نماز جمعه به امامت نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد برگزار شد . 1401/08/20

نماز جمعه به امامت نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد برگزار شد . 1401/08/20
آبان 23, 1401
172 بازدید

 خطبه اول بسم الله الرّحمن الرّحیم «الحَمدلله رَبِّ العالمینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلى سَيِّدِنا وَ نَبيِّنا اَبى‌القاسِمِ المُصطَفى مُحَمَّد(ص) و آلهِ الطّاهِرینَ سِیَّما بَقِیَّهُ الله فِی‌الاَرضینَ وَ لَعنةُ اللهِ عَلی اَعدائِهِم اَجمَعین» حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه خرم‌آباد، امروز،بیستم آبان در خطبه‌های نماز جمعه خرم‌آباد پس از حمد و […]

 خطبه اول

بسم الله الرّحمن الرّحیم

«الحَمدلله رَبِّ العالمینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلى سَيِّدِنا وَ نَبيِّنا اَبى‌القاسِمِ المُصطَفى مُحَمَّد(ص) و آلهِ الطّاهِرینَ سِیَّما بَقِیَّهُ الله فِی‌الاَرضینَ وَ لَعنةُ اللهِ عَلی اَعدائِهِم اَجمَعین»
حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه در استان و امام‌جمعه خرم‌آباد، امروز،بیستم آبان در خطبه‌های نماز جمعه خرم‌آباد پس از حمد و ثنای الهی ضمن توصیه همگان به تقوای الهی، انجام واجبات و دوری از محرمات خطبه‌های نمازجمعه این هفته را بدین شرح ادامه دادند:

در ادامه ی سخنان هفته‌های گذشته با استفاده از مجموعه ای از آیات قرآن: (سوره ی مائده آیه3 سوره ی فتح آیه 38 سوره انبیاء آیه 106 و 105 و سوره نور آیه57) بطور مفصل از مجموعه این آیات و روایات از جمله روایتی از حضرت امام زین‌العابدین (ع) ودر نهایت از رسول گرامی اسلام حضرت محمد مصطفی (ص) نقل کرده اند که اگر یک روز از این عالم باقی بماند آن روز آنقدر طولانی می شود تا مردی از عترت من که همنام من است قیام کند و ظلم و ظالم را برچیند و عدالت را اقامه و گسترش بدهد .
از مجموعه آیاتی که ذکر کردم و این روایت و روایات مشابه چنین استفاده شد که آن شخصیتی که قیام خواهد کرد و بساط ظلم و ظالم را بر خواهد چید و عدالت را گسترش خواهد داد حضرت امام عصر(عج) امام دوازدهم (عج) است.
به ویژگیهای حکومت آن حضرت رسیدیم که دارای چهار ویژگی اصلی بود:
اولین ویژگی تشکیل حکومت واحد جهانی.
دوم: احیاء و گسترش اسلام .
سوم : عدالت در همه زمینه ها.
و چهارم : امنیت در ابعاد فردی و اجتماعی.
که ما در این هفته پیرامون سومین ویژگی حکومت آن حضرت سخن می گویم یعنی عدالت در همه زمینه ها:
از اصول ثابت و جزء سنتهای ثابت الهی که بر جهان حاکم است عدالت است.
اگر جامعه ای مناسباتش بر پایه عدالت باشد آن جامعه دوام پیدا می کند و پایدار باقی می ماند. اما اگر جامعه ای مناسباتش بر پایه عدالت نباشد به هر میزانی که از عدالت فاصله بگیرد دچار آسیب می شود.
اگر این فاصله از عدالت و مناسبات بین مردم با حاکمیت، حاکمیت با مردم و مردم با مردم بر پایه عدالت نباشد و این فاصله زیاد بشود نهایتا آن جامعه به اضمحلال دچار می شود و نابود می شود.
برقراری عدالت سبب پیوندی مستحکم با حاکمان می شود. سبب می شود که مردم با حاکم پیوندی ناگسستنی پیدا بکنند به گونه ای که حاضرند فداکاری کنند جهاد و ایثار کنند تا بساط ظلم و ظالم را برچینند.
اگر بین حاکم و مردم این پیوند مستحکم برقرار بود مردم حاضر به هر نوع فداکاری هستند .
امام رضا ع فرمود خداوند زمین را به دست قائم(ع) از عدل و داد پر می کند همچنان که از ظلم و ستم پر شده باشد. این حدیثی است که از امام رضا ع رسیده است.
یکی از ساحتهای عدالت، عدالت اقتصادی‌است.
عدالت اقتصادی که بر پایه تولید، توزیع و تنظیم بازار نهاده شده است و در حکومت آن حضرت همه مردم از امکانات تولید،زمین،انرژی وامکانات طبیعی برخوردارند. این امکانات در اختیار همگان است. از اینرو در حکومت آن حضرت کار تولیدی، کار مولد و سالم گسترش پیدا می کند و مردم به سمت کارهای مولد و تولیدی و سالم روی می آورند.
اینطوری نیست که در یک محله، در یک محدوده کوچک تعداد زیادی مغازه بعنوان خرید و فروش املاک دایر بشود و با اسامی گوناگون و متفاوت نرخ زمین را بالا ببرند، اجاره مسکن را گران کنند و زندگی را بر مردم سخت کنند.
در حکومت آن حضرت که بر پایه تولید، توزیع، تنظیم بازار و کارهای سالم و مولد است دلالی و خرید و فروش سکه و ارز و اموری که سبب اختلال در اقتصاد و زندگی مردم می شود و اینگونه فعالیتهای مخرب اقتصادی جایی ندارد.
همه مردم از امکانات اولیه و ضروری زندگی برخوردار خواهند بود البته هرکس تلاش بیشتری بکند بهره بیشتری خواهد برد.

