرامون ایشان سخن بگوییم و البته سخنوران و اهل قلم در این زمینه هم سخن گفته‌اند و هم تألیف دارند که بایستی از آنها بهره‌مند شویم.

همگی ما نیاز به جلسات پند و اندرز داریم که در آن کسی سخن بگوید و دیگری بشنود؛ بالا و پائین و برتر و پائینتر هم ندارد؛ همه نیاز به جلسات موعظه و پند و اندرز و معارف اسلامی داریم.
ان‌شاءالله خداوند معارف مهدوی را بر قلوب همه ما بتاباند و رفتار و گفتار ما در مسیری باشد که مورد رضایت امام‌عصر(عج) قرار بگیرد.
ایشان در پایان خطبه‌اول را با ذکر دعا و قرائت سوره حمد به پایان رسانید.

روابط‌‌عمومی‌دفتر نماینده‌ولی‌فقیه‌‌در‌استان

خطبه دوم

“بسم الله الرّحمن الرّحیم”
“الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبى‌القاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ الطّاٰهِرینَ والصلاة والسلام عَلی عَلیِِ اَمیرَالمُومِنینَ وَ عَلی فاطِمَةَ الزّهرا سَیِدَةِ النِّساءِ العالَمین وَ عَلی … وَ الحُجَّة المُنتَظََر بِحُبِّهِم نتَوَلّی وَ مِن اَعدائِهِم نَتَبَرءُ»

حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمدرضا شاهرخی در آغاز خطبه دوم یادآور شدند:

ما در این دنیا به بازاری وارد شده‌ایم که باید در آن داد و ستد کنیم؛ چیزهایی را بخریم و سرمایه خود را در قبال آن تقدیم کنیم؛ دنیا بازار خرید و فروش است؛ آنچه که ما باید در این دنیا بخریم رضوان الهی، بهشت و حیات ابدی است.

سرمایه ارزشمندی که باید در قبال این خرید تقدیم کنیم تقوا، ایمان و عمل صالح است که با آنها خوشنودی خداوند، حیات ابدی و بهشت را می‌توان خرید. خودم و همه شما نمازگزاران را در این بازار دنیا به ایمان، تقوا، عمل‌صالح، انجام واجبات، ترک محرمات، دوری از شبهات و اندوختن چنین سرمایه‌ای که خوشنودی خداوند را با آن میتوان خرید دعوت میکنم.

 ایام فاطمیه
شهادت حضرت صدیقه طاهره(س) را تسلیت عرض می‌نمایم؛ کسی که پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی(ص) در مدح ایشان فرمودند که فاطمه(س) “روح و جان” “پاره تن” و “مادر” من است.

احترام پیامبر اسلام(ص) به دخترش احترام یک پدر به دختر خود نبود؛ احترام به مادرش بود؛ اینکه به استقبال او میرفت، دست او را می‌بوسید و او را بجای خودش می‌نشانید کاریست که انسان برای مادر خود آنرا انجام می‌دهد.

 فضائل حضرت صدیقه‌طاهره(س) در آیه تطهیر، مباهله، مودت و دیگر آیات موجود است؛ امام عصر(عج) فرمودند: مادرم بهترین الگوی من است؛ نسخه حکومتی و عبادیِ امام عصر(عج)، راه برچیدن ظلم از دنیای بشریت و اقامه عدالت برگرفته از راه و روش، عبادت و دفاع از مظلوم در مقابل ظالمین توسط حضرت زهرا(س) است که وقتی به عبادت می‌ایستاد محراب عبادتش آسمانها را نورافشانی می‌کرد؛ اما در گذر زمان چه اتفاقات و رویدادهای تلخی رخ می‌دهد که با پارۀ تن پیامبر اسلام(ص) اینچنین رفتارهایی صورت می‌گیرد؟
همه ما و بانوان و دختران ما در همۀ عرصه‌ها و فعالیت ها الگوی ممتازی مثل حضرت زهرا(س) داریم که در عین فعالیتهای اجتماعی، سیاسی، محرومیت زدایی و دفاع از امامت و ولایت، در درون خانه همسری وفادار برای سردار جبهه های جنگ یعنی حضرت امیرالمومنین(ع) بودند؛ فعالیتهای گوناگون او را از همسرداری، اداره خانواده، فرزندآوری و تربیت فرزندان بازنداشت؛ با اینکه در عرصه‌های گوناگون فعال بود اما در درون خانه مادری مهربان و ممتاز و همسری گرامی برای امیرالمومنین(ع) بود.
طبیعتا سخنوران ما پیرامون این شخصیت بزرگ که امثال بنده از توصیف ایشان عاجزیم سخن خواهند گفت.

