حجت الاسلام طباطبایی مدیرکل اوقاف و امور خیریه لرستان به همراه کارکنان اداره با حجتالاسلام و المسلمین سید احمد رضا شاهرخی، نماینده ولیفقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد دیدار و گفتگو کردند. حجت الاسلام و المسلمین سید احمد شاهرخی در دیدار با مسئولین سازمان اوقاف و امور خیریه لرستان ضمن تسلیت به […]
حجت الاسلام طباطبایی مدیرکل اوقاف و امور خیریه لرستان به همراه کارکنان اداره با حجتالاسلام و المسلمین سید احمد رضا شاهرخی، نماینده ولیفقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد دیدار و گفتگو کردند.
حجت الاسلام و المسلمین سید احمد شاهرخی در دیدار با مسئولین سازمان اوقاف و امور خیریه لرستان ضمن تسلیت به مناسبت سالروز شهادت امام رضا (ع) اظهار داشت: هجرت امام رضا(ع) یک هجرت سیاسی و اجباری بود و آن جریان سالم فرهنگی دینی که از امام باقر و امام صادق علیهمالسلام در آن زمان به وجود آمد؛ در تضعیف حکومت بنیامیه و شکلگیری و حکومت بنیعباس تأثیر داشت.
وی افزود: این جریان سالم فرهنگی دینی به شکلی تاثیر گذار بود که امام رضا(ع) خودش را علنی بهعنوان امام معرفی کردند که بعد از پنج وصی پنهانی، ایشان خود را بهعنوان جانشین موسی بن جعفر علیهالسلام به مردم معرفی کردند.
نماینده ولی فقیه دراستان عنوان کرد: امام رضا (ع) بیست سال امامت کردند که ده سال در زمان هارون ، پنج سال در زمان امین و پنج سال آخر را در زمان مأمون بود. انقلابهایی که یکی پساز دیگری بر می خواست، همه ناشی از علاقه مندی به خاندان اهلبیت عصمت و طهارت بود؛ این انقلابها برای مأمون احساس خطر ایجاد کرد، درنهایت درصدد برآمد که امام رضا(ع) را در نزدیک خود و تحت کنترل داشته باشد لذا ایشان را به اجبار از مدینه به مرو کشاند.
وی تصریح کرد: مامون بهخاطر اینکه از آسیبهای تبعید امام در امان باشد و پایههای حکومتش را تقویت کند با ترفند ولیعهدی امام را به هجرت اجباری مجبور کرد تا انقلابیون علوی را که قیام کرده بودند،ساکت کند.
حجت الاسلام شاهرخی اظهار داشت: نوع حرکت امام از مدینه به سمت نیشابور و مرو به گونه ای بود که همه توطئههای دستگاه حکومت مامون را برملا و مشخص کرد که این هجرت اجباری در راستای سند ولایت عهدی نیست؛ امام رضا (ع)چندینبار با قبر جدش خداحافظی کردند و به صورت علنی گفتند « این سفری بی بازگشت است و من در اینجا کشته و دفن میشوم».
وی افزود: حدیث سلسله الذهب خود گواه روشنی است بر حقانیت ولایت امام رضا(ع) و ایشان با نقل آن از زبان پیامبر(ص) و اجدادش بزرگوارشان(ع) درطول سفر نیت خود را از هجرت اجباری بیان کردند.
امام جمعه خرم آباد عنوان کرد: امام با بیان این حدیث توحید را به امامت متصل کردند و این نشاندهنده جایگاه امامت بود و نشان داد که هرکس به دنبال قله توحید است باید از مسیر امامت بگذرد.
وی تصریح کرد: اما مشخص است که مامون چنین دیدگاهی را نمیپذیرد که هر کس بخواهد راه فلاح و رستگاری را طی کند به امام بپیوندد؛ لذا با نشستهای علمی از دانشمندان مسلمان و سایر ادیان خواست با سؤالات پیچیدهای امام را به چالش بکشانند تا با این کار امام رضا(ع) را در میان دانشمندان و مردم تنزل بدهد ولی بیش از پیش بر شکوه و جلال امام افزوده شد.
