خطبه اول بسم الله الرّحمن الرّحیم «الحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله على سيّدنا و نبيّنا ابىالقاسم المصطفى محمّد(ص) و آله الطاهرین سیّما بقیّه الله فی الارضین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین» حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی نماینده ولیفقیه در استان لرستان در خطبه اول نماز جمعه خرم آباد با اشاره به […]
خطبه اول
بسم الله الرّحمن الرّحیم
«الحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله على سيّدنا و نبيّنا ابىالقاسم المصطفى محمّد(ص) و آله الطاهرین سیّما بقیّه الله فی الارضین و لعنة الله علی اعدائهم اجمعین»
حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی نماینده ولیفقیه در استان لرستان در خطبه اول نماز جمعه خرم آباد با اشاره به آیه ۶-۵ سوره القصص «وَنُريدُ أَن نَمُنَّ عَلَى الَّذينَ استُضعِفوا فِي الأَرضِ وَنَجعَلَهُم أَئِمَّةً وَنَجعَلَهُمُ الوارِثينَ؛ وَنُمَكِّنَ لَهُمْ فِي الْأَرْضِ» و در سخنانی با تاکید بر اینکه راه حاکمیت دیدن خدا و وراثت بر زمین تقوا، ایمان و عمل صالح است اظهار داشت: آموزههای دینی و معارف اسلامی ما را به تقوا، ایمان و عمل صالح فرا میخواند، موفقیت در دنیا و رستگاری در آخرت مشروط به ایمان، عمل صالح و تقوا است، خودم و همه شما نمازگزاران را به تقوا، ایمان و عمل صالح فرا میخوانم.
وی با اشاره به سخنان مؤمنان بهشتی و گناهکاران جهنمی و فرشتگان الهی عنوان کرد: در هفته گذشته و این هفته به مناسبت میلاد حضرت امام عصر (عج) موضوعاتی پیرامون این امام بزرگوار سخن می گویم.
در آیه ۵ سوره قصص «وَنُرِیدُ أَنْ نَمُنَّ عَلَی الَّذِینَ اسْتُضْعِفُوا فِی الْأَرْضِ وَنَجْعَلَهُمْ أَئِمَّةً وَنَجْعَلَهُمُ الْوَارِثِینَ، تاکید شده که ما اراده کردیم، که حاکمیت زمین را از آن مستضعفین قرار بدهیم و آنها را پیشوایان و وارثان زمین قرار بدهیم و استقرار در زمین را از آن آنها قرار بدهیم، توانایی در اداره امور جهان را به مستضعفین بسپاریم.
نماینده ولی فقیه در لرستان تصریح کرد: نکتهای که باید در این آیه شریفه مورد دقت قرار گیرد، کلمه مستضعفین است، مستضعفین در مقابل مستکبرین است، به معنای اقشار آسیب پذیر و ناتوان نیست، مستضعفین گروهی از مردم هستند که از دانایی و توانایی لازم برخوردار هستند ولی به علت مقابله با زورگویان زمان و اینکه پنجه در پنجه زورگویان زمان انداخته اند، دچار سختیها و دشواری ها و آسیبهایی شده اند، اما در مقابل چپاول گران عقب نشینی نمیکنند، مستضعف قرآنی به این معناست.
حجت الاسلام شاهرخی افزود: مستضعفین موحد، متعهد و دانا در تقابل با این زورگویان هستند، مفسدانی که تمام امکانات مادی، تجهیزاتی و رسانه ای را در خدمت خود به کار گرفته اند و عرصه را بر مستضعفین سخت و دشوار کرده اند، اما هر چه زمان میگذرد به ضرر مستکبرین است و بر قدرت و توانایی مستضعفین افزوده می شود.
وی در ادامه سخنان خود با بیان اینکه آنهایی که که به خاطر تقابل با زورگویان عالم دچار ضعف شده اند، اما مقاوم هستند و عقب نشینی نمیکنند، گفت: در اینجا خداوند میفرماید: که ما میخواهیم منت بگذاریم، منت گاهی در عرف ما به این معناست که کسی به دیگری نعمتی میدهد بعد این نعمت و بخشش را به رخ او میکشد تا او را تحقیر کند، این مذموم و زشت است، آنچه در این آیه به عنوان اینکه خداوند میفرماید که ما منت میگذاریم به مستضعفین دانا، توانا، موحد، مقاوم و مبارز به این معناست که ما اینها را از نعمت بزرگ و ویژه ای برخوردار کردیم.
