نماز جمعه به امامت امام جمعه موقت خرم آباد حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین بهروز شمسی فر در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد برگزار شد .1402/07/7

نماز جمعه به امامت امام جمعه موقت خرم آباد حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین بهروز شمسی فر در مصلی الغدیر شهرستان خرم آباد برگزار شد .1402/07/7
مهر 8, 1402
347 بازدید

خطبه‌ اول‌ بسم‌اللَّه‌الرّحمن‌الرّحیم‌ الحمد للَّه ربّ العالمین نحمده و نستعینه و نستغفره و نتوکّل علیه و نصلّی و نسلّم علی حبیبه و نجیبه و خیرته فی خلقه حافظ سرّه و مبلّغ رسالاته‌ بشیر رحمته و نذیر نقمته سیّدنا و نبیّنا ابی‌القاسم المصطفی محمّد و علی اله الأطیبین الأطهرین المنتجبین الهداة المهدیّین المعصومین المکرّمین‌ سیّما بقیّةاللَّه […]

خطبه‌ اول‌

بسم‌اللَّه‌الرّحمن‌الرّحیم‌

الحمد للَّه ربّ العالمین نحمده و نستعینه و نستغفره و نتوکّل علیه و نصلّی و نسلّم علی حبیبه و نجیبه و خیرته فی خلقه حافظ سرّه و مبلّغ رسالاته‌ بشیر رحمته و نذیر نقمته سیّدنا و نبیّنا ابی‌القاسم المصطفی محمّد و علی اله الأطیبین الأطهرین المنتجبین الهداة المهدیّین المعصومین المکرّمین‌ سیّما بقیّةاللَّه فی الأرضین. و نصلّی و نسلّم علی ائمّة المسلمین و حماة المستضعفین و هداة المؤمنین

اوصیکم عباد اللَّه نفسی و بتقوی اللَّه

حجت الاسلام و المسلمین شمسی فر (امام جمعه موقت شهرستان خرم آباد) جمعه ۷ مهر ماه ۱۴۰۲ در خطبه اول نماز جمعه با توصیه به تقوای الهی و اشاره به آیه ۱۷۵ سوره مبارکه آل عمران، بیان داشت:

سفارش به تقوای الهی

(اوصیکم عبادالله و نفسی بتقوالله)

«إِنَّمَا ذَٰلِكُمُ الشَّيْطَانُ يُخَوِّفُ أَوْلِيَاءَهُ فَلَا تَخَافُوهُمْ وَخَافُونِ إِنْ كُنْتُمْ مُؤْمِنِينَ»

ترجمه: «در حقیقت این شیطان است که دوستانش را [با شایعه پراکنی و گفتار وحشت زا، از رفتن به جهاد، با تهدیدات و وسوسه ها] می ترساند؛ پس اگر مؤمن هستید از آنان نترسید و از من بترسید»

خدا محوری و معرفت الهی

خدا محوری، خدا باوری، معرفت به خدا، و ترس از پرودگار عالم، یکی از صفات انبیاء و اولیاء و اوصیا و معصومین علیهم السلام است، پیامبر اکرم و ائمه معصومین«ع» بالاترین و برجسته ترین ویژگی آنها همین خداترسی و خداباوری و خدا را ناظر بر اعمال دانستن بوده است.

خدا محوری در جنگ احد

در جنگ احد بعد از اینکه مسلمانان حدوداً ۷۰ شهید دادند و تعداد زیادی مجروح و زخمی، به مدینه برگشتند و به پیغمبر گفتند مشرکین در حال برگشتن هستند و میخواهند بشما حمله کنند، ترس در دلشان ایجاد شد، لذا این آیه شریفه که قرائت گردید نازل شد.

از هیچکس نترسید، از قدرت خدا هراس داشته باشید و از قدرتهای دیگر هراسی در دل راه ندهید، پیامبر اسلام وقتی این آیه نازل شد فرمود: «حسبناالله و نعم الوکیل» خدای متعال برای ما کافی است و بهترین پشتوانه برای ماست، لذا همه بسیج شدند و بمیدان رفتند و دشمن برگشت، این اثر خداترسی و خدا باوری است.

