نماز جمعه به امامت نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد برگزار شد .1402/07/14

نماز جمعه به امامت نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد برگزار شد .1402/07/14
مهر 15, 1402
401 بازدید

خطبه اول: “بسم الله الرّحمن الرّحیم” “الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللّٰهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبى‌القاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ اجمعین سِیَّما بَقیَّةِ اللهِ فِی الأَرضین.» حجت الاسلام و المسلمین سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه خرم‌آباد، روز جمعه ۱۴ مهرماه ۱۴۰۲ در خطبه‌های نماز جمعه شهرستان خرم‌آباد که در مصلی الغدیر این […]

خطبه اول:

“بسم الله الرّحمن الرّحیم”
“الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللّٰهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبى‌القاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ اجمعین سِیَّما بَقیَّةِ اللهِ فِی الأَرضین.»

حجت الاسلام و المسلمین سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه خرم‌آباد، روز جمعه ۱۴ مهرماه ۱۴۰۲ در خطبه‌های نماز جمعه شهرستان خرم‌آباد که در مصلی الغدیر این شهرستان برگزار شد، پس از حمد و ثنای الهی با اشاره به آیه ۶ سوره مبارکه تحریم گفت:

«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ نَارًا وَقُودُهَا النَّاسُ وَالْحِجَارَةُ عَلَيْهَا مَلَائِكَةٌ غِلَاظٌ شِدَادٌ لَا يَعْصُونَ اللَّهَ مَا أَمَرَهُمْ وَيَفْعَلُونَ مَا يُؤْمَرُونَ»

نفس مجرد

انسان علاوه بر جسم ظاهری و مادی که قابل مشاهده است، یک بعد غیر مادی نیز دارد که از آن بعنوان دل و قلب، نفس مجرد یاد می‌کنند، این قلب در معرض حواس پنجگانه است، گاهی منظره خوبی می‌بیند برای او خوشایند است، صدای زیبایی می‌شنود، یا بوی خوش استشمام می‌کند، از آشامیدنی و خوردنی خوبی لذت می‌برد، جسم لطیفی را لمس می‌کند، کما اینکه در معرض قوه غضبیه و خیال است، گاهی تخیلاتی بسرش می‌زند، از راه خیال پیام‌هایی به آن می‌رسد، گاهی به خواستنی هایی حلال یا حرام میل پیدا می‌کند لذا هم در معرض حواس ظاهری است و هم باطنی.

قوه خیال

قوه خیال گاهی انسان را بسوی کار خیر و گاهی بسوی کار شر فرا می‌خواند، یعنی پیامهایی که این دل و قلب میگیرد، گاهی پیام خیر و خوبی و دعوت به خیر و گاهی دعوت به کار شر است، این بستگی به اندوخته ایمانی و تقوا دارد، اگر آن اندوخته تقوا از استحکام لازم برخوردار باشد به آن تخیلات باطل عمل نمی‌کند، و گاهی به جایگاهی میرسد که آن پیامهای بد و تخیلات باطل به دل وقلبش نمی‌رسد بواسطه تقوا، تخیلات باطل راهش بر او بسته است.

 فرشتگان دعوت کنندگان به خیر

پیام دهنده ی کار خیر غالباً فرشتگان هستند، و پیامهایی که انسان را به زشتی و نافرمانی از فرامین الهی دعوت میکند شیاطین هستند، به این وسوسه گفته می‌شود، در هر حال دل و قلب انسان سر دوراهی است، یا به پیام فرشته عمل میکند یا به پیام شیطان عمل میکند، عمل به پیام فرشتگان باعث عاقبت بخیری، وعمل به پیام شیطان باعث عاقبت به شری در دنیا و آخرت میشود، و بدبختی نصیب او می‌شود.

«رَبِّ أَعُوذُ بِكَ مِنْ هَمَزاتِ الشَّياطِينِ، وَ أَعُوذُ بِكَ رَبِّ أَنْ يَحْضُرُونِ»

 ترجمه: «بگو پروردگارا از وسوسه ‏هاى شيطانها به تو پناه مى برم، و پروردگارا از اينكه [آنها] به پيش من حاضر شوند به تو پناه مى برم»

آن چیزی که انسان رااز دوراهی نجات میدهد تقوا ایمان و عمل صالح است، لذا خودم و همه شما را به
▫️تقوا و ایمان و عمل صالح
▫️ دوری از وسوسه‌های شیطان
▫️وعمل به پیام فرشتگان الهی فرا می‌خوانم

سبک زندگی اسلامی

در ادامه مبحث سبک زندگی اسلامی نکته‌ای که باید به آن توجه کرد احساس مسئولیت اعضای خانواده نسبت به یکدیگر است، خصوصا زوجین که باید از همدیگر محافظت نمایند.

«يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا قُوا أَنْفُسَكُمْ وَأَهْلِيكُمْ نَارًا»

 ترجمه: ای مؤمنان! خود و خانواده خود را از آتشی که هیزم آن انسان ها و سنگ ها است، حفظ کنید. بر آن فرشتگانی خشن و سخت گیر گمارده شده اند که از آنچه خدا به آنان دستور داده، سرپیچی نمی کنند، و آنچه را به آن مأمورند، همواره انجام می دهند.

پس زوجین باید یکدیگر را از هواپرستی از اعمالی که انسان را به سمت و سوی گناه و نافرمانی خداوند سوق می‌دهد محافظت کنند.

حدیث امام صادق«ع»
امام صادق«ع» در پاسخ سئوال سلیمان ابن خالد که گفت آیا خانواده‌ام را به خیر و خوبی دعوت کنم؟ حضرت آیه ۶ سوره تحریم را قرائت فرمودند، در آیه ۱۳۲ سوره طاها میفرماید:
«وَأْمُرْ أَهْلَكَ بِالصَّلَاةِ وَاصْطَبِرْ عَلَيْهَا ۖ لَا نَسْأَلُكَ رِزْقًا ۖ نَحْنُ نَرْزُقُكَ ۗ وَالْعَاقِبَةُ لِلتَّقْوَىٰ»

 ترجمه: «و خانواده ات را به نماز فرمان بده و خود نیز بر آن شکیبایی ورز؛ از تو رزقی نمی طلبیم، ما به تو روزی می دهیم و عاقبت نیک برای پرهیزکاری است»

ممکن است در دعوت اول موافق نباشند، مقاومت کنند،‌‌ مشکلاتی بر سر راه این دعوت باشد، و نیاز باشد مشاوره مذهبی بگیرید اما صبر کنید،

یا در آیه ۱۵ سوره مبارکه زمر می‌فرماید:

«فَاعْبُدُوا مَا شِئْتُمْ مِنْ دُونِهِ ۗ قُلْ إِنَّ الْخَاسِرِينَ الَّذِينَ خَسِرُوا أَنْفُسَهُمْ وَأَهْلِيهِمْ يَوْمَ الْقِيَامَةِ ۗ أَلَا ذَٰلِكَ هُوَ الْخُسْرَانُ الْمُبِينُ»

 ترجمه: پس شما هم آنچه را می خواهید، به جای او بپرستید. بگو: بی تردید زیانکاران [واقعی] کسانی هستند که روز قیامت سرمایه وجودشان و کسانشان را به تباهی داده باشند؛ آگاه باشید! که آن همان زیان آشکار است.

 آخرالزمان

پیامبر اکرم«ص»: فرمودند وای به فرزندان آخرالزمان از پدرانشان، شخصی پرسید از اینکه پدران مشرک دارند؟ فرمود نه؛ از اینکه پدران مومنی دارند، ولی مانع کار خیر و خوب فرزندان می‌شوند، و یا فرزندان را در انجام کار خیر یاری نمی‌رسانند، یا مانع هستند یا معین نیستند پس زیبنده این است که اهل خانواده با هم در مساجد، در مکان‌های مذهبی و دینی، در حلقه‌های طیبه شجره صالحین، در این گونه مجالس حضور پیدا کنند، پدران و مادرانی هستند که حامی بچه‌ها در این چنین اموری نیستند.

سن کودکی سن آموزش

 بما دستور داده شده از همان سن کودکی فرزندان را با نماز و مسائل و احکام دینی آشنا کنیم، فرامین الهی از جمله روزه از آنها خواسته شود، تا به تدریج با این آداب اسلامی آشنا شوند، سبک زندگی اسلامی در آیات و روایات، ما را اینچنین سفارش می‌کند.