نماینده ولی فقیه در لرستان افزود: چه نعمت بزرگی که کسانی بتوانند احکام دینی را در میان بشریت و مردم گسترش بدهند؟ عدالت اجتماعی را برپا کنند، ریشه ظلم و ستم را برکنند، تبعیض و توصیههای فراقانونی را از جامعه از بین ببرند، این نعمت بزرگی است و این نعمت بزرگ از آن کسانی است که در این مسیر تلاش و مجاهدت کنند.
حجت الاسلام شاهرخی افزود: البته این منت در جاهای دیگری از قرآن ذکر شده است، اسلام نعمت بزرگی بر مردم است، ارسال رسل، انزال کتب و هدایت نعمت بزرگی است، در این راستا در قرآن تعبیر منت در چندین جا ذکر شده است.
«لَقَدْ مَنَّ اللَّهُ عَلَى الْمُؤْمِنِينَ إِذْ بَعَثَ فِيهِمْ رَسُولًا مِنْ أَنْفُسِهِمْ يَتْلُو عَلَيْهِمْ آيَاتِهِ وَيُزَكِّيهِمْ وَيُعَلِّمُهُمُ الْكِتَابَ وَالْحِكْمَةَ وَإِنْ كَانُوا مِنْ قَبْلُ لَفِي ضَلَالٍ مُبِينٍ» آل عمران/ ۱۶۴
وی گفت: رسول گرامی اسلام که برای هدایت انسانها آمده نعمت بزرگی است، این حاکمیت در زمان ظهور امام عصر (عج) اتفاق خواهد افتاد، حاکمیتی که جهانی، گسترده، فراگیر باشد.
آیات متعددی از قرآن و روایات ما بر این امر تاکید میکند، همه ما با عمل به احکام دین، پیوند معرفتی و اعتقادی و بصیرتی با آموزهها و معارف اسلامی، نبوی، علوی، فاطمی ومهدوی در ظهور امام عصر (عج) تلاش کنیم، و اگر در این عمر کوتاه این توفیق را نداشتیم در زمان ظهور ایشان به دنیا برگردیم و در خدمت این حضرت برای حاکمیت احکام دین مجاهدت کنیم.
و در پایان خطبه اول با ذکر سوره توحید به پایان رسید.
خطبه دوم
بسم الله الرّحمن الرّحیم
«الحمدلله ربّ العالمین و صلّی الله على سيّدنا و نبيّنا ابىالقاسم المصطفى محمّد(ص) و آله الاطهرین المنتجبین سیّما بقیّه الله فی الارضین و صلّ على علىّ اميرالمؤمنين…
حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در خطبه دوم این هفته نماز جمعه خرم آباد با اشاره به آیه ۱۰۵ سوره انبیاء «وَلَقَدْ كَتَبْنَا فِي الزَّبُورِ مِنْ بَعْدِ الذِّكْرِ أَنَّ الْأَرْضَ يَرِثُهَا عِبَادِيَ الصَّالِحُونَ» و در سخنانی با بیان اینکه بندگان صالح هستند که وارث زمین خواهند شد، اظهار داشت: خداوند میفرماید: که ما هم در زبور، که کتاب حضرت داوود (ع) و هم در کتاب تورات حضرت موسی (ع) مقرر کردیم و نوشتیم که زمین از آن بندگان صالح خداوند است.
وی بیان داشت: در این راستا حاکمیت بر زمین دو شرط دارد، یکی عبودیت و دیگری عمل صالح، این همان تقوایی است که همه ما باید در زندگی فردی، خانوادگی، اجتماعی، مناسبتهای حاکمیتی، مناسبت مردم با حاکمیت، مناسبت حاکمیت با مردم، مناسبت مردم با مردم، سرلوحه برنامه ها قرار بگیرد، در این راستا خود و همه شما نمازگزاران را به عبودیت خداوند و عمل صالح که همان تقوا است فرا میخوانم.
نماینده ولیفقیه در لرستان در ادامه سخنان خود با اشاره به روز ولادت حضرت امام عصر (عج)، بیان داشت: گفته شده که ولادت این حضرت در روز جمعه اتفاق افتاده و این رویداد مبارک در طلوع فجر نیمه شعبان سال ۲۵۵ هجری به وقوع پیوسته است.
