نماز جمعه به امامت نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد برگزار شد . 1401/10/02

نماز جمعه به امامت نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد برگزار شد . 1401/10/02
دی 3, 1401
201 بازدید

خطبه اول “بسم الله الرّحمن الرّحیم” “الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبى‌القاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ الطّاٰهِرینَ والصَّلاةُ والسَّلامُ عَلی سَیِّدنا وَ نَبیِنا أبِی القاسِمِ المُصطَفی مُحَمّّد وَ عَلی آلِهِ اَجمَعین سِیَّما بَقیَّةِ اللهِ فِی الأَرضین» حجت الاسلام و المسلمین سیداحمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه در استان‌لرستان و امام‌جمعه خرم‌آباد، امروز […]

خطبه اول

“بسم الله الرّحمن الرّحیم”
“الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبى‌القاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ الطّاٰهِرینَ والصَّلاةُ والسَّلامُ عَلی سَیِّدنا وَ نَبیِنا أبِی القاسِمِ المُصطَفی مُحَمّّد وَ عَلی آلِهِ اَجمَعین سِیَّما بَقیَّةِ اللهِ فِی الأَرضین»

حجت الاسلام و المسلمین سیداحمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه در استان‌لرستان و امام‌جمعه خرم‌آباد، امروز جمعه ۲ دی‌ماه ۱۴۰۱ در خطبه‌های نماز جمعه شهرستان خرم‌آباد که در مصلی الغدیر این شهرستان برگزار شد، پس از حمد و ثنای الهی با اشاره به آیه ۶۱ سوره زُمَر: “وَيُنَجِّي اللَّهُ الَّذِينَ اتَّقَوْا بِمَفَازَتِهِمْ لَا يَمَسُّهُمُ السُّوءُ وَلَا هُمْ يَحْزَنُونَ” (و خدا اهل تقوا را به موجبات رستگاری (و اعمال صالح) از عذاب نجات خواهد داد که هیچ رنج و المی به آنها نرسد و هرگز غم و اندوهی بر دلشان راه نیابد.) ضمن توصیه همگان به تقوای الهی افزودند:

تقریبا از یک سال پیش موضوعی پیرامون سخنان مومنان بهشتی و مجرمین جهنمی را در خطبه‌های نمازجمعه آغاز کردیم و بمناسبت آیۀ ۴۴ از سورۀ ابراهیم بحثی پیرامون ویژگیهای حکومت امام عصر(عج) آغاز شد که از شهریورماه تا دوهفته پیش(تقریبا بمدت چهار ماه) ادامه داشت و در دو هفته قبل این موضوع را به اتمام رساندیم.
در این آیۀ شریفه که در ابتدای سخن تلاوت کردم خداوند میفرماید: کسانی که تقوا پیشه کردندآنان را همراه با موفقیتها و کامیابی‌ها نجات می‌دهیم. “وَيُنَجِّي اللَّهُ الَّذِينَ اتَّقَوْا بِمَفَازَتِهِمْ” (خداوند آنها را که تقوا پیشه کردند و به موفقیتهایی نائل شدند با موفقیتهایشان نجات می‌دهد). یعنی تلاشهای انسانهای باتقوا «ابتر» نمی‌ماند و نتیجه خواهد داد.
گاهی انسان زحمت می‌کشد و تلاش می‌کند ولی تلاشهایش به سرانجام نمی‌رسد. اما پاداش تلاشها و مجاهدت‌ انسانهای باتقوا را خداوند تضمین کرده است. در این باره قرآن کریم میفرماید: “لا يَمَسُّهُمُ السوء” یعنی هیچگونه بدی به آدمهای باتقوا نمی‌رسد و دچار حزن و اندوه نمی‌شوند.
در مقابل درباره کسانی که بی‌تقوایی کرند در آیۀ ۶۰ سوره زمر می‌فرماید: “کسانی که به خداوند دروغ بستند، در روز قیامت آنها را روسیاه مشاهده می‌کنی و جهنم جایگاه انسانهای متکبر است”. ولی در ادامۀ آن در آیه ۶۱ همان سوره میفرماید: ما همراه با موفقیت آنها را نجات می‌دهیم. عاقبت اینها ختم به خیر و نیکی و خوبی می‌شود اما آنانی که به خدا دروغ بستند با روی سیاه وارد جهنم می‌شوند.
از مصادیق دروغ بستن به خدا:
◾️ کار زشت خود را به خدا نسبت دادن
◾️ شریک قرار دادن برای خدا یا خدا را به چیزی تشبیه کردن
◾️ ادعای خدایی یا پیامبری کردن
است؛ اینها همه مصداق دروغ بستن به خداست.
و نیز در روایات آمده است: کسی که سخنی بگوید و به دروغ آن سخن را به پیشوایان معصوم(ع) نسبت دهد(چون سخنان معصومین(ع) به سخنان پیامبر گرامی اسلام(ص) برمی‌گردد و سخنان رسول خدا(ص) هم در حقیقت همان ادامۀ سخنانیست که تلقّی از خداوند تبارک و تعالی است) در حقیقت او هم از کسانی است که به خدا نسبت دروغ داده است.
خودم و همۀ شما نمازگزاران را به رعایت تقوای الهی، صداقت در گفتار و رفتار، انجام واجبات و ترک محرمات فرا می‌خوانم.

