نماز جمعه به امامت نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد برگزار شد . 1400/10/10

نماز جمعه به امامت نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد برگزار شد . 1400/10/10
دی 11, 1400
184 بازدید

? خطبه اول؛ بسم الله الرّحمن الرّحیم   «الحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله على سيّدنا و نبيّنا ابى‌القاسم المصطفى محمّد(ص) و آله الاطهرین المنتجبین سیّما بقیّه الله فی الارضین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین»    حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه در استان لرستان در خطبه اول نماز جمعه خرم […]

? خطبه اول؛

بسم الله الرّحمن الرّحیم

 

«الحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله على سيّدنا و نبيّنا ابى‌القاسم المصطفى محمّد(ص) و آله الاطهرین المنتجبین سیّما بقیّه الله فی الارضین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین»

 

 حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه در استان لرستان در خطبه اول نماز جمعه خرم آباد با اشاره به آیات ۴۱-۳۸ سوره مدثر «كُلُّ نَفْسٍ بِمَا كَسَبَتْ رَهِينَةٌ؛إِلَّا أَصْحَابَ الْيَمِينِ؛ فِي جَنَّاتٍ يَتَسَاءَلُونَ؛عَنِ الْمُجْرِمِينَ» و با سفارش همگان به رعایت حدود الهی، انجام واجبات و پرهیز از محرمات اظهار داشت: راه نجات، رستگاری و موفقیت در دنیا و آخرت تقوای الهی است.

وی در ادامه هفته گذشته با شرح و توضیح آیات سوره «مدثر» عنوان کرد: اصحاب یمین همان مومنان درستکاری در دنیا هستند که نامه اعمالشان به دست راستشان داده می شود و این دست راست نشانه موفقیت و رستگاری در آخرت است.

نماینده ولی فقیه در لرستان گفت: در هر حال باید مجرمین و گناهکاران از صالحین باز شناخته شوند، کسانی که نامه اعمالشان به دست راستشان داده شده اصحاب یمین و صالحین هستند و کسانی که نامه اعمالشان به دست چپشان داده شده مجرمین هستند.

حجت الاسلام شاهرخی عنوان کرد: وقتی کسی مرگش نزدیک می شود، فرشتگانی که برای قبض روح او حاضر می شوند و وقتی جزء اصحاب یمین باشد، به او می گویند: «وَأَمَّا إِنْ كَانَ مِنْ أَصْحَابِ الْيَمِينِ؛ فَسَلَامٌ لَكَ مِنْ أَصْحَابِ الْيَمِينِ» سوره واقعه /۹۱-۹۰ پیشاپیش به او خبر سعادتمندی می دهند و می گویند که سلام سعادت مندان را برای تو محتضر آورده ایم.

وی ادامه داد: اصحاب یمین از زندگی رضایت بخشی برخوردار هستند، از نعمت های بهشتی متنعم و بهره مند هستند، به واسطه اعمالی که در دنیا پیشاپیش برای آخرت ارسال کرده اند، در مرتبه عالی بهشتی قرار دارند، امام صادق(ع) فرمودند: اینها همان شیعیان و محبین ما هستند.

نماینده ولی فقیه در لرستان در ادامه با بیان اینکه اصحاب یمین در بهشت از انسان های مجرم سوال می کنند، معلوم می شود که در سرای آخرت گفتگو و مذاکره هست گفت: بهشتی ها و جهنمی ها از حال یکدیگر سوال می کنند؛ در برخی آیات قرآن گفتگوی مومنین با مومنین است، گاهی گفتگوی مومنین با مجرمین است، گاهی گفتگوی فرشتگان با مومنین در بهشت و گاهی گفتگوی
فرشتگان با مجرمین است.

حجت الاسلام شاهرخی بیان داشت: اصحاب یمینی که در باغات پر نعمت بهشتی هستند از مجرمین سوال می کنند:«مَا سَلَكَكُمْ فِي سَقَرَ» سوره مدثر/۴۲.
چه چیزی شما را به دوزخ فرستاد؟ و در آیه دیگر می فرماید:« وَمَا أَدْرَاكَ مَا سَقَرُ» مدثر/۲۷.
دوزخ و جهنم را باید از زبان وحی شناخت، پیامبر تو نمی دانی دوزخ و سقر چه هست؛«سَقَرَ» از نام‌هاى دوزخ و در اصل به معناى ذوب شدن در برابر حرارت خورشيد است.

