خطبه اول بسماللَّهالرّحمنالرّحیم الحمد للَّه ربّ العالمین نحمده و نستعینه و نستغفره و نتوکّل علیه و نصلّی و نسلّم علی حبیبه و نجیبه و خیرته فی خلقه حافظ سرّه و مبلّغ رسالاته بشیر رحمته و نذیر نقمته سیّدنا و نبیّنا ابیالقاسم المصطفی محمّد و علی اله الأطیبین الأطهرین المنتجبین الهداة المهدیّین المعصومین المکرّمین سیّما بقیّةاللَّه […]
خطبه اول
بسماللَّهالرّحمنالرّحیم
الحمد للَّه ربّ العالمین نحمده و نستعینه و نستغفره و نتوکّل علیه و نصلّی و نسلّم علی حبیبه و نجیبه و خیرته فی خلقه حافظ سرّه و مبلّغ رسالاته بشیر رحمته و نذیر نقمته سیّدنا و نبیّنا ابیالقاسم المصطفی محمّد و علی اله الأطیبین الأطهرین المنتجبین الهداة المهدیّین المعصومین المکرّمین سیّما بقیّةاللَّه فی الأرضین. و نصلّی و نسلّم علی ائمّة المسلمین و حماة المستضعفین و هداة المؤمنین
اوصیکم عباد اللَّه نفسی و بتقوی اللَّه
حجت الاسلام و المسلمین شمسی فر (امام جمعه موقت شهرستان خرم آباد) جمعه ۲۳ تیر ماه ۱۴۰۲ در خطبه اول نماز جمعه با توصیه به تقوای الهی و اشاره به آیه ۶۰ سوره مبارکه یونس، بیان داشت:
سفارش به تقوای الهی
«أَلَمْ أَعْهَدْ إِلَيْكُمْ يَا بَنِي آدَمَ أَنْ لَا تَعْبُدُوا الشَّيْطَانَ ۖ إِنَّهُ لَكُمْ عَدُوٌّ مُبِينٌ، وَأَنِ ٱعۡبُدُونِيۚ هَٰذَا صِرَٰطٞ مُّسۡتَقِيمٞ»
ترجمه: ای فرزندان آدم! آیا به شما سفارش نکردم که شیطان را مپرستید که او بی تردید دشمن آشکاری برای شماست؟
توحید
در مقوله توحید…
▫️یک توحید نظری داریم
▫️و یک توحید عملی
موحد خدا را یکتا، عالم،قادر،حی و قیوم میداند و تمام کارهای موحد بسمت و سوی پروردگار متعال است.
توحید در ذات
یک توحید در ذات داریم، که شخص موحد خدا را یکتا میداند و باور دارد، خالقی یکتا، بینظیر دارد
و یک توحید عملی است که بحث ما در این خصوص میباشد، که در اینجا این آیه شریفه ما را به آن راهنمایی میکند، از جمله آیه شریفه ۱۰۶ سوره یوسف،
«وَمَا يُؤْمِنُ أَكْثَرُهُمْ بِاللَّهِ إِلَّا وَهُمْ مُشْرِكُونَ»
ترجمه:و بیشتر آنها که مدعی ایمان به خدا هستند، مشرکند.
از امام صادق «علیه السلام» سوال شد معنای این آیه چیست؟
فرمود: منظور شرک در عبادت و طاعت است نه شرک در ذات.
ضعف در توحید عملی
خیلیها هستند که خدا را یکتا، عالم و قادر میدانند، اما در توحید عملی ضعف دارد و سمت و سوی کارهای آنها خدا نیست، رنگ و بوی الهی ندارد.
موحد واقعی
اما شخص موحد این چنین نیست، او همه چیزش برای خدا است، بنده خدا است نه بنده شیطان، یا بنده هوای نفس، و یا بنده قدرت مال ثروت یا ریاست…
شخص موحد تمام هستی او بسوی خدا و برای خداست و خدا را در نظر میگیرد، اما اگر انسان این چنین نباشد در توحید عملی مشکل پیدا میکند، در این آیه میفرماید که:
(ای فرزندان آدم از شما عهد و پیمان گرفتیم که غیر از خدا را نپرستید و شیطان را عبادت نکنید که دشمن آشکار شماست)
در این آیه ما را دعوت میکند که شیطان را عبادت نکنیم و خدای متعال را عبادت کنیم،
اثرات عبادت در زندگی
عبادت اثراتی در زندگی انسان دارد، بندگی خدا اینچنین است، یکی از این اثرات و دلایل عبادت که انسان مامور به عبادت و نماز خواندن شده است، زنده شدن است، عبادت انسان را زنده میکند.
میفرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اسْتَجِيبُوا لِلَّهِ وَلِلرَّسُولِ إِذَا دَعَاكُمْ لِمَا يُحْيِيكُمْ ۖ وَاعْلَمُوا أَنَّ اللَّهَ يَحُولُ بَيْنَ الْمَرْءِ وَقَلْبِهِ وَأَنَّهُ إِلَيْهِ تُحْشَرُونَ»
ترجمه: ای اهل ایمان! هنگامی که خدا و پیامبرش شما را به حقایقی که به شما حیات معنوی و زندگی واقعی می بخشد، دعوت می کنند اجابت کنید، و بدانید که خدا میان آدمی و دلش حایل و مانع می شود [تا حق را باطل و باطل را حق مپندارد] و مسلماً همه شما به سوی او گردآوری خواهید شد.
حیات حیوانی و انسانی
ما یک حیات حیوانی داریم، یک حیات طیبه یا حیات معنوی…
حیات حیوانی، زندگی روزمره همه حیوانات است، خوردن و آشامیدن و خوابیدن و تولید مثل و رشد و نمو، این همان حیات حیوانی است، حیوانات هم از این حیات بهرهمند هستند.
حیات طیبه
اما حیات طیبه که نصیب انسان متقی میشود، آنجایی است که بندگی خدا میکند، عبادت پروردگار را بجای میآورد و او به حیات طیبه زنده میشود.
سوره مبارکه نحل/ آیه ۹۷
«مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَىٰ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَاةً طَيِّبَةً ۖ وَلَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ»
ترجمه: از مرد و زن، هر کس کار شایسته انجام دهد در حالی که مؤمن است، مسلماً او را به زندگی پاک و پاکیزه ای زنده می داریم و پاداششان را بر پایه بهترین عملی که همواره انجام می داده اند، می دهیم.
بنده شیطان
کسیکه عبادت پروردگار را بجا نمیآورد، در انجام واجبات و ترک محرمات کم کاری میکند، در حقیقت بنده شیطان است، و کسیکه بندگی شیطان را بجا میآورد از حیات طیبه بیبهره میشود، و در مرحله حیوانی و حیات حیوانی باقی میماند،و آن سیر تکاملی خود را طی نمیکند، پس برای انسان موحد یکی از اثرات عبادت او و بندگی او، حیات طیبه است.
عبادت رشد دهنده است
مسئله دوم، از آثار بندگی خدا که بسیار مهم هست، بخصوص در روز قیامت، که انسان اثر بندگی خدا را بیشتر میبیند و با واقعیت بیشتر آشنا میشود
این یکی دیگر از اثرات رشد دهنده عبادت است، یعنی کسی که نماز صبح میخواند و همین شخص نماز ظهر که میخواند، این شخص رشد کرده و آن کسی نیست که نماز صبح خوانده او تکامل پیدا کرده، و همین شخص نماز عصر اقامه میکند در مسیر رشد و تکامل است، و یک پله صعود کرده و انسان با بندگی خدا اینچنین رشد میکند.
اجنه و پیامبر اسلام
زمانی اجنه جمع شدند، پیامبر اکرم نیز حضور داشت، پیامبر فرمودند من به پیامبری مبعوث شدهام و قرآن نیز مال من است، اجنه از پیغمبر خواستند از آیات قرآن برای آنها تلاوت کنند، موقعی پیغمبر قرآن خواندند اجنه گفتند:
«قُلْ أُوحِيَ إِلَيَّ أَنَّهُ اسْتَمَعَ نَفَرٌ مِنَ الْجِنِّ فَقَالُوا إِنَّا سَمِعْنَا قُرْآنًا عَجَبًا»
ترجمه: بگو: به من وحی شده که گروهی از جنّ به قرآن گوش دادند و گفتند: همانا ما قرآن شگفت آوری شنیدیم.
