خطبه اول بسم الله الرّحمن الرّحیم «الحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله على سيّدنا و نبيّنا ابىالقاسم المصطفى محمّد(ص) و آله الطاهرین سیّما بقیّه الله فی الارضین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین» حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی نماینده ولیفقیه در استان لرستان در خطبه اول نماز جمعه خرم آباد با اشاره به […]
خطبه اول
بسم الله الرّحمن الرّحیم
«الحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله على سيّدنا و نبيّنا ابىالقاسم المصطفى محمّد(ص) و آله الطاهرین سیّما بقیّه الله فی الارضین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین»
حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی نماینده ولیفقیه در استان لرستان در خطبه اول نماز جمعه خرم آباد با اشاره به آیه ۵۰ سوره اعراف «وَنَادَىٰ أَصْحَابُ النَّارِ أَصْحَابَ الْجَنَّةِ أَنْ أَفِيضُوا عَلَيْنَا مِنَ الْمَاءِ أَوْ مِمَّا رَزَقَكُمُ اللَّهُ ۚ قَالُوا إِنَّ اللَّهَ حَرَّمَهُمَا عَلَى الْكَافِرِينَ» و با سفارش همگان به رعایت تقوای الهی، انجام واجبات و دوری از محرمات اظهار داشت: هم تجربه تاریخ و هم کتاب و سنت این یقین را برای ما به وجود می آورد که موفقیت در دنیا و رستگاری در آخرت بر پایه ایمان، عمل صالح و تقوا حاصل می شود.
وی با بیان اینکه در سوم دی ماه سال گذشته موضوعی را تحت عنوان «سخنان مومنان بهشتی و گناهکاران جهنمی در قرآن، در خطبه های نماز جمعه آغاز کردیم؛ افزود: به جزء دو هفته اخیر که به مناسبت میلاد حضرت امام عصر(عج) پیرامون آن مباحثی مطرح شد، این دوازدهمین خطبه پیرامون سخنان مومنان بهشتی و مجرمان گناهکاران جهنمی در قرآن است.
وی با اشاره به آیه ۵۰ سوره اعراف «وَنَادَىٰ أَصْحَابُ النَّارِ أَصْحَابَ الْجَنَّةِ أَنْ أَفِيضُوا عَلَيْنَا مِنَ الْمَاءِ أَوْ مِمَّا رَزَقَكُمُ اللَّهُ ۚ قَالُوا إِنَّ اللَّهَ حَرَّمَهُمَا عَلَى الْكَافِرِينَ» عنوان کرد: در این آیه تاکید شده که ساکنان و اصحاب جهنم، بهشتیان را صدا می زنند که محبت کنید آب یا از آن نعمت ها و رزق و روزی که خداوند به شما داده، بر ما هم ببخشایید.
نماینده ولی فقیه در لرستان بیان داشت: پاسخ مومنان بهشتی این است که خداوند آب و نعمت هایی که به مومنان بهشتی داده را بر کافرین حرام کرده است.
وی خاطر نشان کرد: این که خداوند آیه را با «وَنَادَىٰ» شروع می کند حکایت این است که بین مومنان و گناهکاران جهنمی فاصله زیادی وجود دارد ولی در این فاصله صدای هم را می شنوند ولی بعضی اوقات هم می توانند یکدیگر را ملاقات کنند، امروزه هم با توجه به اینکه فاصله ها زیاد است می توان از فاصله دور صداها را شنید و چهره ها را مشاهده کرد.
حجت الاسلام شاهرخی افزود: البته فاصله ای که بین مومنان و گناهکاران جهنمی است، خیلی بیش از این ها است که در اذهان نمی گنجد، نخستین تقاضای آنها هم آب است زیرا کسی که در آتش سوزان است عطش آب دارد.
دومین تقاضا آنها این بوده که از نعمت هایی که خداوند به بهشتیان داده به آنها ببخشایید.
وی با بیان اینکه جهنمی ها نمی توانند از ماهیت نعمت های بهشتی و حقیقت آنها اطلاع پیدا کنند لذا به صورت ابهام درخواست می کنند که هر آنچه پیش شما است به ما عطا کنید زیرا در بهشت نعمت هایی است که هیچ چشمی آنها را ندیده و هیچ گوشی تمام اوصاف آنها را نشنیده و به فکر هیچ انسانی این نعمت ها خطور نمی کند تا چه برسد به گناهکاران گرفتار در جهنم شدند.