تلاش برای افزایش جمعیت
تلاش برای افزایش جمعیت و نیروی انسانی جوان امری ضروری و حیاتی، و برای آینده ایران امری اساسی و پایه‌ایست.
فرزندآوری و جلوگیری از حرکت کشور به سمت پیری در اقتدار این مرز و بوم تاثیر مستقیم دارد؛ تمام برنامه های فرهنگی اجتماعی اقتصادی و.. که تدوین می شود باید بر اساس افزایش جمعیت جوان تنظیم شود؛ ما حدود ۲۰ سال فرصت داریم که این جمعیت جوان کشور را حفظ کنیم و بر آن بیافزاییم؛ اگر این ۲۰ سال سپری بشود و برنامه های افزایش جمعیت به نتیجه نرسد سالمندی و فرسودگی کشور را فرا خواهد گرفت و پیامدهای ناگوار برای کشور در پی خواهد داشت.
ازدواج در سن مناسب و به هنگام از کارهای واجب،لازم و ضروری برای افزایش جمعیت است؛ فرزندآوری و تکثیر نسل در این مقطع از زمان جزوه امور مهم و اساسی است؛ البته درباره جمعیت جوان و افزایش جمعیت پرسش های اساسی وجود دارد از جمله اینکه:
• چه چیزهایی وجود دارد که جامعه میل به کم فرزندی پیدا کند؟
• چرا مرد و زن از فرزند داشتن دوری می کنند؟
• چه عواملی است که سبب می شود زوج های جوان چنین دیدگاهی پیدا کنند؟
• چرا سن ازدواج بالا رفته که به تبع آن فرزندآوری هم محدود شود؟
البته نمی توان یک پاسخ به همه این پرسش ها داد. اینها پاسخ های متنوعی دارند و اهل خرد و صاحبان اندیشه پاسخ‌هایی داده‌اند ولی هنوز جای پژوهش وجود دارد.

 در هفته‌ای که به نام هفته پژوهش نامگذاری شده است می‌توان این پرسش ها را مطرح کرد و پاسخهای عمیق بین پرسش ها داد

و آن‌ را در اختیار برنامه‌ریزان و تصمیم‌گیران قرار داد.

 طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت
نکته‌ای که باید به آن توجه کرد طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت است که در ۱۳۹۹/۱۲/۲۶ به تصویب شورای نگهبان رسیده است.
احساس من این است که پدران، مادران و زوج‌های جوان هنوز به جزییات این طرح آگاهی ندارند؛ آگاهی به جزئیات این طرح باعث میشود که شما برای اجرای هرچه بهتر و سریعترآن به مجریان طرح اصرار کنید؛ این طرح ۶۹ ماده و ده‌ها تبصره دارد که اجرای آن ها می تواند بسیار تاثیر گذار باشد و پروفایده‌ترین ثروت کشور یعنی جمعیت جوان را حفظ کند.
در این طرح:
▪️تسهیلات قرض الحسنه برای فرزند آوری از فرزند اول تا پنجم
▪️ تسهیلات مسکن و زمین
▪️ کاهش عوارض ساخت و ساز برای خانواده هایی که سه تا چهار فرزند دارند
▪️ تعیین وظایفی برای دانشگاه ها در رابطه با دانشجویان متاهل
▪️ و ده‌ها امتیاز دیگر
که همه شما گرامیان را فرا میخوانم که به دقت این طرح را مطالعه کنید و نسبت به آن اطلاع کافی پیدا کنید.
این طرح هفت سال به صورت آزمایشی اجرا خواهد شد با توجه به اهمیت اساسی و پایه‌‌ای آن در حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، الزامیست که همه سازمان‌ها و دستگاه‌های فرهنگی و اقتصادی که تعداد آنها ۲۲ عدد است و برای آنها وظایفی معین شده است باید نسبت به اجرای این قانون مبادرت کنند.
اقدام و همراهی با خانواده ها و زوج هایی که مشمول این طرح هستند از سوی مجریان یک امر #معروف است و کسانی که در اجرای آن شرکت کنند ثواب آمرین به معروف را خواهند برد.