حجت الاسلام شاهرخی با تاکید بر اینکه دوران کودکی این حضرت که پنج سال بود و در آن پنج سال هم زندگی خودش را به پنهانی سپری میکرد، در زمان معتصم عباسی که امام حسن عسگری را هم به شهادت رسانید، افزود: این غیبت صغری که از سال ۲۶۰ شروع شد و تا سال ۳۲۹ ادامه داشت، در این ۶۹ سال از طریق نواب خاص به امور مردم رسیدگی میکردند، از سال ۳۲۹ هم غیبت کبری شروع شد که تا الان هم ادامه دارد، قریب به یک هزار و یکصد و پنجاه سال از زمان تولد این حضرت میگذرد.
وی با بیان اینکه روز میلاد امام عصر (عج) که هم شب و هم روز آن گفته شده که بعد از شبها و روزهای قدر، از این فضیلت برخوردار است گفت: در این روز، دعا، مناجات، استغفار، زیارت امام حسین (ع)، دعاهای مخصوص که در مفاتیح الجنان آمده و صلوات شعبانیه سفارش شده است، این روز مبارک را به محضر امت اسلامی و شما نمازگزاران و مردم متدین و انقلابی استان لرستان و خانوادههای شهدا، جانبازان و قبل از همه اینها به مقام معظم رهبری (دام ظله العالی) تبریک و تهنیت می گویم.
نماینده ولیفقیه در لرستان افزود: البته ما در پایان سال ۱۴۰۰ هستیم، مردم ما در سالی که گذشت با فراز و نشیبهایی روبرو بودند، این سال با عزت، شرافت و سربلندی مردم به پایان رسید، سالی که همراه با سختیهای معیشتی، کرونا، فشارهای اقتصادی دشمن و برخی سوء مدیریتهای داخلی بود، اما مردم ما این دشواریها را با یاری خداوند و صبر و استقامت پشت سر گذاشتند و در انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ شرکت کردند و دشمن را مأیوس کردند و نشان دادند که سرمایه نظام اسلامی هستند و به نظام جمهوری اسلامی اعتماد دارند اما خواهان تغییر و تحول به نفع مردم هستند.
حجت الاسلام شاهرخی تاکید کرد: مردم ما در انتخابات هم وفاداری خود را به نظام اسلامی اعلام کردند و هم نشان دادند با آرای خود که خواهان تغییر، تحول هستند و در استان ما خواستار تحول همراه با جهش به نفع مردم هستند.
وی خاطر نشان کرد: تقریباً ۹ ماه از این انتخاب میگذرد، قوه مجریه در حال شکل گیری به طور کامل است، در استان لرستان هم گامهایی در جهت شکل گیری قوه مجریه برداشته شده که نیازمند کامل شدن است.
وی با بیان اینکه وزراء و استانداران در سراسر کشور نیاز است هر چه سریعتر دستگاههای تحت مدیریت خود را با انتصابهایی که میکنند، کامل کنند تا شایعات دروغ هم از جامعه رخت بربندد و تأخیری که خودشان در کارها دارند به نحوی بر عهده افراد و اشخاصی نهاده نشود، افزود: بنابراین میطلبد که هم وزرا و هم استانداران در سراسر کشور هر چه سریعتر دستگاههای تحت مدیریت خود را با انتصابهایی که میکنند، کامل کنند.
نماینده ولیفقیه در لرستان تاکید کرد: البته انتصابهایی که در استان ما صورت میگیرد، باید بتواند که تحول همراه با جهش را رقم بزند، مدیران دستگاهها در این قریب به شش ماه گزارشهایی از برنامههای خود را به مردم اعلام کردند و گزارش دادند، البته این دیگر قضاوت و داوری با خود شما مردم است، مردم دیدگاههای متفاوتی دارند و داوریهای متفاوتی دارند.
حجت الاسلام شاهرخی بیان داشت: مردم انتظار دارند که با برنامههای کوتاه مدت، میان مدت و بلند مدت، آثار گشایش را در زندگی خود ببینند، این انتظار مردم است، همچنان آن چیزی که میتواند گشایش و تحول همراه با جهش را در استان ما به وجود آورد که این خدمتگزار شما بارها بر آن تاکید کردهام و در آینده هم تاکید خواهم کرد و مطالبات همه مردم است، چهار رویداد مهم است تا نرخ بالای بیکاری، تورم، عدم رونق مطلوب کسب و کار، گرانی و آسیبهای اجتماعی را از بین ببرد.