ساحت دیگری که در حکومت آن حضرت موج می زند و برگرفته از جد بزرگوارش امیرالمومنین ع است عدالت قضائی است. هر جامعه ای چه کوچک چه بزرگ در مخاصماتش و در نزاع هایش نیاز به داوری دارد و بقول امروزی ها نیازمند دادگستری‌ست. چون پایه و اساس دادگستری و رسیدن به فریاد مردم عدالت است. آن حضرت در حکومتش بر اجرای عدالت نظارت می کند. به شیوه جد بزرگوارش حضرت امیرالمومنین ع عمل می کند کهآن حضرت فرمود به خدا قسم اگر اقلیم هفتگانه و آنچه که در زیر این اقلیم است به من بدهند تا پوست جویی را به ناحق از مورچه ای بگیرم معصیت نمیکنم و به چنین کاری دست نمیزنم. یعنی عدالت قضاییِ حکومت امام عصر (عج) به شیوه جد بزرگوارش است یا آن حضرت که فرمودند: به خدا سوگند اگر شب را تا صبح بر روی خار سعدان بیدار بمانم و دست و پایم را ببندند و غل و زنجیر کنند و بدن من را به روی آن خارها بر روی زمین بکشند این پیش من بهتر است تا اینکه خدا و حضرت رسولش(ص) را ملاقات کنم درحالی که به بعضی از مردم ستم کرده باشم یا چیزی از مال بی ارزش دنیا را غصب کرده باشم.
حکومت مهدوی (عج) بر این اساس اداره می شود. البته با توجه به گستردگی حکومت آن حضرت برای این میزان از دقت که در عدالت لازم است طبیعتا هم از تجهیزات طبیعی استفاده خواهد کرد و هم از ابزارهایی که در اختیار امامت آن حضرت(عج) است و به واسطه عصمتی که از آن برخوردار است به گونه ای عمل خواهد کرد که از این دقت برخوردار باشد.
البته مهم این است که اجرای عدالت بدون انتخاب همکارانی شایسته میسر نیست. اجرای عدالت بدون انتخاب همکاران شایسته شعاری بی محتواست. اگر کسی میخواهد عدالت را در جامعه برپا کند باید همکارانی را انتخاب کند که سوز عدالت داشته باشند. در سخن و در رفتار بر پایه عدالت باشند. کسانی که اهل تسامح و تساهل و تبعیض و نفی شایسته سالاری و توصیه فراقانونی هستند در حکومت آن حضرت جایگاهی ندارند چون حکومت آن حضرت جایگاه افراد شایسته است. در این بحث عدالت قضایی در حکومت امام عصر عج نکات دیگری وجود دارد که اینها را ان شاءالله به هفته های آینده می سپاریم.