وی افزود: البته مومنان بهشتی از اینکه چیزی بر جهنمی ها ببخشایند مضایقه ای ندارند، چون نه کینه کسی را بر دل دارند و نه از بذل و بخشش آنها چیزی از نعمت های مومنان بهشتی کم می شود، اما این یک حکم تکوینی خداوند است که گناهکاران جهنمی لیاقت چنین بخششی را ندارند و از رزق و روزی خداوند به آنها عطا شود.
وی تصریح کرد: در آیه ۵۱ این سوره، علت عدم بخشایش گناهکاران جهنمی و گرفتاری آنها را در جهنم چنین ذکر می کند: اولین علت این است اینها کسانی بودند که دین خدا را به لهو و لعب گرفتند، نماز، روزه، عفاف و حیا را به بازی گرفتند، به احکام اسلامی پشت کردند و احکام جدی و حقیقی خداوند را به بازیچه گرفتند.
دومین علت گرفتاری اینها این بوده که زندگی دنیا آنها را مغرور کرد، وقتی به خود آمدند دیدند که در آستانه مرگ هستند و گرفتار جهنم شدند، این گناهکاران خدا را در دنیا رها کردند و خداوند هم آنها را در جهنم رها کرد.
وی با بیان اینکه نکات مهمی که در این دو آیه تحت این عنوان می توان بیان کرد این است که هم اهل بهشت و هم اهل جهنم صدای یکدیگر را می شنوند و در پاره ای از اوقات هم می توانند یکدیگر را ببینند.
آنهایی هم که ذخیره معنوی در دنیا به همراه خود برده اند آنها غنی و بی نیاز هستند و آنهایی که ذخیره معنوی یعنی تقوا و عمل صالح همراهشان نباشد دست نیازشان و فریادشان به سمت مومنان بهشتی بلند است که به فریاد ما برسید اما این درخواست ها بی فایده است زیرا نعمت های بهشتی متعلق به مومنان است و پشت کردن به احکام دین و دوری و فاصله از ایمان و عمل صالح و مومنین؛ این سرانجام شوم را برای هر انسانی در پی دارد.
از خداوند متعال درخواست می کنیم ما را جزء مومنان بهشتی قرار بدهد.
و در پایان خطبه اول با ذکر سوره کوثر به پایان رسید.
خطبه دوم
بسم الله الرّحمن الرّحیم
«الحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله على سيّدنا و نبيّنا ابىالقاسم المصطفى محمّد(ص) و آله الاطهرین المنتجبین سیّما بقیّه الله فی الارضین و صلّ على علىّ اميرالمؤمنين…
حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در خطبه دوم این هفته نماز جمعه خرم آباد با اشاره به دعای تحویل سال «یَا مُقَلِّبَ الْقُلُوبِ وَ الْأَبْصَارِ یَا مُدَبِّرَ اللَّیْلِ وَ النَّهَارِ یَا مُحَوِّلَ الْحَوْلِ وَ الْأَحْوَالِ حَوِّلْ حَالَنَا إِلَی أَحْسَنِ الْحَالِ» و با تبریک شروع سال ۱۴۰۱ به عموم مردم متدین و شریف استان لرستان، نمازگزاران و به خصوص خانوادههای معظم شهدا، جانبازان و همه خدمتگزاران پر تلاشی که در استان مشغول خدمت هستند اظهار داشت: در ایام نوروز جمعها و گروهایی هستند که کارشان تعطیل بردار نیست و در این ایام در عرصههای خدمت گذاری حضور دارند، به این برادران و خواهران سال نو را تبریک مخصوص عرض میکنم.
وی با بیان اینکه نوروز امسال که مقارن با میلاد حضرت امام عصر (عج) بود، معنویت، سرور و نشاط خاصی را در کشور و استان ما ایجاد کرد گفت: بخصوص در باقی مانده از ماه شعبان و رمضان که در دو ماه اول فصل بهار است، فرصت ارزشمندی را برای رشد و تعالی معنوی، تقوا، ایمان و عمل صالح فراهم کرده است، فرصتی است معنوی که هم خودم و هم شما نمازگزاران را به بهره گیری از این فرصت ارزشمند فرا میخوانم.
نماینده ولیفقیه در لرستان بیان داشت: همه ما در سال نو با خداوند عهده کنیم که دین خدا را یاری کنیم، که یاری دین خدا سبب تسریع در ظهور حضرت امام عصر (عج) خواهد شد. یاری دین خدا به این است که به خداوند و فرستادگانش و ائمه معصومین ایمان آوریم، دستورات آنها را اطاعت کنیم، یاری از دین خدا به معنای دوری از گناهان، اخلاق نیکو، گشاده رویی، خوش رفتاری، ترویج و گسترش کارهای خیر، خدمت گزاری به مردم، دست گیری از کسانی که توانایی را از دست داده اند، خدمت گزاری به مردم و از کار افتادگان، مهربانی به همه مردم، خودداری از اذیت و آزار مردم به خصوص همسایهها، صبر، بردباری، تلاش و مجاهدت در راه مقاصدی که خیر دنیا و آخرت را برای انسان و جامعه در پیش دارد.
