
خطبه اول “أعوذ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیطَانِ الرَّجِیمِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللّٰهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبىالقاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ اجمعین سِیَّما بَقیَّةِ اللهِ فِی الأَرضین.” حجت الاسلام و المسلمین بهروز شمسی فر امامجمعه موقت خرمآباد، روز جمعه ۱۳ تیر ماه ۱۴۰۴ در خطبههای نماز جمعه شهرستان خرمآباد […]
خطبه اول
“أعوذ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیطَانِ الرَّجِیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللّٰهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبىالقاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ اجمعین سِیَّما بَقیَّةِ اللهِ فِی الأَرضین.”
حجت الاسلام و المسلمین بهروز شمسی فر امامجمعه موقت خرمآباد، روز جمعه ۱۳ تیر ماه ۱۴۰۴ در خطبههای نماز جمعه شهرستان خرمآباد که در مصلی الغدیر این شهرستان برگزار شد گفتند:
توصیه به تقوای الهی
اوصيکم عبادالله و نفسي بتقوي الله، خودم و همه برادران و خواهران نمازگزار را دعوت به تقوای الهی میکنم با جملاتی از مولی الموحدین امیرالمؤمنین علی علیه السلام که فرمودند:
دنیای ناپایدار
يا بُنَيَّ إِنِّي قَدْ أَنْبَأْتُكَ عَنِ الدُّنْيَا وَ حَالِهَا وَ زَوَالِهَا وَ انْتِقَالِهَا ، فرزندم تو را آگاه میکنم از دنیا و حال دنیا که ناپایدار ، زوال پذیر و از بین رفتنی است و انسان یک زمانی باید از این دنیا بگذرد. محل گذر، نه محل ماندن و محل کشت ،نه محل برداشت. محل عمل و منزلگاهی است که انسان در این منزلگاه باید برای محل زندگی ابدی خود توشه بردارد.
دنیا تجارتخانه ای برای معامله
تجارت خانه ای برای معامله که بعضی در این تجارت سود میکنند و بعضی زیان، بعضی عمر عزیز و پرگرانبها را میدهند و رضای خدا را به دست می آورند، بعضی هم این ثروت را از دست میدهند و جهنم و خسران ابدی را برای خود میخرند. حضرت میفرمایند حال و هوای دنیا پایدار نیست، وفایی ندارد و یک زمانی باید از آن منتقل شوی.
دنیا برای مؤمن
برای مومن، دنیا موقع مرگ مانند انتقال از یک بیابان بی آب و علف و خشک و سوزان به یک منزلگاه خرم و بهره مند از نعمت ها و رضوان الهی است، برای مومنی که بیدار باشد و تقوای الهی را رعایت کند.
دنیا برای کفار و مشرک
اما برای مشرک ، کفار و گنهکاران، مردن و ترک این دنیا مانند انتقال از یک منطقه خرم و آباد به محل زندگی که پر از درد و رنج است. حضرت میفرمایند فرزندم من تو را از حال و هوای دنیا خبر میدهم که انسان فریب نخورد.وَ أَنْبَأْتُكَ عَنِ الْآخِرَةِ وَ مَا أُعِدَّ لِأَهْلِهَا فِيهَا، و تو را از آخرت خبر میکنم با آنچه که برای اهلش فراهم شده. وَ ضَرَبْتُ لَكَ فِيهِمَا الْأَمْثَالَ لِتَعْتَبِرَ بِهَا، و برای تو از دنیا و آخرت مثال هایی زدم تا عبرت بگیری و بیدار شوی و آماده و مهیای این سفر بشوی. انسانی که فریب دنیا را بخورد دلبسته میشود به زیبایی های دنیا و جذابیت و شیرینی دنیا او را میگیرد و خدا را فراموش میکند ،مرگ را فراموش میکند و زمان مرگ افسوس و پشیمانی دیگر سودی ندارد. اما مومن اینگونه نیست، “مَنْ عَمِلَ صَالِحًا مِنْ ذَكَرٍ أَوْ أُنْثَىٰ وَهُوَ مُؤْمِنٌ فَلَنُحْيِيَنَّهُ حَيَاةً طَيِّبَةً ۖ وَلَنَجْزِيَنَّهُمْ أَجْرَهُمْ بِأَحْسَنِ مَا كَانُوا يَعْمَلُونَ؛
از مرد و زن، هر کس کار شایسته انجام دهد در حالی که مؤمن است، مسلماً او را به زندگی پاک و پاکیزه ای زنده می داریم و پاداششان را بر پایه بهترین عملی که همواره انجام می داده اند، می دهیم.” (سوره نحل، آیه ۹۷).
آنچه بر خود مى پسندى براى مردم نيز بپسند.
حضرت میفرماید : “یا بُنَيَّ اجْعَلْ نَفْسَكَ مِيزَاناً فِيمَا بَيْنَكَ وَ بَيْنَ غَيْرِكَ؛ ای فرزندم بین خودت و دیگران یک میزان قرار بده.” آن چیست؟”فَأَحْبِبْ لِغَيْرِكَ مَا تُحِبُّ لِنَفْسِك، آنچه برای خودت دوست داری برای دیگران هم دوست داشته باش.”