▪️سوره مبارکه اخلاص زینت بخش خطبه اول

خطبه دوم

“بسم الله الرّحمن الرّحیم”
“الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبى‌القاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ الطّاٰهِرینَ والصلاة والسلام عَلی عَلیِِ اَمیرَالمُومِنینَ وَ عَلی فاطِمَةَ الزّهرا سَیِدَةِ النِّساءِ العالَمین وَ عَلی … وَ الحُجَّة المُنتَظََر بِحُبِّهِم نتَوَلّی وَ مِن اَعدائِهِم نَتَبَرءُ الی یوم القیامة»

حجت الاسلام و المسلمین سیداحمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه خرم‌آباد،جمعه ۱۴ مهرماه ۱۴۰۲ در خطبه‌‌ دوم نماز جمعه که در مصلی الغدیر خرم آباد برگزار شد، ضمن بیان حدیثی از حضرت علی «ع» گفت:

امیرالمؤمنین علی (ع)

«فَلْیکنْ أَحَبَّ اَلذَّخَائِرِ إِلَیک ذَخِیرَةُ اَلْعَمَلِ اَلصَّالِحِ»
یا مالک! پس نیکوترین اندوخته تو باید اعمال صالح و درست باشد.

 فلسفه حکومت و حاکمان

آن حضرت فلسفه حکومت و حاکمان و فرمانداران و مسئولان را تنظیم کردن زندگی مردم بیان میکند، حاکمان باید کارشان برای خدا، ولی سود و نفعشان برای مردم باشد، مسئولان و حاکمان و مدیران فرصت محدودی پیدا میکنند، که برای آینده خودشان عمل صالح فراهم کنند، و از ذخیره و جمع آوری مال و املاک برای خود و فرزندان پرهیز کنند.

اخلاص سرلوحه کار

اگر عمل صالحی انجام شد، چه مردم بفهمند یا اینکه متوجه نشوند، تفاوتی ندارد، اما خصوصیت عمل صالح بصورتی است که مردم دیر یا زود متوجه می‌شوند و تبلیغات منفی هم مانند گرد و غباری بزودی فرو می‌نشیند، مهم این است که آن عمل صالح ذخیره شود.

 سفارش به تقوای الهی

خودم و همه مسئولین و مدیران و همه شما نمازگزاران را، که هر کس به نوعی مسئولیتی دارد،
▫️به ذخیره عمل صالح،
▫️تقوا و ایمان،
▫️دوری از محرمات
▫️و اجتناب از شبهات فرا می‌خوانم.

مناسبت‌ها

هفته نیروی انتظامی و فراجا را تبریک میگویم، مجموعه انتظامی کشور در مرزها در تأمین امنیت تلاش و مجاهدت می‌کنند، در استان ما قریب به ۵۰۰ شهید و در کشور ۱۳۰۰۰ شهید تقدیم انقلاب اسلامی کرده‌اند، جانبازان و ایثارگران و آزادگان سرافراز برای سربلندی و آسایش و امنیت این مردم جان و جسمشان را تقدیم کردند.

قدردانی از تلاشهای نیروی انتظامی

 در طول قریب به ۴ سال که در خدمت شما هستم تاکنون به انحاء مختلف، ۱۶۶ بار از نیروی انتظامی وفرجا نام برده ام، و ما قدردان تلاش نیروی انتظامی هستیم، چندین بار در جاهای مختلف، هم حمایت بوده و هم تقدیر و هم بیان دیدگاه‌های شما مردم و هم ارائه پیشنهادات.

 نیروی انتظامی مقتدر

نیروی انتظامی نشان داده که در برابر قانون شکنان و برهم زنندگان نظم و امنیت با صلابت عمل می‌کند، اما در مقابل ملت فروتن و متواضع است، شهادت سربازان نظم و امنیت از جمله شهید سرهنگ پناهی فر، جمعی نیروی انتظامی در مبارزه با سوداگران مرگ و تشییع باشکوه در کوهدشت توسط مردم متدین و انقلابی این شهرستان، همه نشان دهنده عمق پیوند و دلبستگی مردم با فراجا دارد و نشان می‌دهد که این نیرو در مأموریتش با صلابت و اقتدار عمل می‌کند.

 امنیت بستر هر پیشرفت

در هر حال امنیت، بستر هر پیشرفتی است و نیروی انتظامی در این جهت نقش برجسته و ممتازی دارد که قابل تحسین است، حضورش در حراست از امنیت تقریباً ۹۰۰ پایگاه نماز جمعه، در گرما و سرما قابل تحسین است، حضور برای امنیت و حراست در داخل خیابان‌ها و شهرها و اماکن مختلف، در مسیر عبور جاده‌ای، در مرزها، مبارزه با بی‌امان با اراذل و اوباش و قاچاقچیان ستودنی است و دهها وظیفه دیگر که امنیت و آرامش شما مردم مختل نشود، نیروی انتظامی اینها را به زبان نمی‌آورد، نمی‌گوید و نمی‌نویسد، همین مقدار که شما تلاش فراجا را در آشکار می‌بینید، دهها برابر این ها هم گفتنی و نوشتنی نیست، از خداوند متعال توفیقات روزافزون برای همه این عزیزان خواستارم.