حجت الاسلام شاهرخی تاکید کرد: این یاری دین خدا، اسباب ظهور را فراهم میکند.
وی با تاکید بر اینکه سالی که سپری شد، همراه با موفقیتها، سختیها و دشواریهایی بود که سپری شد، نگاه ما باید به آینده و به برنامهها و اقداماتی که باید در سال جاری انجام بگیرد، باشد، افزود: سالی که از سوی مقام معظم رهبری به عنوان «تولید، دانش بنیان، اشتغال آفرین» نامیده شده است.
نماینده ولیفقیه در لرستان با بیان اینکه چهار رئیس جمهوری اسلامی که بعد از جنگ تحمیلی بر سر کار آمدند و هشت دولت را تشکیل دادند، تلاش کردند، البته اگر به اسناد بالا دستی و برنامههای مصوبی که تصویب شده، به توصیههای مقام معظم رهبری عمل میکردند، سختیهای مردم کمتر میشد و وضعیت فرهنگی، دینی، اقتصادی ما متفاوت از وضعیت کنونی بود، گفت: در هر حال مقام معظم رهبری سال ۱۴۰۱ را به این نام، نامگذاری کردند.
جایگاه تولید در اقتصاد
حجت الاسلام شاهرخی با تاکید بر اینکه اقتصاد مؤلفههای خاص و پیچیدگی خودش را دارد گفت: در بین اینها، تولید، جایگاه خاصی دارد، چون تولید سبب رشد اقتصادی میشود، اشتغال ایجاد میکند، تورم را کاهش میدهد، سرانه درآمد ملی را برای مردم افزایش میدهد، رفاه عمومی ایجاد میکند و سبب عزت و شرافت و استقلال یک مملکت میشود.
وی بیان داشت: اگر این تولید دانش بنیان باشد، نوع تولید به گونهای باشد که اشتغال بیشتری هم ایجاد کند، هم بر پایه دانش و هم اشتغال بیشتر باشد، سبب پیشرفت تحول آفرین خواهد شد.
مقصود از تولید دانش بنیان
نماینده ولیفقیه در لرستان با اشاره به اینکه ما باید بدانیم مقصود از دانش بنیان چیست؟ ادامه داد: در طول یک قرن اخیر و دهههایی که پشت سر گذاشته ایم، وقتی به گذشته نگاه میکنیم، میبینیم که انسان در درون و بیرون منزل، در سازمانها و ادارات تحول و پیشرفت ایجاد شده است، رفت و آمدها، ارتباطات، خدمات عمومی، رفاهی، بهداشتی و دهها عرصه دیگر زندگی انسان متفاوت با گذشته است و همه اینها به این دلیل است که دانش، بنیان و پایه این تحولات بوده است.
آثار و تحول آفرینی تولید دانش بنیان
حجت الاسلام شاهرخی گفت: وقتی که ما زندگی الان را با یک قرن پیش مقایسه میکنیم به تأثیر دانش پی می بریم، این دانش باید در عرصههای اقتصادی و تولیدی وارد شود، باید در کشور ما شتاب بیشتری پیدا کند، فناوری پیشرفته در همه عرصههای تولید ورود پیدا کند و بر پایه دانش باشد، تا سبب شود کیفیت محصول افزایش پیدا کند، اگر تولیدی بر پایه دانش پایه گذاری شد، باعث میشود که آن محصول بر کیفیتش افزوده شود، این یک نکته اساسی در محصولات تولید داخل ما است که همیشه باید مورد ملاحظه قرار بگیرد، محصولات داخلی باید از کیفیت لازم برخوردار باشند.
وی ادامه داد: محصول دانش بنیان باعث میشود که هزینههای تولید کاهش پیدا کند و آن محصول با قیمت کمتری به دست مصرف کننده برسد، محصول و تولید دانش بنیان، بهره وری را افزایش میدهد، محصول را از جهت کمی و کیفی ارتقا می بخشد، مانع هدر رفتن انرژی و فرسایش خاک میشود، همه اینها ذخیرههای مادی کشور ما هستند، در صورت وقوع چنین حالتی، محصول تولید شده قابل رقابت با محصولات مشابه خارجی خواهد بود و میتواند در بازارهای جهانی رقابت کند، این همان گمشده ای است که ما به دنبال آن هستیم.