«يَهْدِي إِلَى الرُّشْدِ فَآمَنَّا بِهِ ۖ وَلَنْ نُشْرِكَ بِرَبِّنَا أَحَدًا»
ترجمه: که بسوی راه راست هدایت می کند، پس به آن ایمان آوردیم و هرگز احدی را شریک پروردگارمان قرار نخواهیم داد،
یعنی کسی که عمل به قرآن میکند و بندگی خدا میکند، این شخص رشد میکند و مسیر تکامل را طی میکند، این هم یکی از اثرات عبادت است.
فطرت پاک الهی
اثر دیگر عبادت، سازگاری با فطرت انسان است، انسانی که بنده خدا است بر اساس فطرت خودش دارد حرکت میکند، فطرت پاک و طیب و طاهر مانند ذائقه انسان که اگر سالم باشد، مزه شیرینی را میچشد و درک میکند، تلخی را متوجه میشود، اما انسان مریض ممکن است مزه ها را تشخیص ندهد، انسانی که سالم باشد، عبادت او بر اساس فطرت اوست، آن فطرتی که خدا انسان را بر اساس آن فطرت خلق نموده است، و این عبادت با آن سرشت انسان سازگار است.
(سوره مبارکه حجرات آیه ۷)
«وَاعْلَمُوا أَنَّ فِيكُمْ رَسُولَ اللَّهِ ۚ لَوْ يُطِيعُكُمْ فِي كَثِيرٍ مِنَ الْأَمْرِ لَعَنِتُّمْ وَلَٰكِنَّ اللَّهَ حَبَّبَ إِلَيْكُمُ الْإِيمَانَ وَزَيَّنَهُ فِي قُلُوبِكُمْ وَكَرَّهَ إِلَيْكُمُ الْكُفْرَ وَالْفُسُوقَ وَالْعِصْيَانَ ۚ أُولَٰئِكَ هُمُ الرَّاشِدُونَ»
ترجمه: و بدانید که پیامبر خدا در میان شماست [و بر شما واجب است در همه امور از او پیروی کنید]، اگر او در بسیاری از کارها از شما پیروی کند، قطعاً دچار گرفتاری و زحمت می شوید، ولی خدا ایمان را محبوب شما قرار داد و آن را در دل هایتان بیاراست، و کفر و بدکاری و نافرمانی را ناخوشایند شما ساخت، اینان [که دارای این ویژگی ها هستند] هدایت یافته اند.
نفرت از کفر و گناه
انسان پاک، از جمیع گناهان و کفر بیزار است، مگر اینکه انسان آلوده باشد، با ذات سالم انسان از بندگی خدا لذت میبرد، از گناه بیزار و متنفر است.
داستان عبدالملک مروان
عبدالملک مروان از کشتن انسانها لذت می برد، به او گفتن استغفار کن، گفت بدم میآید، گفتند تو مُحْرم شدی باید طواف انجام دهی، گفت انجام نمیدهم، گفت یک نفر را بیاورید من را نصیحت کند، شخصی را آوردند که او را نصیحت کند، او گفت چرا من از معنویت بدم میآید، از نماز خوشم نمیآید، از طواف بدم میآید، از قرآن خواندن بدم میآید، دستور داده بود که سفارش به تقوا را در نماز جمعه کنار بگذارند، قرآن را بست و گفت من با تو دیگر کاری ندارم، آن مرد به ابن مروان گفت انسان بعضی مواقع قلبش بیمار میشود، بعضی مواقع قلب میمیرد، تو قلبت مرده است و از این بابت از معنویت بدت میآید، چون فطرت تو آلوده شده، مانند کسی که بیمار است و شیرینی را نمیچشد.
قلب بیمار
انسان سالم چون عبادت با فطرت او سازگار است، این عبادت او را به این مسیر میبرد و لذت میبرد، بعضی افراد از امور معنوی مسجد آمدن جلسه رفتن لذت میبرند، برعکس بعضی نیز از مجالس گناه لذت میبرند آن کسی که در مجلس گناه لذت میبرد، قلب او بیمار است، باید درمانش نمود، اگر درمان نکند کار بجایی میرسد که از عبادت و معنویت و تدین خوشش نمیآید.