بِسْمِ اللَّهِ الرَّ‌حْمَنِ الرَّ‌حِيمِ

قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ اللَّهُ الصَّمَدُ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ وَلَمْ يَكُن لَّهُ كُفُوًا أَحَدٌ

 خطبه دوم

بسم الله الرّحمن الرّحیم

«الحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله على سيّدنا و نبيّنا ابى‌القاسم المصطفى محمّد(ص) و آله الاطهرین المنتجبین سیّما بقیّه الله فی الارضین و صلّ على علىّ اميرالمؤمنين…

حجت الاسلام والمسلمین سید احمدرضا شاهرخی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه خرم آباد در سخنانی اظهار داشت:رسول گرامی اسلام(ص) فرمودند چهار چیز است که در هر کسی باشد ایمانش کامل است و گناهانش از بین می رود:

اولین شخص کسی است که برای خدا به تعهداتی که به مردم دارد وفا کند.
دومین: با مردم راستگو باشد
سومین: از هر قبیحی که نزد خدا و نزد مردم قبیح است حیا کند.
چهارم : اخلاقش را با اهل بیتش نیکو قرار بدهد.
اگر ما بر این معیار و دیگر معیارهایی که در قرآن و روایات آمده است حرکت کنیم طبیعتا دچار آسیب های اجتماعی و تشکیل پرونده های گوناگون در دستگاه قضایی نخواهیم شد و زندگی طیب و پاکیزه خواهیم داشت.

سفر حضرت آیت‌الله اعرافی
مناسبت های متنوعی را در این هفته داریم ما در روز پنجشنبه شاهد سفر حضرت آیت الله اعرافی مدیر محترم حوزه علمیه کشور و عضو فقهای محترم شورای نگهبان و عضو محترم جامعه مدرسین بودیم.
ایشان شخصیتی عالی قدر، فقیهی وارسته است که به هر استان سفر کردند، حضورشان مایه خیر و برکت بوده است.
البته سفر ایشان برای اطلاع از وضعیت مدارس و حوزه علمیه استان لرستان، دیدار با علما، اساتید، عموم طلاب و… بوده است، در شورای اداری استان نیز حضور پیدا کردند، جلسات متنوع و گوناگونی با فرهیختگان و برجستگان استان لرستان و آموزش و پرورش داشتند.
ایشان شخصیتی هستند که عقیده دارند آموزش و پرورش و دانشگاه نقش محوری و جایگاه حساسی دارد و تمام تلاش ایشان در راستای ارتقای علمی و فرهنگی دانشگاه و آموزش و پرورش بوده است.
آنچه که ما در خدمتشان بودیم تصویب مصوباتی در سفر ایشان به لرستان است امیدواریم با اجرای این مصوبات تحولی علمی، آموزشی، پژوهشی، اخلاقی و معنوی در حوزه علمیه استان و همچنین با توجه به علاقه‌ای که به استان دارند تاکنون از سرمایه‌گذارانی در حوزه اشتغال و تولید برای ورود به استان لرستان و سرمایه‌گذاری در حوزه اشتغال و تولید دعوت به عمل آورده اند تا در استان لرستان سرمایه‌گذاری کنند و قول داده اند که همچنان از سرمایه‌گذاران برای ورود به استان لرستان دعوت کنند.
خداوند وجود این عالم عالیقدر و فقیه شورای محترم نگهبان و مدیر حوزه علمیه کشور را محفوظ نگه دارد و بر توفیقاتش بی افزاید.