از این هفته موضوع دیگری را برای خطبۀ اول آغاز می‌کنم؛ این موضوع با این ترتیب شروع می‌شود که هر جامعه‌ای به مرور زمان دچار تغییراتی می‌شود که از این قرار است:
◾️ تغییرات در باورها و اعتقادات
◾️ تغییرات در رفتار
و این تغییرات:
◾️ هم رویشی
◾️ و هم ریزشی
است؛ یعنی بعضی‌ها سمت باورها و اعتقادات خالص، ناب و صحیح اقبال پیدا می‌کنند و بعضی هم که(قبلا)دارای اعتقادات صحیح بودند، این اعتقادات خود را از دست می‌دهند.

 این یک امر روشن است که در یک جامعه گاهی بعضی‌ها رویش پیدا می‌کنند و گاهی هم ریزش اتفاق می‌افتد.
در چندین دهۀ اخیر در کشور ما ایران هم شاهد این رویش‌ها و ریزش‌ها هم در باورها و هم در رفتارها بوده‌ایم.

 البته این تغییر و تحول‌ها و تغییر باورها :
◾️ گاهی سطحی و آشکار
◾️ و گاهی عمیق و پنهان
است؛ تنها اهل دقت و مطالعه می توانند این تغییرات را مشاهده کنند.

 علل و عوامل این تغییرات آشکار و پنهان یا ریزش‌ها و رویش‌ها هم:
▪️ گاهی عوامل درونی و داخلی
▪️ و گاهی عوامل بیرونی وخارجی
است؛
• گاهی این تغییرات مربوط به شرایط و مقتضیات درونی‌است.
• و گاهی هم ساماندهی‌شده(توسط دشمنان)به وجود می آید.

 وقتی به زندگی کنونی دقت می کنیم و آن را با ۵۰ یا ۱۰۰سال پیش مقایسه می‌کنیم میبینیم سبک زندگی به صورت عمیق و گسترده دچار تغییر و دگرگونی شده است.
این تغییرات از جزئی‌ترین تا عمیق‌ترین لایه‌های امور را شامل می شود:
▪️ از درون خانواده
▪️ تا درون اجتماع

در این دوره ما شاهد تاثیر رسانه ها بر سبک زندگی هستیم.
رابطه رسانه ها در سبک زندگی کنونی امری کاملاً نمایان، آشکار و قابل مشاهده است:
رسانه با انبوهی از اطلاعات و #ترویج_فرهنگ_مصرف_گرایی از طریق:
▪️ #صدا_و_سیما
▪️ #ماهواره
▪️ #اینترنت
▪️ #فضای_مجازی
▪️ #نشریات
▪️ #سایت‌ها
▪️ #وبلاگ‌ها
▪️ تالارهای‌مجازی‌گفتگو
▪️ و دهها نوع #محصولات_فرهنگی دیگر تا عمیق ترین لایه‌ها #نفوذ می‌کند.