شاکر بودن بنده خدا
آخرین نکته اینکه عبادت، سپاسگزاری از خدا است، در قرآن کریم در آیه ۱۷ سوره مبارکه اعراف، از زبان شیطان میفرماید:
«ثمَّ لَآتِيَنَّهُمْ مِنْ بَيْنِ أَيْدِيهِمْ وَمِنْ خَلْفِهِمْ وَعَنْ أَيْمَانِهِمْ وَعَنْ شَمَائِلِهِمْ ۖ وَلَا تَجِدُ أَكْثَرَهُمْ شَاكِرِينَ»
ترجمه: سپس از پیش رو و پشت سر و از طرف راست و از جانب چپشان بر آنان می تازم و [تا جایی آنان را دچار وسوسه و اغواگری می کنم که] بیشترشان را سپاس گزار نخواهی یافت.
سفارش به شکرگزاری
انسانی که بنده خدا باشد شاکر است، خدا به آل داوود در سوره مبارکه سبأ آیه ۱۳ سفارش فرمود:
«اعْمَلُوا آلَ دَاوُدَ شُکراً وَقَلِیلٌ مِنْ عِبَادِی الشَّکورُ»
ترجمه: ای خاندان داوود، سپاس بجای آرید، اندکی از بندگان من سپاسگذارند.
پس عبادت باعث میشود انسان شاکر باشد، نعمتی را که خدا داده سلامتی، حیات، فرزند و همسر و خانواده و آبرو، هدایت، توفیق مسلمانی، پیامبر و ائمه و قرآن داده در برابر همه اینها شاکر باش.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ
إِنَّا أَعْطَيْنَاكَ الْكَوْثَرَ ﴿١﴾ فَصَلِّ لِرَبِّكَ وَانْحَرْ ﴿٢ إِنَّ شَانِئَكَ هُوَ الْأَبْتَرُ ﴿٣﴾
خطبه دوم:
“بسم الله الرّحمن الرّحیم”
“الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبىالقاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ الطّاٰهِرینَ والصلاة والسلام عَلی عَلیِِ اَمیرَالمُومِنینَ وَ عَلی فاطِمَةَ الزّهرا سَیِدَةِ النِّساءِ العالَمین وَ عَلی … وَ الحُجَّة المُنتَظََر بِحُبِّهِم نتَوَلّی وَ مِن اَعدائِهِم نَتَبَرءُ»
حجت الاسلام و المسلمین شمسی فر (امام جمعه موقت شهرستان خرم آباد) جمعه ۲۳ تیر ماه ۱۴۰۲ در خطبه دوم نماز جمعه با توصیه به تقوای الهی و اشاره به آیه ۹۶ سوره مبارکه اعراف گفت:
«وَلَوْ أَنَّ أَهْلَ الْقُرَىٰ آمَنُوا وَاتَّقَوْا لَفَتَحْنَا عَلَيْهِمْ بَرَكَاتٍ مِنَ السَّمَاءِ وَالْأَرْضِ وَلَٰكِنْ كَذَّبُوافَأَخَذْنَاهُمْ بِمَا كَانُوا يَكْسِبُونَ»
ترجمه: و اگر اهل شهرها و آبادیها ایمان می آوردند و پرهیزکاری پیشه میکردند، یقیناً درهایِ برکاتی از آسمان و زمین را بر آنان می گشودیم، ولی آیات الهی و پیامبران را تکذیب کردند، ما هم آنان را به کیفر اعمالی که همواره مرتکب می شدند به عذابی سخت گرفتیم.
برکات تقوای الهی
تقوا باعث نزول برکات از آسمان میشود، اگر انسان و بشریت ایمان میآوردند و تقوا پیشه میکردند، همه نعمتهای الهی بر آنان سرازیر میشد.
برکات مادی و معنوی
این برکات یک موقع برکات مادی است که خدا در اختیار انسانها قرار میدهد، و انسان از آنها بهرهمند میشود، یکزمانی هم برکات معنوی است، رزق و روزی معنوی است، اینکه انسان توفیق پیدا میکند نماز جمعه شرکت کند، تلاوت قرآن، زیارت ائمه معصومین و کار خیر انجام دهد، اینها همه توفیق و رزق معنوی است.
