نماز جمعه به امامت نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد برگزار شد . 1400/9/12

نماز جمعه به امامت نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد برگزار شد . 1400/9/12
آذر 13, 1400
269 بازدید

 خطبه اول؛ بسم الله الرّحمن الرّحیم «الحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله على سيّدنا و نبيّنا ابى‌القاسم المصطفى محمّد(ص) و آله الاطهرین المنتجبین سیّما بقیّه الله فی الارضین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین»  حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در خطبه اول نماز جمعه خرم آباد در سخنانی با سفارش همگان به یاد […]

 خطبه اول؛

بسم الله الرّحمن الرّحیم

«الحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله على سيّدنا و نبيّنا ابى‌القاسم المصطفى محمّد(ص) و آله الاطهرین المنتجبین سیّما بقیّه الله فی الارضین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین»

 حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در خطبه اول نماز جمعه خرم آباد در سخنانی با سفارش همگان به یاد خدا در زبان و دل اظهار داشت: یاد خدا، تقوا و خویشتن داری را برای ما به ارمغان می آورد.

وی با اشاره به آیه ۱۵۲ سوره بقره«فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ وَاشْكُرُوا لِي وَلَا تَكْفُرُونِ» عنوان کرد: خداوند می فرماید به یاد من باشید تا من هم به یاد شما باشم، شکر نعمت های مرا به جا آورید و کفران نعمت نکنید.

نماینده ولی فقیه در لرستان گفت: یاد خدا سرچشمه همه خوبی ها و نیکی ها است، یاد خدا برای انسان یادآور خدایی علیم و قادر و متعال است، باطن و درون انسان را آماده برای پذیرش رحمت الهی می کند.

حجت الاسلام شاهرخی افزود: «فَاذْكُرُونِي أَذْكُرْكُمْ» کلام در این است که این ذکر چیست؟ گرچه ذکر به معنای یاد خدا بر زبان بودن است و انسان بر زبان یاد خدا را داشته باشد و جاری کند، اما منحصر به ذکر زبانی نیست بلکه دل و جان انسان به یاد خدا متعال باید باشد.

وی با تاکید بر اینکه خداوند در آیاتی دیگر می فرماید: «اُذْكُرْ نِعْمَتِي» بر حسب معرفت ها و بینش ها جایگاه انسان ها متفاوت است عنوان کرد: بعضی آنچنان وجودشان مملو از وجود و محبت خداوند است که حتی بهشت و نعمت های بهشتی در نظرشان ناچیز است و یاد خدا برای آنها از اهمیت فوق العاده ای برخوردار است.

نماینده ولی فقیه در لرستان ادامه داد: سر این امر، رحمت و مهربانی الهی است، مخلوقات خدا، عیال خدا هستند، مهربانی، مهر و محبت پدر و مادر در مقابل لطف، رحمت و مهر خدا، مانند قطره ای در مقابل اقیانوس بی کران است.

حجت الاسلام شاهرخی عنوان کرد: برخی نام خدا را می آورند ولی نام خدا و دستورات الهی در زندگی آنها نیست، ذکر خدا را می آورند اما خدا را در زندگی آنها مشاهده نمی کنی، خدا به همه ما نزدیک است اما ما به واسطه برخی اعمالمان به خدا نزدیک نیستیم، گناه مانع نزدیکی ما به خدا می شود.

وی با بیان اینکه صالحین به خدا نزدیک هستند، گفت: کسی که تمام تلاشش دنیا طلبی و پایمال کردن حقوق اجتماعی دیگران است، حقوق مردم را پرداخت نمی کند، حق الناس و حق الله را رعایت نمی کند، واجبات زکات و خمس پرداخت نمی کند، چنین کسی نمی تواند بگوید من به یاد خدا هستم.

نماینده ولی فقیه در لرستان با اشاره به سر و راز اینکه افرادی که از سوال شب اول قبر باز می مانند گفت: شب اول قبر که سوالات پیچیده از انسان نمی شود، اما اینکه از پاسخ باز می مانند به خاطر این است که پاسخگوی این سوال حقیقت و درون انسان است، اگر حقیقت وجودی انسان تحت تربیت آداب و دستورات الهی باشد به راحتی جواب می دهد اما اگر تحت تربیت شیطان و غافل از خدا باشد، باز می ماند.