اولین رویداد مهم در استان لرستان
وی ادامه داد: اولین رویداد مهم، به آب مربوط میشود، تکمیل سدهای نیمه تمام، احداث سدهایی که مطالعات آن انجام شده و یا در دست مطالعه است، تسریع در اجرای سد «معشوره»، با مخزن بیش از یک میلیارد متر مکعب، بهره برداری همه شهرهای پایین دست این سد از آب آن، از نکاتی است که باید به آن توجه و تسریع شود.
نماینده ولیفقیه در لرستان گفت: اتصال شبکه آبیاری از سدها به دشتهای وسیع تا بتواند زمینهای دیم را تبدیل به آبی کند، به سطح متوسط و میانگین کشوری برساند و تولید محصولات کشاورزی، باغی، دامی، دامپروری و تولید و ثروت افزایش یابد، نیز باید مورد توجه قرار بگیرد.
حجت الاسلام شاهرخی با تاکید بر اینکه البته ملاحظه سد «بختیاری» و توجه به جایگاه این سد در زندگی و معیشت مردم استان لرستان باید مورد توجه وزارت نیرو باشد عنوان کرد: بهره مندی مردم استان لرستان، شرکتها و پیمانکارانی که در این استان هستند، جذب نیروهای انسانی بومی استان لرستان در زمان احداث و پس از آن از مطالبات مردم لرستان است که حتماً وزارت نیرو باید به آن توجه کند.
دومین رویداد مهم در استان لرستان
وی بیان داشت: دومین رویداد مهمی که باید در استان ما به وقوع بپیوندد تا تحول همراه با جهش را رقم بزند کارخانهها، صنایع و کارگاههای تعطیل شده است، بیش از ۲۰ هزار میلیارد تومان سرمایه این صنایع است که راکد مانده است، لازم است که مسئولان استانی با جدیت بیشتر و هماهنگی قوه مجریه، قضائیه، نمایندگان مجلس شورای اسلامی، کارخانهها و صنایع تعطیل را به خط تولید و اشتغال برگردانند و هزاران نفر از جوانان جویای کار در آنها مشغول به کار شوند تا شاهد سرور و رضایت در چهره پدران، مادران و جوانان این استان باشیم.
نماینده ولیفقیه در لرستان افزود: خدمت گذار شما هم در سفری که به تهران داشتند، با برخی از مسئولان در این جهت دیدار کردند و این کار را تا نقطه پایان ادامه خواهم داد، البته بحث صنایع تبدیل در بخش کشاورزی، دامداری و دامپروری هم از نکاتی است که باید مورد توجه قرار بگیرد، چون ایجاد ثروت افزوده برای کشاورزان، دامداران، باغداران و تولید کنندگان میکند، وجود صنایع تبدیلی در این استان امری لازم است که هم باید بانکها، بخش خصوصی، اعتبارات استانی و ملی در این جهت پای کار بیایند، دستگاههای مرتبط، سازمان جهاد کشاورزی، صمت، استانداری و… باید برای این کار حتماً چاره اندیشی کنند.
سومین رویداد مهم در استان لرستان
حجت الاسلام شاهرخی ادامه داد: سومین رویداد مهم، توجه به مراکز فرهنگی و فراهم آوردن امکانات سخت افزاری و نرم افزاری برای آنها است، مصلی های نماز جمعه، مساجد، خانههای عالم، فرهنگسراها، مراکز و اتحادیههای قرآنی و… که برای خدمت رسانی فرهنگی و دینی به مردم تشکیل شده باید مورد توجه قرار بگیرند.
وی با تاکید بر در نظر گرفتن اعتبارات مالی لازم برای این مراکز فرهنگی و دینی که باعث میشود آسیبهای اجتماعی به وجود نیایند، نیروی عظیم جوانان را به سمت پیشرفت کشور متمرکز میکنند، جوانانی که ما در همین هفته به مناسبت روز میلاد حضرت علی اکبر (ع) با جمع محدودی از آنها دیدار داشتیم گفت: آنچه در وجود این جوانان بود، این بود که کشورشان و استانشان و رهبرشان و مردم را دوست میدارند، شیفته خدمت بی منت هستند، آماده برای مشاوره و خدمت رسانی هستند، در قالب نهادهای فرهنگی، انقلابی و گروههای جهادی، بسیج، حزب الهی، اتحادیهها و سازمانهای مردم نهاد اینها فعالیت میکنند و عمده جهاد تبیین هم بر عهده این جوانان است، تمرکز این جوانان در مساجد و مراکز دینی و فرهنگی است، در این راستا بخشی از این اعتبارات باید در اختیار مؤسسات فرهنگی قرار بگیرد تا نیازهای سخت افزاری و نرم افزاری تأمین شود.