هفته وقف

از دهم تا شانزدهم هفته وقف نامگذاری شده، وقف یعنی اینکه انسان مال یا ملکی را از مالکیت خود خارج، و منفعت آن را در اختیار عموم یا جمعی قرار بدهد، روح وقف در قرآن تایید شده از جمله در آیه ۴۶ سوره مبارکه کهف

«الْمالُ وَ الْبَنُونَ زِينَةُ الْحَياةِ الدُّنْيا وَ الْباقِياتُ الصَّالِحاتُ خَيْرٌ عِنْدَ رَبِّكَ ثَواباً وَ خَيْرٌ أَمَلًا»

ترجمه: مال و فرزندان، آرایش و زیور زندگی دنیا هستند، ولی اعمال شایسته پایدار نزد پروردگارت از جهت پاداش بهتر و از لحاظ امید داشتن به آنها نیکوتر است.

وقف، باقیات الصالحات

عمر زمانی به پایان می‌رسد و انسان عملی نمیتواند انجام دهد،اما وقتی باقیات صالحات یا وقفی داشته باشد ثواب آن جاری است، وقف چشمه‌ای جوشان و احسانی ماندگار و میراثی پایان ناپذیر است، اگر کسی نیت واقف را تغییر دهد ضامن است، مال و فرزندان، آرایش و زیور زندگی دنیا هستند، ولی اعمال شایسته پایدار نزد پروردگارت از جهت پاداش و از لحاظ امید داشتن به آنها نیکوتر است.

احکام وقف لازم الاجرا است

 برخی از املاک موقوفه در اختیار کسانی است که یا اجاره آن را پرداخت نمیکنند یا اندک اجاره‌ای می‌پردازند، مغازه‌های وقفی مساجد را در اختیار دارند، اما حق واقعی را پرداخت نمیکنند، زمینهای وقفی را تصرف کردند، اینگونه اعمال ضمانت ایجاد میکند و فعل حرام است، انتظار میرود که سازمان اوقاف و امور خیریه با همکاری دستگاه قضایی حق واقفان را بگیرد، از همه کسانی که توانایی لازم را دارند و می‌توانند وقف کنند این احسان ماندگار را در کارنامه عمر خود ثبت کنند، برای همه واقفینی که از دنیا رفته‌اند علو درجات و برای واقفانی که در قید حیات هستند، سلامت و عزت و عاقبت بخیری خواستارم.

علاقه و محبت زن و شوهر

خداوند در وجود زن و مرد علاقه قرار داده، خلقت انسان اینچنین است و این علاقه باید در قالب پیمان ازدواج شکل بگیرد، تا نسل بشر ادامه پیدا کند و این علاقه طرفینی امری فطری است، ولی در قالب ازدواج و تعهد طرفینی باید باشد، به همدیگر متعهد باشند

ضرورت وفاداری زن و مرد به همدیگر

زن و مردی که به یکدیگر تعلق دارند در روابطشان با یکدیگر آزادند، و نیازی به پوشش ندارند، چون پیوند ازدواج را با عشق و محبت با یکدیگر بسته اند و به یکدیگر وفادارند، و این وفاداری را در قالب ازدواج ثبت کرده‌اند، آن خانمی که بی‌حجاب بیرون می‌آید و خودش را جلوی چشم‌ دیگران قرار می‌دهد، پیمان ازدواج را متلاشی میکند و اگر اینچنین شد همسر همین فرد هم این پیمان را بهم میزند، اگر مسیر صحیحی طی نشد آنچه امروز در برخی کشورهای غربی مشاهده می‌کنیم اتفاق می افتد.

غرب بدون روتوش

 برخی از جوامع که درغرب بسمت بی‌حجابی و اختلاط و معاشرت حرام رفتند در نهایت…
▫️گرفتار امراض روحی و یا جسمی مثل ایدز شدند،
▫️طلاق گسترش پیدا کرد،
▫️اضطراب و افسردگی افزایش پیدا کرد،
▫️افت تحصیلی ایجاد شد،
▫️جوامع غربی به این مشکل دچار هستند،
▫️فرزندانی که پدرانشان معلوم نیست
▫️دخترانی که از خانه فرار کردند،
▫️بی بند و باری گسترش پیدا کرد،
▫️پس بدانیم حجاب از ضروریات دین است.