 انسان امروزی در زندگی جدید به همین واسطه با بیماری‌های مختلفی روبرو شده است.
#شبکه_های_اجتماعی در ایجاد این بیماری‌ها و در:
▪️ #انحرافات_اجتماعی
▪️ #جرائم_سازمان_یافته
▪️ #جرائم_اینترنتی
▪️ قاچاق انسان
▪️ #خشونت در انواع و اقسام آن (از خشونت زبانی تا رفتاری)
▪️ #تجمل_گرایی
▪️ #مد_گرایی
▪️ آرایش های نامشروع
▪️ بد پوششی
▪️ بی عفتی و بی‌حیایی
▪️ #الگوهای_نامناسب_معماری
▪️ و حتی تغییر در #خوراک و آشامیدنی‌ها و خوابیدن
نقش و دخالت دارند؛
اینها #بیماری هایی هستند که #سبک_زندگی جدید آنها را به وجود آورده است.

 البته قطعی و یقینی است انواع و اقسام رسانه‌ها از گذشته تا کنون و همچنین پس از این در جهت #رشد، #ترقی و #ایجاد_فرصت در همه عرصه ها تاثیرات مفید و سازنده‌ای دارند و نباید این تاثیرات مفید و سازنده را که این شبکه های اجتماعی، اختراعات و اکتشافات در زندگی بشر دارند نادیده گرفت و این تاثیرات قطعی است و قابل انکار نیست؛ اما مهم این است که ما بتوانیم راهی را انتخاب کنیم که در آن از این اختراعات و اکتشافات و شبکه‌های‌اجتماعی به عنوان فرصت و در جهت رشد و ترقی و پیشرفت استفاده کنیم و مانع آسیب‌های احتمالی آنها شویم یا آسیب های احتمالی آنها را تقلیل و کاهش دهیم.
ضمن اینکه از این ابزارهای روز استفاده می‌کنیم اما مانع از آسیب هایی که برشمرده شد شویم.

 آن چیزی که می‌تواند جلوی این آسیب ها را بگیرد، مانع این آسیبها شود یا آن‌ها را کاهش دهد نهاد ” #دین ” است.
#دین_اسلام و #قرآن با بینش‌ها، معرفتها، باورها، انگیزه‌ها و الگوهای فردی و اجتماعی که به ما معرفی می‌کند می‌تواند سبک زندگی مناسبی را ارائه بدهد که مانع از این آسیب‌ها شود؛ چون نهاد دین و دین اسلام برای همه نیازهای بیرونی و درونی انسان راهکار ارائه می‌دهد.

 اسلام به عنوان برترین دین، شناخت و بینشی را ارائه می‌دهد تا انسان ارتباطش با:
▪️ خدا
▪️ اجتماع
▪️ جهان پیرامون خود
▪️ انسانهای دیگر
را به گونه‌ای تنظیم کند که بتواند به مقصود نهایی نائل شود.

 در هفته‌های پیش رو قصد داریم این بینش‌ها سبک زندگی اسلامی که اسلام ارائه می‌دهد را در این خطبه ها بیان کنیم تا بتوانیم ان‌شاءالله با کاربرد و اِعمال درست آنها هم از ابزار و اختراعات و اکتشافات و آنچه که زندگی بشر را تسهیل می‌کند استفاده و بهره لازم را ببریم و هم از طرفی مانع آسیب های آنها شویم و این آسیب‌ها را تقلیل و کاهش دهیم.

ایشان در پایان خطبه‌اول را با ذکر دعا و قرائت سوره حمد به پایان رسانید.