وی ادامه داد:«لَا تُبْقِي وَلَا تَذَرُ» مدثر/۲۸.
سقر به گونه ای است که انسان در دوزخ نه می میرد و نه زنده باقی می ماند؛ نظير آيه‌ «لا يَمُوتُ فِيها وَ لا يَحْيى‌» سوره اعلی/ ۱۳ آتش دوزخ فراگیر و خاموش نشدنی است، وقتی یک فرشته به نام حضرت عزرائیل می تواند جان همه آدمیان را بگیرد، دو فرشته عذاب شهر حضرت لوط را زیر و رو می کنند، و درباره سقر آمده است: «عَلَيْها تِسْعَةَ عَشَرَ» مدثر/ ۳۰ در دوزخ ۱۹ فرشته مسئول عذاب مجرمین هستند.

نماینده ولی فقیه در لرستان بیان داشت: اصحاب یمین از مجرمین می پرسند چرا در جهنمی افتاده اید که آتش آن فراگیر و خاموش ناشدنی است که آنها پاسخ می دهند: «قَالُوا لَمْ نَكُ مِنَ الْمُصَلِّينَ؛وَلَمْ نَكُ نُطْعِمُ الْمِسْكِينَ؛وَكُنَّا نَخُوضُ مَعَ الْخَائِضِينَ؛وَ كُنَّا نُكَذِّبُ بِيَوْمِ الدِّينِ؛حَتَّى أَتانَا الْيَقِينُ» مدثر/۴۷-۴۳.
به چهار گناه اعتراف می کنند:
گناه اول این است که ما از نمازگزاران نبودیم،؛نمازى كه گاه و بيگاه خوانده شود،انسان را در زمره نمازگزاران قرار نمى‌دهد.
گناه دوم: به افراد مسکین اطعام نمی دادیم؛ یعنی زکات واجب را پرداخت نمی کردیم، حقوق مالی واجب که بر عهده ما بوده را پرداخت نمی کردیم.
گناه سوم: نشست و برخاست با افراد باطل و حرام داشتیم؛ خَوض به معنای ورود در مجالس باطلی که حرام است؛ همنشینی ما با افرادی بود که اینان در امور باطل و حرام نشست و برخواست داشتند.
گناه چهارم: روز جزا را همواره انکار می کردیم تا وقتی که مرگ ما فرا رسید.

حجت الاسلام شاهرخی گفت: خداوند می فرماید: «فَمَا تَنْفَعُهُمْ شَفَاعَةُ الشَّافِعِينَ» مدثر/۴۸؛ پس شفاعت شفیعان در حق آنان هیچ سودی نبخشد؛

وی ادامه داد: این آیات به ما می فرماید: رفتار انسان سازنده شخصیت او است، انسان هم در برابر خدا مسئولیت دارد و هم در برابر مخلوقات خداوند مسئولیت دارد و باید حقوق واجب مالی که بر عهده اش است را پرداخت کند.

شاهرخی عنوان کرد: انسان باید علاوه بر توجه به نماز به عنوان صراط مستقیم، عمر خود را به بطالت نگدراند و بداند که مرگ فنا و نابودی نیست؛ بلکه ورود در عالمی است که ماورای عالم دنیا و مادی است‌.

و در پایان خطبه اول با ذکر سوره تکاثر به پایان رسید.

? خطبه دوم؛

بسم الله الرّحمن الرّحیم

 

«الحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله على سيّدنا و نبيّنا ابى‌القاسم المصطفى محمّد(ص) و آله الاطهرین المنتجبین سیّما بقیّه الله فی الارضین و صلّ على علىّ اميرالمؤمنين…

 

حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در خطبه‌ دوم این هفته نماز جمعه خرم آباد در سخنانی با سفارش همگان به کسب توشه برای سفر طولانی که در آن ملاقات با خداوند متعال و حضور در روز محشر است، روزی که قیامت است و صدا به صدا نمی‌رسد اظهار داشت: به دستور خداوند، در روز محشر با ورود حضرت فاطمه زهرا (س) همه صداهای روز محشر به احترام ایشان خاموش می شود، در این راستا خود و همه شما نمازگزاران را برای کسب آمادگی در این روز فرا می‌خوانم.

شاهرخی ادامه داد: شخصی به نام ربیعة بن کعب چندین سال خدمت پیامبر را درک کرده بود. ربیعة بن کعب توفیق هفت سال خدمت گذاری در خانه پیامبر را داشت. خدمت گذاری می‌‌کرد.بعد از هفت سال یک بار پیامبر(ص) به ربیعه فرمودند: که می‌‌خواهم پاسخ محبت هایت را بدهم یک چیز از من بخواه.
گفت: آقا صبر کن من فکر کنم فردا بگویم.
فردا محضر پیامبر(ص) آمد. حضرت فرمود: چه می‌‌خواهی؟ وعده کردم باید وفا کنم.
عرض کرد دیشب نشستم فکر کردم دیدم هرچه بخواهم از بین رفتنی است یا رسول الله حاجت من این است که در بهشت با شما محشور شوم.
پیامبر خدا(ص) فرمودند: به تو قول دادم وفا می‌‌کنم اما «تو هم با طول دادن سجده‌‌ات من را کمک کن.»