امام حسین «علیه السلام» هم اینچنین جمله‌ای دارد، هیچکس روز قیامت امانی ندارد مگر کسیکه از خدا هراس داشته باشد.

نشانه‌های خداترسی و خداباوری

بر اساس آیات و روایات، پیامبر اکرم فرمود: «انی تارک فیکم الثقلین کتاب الله و عترتی» انسان باید خودش را بر قرآن و عترت عرضه کند، معیار را قرآن و عترت قرار دهد و خودش در همین جا به حساب خود برسد و میزان و ارزش خودش را بدست بیاورد، آنها به ما گفتند نشانه‌های انسان مومن خدا محوری و خداباوری و ترس از پروردگار داشته باشید

نه اینکه خدا موجودی وحشتناک است، خداوند متعال آنقدر نسبت به بندگانش مهربان است که تعبیر شده از محبت مادر به فرزندش هم فراتر است، خدا ارحم الراحمین است، یعنی اینکه کاری نکنیم که از رحمت خدا بدور مانیم که غضب و خشم و عذاب خدا دامنگیر ما شود، این نشانه‌هایی دارد…

نشانه‌ها

یکی حاضر و ناظر دانستن خداست، که در سوره مبارکه بلد آیه ۷ و ۸ می‌فرماید:

«أَيَحْسَبُ أَنْ لَمْ يَرَهُ أَحَدٌ»
آیا (انسان) گمان میکند هیچ کس او را ندیده (که عمل خیری انجام نداده) است؟

«أَلَمْ نَجْعَلْ لَهُ عَيْنَيْنِ»
آیا برای او دو چشم قرار ندادیم؟

یعنی ما که قدرت دیدن را به شما دادیم و شما می‌بینید و خدا نمی‌بیند؟ انسان باید ناظر بودن خدا را با تمام وجود قبول کند، اعتقاد داشته باشد.

 

 روایت

سیدالشهدا در جواب جوانی که گفت ای پسر رسول خدا من گرفتار گناه شده‌ام و نمی‌توانم گناه را ترک کنم فرمود:
مکانی را پیدا کن که خدا تو را نبیند آنموقع گناه کن، گفت پسر پیغمبر نمی‌شود، حضرت فرمود پس گناه نکن…

یعنی اگر باور داری که خدا تو را می‌بیند خجالت بکش، اگر به راحتی مرتکب گناه می‌شویم این در اثر باور ضعیف است، همانطور که مقابل یک طفل انسان مواظب است که خطایی از او سر نزند سخن زشتی نگوید، چگونه انسان باور دارد که خدا می‌بیند و می‌شنود اما مرتکب گناه می‌شود، باید این اعتقاد را تقویت کرد.

ترس از خدا

ترس از خدا عامل ترک گناه است کسیکه خدا را بشناسد اینچنین است، پیغمبر اکرم فرمود: کسیکه خدا را بیشتر بشناسد بیشتر از خدا می‌ترسد در صدر همه اینها انبیا و اولیا و حضرات معصومین هستند، چون عظمت خدا درک کردند و اینکه کوچکترین لغزش و گناه از آنها سر نمی‌زد، بخاطر این است که در مقابل عظمت و ابهت پروردگار خودشان را کوچک می‌دیدند.

آیه ۱۷۵ سوره مبارکه آل عمران

در این آیه شریفه دو تعبیر دارد،
نترسید…..بترسید…..
یعنی از غیر خدا نترسید از اولیاء شیطان نترسید و از خدا بترسید، که اگر خداوند متعال عنایت و رحمتش را بگیرد کسی نمیتواند مدافع شما باشد و اگر بخواهد به شما عزت بدهد کسی نمیتواند جلوی آن را بگیرد

«ان شاءالله تعز من تشاء و تذل من تشاء»

پس یک نشانه این است که خدا را ناظر بدانیم، همه ما و همه مسئولین باید این اعتقاد را داشته باشیم و آن را مد نظر داشته باشیم، لحظه به لحظه زندگی مسئولین باید در خدمت خالصانه و انجام وظیفه باشد.