خطبه دوم

“بسم الله الرّحمن الرّحیم”
“الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبى‌القاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ الطّاٰهِرینَ والصلاة والسلام عَلی عَلیِِ اَمیرَالمُومِنینَ وَ عَلی فاطِمَةَ الزّهرا سَیِدَةِ النِّساءِ العالَمین وَ عَلی … وَ الحُجَّة المُنتَظََر بِحُبِّهِم نتَوَلّی وَ مِن اَعدائِهِم نَتَبَرءُ»

حجت الاسلام و المسلمین سیداحمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه در استان لرستان و امام‌جمعه خرم‌آباد، امروز جمعه دوم دی‌ماه ۱۴۰۱ در خطبه دوم نماز جمعه اظهار داشت:
روزی عالمی باتقوا به صاحب ثروتی برخورد کردند؛ صاحب مال به آن عالم گفت که من دارای مال و ثروت هستم و از من بخواه تا نیاز تو را برآورده کنم. آن عالم با تقوا و هوشمند گفت: من از خدا که مالک همه چیز است درخواست مالی ندارم و خودش(قرب و لقاء الهی) را می‌خواهم؛ ازتو که بندۀ ناچیز خداوند هستی بهیچ وجه درخواست مالی ندارم.
مرد ثروتمند وقتی این هشیاری عالم پرهیزگار را دید به آن عالم روشن‌ضمیر گفت: وقتی با خدای خودت خلوت کردی به یاد من هم باش.
آن عالم پاسخ داد: در حالیکه من با خدا خلوت می‌کنم از همه‌چیز بریده‌ام؛ حتی خودم را هم فراموش کرده‌ام؛ بجز #یاد_خدا به یاد چیز دیگری نیستم؛ همۀ توان و همّتم به ذکر خداست.
ما هم در این مصلای نمازجمعه و در این روز جمعه عرض می‌کنیم: بارالها تو که دارای مجد و عظمت و شرف و بزرگی هستی، لازمۀ این مجد، عظمت و بزرگی محبت، مهربانی و بخشش است؛ پس با کرامت و بزرگواری‌ات در این عید(روز جمعه) به همۀ شیعیان، بندگان، نمازگزاران روز جمعه و(خصوصاَ) این نمازگزاران از روی محبت نظری بیفکن و دلهای همه ما را با نور تقوی روشن و منور بفرما. پروردگارا تو را می‌خوانیم و از تو درخواست می‌کنیم که دلهای ما به نور علم و ایمان منور بگردد.
خودم و همۀ شما نمازگزاران را به رعایت تقوای الهی، انجام واجبات، ترک محرمات و پرهیز از شبهات فرا می‌خوانم.

 مناسبت‌ها:

 یکشنبه ۴ دی ماه، میلاد حضرت عیسی(ع)
حضرت عیسی(ع) پیامبری است که مورد احترام همۀ ما مسلمانان است و به این پیامبر گرامی هم مانند دیگر پیامبران بزرگ احترام می‌گذاریم. این روز را به همۀ هم‌میهنان مسیحی تبریگ می‌گویم.

 لزوم استمرار نهضت سوادآموزی در استان لرستان
چهارشنبه ۷ دی ماه، سالروز تشکیل نهضت سوادآموزی به فرمان‌امام‌راحل در سال ۱۳۵۸ است. کشور ما همچنان نیازمند این نهضت سوادآموزی است؛ از همۀ آموزش‌دهندگان در نهضت سوادآموزی تقدیر و تشکر می‌کنم که در این مسیر خداپسندانه مجاهدت می‌کنند.قطعا پاداش فراوانی نزد خداوند تبارک و تعالی دارند.
البته بر اساس قوانین انتظار می‌رود که مسئولین در دستگاههای مرتبط، به درخواستها و تقاضای این قشر زحمت‌کش توجه کنند؛ ما هنوز در استان لرستان بیش از ۴۲ هزار بیسواد داریم که عدد زیادی است.
بایستی همۀ دستگاهها به کمک آموزش و پرورش بیایند و کمک کنند تا این دیو بیسوادی ریشه‌کن شود چون سواد آموزی امریست که همۀ دستگاهها بایستی در جهت آن تلاش کنند. اینکه دور هم بنشینند و مصوباتی تصویب شود ولی در عمل ناقص اجرا شود و آن همکاری‌های لازم صورت نگیرد پسندیده نیست.