وی با بیان اینکه دست همه ما به چادر حضرت فاطمه (س) در روز محشر است، اما همه اینها موکول به این است که ما واجبات را انجام دهیم و از محرمات پرهیز کنیم.

وی گفت: کسانی که در نظام اسلامی مسئولیت‌های مهم بر عهده دارند در این رابطه باید توجه بیشتری داشته باشند زیرا به واسطه این مسئولیت‌هایی که دارند از موقعیت ویژه و ممتازی برخوردار می‌شوند و برای چنین کسانی، تقوای سیاسی، تقوای اقتصادی و تقوا در مسائل فرهنگی نخستین شرط است.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان بیان داشت: کسی که در مناصب حاکمیتی قرار گرفته است باید از مصادیق متقین باشد، تقوای ثابت و پایدار در تار و پود و جانش رسوخ کرده باشد، در کامل‌ترین و عالی‌ترین درجه تقوا باشد، کسانی که در مناصب حکومتی هستند چون امور دنیوی یک کشور،استان، شهر، بخش، یک محله به آنها سپرده شده است پس باید در عالی‌ترین و کامل‌ترین درجه تقوا باشند.

حجت الاسلام شاهرخی تصریح کرد: علاوه بر توانایی و دانایی در انجام وظایف و خدمت گزاری که انجام می‌دهند همیشه محاسبه خداوند متعال را در نظر داشته باشند بنابراین تقوا مورد نیاز ضروری همه ما هست اما کسانی که در مناصب حکومتی هستند و یا به واسطه مسئولیتی که دارند از موقعیت ویژه ای برخوردار هستند، تقوا برای آنها لازم‌تر است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ایام فاطمیه (س)، حماسه ۹ دی، شهادت سردار شهید اسلام حاج قاسم سلیمانی، ارتحال حضرت آیت الله مصباح یزدی (رضوان ا… علیه) عنوان کرد: در مناسبت‌های هفته قبل و پیش رو در باب این مناسبت‌ها سخن گفتم، روز پنج شنبه در جمع مردم دورود و بزرگداشت ۹ دی، سخنانی را در باب حماسه ۹ دی، شهادت حاج قاسم سلیمانی، ارتحال علامه مصباح یزدی( رضوان ا… علیه)، ایام فاطمیه (س) سخن گفتم.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان افزود: آنچه که این مناسبت‌ها را به هم پیوند می‌زند همان هوشمندی، بصیرت و عالم به زمان بودن است، این بزرگان همه در مکتب نبوی، علوی و فاطمی پرورش یافته‌اند.

حجت الاسلام شاهرخی با اشاره به اینکه بودجه سال ۱۴۰۱ از سوی هیئت دولت به مجلس شورای اسلامی تحویل شده است، دولت سیزدهم در راستای توسعه متوازن و بسط عدالت اجتماعی به خصوص در استان‌های کمتر توسعه یافته مانند استان لرستان که از زیرساخت‌های لازم و کافی برخوردار نیست، باید استان لرستان در بودجه ۱۴۰۱ مورد ملاحظه خاص قرار بگیرد.
بعضی از مسئولین استانی در سال ۱۳۹۹ اعلام کردند که بودجه سال ۱۴۰۰ استان لرستان افزایش یافته است و می تواند وضعیت استان را بهتر کند؛ اما آنچه در سال ۱۴۰۰ مشاهد کردیم همین وضعیت موجود است که شما می‌دانید و داوری آن را به شما مردم واگذار می‌کنم.

وی ادامه داد: نیاز است که نمایندگان مجلس شورای اسلامی استان لرستان و مدیران اجرایی استان در این ایام با تعاون و همکاری در جهت اختصاص اعتباراتی در سال ۱۴۰۱ که بتواند استان لرستان را به سمت تحول سوق بدهد، تلاش مضاعف و شبانه روزی داشته باشند و مصوبات سفر ریاست جمهوری اسلامی به لرستان را در بودجه سنواتی ملاحظه کنند.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با تاکید بر توجه به بخشی از کارکنان که حقوق ثابتی دارند و حقوق آنها کفایت زندگی آنها نمی‌کند گفت: عدالت اجتماعی اقتضا می‌کند در بودجه امسال توجه خاصی به این قشر از حقوق بگیران بشود، البته این پیشنهادی است باید روی آن کار کارشناسی انجام گیرد.