وی ادامه داد: سر وحشت شب اول قبر، اینجا روشن می شود، کسی که ذکر و یاد خدا در درون و باطنش باشد و تکیه گاه او خدا باشد، خدا در عالم برزخ او را تنها نمی گذارد، اما اگر کسی تکیه گاهش پول، ثروت، قوم، طایفه و … باشد، وقتی که فوت کرد، همه اینها از او جدا می شود و کسی همراه او نیست و تنها می ماند زیرا تکیه گاهش اموری بوده که دیگر همراهش نیست، در شب اول قبر هم تنها می ماند و می ترسد چون همه اسباب ها و وسایل از او جدا شدند اما یاد خدا، ذکر خدا و انجام واجبات و پرهیز از محرمات که در احادیث ذکر خدا به آن تفسیر شده است؛ موجب می شود که انسان تنها نماند و خدا تکیه گاه او باشد

شاهرخی افزود: روزی سلطانی در حمام بود و عالمی وارد حمام شد؛ سلطان از آن عالم با تقوا و پرهیزگار که یاد خدا همیشه در درونش بود با تکبر پرسید که قیمت من چقدر است؟من سلطانم! عالم به قیمت همان روز گفت: دو تومان
سلطان در جواب گفت: دو تومان همین پارچه ای است که دور کمر من پیچیده شده
عالم در جواب گفت: من با همان پارچه حساب کردم چون آنچه که تو داری مثل : قصر، کاخ، پول و ثروت که در حمام همراه تو نیستند؛ دنبال حقیقتی باش که همیشه همراه تو باشد چه در جوانی،پیری، پنهان، آشکار، منزل، بیرون از منزل و محیط کار همراهت باشد.

وی با اشاره به اینکه شکر از مصادیق ذکر است و نعمت های خدا را بزرگ بشمار و ناسپاسی نکن

و در پایان خطبه اول با ذکر سوره کوثر به پایان رسید.

 خطبه دوم؛

بسم الله الرّحمن الرّحیم

«الحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله على سيّدنا و نبيّنا ابى‌القاسم المصطفى محمّد(ص) و آله الاطهرین المنتجبین سیّما بقیّه الله فی الارضین و صلّ على علىّ اميرالمؤمنين…

 حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در خطبه‌ دوم این هفته نماز جمعه خرم آباد در سخنانی با بیان اینکه اموری سبب می‌شود که انسان به یاد خدا باشد و اموری هم مانع می‌شود که جان و دل انسان کانون و تمرکز برای یاد خدا پیدا کند اظهار داشت: یکی از اموری که مانع می‌شود جان و دل انسان به یاد خدا باشد، شیطان‌های انسی و جنی است، اینها برای انسان برنامه‌هایی را تدارک می‌بینند که سبب غفلت از یاد خدا می‌شود.وی بیان داشت: دومین مانعی که سبب می شود جان و دل انسان غافل از یاد خدا شود افزون طلبی و رقابت‌های بیهوده «أَلْهَاكُمُ التَّكَاثُرُ»، جناحی، باندی و گاهی قومی، قبیله‌ای و طایفه‌ای است که انسان را از یاد خدا غافل می‌کند.
سومین مانعی که سبب می شود جان و دل انسان غافل از یاد خدا شود آرزوها و خیال‌های طولانی است که انسان را از یاد خدا غافل می‌کند، خواستنی های داردامابه یک باره بانگ رحیل نواخته می‌شود و انسان از این دنیای فانی رخت بر می‌بندد، هم متوجه اموری باشیم که یاد خدا را در دل‌ها زنده می‌کند و هم هوشیار باشیم که در دام اموری که ما را از یاد خدا غافل می‌کند نیافتیم.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان افزود: در این خطبه نیز خود و همه شما نمازگزاران را به ذکر، یاد خدا، خویشتن داری و تقوای الهی فرا می‌خوانم.

حجت الاسلام شاهرخی در بخش دیگری از سخنان خود با تسلیت رحلت آیت الله صادقی، عنوان کرد: درباره این عالم مجاهد و فقیه بزرگ باید کتاب‌ها نوشته شود، همایش‌ها برگزار شود، در این خطبه کوتاه نمی‌توان حتی گوشه اندکی از تلاش‌ها و مجاهدت‌های علمی و اخلاقی این روحانی با فضیلت و پر فضیلت را بیان کرد.