 بانوان محجبه در اوج موفقیت

امروز هزاران دختر عفیف، نجیب با حجاب کامل به عالی‌ترین درجات علمی رسیدند و حجاب، عامل رشد و پیشرفت آنان بوده، حجاب برای حضور اجتماعی بانوان است، حجاب مانند نماز است، نماز را نمیشود تغییر داد، کسی ممکن است حجاب یا نماز را قبول نداشته باشد، کسی به او کاری ندارد، اما محیط جامعه، عرصه حقوق عمومی و اجتماعی است، شخص در محیط خانه آزاد است، ولی در محیط جامعه، خیابان و محیط آموزشی و اداری، عرصه عمومی و اجتماعی است، باید عمل و رعایت شود، بی‌حجابی سبب صدمه زدن به فرهنگ و حقوق عمومی و اخلاق عمومی می‌شود، و وظیفه اصلی حاکمیت و مردم متدین در نظام اسلامی ترویج نمادها و نشانه‌های مذهبی در جامعه از جمله حجاب است.

ضرورت انجام اقدامات دقیق در حوزه حجاب

البته باید با کار رسانه ای جذاب و قوی، تسهیل و دسترسی به پوشاک اسلامی با قیمت مناسب، مقابله با تولید و توزیع پوشاک مروج بدحجابی و برهنگی، نظارت بر محتوای فیلمهای خانگی و فضای مجازی، تذکر لسانی، معرفت افزایی، مقابله با گروه هایی که بصورت هدفمند در حال طراحی و برنامه‌ریزی و اقدام هستند تا بی‌حجابی را گسترش بدهند، باید با اینها مقابله شود، ولی یقیناً کسانیکه پشت صحنه این ماجرا هستند بدانند، با وجود حوزه‌های علمیه و مبلغین دینی و مساجد و نمازهای جمعه و جماعات و خانواده‌های متدین و انقلابی، امکان ندارد که دشمن بتواند بی‌حجابی را بر این کشور مسلط کند.

روز دامپزشکی و روز روستا و عشایر

روز دامپزشکی را در تقویم هفته داریم، که از زحمات این عزیزان تشکر می‌کنیم، کارکنانی که زحماتشان کمتر پیدا است، و البته تغذیه ما در سایه زحمات این عزیزانی است که گوشت سالم را در اختیار مردم قرار می‌دهند، از طرفی روستاییان و عشایر در کشور و استان ما، محور کار و تلاش و تولید هستند، و بحمدالله نظام اسلامی نیز خدمات قابل قبولی به روستاها ارائه داده، از آب و برق و گاز و دیگر امکانات…
ولی روستاییان همچنان نیازمند خدمات رسانی بیشتری در امور مختلف از جمله آبرسانی و جاده سازی و غیره هستند.

رحلت عالم مجاهد

در این هفته روحانی عزیز و وارسته حجت‌الاسلام والمسلمین حاج سید حمید حسینی «ره» از علمای شهرستان دورود برحمت ایزدی پیوست، که در عرصه های مختلف دینی و مذهبی، تبلیغ، اقامه نماز جمعه و جماعت، بیش از نیم قرن فعالیت داشت، رحلت این سید جلیل القدر را به حوزه‌های علمیه و روحانیت معظم و مردم شریف استان و شهرستان درود، و خانواده ایشان تسلیت عرض می نمایم.

 ضرورت نگاه ویژه به استان لرستان

استان ما در طول چند دهه، کاستی‌ها و مشکلات متعددی داشته و کسی هم انتظار ندارد که در طول دو سال عمر دولت این کاستی‌ها و مشکلات برطرف شود، اما مسئولین کشوری و سران سه قوه و معاونت‌های آنان توجه کنند که، انبوه مشکلات چند دهه این استان نیازمند نگاه مخصوص و ویژه‌ای است،
▫️اعتبارات در استان نیازمند این است که افزایش قابل توجهی پیدا کند،
▫️وضعیت اشتغال پایدار در استان ما وضعیت نامطلوبی است
▫️جوانان و خانواده‌ها از بیکاری و تورم رنج می‌برند،
▫️علاوه بر این ما صنایعی داریم که این صنایع تعطیل مانده،
▫️گاهی در دستگاه قضایی و گاهی در دستگاه اجرایی علیرغم اینکه پیگیری‌هایی شده اما هنوز به نتیجه مطلوب نرسیده است.

 درخواست از سه قوه

 لذا از مسئولین کشور و سران سه قوه درخواست می‌کنم توجه بیشتری به استان لرستان داشته باشند، و این استان را در جهت خروج از این میزان تورم و بیکاری و رسیدن به آن نقطه مطلوب که تحول همراه با جهش است یاری کنند.

▪️سوره مبارکه کوثر زینت بخش خطبه دوم

 

 

 

1402/7/14