دومین عامل، رغبت در عبادت

دوم اینکه انسان چقدر به عبادت شوق دارد، حضرت علی«ع» فرمود: کسیکه خدا را می‌شناسد، سزاوار است به آنچه نزد خداست رغبت داشته باشد، خودمان حساب کنیم، آیا نسبت به آنچه نزد خداست رغبت داریم یا آنچه نزد دیگران است، آیا خدا را صاحب ثروت و قدرت می‌دانیم، یا دیگران را، اگر خدا را اینچنین می‌دانیم خدا را شکر کنیم، و اگر دیگران را صاحب ثروت و قدرت می‌دانیم باید فکری کرد.

خداترسی امام حسین«ع» و یارانش

یاران امام حسین«ع» در شب عاشورا که صدای ذکر آنان و زمزمه مناجات آنها مثل صوت زنبور بلند شده بود، شب آخر عمرشان چقدر رغبت به عبادت و بندگی داشتند، اگر واقعاً میل ما به نماز و بندگی خدا بیشتر از چیزهای دیگری است خوشا بحال ما، اما اگر اینچنین نیست باید خود را تغییر دهیم.

حضرت امام راحل زمانیکه قیامش را شروع کرد گفت آمریکا هیچ غلطی نمی‌تواند بکند از تمام وجودش این را می‌گفت، چون خدا را معتقد بود، می‌شناخت، قدرت خدا را باور داشت، و قدرت‌های دیگر را هیچ می‌دانست پس رغبت به عبادت بسیار مهم است.

خویشتن داری

سومین مورد خویشتن داری است، حضرت علی «ع» فرمود: کسیکه خدا را بشناسد خود را نگه می‌دارد، اگر غیر از این است خدا را خوب نمی‌شناسد، اگر غیبت می‌کند، دروغ می‌گوید، حرام‌خواری می‌کند، تجاوز به حقوق دیگران می‌کند، همسایه آزاری، والدین آزاری دارد، یا به حق و حقوق دیگران احترام نمی‌گذارد، بیت المال را ضایع می‌کند، آیا خدا را می‌شناسد یا نه، اگر خدا را می‌شناسد باید خویشتن‌دار باشد.

عدم وابستگی به غیر خدا

چهارمین مورد وابسته نبودن بغیر خداست وابسته بودن به خلق مذموم است، کسیکه علم و معرفت به خدا وجودش را فرا گرفته، در دلش بی‌نیازی از مردم پر می‌شود، یعنی اگر در قلب انسان به خدا نگاه شد و انسان خود را نیازمند خدا دانست، چشمت دنبال مال دیگران یا به پست و جایگاه دیگران نبود، یک آرامش داشتی، حسادت نداشتی، دست و پا زدن برای بدست آوردن چیزی که دیگران دارند نداشتی، و آرام بودی، این معلوم است که خدا را شناختی، اینچنین شخصی قلبش وابسته به خداست،اطمینان قلبی بخدا و قدرت و علم خدا دارد، نه به ثروت و قدرت دیگران.

ابراهیم «ع» بریده از غیر خدا

وقتی حضرت ابراهیم به سمت آتش پرتاب شد، جبرییل آمد و گفت کمک بخواه، گفت خدا حاضر و ناظر است، خودش کمک میکند، امام حسین«ع» زمانیکه بر زمین افتاد گفت الهی «رضا برضاک صبر علی قضائک» در آن لحظه سخت با ذکر خدا دلش را آرام میکند، کسانیکه با خدا در ارتباط هستند آرامند، حتی اگر دنیا بهم بریزد، همانند انبیا اولیا الهی.

پنجمین نشانه

نشانه بعدی تسلیم خدا بودن است، واقعا انسان تسلیم باشد، واجبات را با رغبت انجام دهد، یکی از نمونه‌های آن پرداخت زکات و خمس است، این یک امتحان و یک توفیق است، اما خوشا بحال کسیکه با رغبت انجام میدهد، از اینکه فرمان خدا را انجام داده خوشنود است و تسلیم فرمان اوست.

 

 حدیث امام باقر«ع»

ایمان چند رکن دارد، اول توکل به خدا، کسیکه که قدرت خدا را می‌شناسد، توکل بر خدا دارد هراس و اضطراب و ناراحتی ندارد.