 چهارشنبه ۷ دی ماه، شهادت آیت‌الله حسین‌غفاری
روز چهارشنبه هم سالروز شهادت آیت‌الله حسین‌غفاری به دست دژخیمان رژیم پهلوی در زندان است.
برای آن عالم بزرگوار که در آن روزهای سخت و دشوار پیام امام(ره) را می‌رساندند و در مسیر امام (ره) حرکت می‌کرند علوّ درجات را درخواست می‌کنم.
مناسبتهای دیگری هم متعلق به این هفته است که سخنرانان پیرامون آن با شما سخن گفته‌اند؛ ان‌شاءالله آن نکاتی که ارائه داده‌اند مورد توجه قرار بگیرد.

سه‌شنبه ۶ دی ‌ماه، شهادت حضرت زهرا(س)
روز سه‌شنبه هم روز شهادت حضرت صدّیقۀ طاهره(سلام‌الله‌علیها) است. بانویی که در بیستم جمادی‌الثانی سال دوم بعثت متولد شدند و در سوم جمادی‌الثانی سال یازده هجری در سن ۱۸ سالگی به شهادت رسیدند.

 شخصیت هرکسی از راه نسب و کسب فضیلت‌هایی که به دست می‌آورد ابل سنجش و اندازه‌گیری است؛ حضرت صدیقۀ طاهره(س):
▫️ پدرش(ص) اشرف انبیاء و مرسلین
▫️ و مادرش حضرت خدیجه(س) است که در آن سه سالی که مسلمانان در شعب‌ابیطالب محصور بودند، اموالش را در حمایت از مسلمانان خرج و از اسلام حمایت کرد و با سرزنشها هم عب‌نشینی نکرد و صبر کرد؛
▫️ همسرش امیرالمومنین علی(ع) ابوالأئمه
▫️ و فرزندانش حضرت امام حسن و حضرت امام حسین(علیهماالسلام) و حضرت زینب و حضرت ام‌کلثوم(علیهماالسلام)
هستند که معرف هستند یعنی ایشان به جهت نسبی اینچنین ممتازند.

و از جهت فضیلتهایی که حضرت صدیقۀ طاهره(س) دارد حتما از سوی سخنوران مطالب را می‌شنوید، قبلا هم شنیده‌اید. فضیلت‌هایی که پیامبر اسلام(ص) در مورد آن اینگونه می‌فرماید که: “فاطمه روح، جان و قطعه‌ای از بدن من است” .
هر فضیلتی که برای حضرت امام علی(ع) هست همان فضیلت هم برای حضرت فاطمۀ زهرا(س) است.
امام حسن(ع) می‌فرماید: “یک شب‌جمعه در کنار سجادۀ مادرم بودم که تا صبح دعا می‌کرد و دعایش برای دیگران بود؛ از او پرسیدم: مادر، برای خودمان دعا نکردید! فرمودند که: «الجار، ثم الدّار» اول همسایه، بعد خودِ ما”
این حکایت از:
◽️ رعایت حقوق و مهربانی با همسایه
دارد.
◽️ مدیریت خانه
◽️ تنظیم امور خانه
◽️ تکریم و احترام به فرزندان
◽️ رفتار آرامش‌بخش در درون خانه
(که امیرالمومنین علی(ع) می فرماید هر وقت فاطمه”س” را می‌دیدم غم و اندوه را فراموش می‌کردم.
و سختی‌ها و دشواری‌هایی که در آن شرایط سخت برای مولی‌الموحدین(ع) به وجود آمده بود برطرف می‌شد.
◽️ اظهار محبت و احترام به همسر
◽️ صبر بر ناملایمات
◽️ رازداری
اینها از خصوصیات برجسته حضرت صدیقه‌طاهره‌(س) بود که همه ما خصوصاً بانوان‌مان امروز بیش از گذشته به این صفات برجسته نیازمندیم.

پیروزی ملت ایران، آغاز یک حرکت
نکته دیگری که بایستی به آن توجه کنیم این است که پیروزی ملت ایران در سرنگونی رژیم سابق و استقرار نظام جمهوری اسلامی آغاز یک حرکت بود.
پیروزی #انقلاب_اسلامی انتهای حرکت انقلاب نبود بلکه شروع یک حرکت برای پیشرفت بود آن هم حرکت در منطق اسلام نه پیشرفت مادی که قدرتهای غربی دنبال می‌کنند؛ پیشرفت از نگاه اسلام شامل پیشرفت در:
◽️ #علم
◽️ #عدالت
◽️ #اقتصاد
◽️ #اخلاق
◽️ #رفاه_عمومی
◽️ پیشرفت در #عبودیت و تقرب به خداوند
است و این پیشرفت همه جانبه باید نهایتاً به تمدن اسلامی ختم شود.