حجت الاسلام شاهرخی افزود: پیشنهاد می‌شود آن گروه از حقوق بگیران که مجموع حقوق و دریافتی آنها چندین برابر افرادی است که حقوقشان پایین است، امسال درصدی به حقوقشان اضافه نشود تا این فاصله بین حقوق‌ها کاهش پیدا کند.
در وضعیت فعلی فاصله حقوق‌ها غیر متعارف و فراوان است، شرکت‌های دولتی، محلی برای پرداخت و دریافت حقوق‌های غیر متعارف شده و لازم است برخی از حقوق‌ها به مدت چندین سال ثابت و برخی از حقوق‌ها افزایش یابند تا این فاصله کم است.
حقیقتاً نظامی که به عنوان نظام هماهنگ پرداخت از آن یاد می‌شود، نامی بدون معنا است،

وی تصریح کرد: در همین راستا حیات، زندگی و موفقیت فرد و جامعه مرهون تلاش کسانی است که در عرصه تعلیم، تربیت و ادب تلاش می‌کنند، خود چون شمع می‌سوزند و به جامعه روشنایی می‌بخشند، اینها معلمان گرامی و شریفی هستند که در مقابل همه آنها تکریم می‌کنیم.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان ادامه داد: معلمان گرامی هم اکنون خود پرورش یافته نسل قبلی هستند؛ معلمی هنر است و هر کسی دانایی و توانایی برای ایفای این هنر را ندارد، در این راستا هر چه بتوان از امور معیشتی این گرامیان کاست، امری خدا پسنددانه است.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با تاکید بر اینکه البته دولت سیزدهم باید همه کشور را اداره کند، هم بدهکاری و تعهدات دولت قبلی را پرداخت کند و هم وضعیت موجود را اداره کند گفت: مانند پدر یک خانواده که هم باید بدهکاری‌های یک خانواده را بپردازد و هم باید بتواند وضعیت موجود را حفظ کند.

حجت الاسلام شاهرخی بیان داشت: قطعاً دولت هر کاری که بتواند در تکریم معلمان انجام دهد، را انجام خواهد داد، این قشر فرهیخته توجه دارند که در وضعیت فعلی دولت قادر نیست همه مشکلات انبوه و متراکمی که در طول سالیان متمادی همه انباشته شده را در زمان کوتاهی برطرف کند، نمایندگانی از معلمان هم با مجلس شورای اسلامی و هم با دولت در حال مذاکره هستند از این رو شایسته است معلمان گرامی خواسته‌های خود را از طریق نمایندگان منتخب خود دنبال کنند.

وی تاکید کرد: بدخواهان بدانند که طلایه داران تعلیم، تربیت، فرهنگ و ادب به شیوه سالم امور خود را دنبال خواهند کرد و چیزی از این قشر برجسته و فرهیخته نصیب دشمنان نخواهد شد.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به موضوع عمران شهری و امور فرهنگی در مرکز استان و دیگر شهرهای لرستان عنوان کرد: در این رابطه نیازمند بازنگری، اصلاح و تحول هستیم.

حجت الاسلام شاهرخی گفت: حدود ۱۰۰ بار در کانال اطلاع رسانی خود از شهردار، شهرداری، شورای اسلامی شهر، عمران شهری، باز آفرینی شهری، قطع درختان و… سخن گفته‌ام، بخش مهمی از عمران شهری، فرهنگی و اجتماعی شهر بر عهده شهرداری‌ها و شورای اسلامی شهر است.

وی با بیان اینکه تأمین درآمدها برای شهرداری‌ها و هزینه آنها در عمران شهری و امور فرهنگی، مسئله مهمی است گفت: البته این درآمدها با پرداخت عوارض از سوی مردم و طلب‌های شهرداری‌ها از سازمان‌های دولتی و غیر دولتی دارند میسر است.
اگر مردم عوارض شهرداری را پرداخت نکنند، سازمان‌های دولتی و غیر دولتی هم عوارض خود را به شهرداری‌ها پرداخت نکنند، حرمت امامزاده را خود سازمان‌های دولتی نگه داری نکنند وضعیت همین است که ما مشاهده می‌کنیم.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با تاکید بر اینکه انتظار می‌رود که هم مردم و هم سازمان‌های دولتی و غیر دولتی مطالبات شهرداری را پرداخت کنند گفت: از طرف دیگر شورای اسلامی شهر و شهرداری‌ها که متصدی چنین مسئولیتی شده‌اند، آگاهانه به میدان آمده‌اند و می‌دانند که شهرهای ما دارای چنین وضعیت و مشکلاتی هستند، در حقیقت متعهد شدند و تضمین دادند که وضعیت شهر را اصلاح و متحول می‌کنند، این تعهدی است که اعضای شورای اسلامی شهر به مردم داده‌اند.

1400/10/10