دوم کارها را به خدا واگذار می‌کند تلاش خود را می‌کند اما باقی را به خدا واگذار می‌کند.

سوم، بنده تسلیم امر خداست، هرچه خدا امر کرده با تمام وجود می‌پذیرد، در انجام اعمال عبادی نق نمی‌زند، نماز روزه و باقی اعمال عبادی را انجام می‌دهد، در سخن گفتن و اعمال و رفتار و در همه موارد تسلیم امر خداست.حضرت زینب«س» زمانیکه، ابن زیاد به ایشان گفت: دیدی خدا با برادران شما چه کار کرد؟ حضرت فرمود «ما رایت الا جمیلا» بالای نیزه رفتن سر عزیزان، پاره شدن پیکر امام حسین، حنجر علی اصغر و فرزندانش و شهادت شهدای کربلا را زیبا می‌بیند، چون در محضر خداست و خدا را می‌بیند.

خوشا بحال کسانیکه اینچنین با خدا در ارتباط اند و باور دارند، و رنگ زندگیشان خدایی است و محور زندگی را خدا قرار می‌دهند، همه معیارها و ارزش‌های آنها الهی است و سمت و سوی آنها به سوی حق است، در هنگام مرگ نیز با آرامش از دنیا می‌روند، مومن زمانیکه میخواهد از دنیا برود، مانند زمانی است که وارد یک باغ یا وارد در حجله عروسی می‌شود، غم و غصه‌ای ندارد، آن لحظه‌ای که چشم و زبان بسته میشود، و امیرالمومنین و ائمه هدی بالای سر آنها می‌آیند، از حضور آنها غرق در بهجت و سرور است، چون زندگی آنان خدایی بوده و رضای خداوند متعال را مد نظر داشته اند، بالاترین ویژگی ائمه معصومین«ع» همین خداباوری بوده و باید تلاش کنیم از خدا بخواهیم، و هم مراقبت کنیم.

 تقوای فرماندهان جنگ

یکی از فرماندهان دست نوشته‌ای را به سربازان داد و گفت هنگام غروب آن را باز کنید، مسائل اخلاقی داخل آن نوشته شده بود، نوشته بود، گناهان را به صفر برسانید، دعوت به تقوا یعنی این، خودتان عمل کنید، اینان در تمام زندگی‌شان خدا را مد نظر دارند، سخنان رهبری را ببینید سمت و سوی سخن و نگاهشان خداست.

 داستان حضرت موسی«ع»

در قضیه حضرت موسی«ع» و رود نیل، پیروان موسی نگران شدند، او گفت خدا با ماست، در آن شرایط که مقابلشان دریا، پشت سر دشمنی که عنقریب می‌رسند، گفت خدا با ماست، پیامبر اکرم نیز جلوی درب غار ثور فرمود خدا با ماست.

 انقلاب اسلامی و تقوای الهی

امام راحل این انقلاب را به سرانجام رساند رهبر معظم انقلاب، این کشتی را در این دریای پرتلاطم هدایت کرد، این بخاطر این است که خدا را و قدرت خدا را می‌بینند، به خدا توکل کردند این همان تقواست.

ان شاءالله خداوند این اعتقاد و باور را بما عنایت کند، اگر کاری را انجام بدهیم منتظر تشکر دیگران نباشیم، در این صورت معلوم است که برای خدا نبوده، اما اگر کاری برای خدا انجام دادیم و کسی هم واکنشی نشان نداد ما ناراحت نشدیم، معلوم است برای خداست، یکی از سربازان زمان پیامبر«ص» یکی از دشمنان را کشته بود، شخصی دیگری رفته بود و به دروغ کشتن دشمن کافر را به خود نسبت داده بود، آن سرباز ناراحت شد ولی حضرت فرمود: خدا و پیامبر خدا که می‌دانند همان کافی است.

این همان خدا محوری و خداباوری است، اگر در خانواده توانستیم عصبانیت را کنترل کنیم، این خداباوری است، ان شاالله خداوند این اعتقاد راسخ را به همه ما عنایت بفرماید.

