نماز جمعه به امامت نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد برگزار شد .1402/06/10

نماز جمعه به امامت نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد برگزار شد .1402/06/10
شهریور 11, 1402
689 بازدید

خطبه اول: “بسم الله الرّحمن الرّحیم” “الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللّٰهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبى‌القاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ اجمعین سِیَّما بَقیَّةِ اللهِ فِی الأَرضین.» حجت الاسلام و المسلمین سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه خرم‌آباد، روز جمعه ۱۰ شهریور ماه ۱۴۰۲ در خطبه‌های نماز جمعه شهرستان خرم‌آباد که در مصلی الغدیر […]

خطبه اول:

“بسم الله الرّحمن الرّحیم”
“الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللّٰهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبى‌القاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ اجمعین سِیَّما بَقیَّةِ اللهِ فِی الأَرضین.»

حجت الاسلام و المسلمین سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه خرم‌آباد، روز جمعه ۱۰ شهریور ماه ۱۴۰۲ در خطبه‌های نماز جمعه شهرستان خرم‌آباد که در مصلی الغدیر این شهرستان برگزار شد، پس از حمد و ثنای الهی ضمن دعوت به تقوای الهی با اشاره به آیه ۸ سوره مبارکه بینه، و ۲۷ سوره مبارکه فجر گفت:

 دعوت به تقوای الهی

اوصیکم عبادالله بتقواالله
خودم و همه شما نمازگزاران را به رعایت
▫️تقوای الهی
▫️کسب رضایت الهی
▫️انجام و واجبات
▫️و ترک محرمات
▫️و دوری از شبهات فرا می‌خوانم.

▪️«رضی الله عنهم و رضوا عنه اولئک حزب الله الا أن حزب الله هم المفلحون»

▪️«رضی الله عنهم و رَضُوا عنه ذلك لمن خَشِى ربه»

▪️«يا ايتها النفس المطمئنة ارجعي إلى ربك راضية مرضية فادخلی فی عبادی وادخلی جنتی»

آنچه در این آیات شریفه و آیات مشابه دیده می‌شود، سخن از رضایت خدا از انسان و رضایت انسان از خدا است.

چهار قسم از رضایت:

۱- قسم اول رضایت انسان از خودش، بگونه ای که کارهای خودش را کامل و بدون نقص بداند.

۲- قسم دوم از رضایت آن است که راضی به اعمال زشت دیگران باشد، چنین رضایتی ولو شخص، عمل زشتی انجام نداده اما بواسطه راضی بودن از چنین عمل زشتی، در آن گناه و معصیت شریک است…
«لعن الله امة سمعت بذلک فرضیت به»

 این دو قسم از رضایت در آموزه های اسلامی جایگاهی ندارد، و از آنها نهی شده، و در مواردی هم سبب لعن و نفرین خداوند است.

قسم سوم از رضایت، رضایت از انسانهایی است که اهل ایمان و عمل صالح هستند، بواسطه ایمان و عمل صالحی که دارند که خود سبب شریکی در ثواب و کارهای صالح است.

 در زیارت عاشورا هم به هر دو قسم اشاره دارد:
«انی سلم لمن سالمکم وحرب لمن حاربکم و ولی لمن والا کم وعدو لمن عاداكم»

قسم چهارم
رضایت انسان از خداوند و رضایت خداوند از انسان است، اما مهم این است که ما از کجا بفهمیم که خدای متعال از ما راضی است، نشانه‌های این رضایت چیست؟ این دغدغه هر انسانی است که می‌خواهد در مسیر الهی گام بردارد.

اولین نشانه رضایت الهی

این است که به هر میزانی که انسان از خداوند اطاعت میکند از محرمات و مکروهات دوری میکند، و به هر میزانی مستحبات انجام میدهد، بهمان میزان خداوند از او راضی است، یعنی هر کسی میزان پایبندی خودش را به اطاعت از دستورات الهی بسنجد.

میزان و ترازوی سنجش

این میزانی است که هر شخصی میتواند خودش را در این ترازو قرار دهد، اطاعت از دستورات خداوند در
▫️اعمال فردی
▫️اجتماعی
▫️سیاسی
▫️فرهنگی
▫️و اقتصادی بسنجد که در کجا قرار دارد.