نماینده ولی فقیه درلرستان با بیان اینکه هجرت اجباری برای امام مشکلات زیادی ایجاد کرد، اظهار داشت: نتیجه هجرت امام از مدینه به خراسان، موجب شد دو پایگاه مهم در ایران شکل بگیرد که یکی پایگاه قم و دیگری پایگاه مشهد بود که در نهایت با پشتیبانی معنوی و توسل به کریمه اهلبیت(س) و امام رضا علیهالسلام بود که ما در مقابل زورگویان ایستادیم و پنجه در پنجه زورگویان عالم زدیم تا جمهوری اسلامی پیروز شود.
وی افزود: اخلاق، اصول و معارف رضوی و حب امام رضا(ع) به عنوان نماد اهلبیت در ایران اسلامی ما اثر خودش را گذاشت و نتیجهاش این شکوه و جلال و عظمتی است که در سایه معارف رضوی برای کشورمان حاصلشده است.
نماینده ولی فقیه درلرستان گفت: وقف برای انسان لذت روحی میآورد و موجب طهارت روح و صفای باطن می شود و تعلقات مادی انسان را به دنیا کم میکند؛ کسی که از مالش دل میکند و آن را وقف عموم می کند با این کارش بر صفای باطنش افزوده میشود و احساس میکند به خداوند نزدیک شده است.
حجت الاسلام سید احمد شاهرخی اظهار داشت: در باب اهمیت وقف جای هیچگونه شک و تردید نیست در کتابهای فقهی ما ابوابی درباره وقف داریم؛ در جامعه تشیع و دیگر مذاهب اسلامی احادیثی دربارهی وقف وجود دارد که وقف را بهعنوان احسان ماندگار معرفی کرده است.
وی افزود: کسانی که موقوفات را برای بهرهبرداری به مردم عرضه میکنند با توجه به این که به ظاهرخدمتی به مردم می کنند بهحقیقت در باطن به خداوند خدمت میکنند و هر کس به مردم خدمت کند به خداوند خدمت کردهاست .
وی تصریح کرد:همه مخلوق خداییم و هر کس به مخلوق خدا سودی برساند سبب خوشحالی خدا میشود آنهم در ایامی که مردم ما دچار سختیهای اقتصادی هستند ؛وقف و درآمدی که حاصل از موقوفات است وقتیکه در جای خود هزینه میشود،برکات زیادی برای جامعه دارد.
حجت الاسلام شاهرخی افزود: حفظ و نگهداری موقوفات بهعنوان یک وظیفه شرعی و قانونی بهعهده سازمان اوقاف و امور خیریه است؛ البته این حفظ و نگهداری متوجه همه مردم است.
وی اظهار داشت:مردم هم باید با سازمان اوقاف و امور خیریه همکاری داشته باشند و در حفظ و نگهداری موقوفات کمک کنند خصوصاً آن کسانی که طبق قانون مجوز تصرف در موقوفات به آنها دادهشده است.
نماینده ولی فقیه در استان با بیان اینکه سازمان اوقاف به بهترین شکل موقوفات را مدیریت کند تصریح کرد: ما هنوز یا خیلی از ظرفیتهای موقوفات را احیا نکردهایم و یا معارض دارند؛ باید با جدیت به وضعیت موقوفات رسیدگی کرد.
وی افزود: اگر مدیریت موقوفات به بهترین شکل صورت بگیرد،مردم به عمل وقف ترغیب و دلسرد نمیشوند.
حجت الاسلام شاهرخی با بیان اینکه پدیده وقف در کنار قرضالحسنه، زکات و خمس، و رد مظالم و دیگر مسائل اقتصادی بهعنوان واجب یا مستحب در آموزههای اسلامی ما آمده اظهار داشت: اگر این محاسن در کنار هم قرار بگیرند، طبیعتاً وضعیت جامعه ما بهتر از این خواهد شدو بایستی دستگاههای دولتی و خصوصی با نشست های تخصصی معارضات را برطرف کنند تا بتوانیم این احسان ماندگار را به سرانجام برسانیم.
1400/7/15
نظرات
ارسال دیدگاه برای این نوشته بسته می باشد.