▪️سوره مبارکه کوثر زینت بخش خطبه اول

 

خطبه دوم:

“بسم الله الرّحمن الرّحیم”

“الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبى‌القاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ الطّاٰهِرینَ والصلاة والسلام عَلی عَلیِِ اَمیرَالمُومِنینَ وَ عَلی فاطِمَةَ الزّهرا سَیِدَةِ النِّساءِ العالَمین وَ عَلی … وَ الحُجَّة المُنتَظََر بِحُبِّهِم نتَوَلّی وَ مِن اَعدائِهِم نَتَبَرءُ»

حجت الاسلام و المسلمین شمسی فر (امام جمعه موقت شهرستان خرم آباد) جمعه ۷ مهر ماه ۱۴۰۲ در خطبه دوم نماز جمعه با توصیه به تقوای الهی و اشاره به حدیثی از علی«ع» گفت:

سفارش به تقوا را در این خطبه با جملات نورانی و راهگشای امیرالمومنین«ع» آغاز میکنیم،

«كَانُوا قَوْماً مِنْ أَهْلِ الدُّنْيَا وَ لَيْسُوا مِنْ أَهْلِهَا، فَكَانُوا فِيهَا كَمَنْ لَيْسَ مِنْهَا؛ عَمِلُوا فِيهَا بِمَا يُبْصِرُونَ وَ بَادَرُوا فِيهَا مَا يَحْذَرُونَ؛ تَقَلَّبُ أَبْدَانِهِمْ بَيْنَ ظَهْرَانَيْ أَهْلِ الْآخِرَةِ وَ يَرَوْنَ أَهْلَ الدُّنْيَا يُعَظِّمُونَ مَوْتَ أَجْسَادِهِمْ، وَ هُمْ أَشَدُّ إِعْظَاماً لِمَوْتِ قُلُوبِ أَحْيَائِهِم»

ترجمه: حضرت در صفت انسانهای زاهد فرمودند: قومى بودند به ظاهر از مردم دنيا و حال آنكه، اهل دنيا نبودند. در دنيا چنان زيستند كه گويى نه از مردم دنيايند. كارهاشان از روى بصيرت بود و از آنچه مى ترسيدند گريختند و بر هم پيشى گرفتند. با آنكه در دنيا بودند، در ميان اهل آخرت مى گرديدند. مى بينند كه مردم دنيا مرگ اجسادشان را بزرگ مى پندارند و بر آن افسوس مى خورند و آنان مرگ دلهاى زنده شان را بزرگتر مى شمارند.
بلکه مرگ قلب را از مرگ جسم بیشتر اهمیت دارد

امام علی«ع» می‌فرماید: بعضی با زبانشان حرف می‌زنند با چشم می‌بینند، شیطان با گوش آنها میشنود و باطل را بر زبانشان جاری می‌کند، شخص بدکار بجایی می‌رسد که صورتش، صورت انسانی است، اما قلب آنها حیوانی است، ان شاءالله خداوند به ما عنایت کند در راه بندگی و عمل به دستورات خودش و انبیاء و اولیاء موفق باشیم.

مناسبت‌ها

هفتم مهرماه روز آتش نشانی و ایمنی است، که به همه خدمتگزاران در این عرصه که جان خود را به خطر می‌اندازند تبریک عرض میکنم، این قشر زحمتکش در این مسیر چقدر شهید دادند، گرامی می‌داریم یاد شهیدان آتش نشانی را ان شاءالله مورد شفاعت امام حسین علیه السلام قرار بگیرند.

هم بستگی با کودکان فلسطینی

نهم مهرماه روز همبستگی و همدردی با کودکان و نوجوانان فلسطینی است، حدود ۷۵ سال است که رژیم کودک کش اسرائیل کودکان و نوجوانان فلسطین را قتل عام می‌کند و کسی در دنیا نه نفس میکشد و نه اعتراض نمی‌کند، که چرا این کودکان بی‌گناه را می‌کشید و نسل کشی می‌کنید، اما جمهوری اسلامی از مردم مظلوم و کودکان بی‌گناه فلسطین دفاع میکند، چرا که این سیره امیرالمومنین علی علیه السلام است، حضرت فرمودند نسبت به ظالم، دشمن و نسبت به مظلوم، مدافع و یار باشید، ان شاءالله روزی برسد و خواهد رسید که این غده سرطانی و رژیم منحوس به دست حزب الله محو شود.