رفتارهای اجتماعی

▫️در امور اجتماعی، در این موقعیت دشوار با مستاجران چگونه رفتار می‌کند.

▫️اگر فعالیت اقتصادی دارد، ببیند در احتکار و گرانی کجای این قضیه قرار دارد،

▫️اگر توانمند است، در رسیدگی به مردم مستمند، در کجای این کار قرار دارد، چون در همه اینها خداوند متعال دستورات و فرامینی دارد، حتی در مسائل سیاسی دستور دارد،

▫️شایسته سالاری کجاست؟ آنجاییکه میخواهد رای بدهد به فرد یا افراد شایسته رای می‌دهد یا افراد فاقد صلاحیت؟

▫️در انتصابات شایسته‌ها را در نظر می‌گیرد یا نگاه طایفه ای، قومی، قبیله ای دارد؟
لذا به هر میزانی که ما از فرامین الهی اطاعت کنیم بهمان میزان، خداوند از ما راضی است.

 دومین نشانه رضایت الهی

جایی که انسان میتواند تشخیص بدهد که خداوند از او راضی است یا نه، آنجایی که فضای نافرمانی مهیا است، میتواند با قلمش به حق کسی ظلم کند، میتواند با قلم از او دفاع کند، آنجا اگر انسان به یاد خدا بود، خدا از او راضی است، پس کسیکه به یاد خدا و اطاعت او بود، قطعاً خدا از او راضی است.

 حدیثی از حضرت علی«ع» در بحارالانوار (جلد ۱۰ صفحه ۹۵)

«مَن أرادَ مِنكُم أنْ يَعلَمَ كيفَ مَنزِلَتُهُ عِندَ اللّه ِ، فلْيَنظُرْ كيفَ مَنزِلَةُ اللّه ِ مِنهُ عِند الذُّنوبِ ، كذلكَ تكونُ مَنزِلَتُهُ عِندَ اللّه ِ تباركَ و تعالى»

 ترجمه:هر يك از شما كه میخواهد بداند چه منزلتى نزد خدا دارد، بنگرد كه هنگام روبرو شدن با گناهان چه ارزشى براى خدا قائل است؛ به همان اندازه نزد خداوند تبارك و تعالى منزلت دارد.

حفظ چشم از نگاه به نامحرم

اگر انسان چشم را از نگاه به نامحرم حفظ کرد، اگر توانست به بیت المال دست درازی کند، اما نکرد، اینجاست که می‌تواند بفهمد خدا از او راضی است، در غیر اینصورت خدا از او راضی نیست.

 کسب رضایت الهی در همه امور زندگی

در آیات متعددی از قرآن رضایت خداوند را در امور زیر ذکر می‌کند:

▫️احساس مسئولیت در برابر مسلمانان
▫️حمایت و تقویت برادران مسلمان سدی محکم در برابر دشمنان اسلام و مسلمین
▫️آمر به معروف و ناهی از منکر بودن
▫️تلاش در جهت اقامه نماز و گسترش فرهنگ نماز
▫️انفاق مالی با پرداخت زکات و خمس
▫️حمایت از مستمندان
▫️مجاهدت در راه دین خدا در روزهای سخت و دشوار
▫️مجاهدت جانی مالی، همه اینها نشان دهنده این است که کسی که در این مسیر باشد خداوند از او راضی است.

 رضایت الهی از معصومین

البته رضایت خداوند از خاتم الانبیاء«ص» و از معصومین علیهم السلام متفاوت است با رضایت از ابوذر و سلمان مقداد و انسان‌های مومن…
و هر کس به میزانی که پایبند به امور شرعی است، به همان میزان هم خداوند از او راضی است، ان شاءالله خداوند تبارک و تعالی ما را در مسیر رضایت خودش قرار دهد و در این مسیر ما نیازمند توشه تقوا و ایمان و عمل صالح هستیم، لذا خودم و همه شما را به رعایت تقوا دعوت می‌کنم.