موانع رزق معنوی
بعضی افراد رزق معنوی نصیب آنها نمیشود، ممکن است از نظر مادی ثروتمند باشند، اما از لحاظ معنوی فقیر هستند، توفیق زیارت ندارد، حج بر او واجب میشود نمیرود، بعضی افراد نیز هستند که از لحاظ مالی ضعیف هستند، ولی این چنین توفیقاتی نصیب آنها میشود چرا؟
اگر ایمان میآوردند و تقوا پیشه میکردند، درهای رحمت الهی بروی آنها باز میشد، پس تقوای انسان باعث میشود برکات شاملش شود.
(سوره مبارکه طلاق آیه ۵)
«وَمَنْ يَتَّقِ اللَّهَ يُكَفِّرْ عَنْهُ سَيِّئَاتِهِ وَيُعْظِمْ لَهُ أَجْرًا»
ترجمه: این حقایق بیان شده احکام خداست که آنها را به سوی شما نازل کرده است؛ و هر کس از خدا پروا کند، گناهانش را از او محو می کند و پاداش او را بزرگ می دارد
▫️هم برکات مادی و معنوی
▫️ و هم آمرزش گناهان
▫️و هم پاداش اخروی نصیب آنها میشود. بهشت زینت بسته شده برای متقین، این اثر تقواست.
مقام فرقان
خدا به انسان با تقوا قدرت تشخیص میدهد، در سوره مبارکه انفال آیه ۲۹ میفرماید:
«يا أَيُّهَا الَّذينَ آمَنوا إِن تَتَّقُوا اللَّهَ يَجعَل لَكُم فُرقانًا وَيُكَفِّر عَنكُم سَيِّئَاتِكُم وَيَغفِر لَكُم ۗ وَاللَّهُ ذُو الفَضلِ العَظيمِ»
ترجمه: ای کسانیکه ایمان آوردهاید! اگر از مخالفت فرمان خدا بپرهیزید، برای شما وسیلهای جهت جدا ساختن حق از باطل قرارمیدهد، روشنبینی خاصّی که در پرتو آن، حق را از باطل خواهید شناخت، و گناهانتان را میپوشاند؛ و شما را میزمرزد؛ و خداوند صاحب فضل و بخشش عظیم است.
دام شیطان
اگر انسان قدرت تشخیص حق از باطل نداشته باشد فریب میخورد و در دام شیطان میافتد تقوا برکات فراوانی در زندگی انسان به همراه دارد.
مناسبتها
۲۳ تیر روز خانواده و تکریم بازنشستگان است، خانواده جایگاه رفیعی دارد ارکان جامعه از همان جا شروع میشود، رکن اساسی جامعه خانواده است، پی ریزی شخصیت انسان در خانواده صورت میگیرد، و این خانواده است که جامعه را میسازد، جامعه سالم فرزندان صالحی تحویل جامعه میدهد، وظیفه والدین این است که فقط به مسائل مادی توجه نکنند بلکه مسائل اخلاقی و معنوی فرزندان و خانواده را نیز در نظر بگیرند، امیدواریم همه خانوادهها در مسیر رشد و معنویت قرار بگیرند.
بازنشستگان عزیز کشوری و لشکری که عمری را در مسیر خدمت به جامعه و امنیت کشور زحمت کشیدند،ضمن تقدیر از این عزیزان، از مسئولین نیز میخواهیم که عنایت بیشتری به بازنشستگان داشته باشند،کسانیکه بیشتر دوران جوانی را در مسیر خدمت به جامعه و مردم گذرانده اند، مسئولین باید به مشکلات آنها رسیدگی کنند، همه بازنشستگان و از جمله بازنشستگان لشکری که امنیت و آسایش این مرز و بوم را فراهم کردند، لذا باید در دوران بازنشستگی کمتر با مشکلات دست و پنجه نرم کنند.
مجلس خبرگان رهبری
سالروز تاسیس مجلس خبرگان رهبری، مجموعه ای از فقها و مجتهدین که در این مجلس هستند، در حساس ترین تاریخ انقلاب در زمان رحلت امام خمینی«ره»
انتخاب رهبر
با انتخاب شایسته رهبر معظم انقلاب، امید دشمن را ناامید کردند و امنیت و آسایش را برای این کشور به ارمغان آوردند، امیدواریم خداوند به همه آنها توفیق عنایت کند، و آنها که از دنیا رفتند مورد مغفرت قرار بدهد.