 امید، موتور محرکۀ پیشرفت
موتور محرکه چنین پیشرفتی #امید است. جمعی که برای نائل شدن به قله کوه حرکت می‌کنند #سختی ها و دشواری هایی در مسیر آنهاست ولی آن چیزی که آنها را وادار به حرکت می‌کند امید برای رسیدن به #قله_افتخار است.
#ناامیدی #مانع_پیشرفت است. ملت ناامید ملتی تنبل، سست و منفعل است.
ولی ملتی که #امید دارد جلوتر از مسئولین حرکت می‌کند و حتی مسئولین را به دنبال خود می‌کشاند.
ما #گروه_های_جهادی و #جوانان_انقلابی را در دورترین نقاط مشاهده میکنیم. این ها همه حکایت از #امید دارد و باید این #امید را تقویت کرد.
آمریکا و حامیان منطقه‌ای‌اش روی #امید در ایران اسلامی متمرکز شده‌اند؛ تمام این شیطنت ها برای #نا_امید_سازی مردم ایران است.
#نقشه_دشمنان #ایجاد_یأس است.
ما هیچگاه دچار یأس و ناامیدی نمی‌شویم؛
کشور ما یک درصد جمعیت دنیا را دارد ولی فقط در همین استان‌لرستان ۳درصد سنگ‌های تزیینی دنیا وجود دارد یعنی این استان که دو میلیون نفر جمعیت دارد اندازه ۲۵۰ میلیون نفر سنگ تزئینی دارد.
یعنی اگر در این استان ۲۵۰ میلیون نفر هم وجود داشته باشد به اندازه‌اش سنگ تزئینی برای #ایجاد_ثروت و #ارزش_افزوده وجود دارد.

لزوم همکاری مردم با سرمایه‌گذاران
کشوری که این همه #ظرفیت و #استعداد دارد #امیدوار برای رسیدن به #قله_های_افتخار است.
البته شرایطی دارد خود مردم هم کمک کنند
این استان نیازمند چندین:
▪️ #صنعت_پتروشیمی
▪️ #کشت_و_صنعت
▪️ #صنایع_تبدیلی
▪️ و سردخانه‌های‌صنعتی
است؛
کشت و صنعت یعنی بهره گیری از روش‌های علمی‌و فناوری‌ روز در تولید محصولات:
▪️ #کشاورزی
▪️ #دامپروری
▪️ #محصولات_باغی
▪️ #آبزیان
▪️ ایجاد #گردشگری
▪️ و در نهایت #تولید و #اشتغال دانش‌بنیان
که ارزش افزوده به همراه دارد.
مردم باید برای #جلب_سرمایه‌گذار با مدیران همکاری کنند؛ من مصادیقی از این #عدم_همکاری_مردم_با_مسئولان_در_جلب_سرمایه‌گذار را در اختیار دارم ولی بازگو نمی‌کنم(که سرمایه‌گذارانی آمده اند و در اثر عدم همکاری مردم از استان رفته اند).
#عدم_همراهی_مردم سبب #عدم_سرمایه‌گذاری می‌شود آنان که علاقه‌مند به #اشتغال_فرزندان شان هستند باید در عمل با سرمایه‌گذاران #همکاری کنند تا فرزندانشان به کار مشغول شوند.
بنابراین نقطه‌ای که باید بر روی آن تمرکز کنیم و موتور محرکه پیشرفت در استان و کشور ماست #ایجاد_امید و فعال کردن این همه #ظرفیت_های_پنهان است که در استان و کشور ما وجود دارد.

 ایشان در پایان خطبه دوم را با ذکر دعا و قرائت سوره عصر به پایان رسانید.

 

1401/10/2