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیم قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ، اللَّهُ الصَّمَدُ، لَمْ یَلِدْ وَلَمْ یُولَدْ، وَلَمْ یَکُنْ لَهُ کُفُوًا أَحَدٌ»

خطبه دوم

“بسم الله الرّحمن الرّحیم”
“الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبى‌القاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ الطّاٰهِرینَ والصلاة والسلام عَلی عَلیِِ اَمیرَالمُومِنینَ وَ عَلی فاطِمَةَ الزّهرا سَیِدَةِ النِّساءِ العالَمین وَ عَلی … وَ الحُجَّة المُنتَظََر بِحُبِّهِم نتَوَلّی وَ مِن اَعدائِهِم نَتَبَرءُ الی یوم القیامة»

حجت الاسلام و المسلمین سیداحمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه و امام‌جمعه خرم‌آباد،جمعه ۱۰ شهریور ماه ۱۴۰۲ در خطبه‌‌ دوم نماز جمعه که در مصلی الغدیر خرم آباد برگزار شد، همگان را به تقوای الهی توصیه نمود و گفت:

سه نکته در باب تقوای الهی

حضرت امام محمد باقر«ع» میفرماید:
خداوند سه چیز را در سه چیز دیگر پوشانده است،

۱- خداوند متعال خشنودی خود را در طاعتش قرار داده است پس هیچ طاعتی را انسان نباید کوچک بشمارد، چون همان طاعت کوچک ممکن است خشنودی خداوند در آن باشد.

۲-خداوند متعال خشم خود را در معصیت قرار داده، پس هیچ معصیتی ولو صغیره و کوچک را نباید انجام داد، چون در این نافرمانی خشم خداوند است.

۳-اولیاء و خوبانش را در میان مردم پنهان کرده، پس هیچکس را نباید تحقیر کرد و کوچک شمرد، چون ممکن است دوست خداوند، و جزء افراد نیکوکاری باشد که خدا از او خوشنود است.

 ملت ایران در پی کسب رضایت الهی

آنچه ما در باب کسب رضایت خداوند در آیات و روایات، و تاریخ اسلام و پیشینیان یاد گرفتیم، ما در این نیم قرن با مجاهدت ملت شریف ایران این رضایت را مشاهده کردیم، ملتی که با لطف الهی و تدابیر امامین انقلاب اسلامی، در مسیر نورانی آرمانها و ارزشهای اسلامی حرکت کردند و رضایت خداوند را بر هر چیز دیگری ترجیح دادند ولو به شهادت و جانبازی آنها منتهی شود.

 نیم قرن مجاهدت مردم ایران

 روزی ما باید می خواندیم که در صدر اسلام، فداکاری‌ها و ایثارهایی صورت گرفته، ولی تاریخ نیم قرن مجاهدت ملت ایران در هر کوچه و محله‌ای از چنین انسان‌هایی پیدا می‌کنید که رضایت خدا را بر هر چیز دیگری ترجیح دادند.

 شهدا الگوی ما در کسب رضایت الهی هستند

آن شهید لرستانی ما، که هنوز پلاکی از او به دست خانواده‌اش هم نرسیده، وصیت میکند که برای گرفتن خدمات پس از من به هیچ سازمان و اداره ای مراجعه نکنید، این یعنی ترجیح رضایت خداوند متعال، و صدها کتابی که در ایثار و فداکاری زنان و مردان بخصوص در دوران دفاع مقدس نوشته شده، همه حاکی از ایمان عمل صالح است که میتواند انسان را به آنجا برساند که خشنودی خداوند تبارک و تعالی را به هر چیزی حتی بر بهشت ترجیح دهد.

 کنگره بزرگداشت شهدای لرستان

در آبان ۱۴۰۲ برگزاری کنگره بزرگ شهدای استان لرستان را در پیش داریم و ما بیشتر با شهدا و جانبازان آشنا خواهیم شد، آنانی که رضایت خدا را بر هر کاری ترجیح دادند، لذا خودم و همه شما نمازگزاران را به کسب رضایت الهی تقوا و ایمان و عمل صالح انجام واجبات و دوری از محرمات فرا می‌خوانم.