وی با اشاره به اینکه قریب به ۸۰ سال مجاهدت علمی و اخلاقی ایشان در حوزه علمیه قم و لرستان، گفت: ایشان مجتهدی پرتلاش در تدریس معارف اسلامی، اعتقادات، اخلاق و احکام اسلامی بودند، ایشان مدرسی خوش بیان در تدریس همه سطوح درسی متداول در حوزه‌های علمیه و برخورداری از کرسی تدریس درس خارج فقه و اصول در طول سالیان متمادی از برجستگی این عالم بزرگوار بود، شاگردان این عالم عزیز و روحانی پرتلاش در حوزه علمیه قم و لرستان مثمر ثمر و ثاثیرگذار هستند، می شود گفت: بدون استثنا همه ما روحانیت، مستقیم یا غیر مستقیم با واسطه و یا بی واسطه از تلاش‌های علمی و اخلاقی این روحانی بزرگوار فیض و بهره برده ایم.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان گفت: متواضع، نیک سیرت، پرتلاش در حل مسائل اجتماعی، مبارزه با رژیم ستم شاهی، تحمل زندان و شکنجه، همراهی با امام راحل و مقام معظم رهبری از برجستگی‌های این فقیه بود، تولیت مدرسه علمیه کمالیه در طول سال‌های طولانی، پایه گذاری مدرسه صادقیه، گوشه‌ای از خدمات این عالم مجتهد بود که همچنان ادامه داشت.

حجت الاسلام شاهرخی عنوان کرد: انجام وظیفه و ایراد خطبه به عنوان امام جمعه در کنار مرحوم حضرت آیت الله حسینی میانجی از دیگر تلاش‌های حضرت آیت الله صادقی بود، ایشان حاکم شرع دادگاه‌های انقلابی اسلامی بودند و دهها مسئولیت خطیر را داشتند و باید در فرصت‌های دیگری و مجالس دیگری این خدمات ارزشمند بیان، نوشته و گفته شود، از همه رسانه‌ها، صدا و سیما، خبرگزاری‌ها، اهل قلم و فرهیختگان حوزه و دانشگاه درخواست می‌کنم که زحمات این روحانی بزرگ را معرفی کنند و ان شا الله در مجالسی که با رعایت قوانین و مقررات ستاد استانی کرونا برگزار می‌شود همه ما وظیفه داریم از این روحانی بزرگوار تجلیل کنیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ۱۲ آذر روز تصویب قانون اساسی در سال ۵۸ گفت: این روز، روز مبارکی است که ما را باید به این اندیشه و تفکر وادار کند که این قانون مترقی تبدیل به یک گفتمان شود و همه اصول آن اجرایی شود، قانون اساسی جمهوری اسلامی در مقایسه با دیگر قانون‌های اساسی دیگر کشورها، قانونی مترقی و برگرفته از کتاب و سنت است، دارای یک مقدمه، چهارده فصل و ۱۷۷ اصل است که میثاق بزرگ ملی و دینی انقلاب اسلامی است.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان بیان داشت: راه ارتقای فرهنگی و پیشرفت همه جانبه عمل به این قانون اساسی است.

حجت الاسلام شاهرخی در ادامه با اشاره به ۱۲ آذر روز جهانی معلولان بیان داشت: در جمهوری اسلامی قانون حمایت از حقوق معلولان مصوب شده و حتی کمیته‌ای معرفی شده که بر اجرای این قانون نظارت کند.

وی با تاکید بر اینکه باید این کمیته هماهنگی فعال شود و دنبال کند که قانون جامع حمایت از معلولان اجرایی شود گفت: دستاوردهای معلولان عزیز را امروز در مصلی الغدیر مشاهده کردیم، کارهای فاخر و هنری که افراد سالم از انجام آنها و تولید آنها حقیقتاً ناتوان هستند.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با اشاره به اینکه بسیاری از معلولان با تلاش و مجاهدت به مراحل بالایی از رشد علمی، فرهنگی و معنوی نائل شده اند و حضوری مفید و ارزشمند در اجتماع دارند.

حجت الاسلام شاهرخی افزود: آنچه که معلولان عزیز به آن نیاز دارند تسهیلات برای اشتغال، تأمین مسکن، فراهم نمودن ازدواج آنها، توجه به مسائل فرهنگی و اجتماعی مخصوص معلولان، تأمین خدمات توانبخشی برای معلولان و کودکان استثنایی است، من چندین بار اعلام کردم که مناسب سازی امکان اداری و عمومی، خیابان‌ها، پیاده روها، امکان ورزشی و… که همه اینها مصوب شده است؛ برای معلولان باید از سوی دستگاه‌های مربوطه مورد توجه قرار بگیرد.