هفته کتاب
کتاب نقش بی نظیری در ارتقای فرهنگی و رساندن جامعه به خصوص جامعه اسلامی دارد و در این جهت تأثیر فراوانی دارد.
ایران اسلامی که مشعل دار معرفت، فرهنگ و کتاب است، انتظار می‌رود که بیش از این به کتاب و کتابخوانی روی آورند، کتاب و کتاب خوانی هم الزاماتی دارد، کتاب باید در دسترس مردم قرار گیرد، فضای کتابخانه ها افزایش پیدا کند و مکان های مناسبی شکل بگیرد.
ما نیازمند کتابخانه های عمومی بیشتری هستیم، امیدواریم با تدابیر مسئولان مربوطه کتاب و کتاب خوانی را بیش از آنکه الان در جامعه وجود دارد، رواج پیدا کند.

سالگرد شهادت حسن طهرانی‌مقدم
امروز ۲۰ آبان سالگرد شهادت سردار دانشمند و متقی حاج «حسن تهرانی مقدم» پدر اقتدار موشکی ایران اسلامی است ایشان در حالی که جوانی ۱۸ یا ۱۹ ساله‌ای بود، موفق شد که برد خمپاره‌ها را در جنگ تحمیلی افزایش دهد، سپس سامانه توپخانه را تشکیل داد، به دنبال آن با مجاهدت و تلاش علمی همراهان و همکارانش در دوران تحریم سخت در سال ۶۳، موفق به تولید موشک شدند و امروز هم موشک به عنوان یک امر بازدارنده دفاعی و ممتاز در نظام جمهوری اسلامی می‌درخشد.
از خداوند متعال برای این شهید و شهدایی که به همراه ایشان به درجه رفیع شهادت نائل شدند علو درجات را درخواست می کنم.

سالگرد علامه طباطبایی
25 آبان سالگرد ارتحال مرحوم علامه طباطبایی است.
شخصیتی که در سال ۱۲۸۲ متولد شدند و در سال ۱۳۶۰ دار فانی را وداع گفتند و آثار گرانبهایی از ایشان برجای مانده است، آثار فلسفی و همچنین تالیف کم نظیر ایشان در تفسیر المیزان مورد مراجعه همه محققان و دانشمندان در علوم و معارف اسلامی است، شخصیتی که موفق شدند شاگردان بزرگ و برجسته ای در عالم اسلام تربیت کنند. برخی از آنان در قید حیات هستند و نور افشانی می کنند.
از خداوند متعال برای این عالم و فقیه و فیلسوف علو درجات را درخواست می کنیم.
همه ما خصوصا اهل علم و ما طلبه ها لازم در اخلاص و در تعبد، بندگی و در متخلق شدن به اخلاق حسنه در تواضع و فروتنی به این عالم بزرگوار اقتدا کنیم.

حمایت دشمنان در آشوبها و اغتشاشات
روزها و هفته‌هایی را پشت سر گذاشتیم و دشمنان خارجی با تحریکاتی که انجام دادند و بیش از ۲۰۰ رسانه را به کمک گرفتند، آشوب‌ها و اغتشاش‌هایی را در کشور ما به وجود آوردند؛ البته اهدافی داشتند.

اهداف آنها تضعیف ایران در منطقه با ایجاد اختلاف‌های مذهبی و قومی، حمایت از تروریست‌های تبهکار و تبدیل ایران پیشرفته و قوی به کشوری ضعیف و تضعیف گروههای مقاومت از راه تضعیف جمهوری اسلامی بود.