سفر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

مقدم جناب آقای دکتر اسماعیلی وزیر محترم فرهنگ و ارشاد اسلامی را به استان لرستان و مصلی الغدیردرجمع نمازگزاران جمعه به همراه همراهانشان گرامی میداریم و هفته دولت را به همه خدمتگزاران در مجموعه دولت تبریک عرض میکنم، دو شهید عزیز دولت، شهیدان رجایی و باهنر، که در خدمتگزاری الگو و ممتاز بودند، و پاداش خدمتگزاری خود را یعنی شهادت در راه خداوند گرفتند، و امیدواریم که سفرهای استانی وزیران محترم دولت سیزدهم همراه با خیر برکت و گشایش در امور این مردم متدین و انقلابی باشد.

 فراز و نشیب در حرکت انقلاب اسلامی

درهفته دولت توجه به دو نکته لازم است:
نکته اول اینکه یادآور زیبایی های ملت ایران و یادآور زشتی‌های تبهکاران و دشمنان داخلی و خارجی ملت ایران است.

 اصل این زیبایی‌ها و خوبی‌ها که ملت ایران است عرض خواهم کرد،

▫️۶ تیر ماه ترور مقام معظم رهبری در سال ۱۳۶۰ فاصله این‌ها را ببینید
▫️و یک روز بعد، ۷ تیر انفجار حزب جمهوری اسلامی
▫️در فاصله دو ماه بعد، ۸ شهریور شهادت رئیس جمهور و نخست وزیر یک مملکت و یک ملت
▫️و ۱۴ شهریور شهادت شهید آیت الله قدوسی دادستان کل انقلاب اسلامی و در ادامه…
▫️شهدای محراب
▫️شهادت استاد مرتضی مطهری
▫️شهادت دکتر مفتح
▫️شهادت ۱۷ هزار شهید ترور
▫️و شهدای جنگ تحمیلی
این همه زیبایی‌ها را ملت قهرمان ایران آفریده و به صحنه آمدند، و دشمنان این مردم را به گورستان تاریخ فرستادند و این زشتی‌ها مربوط به نظام سلطه وتیهکاری منافقین است که بهترین سرمایه ها و فرزندان این ملت را به شهادت رسانیدند، لذا هفته دولت فرصتی است که ما یک بازنگری کنیم از کجا بودیم و به کجا رسیدیم.

نکته دوم

فرصتی است که درهیأت دولت محترم است،
▪️عملکرد خود رابررسی کند.اعضای دولت درهمه سطوح کارخود را ارزیابی کنند
▪️و هم نخبگان، فرهیختگان و برجستگان با رعایت عدل و انصاف و با رعایت منطق، علمی، کارشناسی شده به دور از پرخاشگری به دور از بد زبانی، عملکرد دولت را ارزیابی کنند
▪️نقاط قوت را حفظ کنند و با کمیت و کیفیت بهتری نقاط قوت را ادامه دهند و نقاط ضعف را شناسایی کنند و آنها را برطرف کنند

 خدمات دولت سیزدهم، دولت مردمی

▪️مقام معظم رهبری در دیداری که با رئیس جمهور محترم و هیئت وزیران داشتند بر امید آفرینی تاکید کردند و فرمودند، من وظیفه‌ دارم از همه دولتها حمایت کنم، از این دولت، هم حمایت میکنم و هم تمجید میکنم، کارهای بزرگی این دولت در کشور انجام داده،
۱- افتتاح میدان گازی شماره ۱۱ پارس جنوبی
۲- پیوستن به پیمان‌های بین المللی بزرگ
۳- سفرهای استانی و دیدن نقاط محروم
۴- سرعت عمل در کارها
۵- رئیس جمهور از سفر خارجی برمی‌گردد همزمان خودش را به منطقه سیل زده می‌رساند
۶- توجه به ظرفیتهای داخلی
۷- عدم پیوند مسائل اقتصادی و عمرانی و اجتماعی کشور در ارتباط با چند کشور محدود غربی
۸- برجسته کردن شعارهای انقلاب اسلامی، از جمله عدالت طلبی و تقسیم بیشتر امکانات به استان‌های کم برخوردار
۹- دوری از اشرافیگری
۱۰-سر لوحه قرار دادن استکبار ستیزی
۱۱- نفی تبعیض و عدم توجه به توصیه های فرا قانونی
۱۴- توجه به شایسته سالاری
که انتظار میرود دولت محترم در این امور هم با سرعت بیشتری حرکت کند.