چهارمین رویداد مهم در استان لرستان
نماینده ولیفقیه در لرستان افزود: سه رویداد مهم یاد شده را وقتی در کنار اجرای مصوبات سفر رئیس جمهور قرار میدهیم، که قریب به ۱۷۰ مصوبه است، میتواند تحول را در استان ما به وجود آورد و آغازی برای تحول همراه با جهش باشد، این چهار رویداد ما را در ابتدای جهش قرار میدهد، باید همه این اتفاقات رخ دهد تا تحول همراه با جهش اتفاق افتد، من این واژه و کلمه تحول همراه با جهش را ۳۶ بار در سخنان خودم تاکید کردهام، همچنین از کلمه جهش، ۷۸ بار به کار بردهام، تاریخها و جملات آن مشخص است چون این انتظار مردم متدین و انقلابی ما است.
حجت الاسلام شاهرخی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در آستانه سال نو هستیم و این سال جدید را به همه حضار گرامی، نمازگزاران و مردم شریف استان لرستان تبریک عرض میکنم گفت: دعای تحویل سال، درخواستی از خداوند برای تحول خواهی و رشد و کمال است، همان طور که در بیرون از وجود ما که طبیعت است تحول اتفاق میافتد، در این دعای تحویل سال از خداوند درخواست میکنیم که رشد و کمال و تحول را نصیب همه ما، خانوادهها، اجتماع و امت اسلامی کند، آن هم در روزهای باقی مانده ماه شعبان و پیامد آن ماه مبارک رمضان که در بهار سال ۱۴۰۱ به وقوع میپیوندد، این تحول درطبیعت در ماههای بهار با کمک ماه شعبان و فضیلتهای ماه رمضان میتواند تعالی و رشد را برای ما در پی داشته باشد.
وی افزود: پاکیزه کردن محیط درون خانه، بیرون خانه، کوچهها، خیابانها، دید و بازدیدها با رعایت مقررات ستاد کرونا، احترام و تکریم بزرگترها، مهربانی بزرگترها نسبت به افراد کوچکتر از رسوم رایج این سال نو است که در معارف و آداب اسلامی بر اینها تاکید شده است و جز آداب ایرانی و اسلامی ما هستند.
نماینده ولیفقیه در لرستان گفت: البته من بارها تاکید کردهام نسبت به وضعیت مرکز استان و تقریباً همه شهرهای استان تذکر داده ام، به هر حال نیاز به یک تحول اساسی در شهر و باز آفرینی شهری داریم، نظافت و پاکیزه کردن شهر، جلوگیری از قطع درختان سر به فلک کشیده که هویت تاریخی شهر هستند، باید مورد توجه قرار بگیرند.
حجت الاسلام شاهرخی افزود: وضعیت شهرهای استان، وضعیت مطلوبی نیست، حتماً باید تغییر اساسی در آن به وجود آید، حفظ و افزایش فضای سبز، آسفالت خیابانها و کوچهها و حتی خیابان های اصلی هم قابلیت لازم را از دست داده اند و… باید مورد توجه قرار بگیرد، این تغییر و تحول بر عهده شهرداری و همراهی و همکاری شورای شهر است، اما همه دستگاهها باید پای کار بیایند، به استاندار نیز عرض کردم که همه دستگاهها تجهیزات و ماشین آلات خود را به کار بگیرند تا این تغییر اساسی در استان ایجاد شود، زیبنده نیست که افرادی در شهرداری ماهها حقوقشان پرداخت نشده باشد، این در نظام اسلامی و در مدیریت و حاکمیت اسلامی امری پسندیده نیست، برای این کار باید فکر اساسی کرد.
ان شا الله در سال ۱۴۰۱ ما شاهد یک تغییرات و تحولاتی در راستای باز آفرینی شهری، زیبایی شهر، ورودی ها و خروجی ها در شهرهای استان باشیم.
و در پایان خطبه دوم با ذکر دعا و سوره عصر به پایان رسید.
1400/12/27
نظرات
ارسال دیدگاه برای این نوشته بسته می باشد.