 نیروهای فراجا

روز نیروی انتظامی را در پیش داریم که به این عزیزان زحمتکش نیز که در تامین امنیت تلاش می‌کنند تبریک می‌گوییم، یاد و خاطره شهدای آنها گرامی باد، ان شاءالله با شهدای کربلا محشور شوند، و قلبا از زحمات آنها قدردانی می‌کنیم‌

 ولادت پیامبر«ص»و امام صادق«ع»

۱۷ ربیع سالروز ولادت پیامبر اکرم «ص» و ولادت فرزندش امام صادق«ع» است، از برجسته‌ترین ویژگیهای پیامبر اسلام، اخلاق ایشان بود، فرمود من مبعوث شدم تا اخلاق را به قله و کمال برسانم و به بشر عرضه کنم، اگر پیرو او هستیم باید برجسته‌ترین ویژگی ما اخلاق باشد، اخلاق در خانواده، بین زن و شوهر، بین والدین و فرزندان، اخلاق اسلامی داشتن، حرمت نگه داشتن، اخلاق در جامعه، رعایت حقوق همسایه گ، عدم تعدی به حقوق دیگران، احترام به دیگران گذاشتن، این اخلاق پیامبر بود که باید از این اخلاق یاد بگیریم.

 خلق خوش حضرت صادق«ع»

امام صادق«ع» نیز اینچنین بود، حضرت فرمودند: خانواده انسان زیر دست انسان است، وابسته به اویند، پس هر کسی خداوند به او نعمتی داده برای خانواده خود گشایش در زندگی ایجاد کند، اگر اینچنین نکند ممکن است نعمت از او گرفته شود، هرکس با خانواده خود با مهربانی برخورد کند، عمر او طولانی است ان شاءالله که ما نیز در اخلاق پیرو این دو بزرگوار باشیم.

 

اشتباهات پی در پی رئیس جمهور اسرائیل

مطلب دیگر اینکه رئیس جمهور اسرائیل در سازمان ملل غلطی کرد و کلمه ای بر زبان جاری کرد و بعد بلافاصله بعضی از مسئولین اسرائیلی با دست و پاچه شدن گفتند اشتباها بر زبان آورده شد، و خودشان می‌دانند که در مقابل قدرت این ملت آنموقع که از نظر امکانات چیزی نداشتیم، نه سلاح داشتیم و نه ارتشی، امکانات نظامی نداشتیم و حتی بما هم نمی‌دادند، همه جبهه کفر، آمریکا و شوروی و ناتو و کشورهای اروپایی و منطقه، ۴۰ کشور سلاح و سرباز به صدام دادند، اما این ملت با دست خالی جلوی همه ایستاد و آنها را شکست داد.

 ایران اسلامی قوی‌تر از قبل

الان که بحمدالله در دنیا، جزء قدرت‌ها هستیم و در بعضی از مسائل دفاعی جزء کشورهای اول و دوم دنیا هستیم، و خودشان هم می‌دانند ایران نه تنها خود قدرتمند است، بلکه از حزب الله لبنان و انصارالله یمن و حشد شعبی و عراق و بسیج مردمی سوریه و زینبیون پاکستان و فاطمیون افغانستان و سپاه قدسد حمایت می‌کند، آنها خیال کردند که این‌ها ما را محاصره کردند و خودشان هم همانطور، اما رهبر عزیز فرمود اگر دست از پا خطا کنند، نابودی اسرائیل قطعی است، ما موقعیکه عین الاسد را زدیم، ارباب اسرائیل را زدیم، هیچ غلطی نتوانستند بکنند، آقا فرمودند حیفا و تلاویو را با خاک یکسان می‌کنیم و خودشان نیز می‌دانند، اما نمی‌دانند چکار کنند، چون عجز و ناتوانی آنها رسیده است، ان شاءالله روزی خواهد رسید که این غده سرطانی از روی کره زمین برچیده خواهد شد

▪️سوره مبارکه اخلاص زینت بخش خطبه دوم

1402/7/7