وقتی به کارنامه جمهوری اسلامی ایران نگاه کنیم روزی دنیا در دست دو ابرقدرت شرق و غرب بود، آمریکا و شوروی سابق، و هر دو با پیروزی انقلاب اسلامی مخالف بودند و می‌گفتند سقوط رژیم سابق به نفع ما نخواهد بود، اما امام راحل با صراحت فرمودند نه شرقی و نه غربی و در مقابل اینها ایستادند. انقلاب که در آن زمان انقلابی نوپا بود تسلیم نشد، بر همگان پیروز شد و به راه خودش ادامه داد.

تداوم انقلاب اسلامی
آنهایی که می‌خواستند نظام جمهوری اسلامی را ساقط کنند یکی پس از دیگری به آرزوی خودشان نرسیدند و دنباله‌های آنها نیز به آرزوی خودشان نخواهند رسید.

حضور اتباع بیگانه در آشوبها
از اول انقلاب اسلامی آنهایی که در آرزوی جایگزینی برای جمهوری اسلامی بودند با حسرت از دنیا رفتند و گرفتار اعماق جهنم شدند، اما جمهوری اسلامی مستحکم ایستاده است. اتباع ۱۴ کشور در این آشوب‌ها دستگیر شدند، از آمریکا، فرانسه، انگلیس و…، بیش از ۶۰ کشور با بیش از ۲۰۰ کانال در وقایع اخیر، جمهوری اسلامی را مورد تهاجم قرار دادند، دروغ گفتند و مطالب را وارونه اطلاع رسانی کردند، اتهام زنی کردند، به بیت المال خسارت وارد کردند، خسارت جانی و مالی را تحمیل کردند که شاید این ملت سست شود.
اما مردم ما، جوانان حزب الهی و انقلابی ما مستحکم در مقابل توطئه‌های اینها ایستاده‌اند، باید از جوانان انقلابی و حزب الهی این استان تشکر و قدر دانی ویژه کنیم که با درایت و خردمندانه در صحنه حضور داشته‌اند و توطئه‌های بیگانگان و افراد غافل را نقش بر آب کردند.

خدمتگزاری با کیفیت و کمیت بیشتر به مردم
همه این اقدامات برای این است که مردم را از حاکمیت جدا کنند، ولی با خدمت گذاریِ خدمت گذاران در قوه مجریه، مقننه و قضائیه، به خصوص در قوه مجریه، باید میزان خدمت گذاری به مردم با کیفیت و کمیت بیشتری با قوت ادامهیابد زیرا همه این تلاش‌ها برای جدایی ملت از دولت است.
مصوبات سفر رئیس جمهور با محوریت تولید و اشتغال، هر چه سریع‌تر اجرایی شود، البته اطلاع دارم در حال تلاش هستند، اما وضعیت استان ما اقتضا می‌کند که مرکز نشینان در اجرای این مصوبات مدیران استانی را بیش از گذشته یاری کنند.

تحول همراه با جهش
استان ما نیازمند تحول همراه با جهش است، تحول به تنهایی عقب ماندگی استان ما را جبران نمی‌کند، باید تحول همراه با جهش باشد، این امر نیز با اجرای مصوبات سفر رئیس جمهور، سفر رئیس مجلس شورای اسلامی، قول و قرارهای برخی وزرا در سفر به استان در راستای محرومیت زدایی در رابطه با عشایر، کشاورزان و دامپروران با قدرت محقق ‌شود.
تسریع در ساخت سد «معشوره»، راه آهن دورود به خرم آباد، فعالیت مضاعف و.. راهگشا است و باید اینها تسریع شود.
اختصاص اعتبارات برای تکمیل سدها و شبکه‌های آبیاری، زیرساخت‌های فرهنگی و دینی استان ضرورت دارد، این اغتشاشات و آشوب‌ها ما را مشغول نکند، بلکه متوجه تولید، اشتغال، عمران و آبادی و محرومیت زدایی باشیم، اجرای این مصوبات و اقدامات ضربه محکمی به دروغ پراکنی دشمنان می‌شود.
و در پایان خطبه دوم با ذکر دعا و سوره کوثر به پایان رسانید.

 

1401/8/20