وی در ادامه افزود : از همه کارکنان شریف و زحمتکش سازمان بهزیستی و مراکز استثنایی آموزش و پرورش که به صورت رسمی و غیر رسمی و در آسایشگاه ها هم تلاش می کنند تقدیر و تشکر می کنم و قطعا اجر این عزیزان به صورت بیکران در نزد خداوند متعال محفوظ است و علاوه بر این مراکز، جمعی به صورت فردی و گروهی امکانات مادی را جمع آوری می کنند و خدمات مفید و سازنده ای به برخی از معلولان ارائه می دهند که جای تقدیر و تشکر دارد و امری خدا پسندانه می باشد ولی معلولان عزیز ما از توانایی لازم برخوردارند و در مواردی حتی توانایی شان از افراد سالم بالاتر است.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ۱۶ آذر و روز دانشجو و ضمن تبریک این روز به همه دانشجویان اظهار داشت: دانشجویان به عنوان انسان‌هایی آگاه، فهیم، دانا، بصیر و تیزبین در تاریخ کشور ما نقش ارزنده و مفیدی را اجرا کرده اند.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با بیان اینکه در روز ۱۶ آذر ۱۳۳۲ که پس از کودتای ۲۸ مرداد نیکسون معاون رییس جمهور آمریکا برای اینکه از نزدیک اوضاع ایران اسلامی را پس از کودتا مشاهده کند به کشور ما وارد شد و دانشجویان گرامی از شروع سال تحصیلی تظاهرات و اعتراضات خود را برای ورود معاون رئیس جمهوری آمریکا اعلام کردند ادامه داد: در نهایت در روز ۱۶ آذر تظاهرات دانشجویان برای رژیم دست نشانده پهلوی قابل تحمل نبود و منجر به این شد که سه نفر از دانشجویان به درجه رفیع شهادت نائل شدند.

حجت الاسلام شاهرخی گفت: مبارزات دانشجویان در طول سال‌هایی که منتهی به پیروزی انقلاب اسلامی شد، در انقلابی که شاه آن را انقلاب سفید نامید، مبارزه با انجمن‌های ایالتی و ولایتی، مبارزه با کاپیتولاسیون، تسخیر لانه جاسوسی، حضور در دفاع مقدس و… از جمله اقدامات و نقش پررنگ دانشجویان بوده و امروز هم دانشجویان و دانشگاهیان در کنار فرهنگیان و حوزویان پرچمدار مبارزه با استکبار جهانی هستند و تلاش‌ها و مجاهدت‌های علمی دانشجویان در خودکفایی کشور که یکی از نیازهای اساسی و درجه اول کشور است، نقش مؤثر داشته اند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه در چند هفته اخیر درباره آب و تخصیص آب در چندین استان اتفاقاتی رخ داد، گفت: بخشی از مشکل پیش آمده مربوط به کم آبی است و بخشی هم به ضعف مدیریت بر می‌گردد که ما هر دو بخش را در خطبه هفته قبل بیان کردیم.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با تاکید بر اینکه راه حل اساسی این مشکل عزم ملی و تقسیم کار ملی است افزود: راه حل در استان لرستان نیز روشن است، تکمیل سدهای نیمه تمام، اتصال شبکه آبیاری از سدها به زمین‌های کشاورزی، احداث پمپاژهای آب از رودخانه‌های دائمی به زمین‌های دیم، زهکشی مسیر آب و آبیاری قطره‌ای راه حل این مشکل است.

حجت الاسلام شاهرخی افزود: استان لرستان جزء استان‌های پر بارش کشور است و نیاز نیست که از استان‌های دیگر آب برای این استان تأمین شود، ما نیاز به سدهای مخزنی مانند «معشوره» با یک میلیارد متر مکعب دخیره آب داریم، در نماز جمعه هفته گذشته هم خدمتگزار شما مردم متدین و انقلابی هم بر پیگیری دو ساله خود در این امور و امور مختلف و هم از مطالبه نمایندگان مجلس شورای اسلامی، نمایندگان خبرگان رهبری و مدیران سابق و فعلی استان یاد کردم، ولی مسئله آب یک مسئله ملی است و نیازمند یک فرصت منطقی است تا دولت سیزدهم با یک برنامه ریزی کامل و علمی از این تنگنا عبور کند.

1400/9/12