 اهمیت مباحث فرهنگی
مقام معظم رهبری در دیدار با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی بر اهمیت مباحث فرهنگی تاکید کردند؛
▪️علم
▪️اقتصاد
▪️و فرهنگ
سه مولفه اصلی در تقویت کشور است.
خصوصاً فرهنگ در سطح باورها و عقاید جامعه؛ کشور ها برای پیاده کردن باورها و عقایدی که مورد نظر آنهاست سرمایه گذاری زیادی میکنند؛ مشاهده میکنید که سرمایه‌های کلانی صرف هزینه های ماهواره، اینترنت، تلفن همراه و از این قبیل امور میشود.
اینها برای این است که بر باورها و عقاید مردم تأثیر بگذارند.
حتی سبک تغذیه خوابیدن و زندگی را با کار دقیق رسانه‌ای در طول ۴۰ یا ۵۰ سال دگرگون کرده‌اند.

لزوم ایجاد برنامه‌های تبیینی و اقناعی
همگی باید تلاش کنیم که برای عقاید و باورها برنامه های تبیینی و تبلیغی و اقناعی داشته باشیم.
علما و ائمه جماعات و جمعه، مساجد، حوزه های علمیه، آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها و همه سازمان های فرهنگی و تبلیغاتی اعم از دولتی و غیر دولتی، فرهیختگان و صاحبان اندیشه و فکر باید بتوانند باورها و عقاید و ارزش های اسلامی و انسانی را با شیوه های تاثیر گذار تثبیت و تبیین کنند؛

تاثیر برخی رویدادهای پنهانی در تغییر ارزشها
گاهی بعضی رویدادهای فرهنگی و غیر فرهنگی به صورت پنهانی در باورهای اسلامی و انسانی تاثیر می گذارند و بعد از آن که سالیانی گذشت می‌بینید که باورها و ارزش ها جایشان عوض شده است؛ ارزش ها کمرنگ و ضد ارزشها پررنگتر شده است؛ همه ما باید این امر را رصد کنیم که البته در استان هم کمیته‌ای برای این موضوع شکل گرفته است.

مهمترین معروف ها
کسانی که در ایجاد نظام اسلامی نقش آفرینی کردند مهمترین معروف را انجام داده اند و امروزه بالاترین معروف حفظ نظام اسلامی است.
◾️هرکس در راه حفظ نظام اسلامی تلاش کند آمر به معروف است؛ حفظ عزت و شکوه و عظمت ملت ایران از بزرگترین معروف هاست.
◾️اعتلای فرهنگ اسلامی، ایرانی
◾️تلاش در راه سلامت اخلاقی خانواده و اجتماع
◾️تکثیر نسل و فرزندآوری و تربیت نسل جوان طبق آیات قرآن و روایات که بر ارتقاء فرهنگی و پیشرفت اقتصادی تاثیر مستقیم دارد جزء معاریف است.
◾️همچنین رونق دادن به اشتغال و رفع بیکاری
◾️پیاده کردن اخلاق اسلامی و گسترش علم و فناوری
◾️استقرار عدالت قضایی و اقتصادی
◾️نفی تبعیض و شایسته سالاری

که مصادیق زیادی وجود دارد و اینها فقط نمونه‌هایی از معروف است و ان‌شاالله همه ما از آمرین به معروف و نهی کنندگان از منکر باشیم.

امر به معروف و نهی از منکر وظیفه ای همگانی
همه ما وظیفه داریم در رابطه با محیط های فرهنگی امر به معروف و نهی از منکر کنیم؛
شوراههایی که به عنوان امر به معروف و نهی از منکر در شهرها، مساجد، اصناف، بازارها، شرکتها و غیره تشکیل شده است همگی وظیفه امر به معروف و نهی از منکر دارند. البته نیروی انتظامی در این جهت وظیفه ممتاز و برجسته ای دارد.
در نشست هایی که با فرماندهی محترم انتظامی داشته‌ایم و باز هم برگزار خواهد شد پیرامون امر به معروف و نهی از منکر و سالم سازی محیط تفرجگاه ها، بازار، پاساژها و اماکن مختلف نیز در آنجا تصمیم گیری خواهد شد.

 ایشان در پایان، خطبه دوم را با ذکر دعا و قرائت سوره کوثر به پایان رسانید.

1401/9/18