روز بهزیستی و تامین اجتماعی
باید از این دو نهاد که خدمت به اقشار ضعیف، معلول و ناتوان دارند تقدیر و تشکر کرد، کار بسیار سخت و پرتلاشی دارند، که در پیشگاه خدا مأجور هستند.
تاسیس شورای نگهبان
شورای نگهبان یکی از نهادهای حساس و مهم است، بعضی مواقع دشمن در لحظههای حساس به شورای نگهبان حمله میکند، هر کجا دشمن حمله کرد بدانید آنجا حساس است، اسلامیت کشور،و قوانین ما که بر اساس دین و شریعت و قانون اساسی است، توسط شورای نگهبان است، جلوی انحراف را در مسیر قانونی میگیرد، حفظ و حراست از آرای مردم در دوران انتخابات، با این هجمه زیاد چه در داخل و خارج، علیه این نهاد مقدس تلاش میکنند و تحت فشار قرار دهند، که آنها را تحت تاثیر قرار بدهند، اما این شورا در برهههای حساس به وظیفه خود عمل نموده است و یکی از ارکان مهم و اساسی در کشور ما هستند، ما انتخابات را در پیش داریم اگر شورای نگهبان نبود ضربات سنگینی از طرف دشمن با نفوذ در ارکان تصمیم گیر کشور وارد میشد این شورای نگهبان است که جلوی نفوذ این افراد را میگیرد، خداوند ان شاالله به همه آنها توفیق عنایت کند که بتوانند به نحو احسن این وظیفه سنگین را به جای بیاورند.
آغاز ماه محرم
دوم محرم سالروز ورود امام حسین«ع» به کربلا است، حرکتی که به بشریت راه را نشان داد«ان الحسین مصباح الهدی و سفینه النجاة»
چراغ هدایت و کشتی نجات است او راه مستقیم را به بشریت نشان داد، آزادگی و حریت را به بشر آموخت، انسانیت، اخلاق، ایثار، گذشت و فداکاری را به بشریت نشان داد، مبارزه با ستم و ظلم و فساد را یاد داد، و این حرکت تا روز قیامت چراغ راه بشر شد، بندگی خدا را نشان داد، تسلیم امر خدا بودن، از مال و جان و خانواده و عزیزان گذشتن، برای حفظ و نشر دین، دفاع از دین و دیانت و همه ما اگر خدا و قرآن را میشناسیم، مدیون حرکت امام حسین«ع» هستیم، اگر این حرکت نبود معلوم نبود که بشریت به کجا میرفت.
غدیر و محرم
ان شاالله که مجالس محرم را هم از لحاظ کمی و هم کیفی با شکوهتر از سالهای پیش برگزار کنیم، الحمدالله در غدیر یکی از باشکوهترین مجالسی بود که در کشور و استان ما برگزار شد، ان شاالله محرم نیز با شکوه هرچه بیشتر برگزار شود، هم مردم و مسئولین پای کار بیایند، تا به دشمنان نشان بدهیم که امام حسین«ع» در قلب ما جای دارد و ما نه تنها از مال خود، بلکه از جان خود برای که اینکه مجالس امام حسین«ع» با رونق و با شکوه برگزار شود میگذریم، مردم این چنین اند.
تعزیرات
حرکت جدید تعزیرات در خصوص ساماندهی بنگاه های معاملاتی قابل تقدیر است، در قانون افزایش اجاره بها اینچنین آمده که، در تهران ۲۵ درصد و در شهرستانها ۲۰ درصد افزایش اجاره اتفاق بیفتد، در بعضی جاها مراعات نشد، تعزیرات استان ورود کرد، و ۴۰ بنگاه معاملاتی املاک را پلمپ کرد، این حرکت خوبی است اما نیاز به همکاری مردم دارد، که اگر بیشتر از این مقدار اضافه شده گزارش شود، که با اینها برخورد کنند، لذا ان شاءالله با دقت و شدت بیشتری ادامه پیدا کند.
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِيمِ، قُلْ هُوَ اللَّهُ أَحَدٌ ﴿۱﴾اللَّهُ الصَّمَدُ ﴿۲﴾ لَمْ يَلِدْ وَلَمْ يُولَدْ ﴿۳﴾ وَلَمْ يَكُنْ لَهُ كُفُوًا أَحَدٌ ﴿۴﴾
1402/4/23
نظرات
ارسال دیدگاه برای این نوشته بسته می باشد.