نماینده ولیفقیه در لرستان با تاکید بر اینکه درخواست مقام معظم رهبری این بود که شرکتهای دانش بنیان دو برابر شوند و فرصتهای شغلی ایجاد شده به ۶۰۰ هزار شغل مستقیم در سال برسند تصریح کرد: باید دقت شود، چون در طول سال گذشته آنچه ایشان میفرمودند در عمل و اجرا در بخشهایی با دستورات ایشان متفاوت بود، توصیههای رهبری به طور کامل اجرا نشد که ما در این وضعیت هستیم.
واقعی بودن شرکت های دانش بنیان
حجت الاسلام شاهرخی بیان داشت: برخی شرکت دانش بنیان تأسیس میکنند، اما عملکرد دانش بنیانی ندارند، چه بسا از وامها و کمکهای مالی و اعتباری بهره مند میشوند اما این را در مسیر تولید محصول با کیفیت و دانش بنیان به کار نمیگیرند که باید این را دقت کنیم، این دستورات مقام معظم رهبری را نیروهای انسانی تحصیل کردهای که توانا و دانا باشند و بتوانند زوایای این امر را بشکافند و با تمام وجود خود را وقف پیشرفت و ارتقای فرهنگی و دینی کنند، را میخواهد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر اینکه تقوا ایجاب میکند که اگر کسانی به هر عللی در خودشان توانایی تحقق و اجرای چنین برنامههایی و شعار سال که تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین است را ندارند، کنار بروند و مسئولیت را به کسان دیگری بسپارند عنوان کرد: قطعاً رئیس جمهوری اسلامی، وزرا و مسئولانی که نتوانند شعار سال را اجرایی کنند، حتماً کنار خواهد گذاشت.
عدم فرصت آزمایش و خطا در استان لرستان
نماینده ولیفقیه در لرستان افزود: این سیاست کلان رئیس جمهور است، در استان هم مدیر عالی دولت اگر مشاهده کردند کسانی در تحقق و اجرای شعار سال توانایی لازم را ندارند را بلافاصله تبدیل به احسن کنند، زیرا استان فرصت آزمایش و خطا ندارد، در طول هشت دولت پس از جنگ تحمیلی که چهار ریاست جمهوری اسلامی بر سر کار آمدند، بعضی از استانها زیرساختهای خود را ساختند و به اقتصاد و فرهنگ خود رشد دادند، این در حالیست که استان لرستان در همان ایام به عنوان نمونه و الگوی اقتصاد مقاومتی قرار گرفت و اعلام شد این استان نمونه و الگوی اقتصاد مقاومتی است، اما بهرهای از اقتصاد مقاومتی نصیب این استان نشد، بلکه تنزل کرد.
لزوم جایگزینی مدیران دانا و توانا
حجت الاسلام شاهرخی تصریح کرد: اگر دقت و مراقبت نکنیم تاریخ تکرار خواهد شد، کسانی که برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت ندارند و در اجرا ضعیف هستند و دانش و توانایی لازم را ندارند، این فرصت را از استان نگیرند، تقوا ایجاب میکند که خودشان کنار بروند یا مدیر عالی استان آنها را تبدیل به احسن کند و جایگزین کند.
حمایت از ارتقا فرهنگی و پیشرفت اقتصادی
وی خاطرنشان کرد البته منصوب ولی فقیه در استان، ائمه جمعه و جماعات، جامعه روحانیت، نخبگان، فرهیختگان، گروههای جهادی، جوانان انقلابی و حزب الهی از کارهایی که سبب ارتقای فرهنگی، رشد اقتصادی، گشایش در معیشت مردم شود، حتماً حمایت خواهند کرد، اما مطالبه گری، انتقاد سازنده مبتنی بر منطق، استدلال، همراه با پیشنهاد سازنده را جز وظایف خود میدانند.
وی خاطرنشان کرد: خداوند به همه ی ما توفیق عنایت کند که دولت، ملت و قوای سه گانه و مردم همدل و هم زبان با خرد جمعی و تعاون بتوانیم آینده روشنی را برای کشور و استان رقم بزنیم که همین طور می باشد چون داشتنی های ما از کاستی های ما بسیار بیشتر است و با یاری خداوند متعال و تلاش همگان به آن خواهیم رسید.
و در پایان خطبه دوم با ذکر دعا و سوره عصر به پایان رسید.
1401/1/5
نظرات
ارسال دیدگاه برای این نوشته بسته می باشد.