 تلاش دولت سیزدهم در استان‌ها

 دولت سیزدهم در همه استانها کارهای بزرگ و متوسط و خرد را شروع کرده، و البته در استان ما هم کارهای بزرگ و متوسط و خُرد هم شروع شده،اما انتظار میرود در کارهای بزرگ سرعت بیشتری انجام شود،
▪️ احداث راه آهن درود به خرم آباد واندیمشک
▪️ سد معشوره و سدهایی که در حال ساخت است
▪️ زیرساخت های جاده‌ای که در حال انجام است
▪️و از جمله اینکه برای آبیاری در شبکه‌های آبیاری، کارهای بزرگی در حال انجام است که ان شاءالله انتظار میرود اعتبارات اینها بیشتر شود و ما در پایان دولت آن رضایت مندی که مقام معظم رهبری بر آن تاکید کردند فرمودند ان شاءالله در پایان کار ۴ ساله دولت آنها را مشاهده کنیم.

عمران و آبادانی در لرستان

البته ما امسال نسبت به سال قبل شاهد افتتاح‌های بیشتری بودیم، این کاملاً محسوس بود، ولی انتظار میرود که در سالهای آینده، در عمران و آبادانی و نیز مسائل فرهنگی و اجتماعی کارهای بزرگتری انجام شود، بخصوص در بحث اشتغال که من نامه‌هایی را هم اخیرا برای ریاست محترم جمهوری اسلامی ارسال کردم، و یک نامه ۱۶ بندی هم در مسائل فرهنگی و اجتماعی خدمت جناب آقای اسماعیلی وزیر محترم تقدیم کردم.

 هوشیاری در برابر راهبرد دشمن

راهبرد دشمن در این روزها ایجاد تفرقه است، دشمن سه راهبرد را دنبال می‌کند که
▫️اولین راهبرد آن دیپلماسی همه جانبه است
▫️بر سر میز مذاکره نشستن است
ولی این راهبرد به این ترتیب است که ما به تمامی تعهدات خود عامل باشیم، و دشمن همان شیطان بزرگ تعهدی در انجام کارها نداشته باشد، و این همان چیزی است که نتیجه‌اش برجام شد..

 راهبرد دولت سیزدهم در مواجهه با دشمن

 ولی دولت سیزدهم با مصوبه انقلابی مجلس شورای اسلامی آمریکا را سردرگم کرد و دولت سیزدهم این هوشیاری لازم را در این جهت دارد و نشان داده که در این جهت حافظ منافع مردم و ملت ایران است.

 راهبرد دوم دشمن

حفظ رویکرد فشار حداکثری است که این فشار حداکثری هم رنگ باخته است و دیگر اثری ندارد.

 راهبرد سوم

 راهبرد سوم که مهم است، بازدارندگی ایران و جلوگیری از پیشرفت ملت ایران است، با التهاب سازی های ظاهری و تنش های منطقه‌ای، تقویت ناامنی، ایجاد بی‌ثباتی دائمی، لذا از احزاب و جریانات سیاسی عموم مردم اساتید و دانشجویان، دانشگاه‌ها، دانش آموزان فرهنگیان، اصناف و بازاریان حوزه‌های علمیه و طلاب درخواست میکنم به این مطلب توجه شود ومانع اجرای راهبردهای دشمن شوید

 سیاست دائمی آمریکا تقویت ناامنی و ایجاد التهاب و بی‌ثباتی دائمی است، و این را دنبال میکنند، و سازمان سیا، پنتاگون حتی تله‌های جنگی بر سر کشورها ایجاد می‌کنند، تله جنگی که، ایران را با کشوری دیگر مشغول کنند، کما اینکه همسایه‌های ما را مشغول کرده‌اند، اما با بصیرت ملت ایران این حیله‌ها بی‌اثر است و دولت و ملت، و قوای سه گانه، با قدرت و اقتدار این آرمان‌ها و ارزش های اسلامی را پیش خواهند برد.

«بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ» إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ ﴿١﴾ فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ ﴿٢﴾ إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ ﴿٣﴾

1402/6/10