اگر انسان دوست دارد دیگران احترامش را نگه دارند ، دیگران به او توهین نکنند، ناسزا نگویند ، حقش را پایمال نکنند ، خودش هم همینگونه باشد. “وَ اكْرَهْ لَهُ مَا تَكْرَهُ لَهَا، آنچه برای خودت نمیپسندی برای او هم نپسند.” اگر دوست نداری به تو فحش بدهند ، فحش نده. اگر دوست نداری غیبتت را بکنند ، غیبت نکن. اگر دوست نداری کسی به آبروی تو لطمه ای بزند ، برای دیگران هم دوست نداشته باش ، به آبروی دیگران لطمه نزن. جان و مال و ناموس دیگران محترم است ، همانطوری که جان و مال و ناموس خودت برایت محترم است.
نیکی به دیگران
” وَ لَا تَظْلِمْ كَمَا لَا تُحِبُّ أَنْ تُظْلَمَ، ظلم نکن همانطور که دوست داری به تو ظلم نشود. وَ أَحْسِنْ كَمَا تُحِبُّ أَنْ يُحْسَنَ إِلَيْكَ، احسان کن ، نیکی کن به دیگران ، اگر کاری از دستت برمی آید و می توانی باری از دوش دیگران برداری بردار ، همانطور که دوست داری اگر مشکلی پیدا کردی و گرفتار شدی و دیگران بیایند تو را کمک کنند و مشکلت را حل کنند ، خودت هم همین کار را بکن.
پذیرفتن عیب و ایراد خود
“وَ اسْتَقْبِحْ مِنْ نَفْسِكَ مَا تَسْتَقْبِحُهُ مِنْ غَيْرِكَ، آنچه که قبیح میدانی از دیگران ، خودت هماینگونه باش. بعضی ها زمانی کسی حرفی میزند، عملی ميکند ، رفتار و اخلاقی دارد میگوید این سخن ، این رفتار و این اخلاق چقدر زشت است. ولی خودش همان را انجام میدهد! اگر قبیح است برای خودت هم قبیح بدان. گاهی گناه دیگران را میبینیم، بعد خودمان گناه بزرگتر را انجام میدهیم و رعایت نمیکنیم و نمیبینیم اما اگر از دیگران صادر شود فورا میبینیم.
پیامبر به اصحابش فرمود در بیابانی بروید هیزم جمع کنید ، رفتند هیزم نبود و برگشتند. حضرت فرمودند بروید دقت کنید . رفتند هر کدام تکه ای آوردند و هیزمی فراهم شد. پیامبر فرمود اینگونه دنبال عیب و ایراد خودتان بگردید.
ما اگر هنر داشتیم، عیب خود را می توانستیم پیدا کنیم فرصت نمیکردیم دنبال عیب دیگران بگردیم . معصوم هست که هیچ عیب و ایراد ندارد وگرنه انسان اگر بخواهد بگردد و مرض های روحی خود را پیدا کند و درمان کند دیگر فرصت جستجوی عیوب دیگران را پیدا نمیکند که در زندگی دیگران سرک بکشد و عیب و لغزش دیگران را ببیند . ما چون خود را فراموش کرده ایم به دیگران میپردازیم. اما مومن و انسان با تقوا چون عیب و ایراد خود را میبیند و فرصت را هم میبیند که خیلی کم است و عمر به سرعت میگذرد دنبال درمان عیب و ایراد و نقص خودش است و دیگر فرصت نمیکند که به دیگران بپردازد. اگر یک زمانی دنبال عیب دیگران بودیم بدانیم غفلت به ما دست داده است. و شیطان ما را مشغول کرده به دیگران تا از خود غافل باشیم. حضرت میفرماید اینگونه نباش اول به خودت بپرداز و خود را درمان کن قبل از اینکه فرصت از دست برود و مرگ گریبان انسان را بگیرد.
جان دادن مومن و گنهکار
مؤمنین چون تقوا دارند، حلال و حرام خدا را رعایت میکنند، زمان مرگ راحت جان می دهند و جایگاه خود را در آن عالم میبینند و انتقال از این دنیا برایشان لذت بخش میشود اما انسان گنهکار لحظه ی رفتن غم عالم او را میگیرد. میبیند اموالی را که جمع کرده باید بگذارد و برود و به ارث به دیگران برسد ، اگر حساب و کتابش را او باید بدهد ، حلال بوده یا حرام؟ خمس و زکات تعلق گرفته یا نه؟
امیدوارم که خدا به ما توفیق بدهد همین چند جمله مولایمان را بتوانیم سرلوحه زندگی خود قرار دهیم و قبل از اینکه فرصت از دست برود خود را مهیا کنیم برای حساب و کتاب روز قیامت که در دادگاه عدل الهی حساب دقیق است و انسان باید برای آن زمان مهیا شود.
▫️قرائت سوره مبارکه توحید زینت بخش خطبه اول.
خطبه دوم :
“بسم الله الرّحمن الرّحیم”
“الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبىالقاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ الطّاٰهِرینَ والصلاة والسلام عَلی عَلیِِ اَمیرَالمُومِنینَ وَ عَلی فاطِمَةَ الزّهرا سَیِدَةِ النِّساءِ العالَمین وَ عَلی …»
حجت الاسلام و المسلمین بهروز شمسی فر امام جمعه موقت خرم آباد ،روز جمعه ۱۳ تیر ماه ۱۴۰۴ در خطبه ی دوم نماز جمعه شهرستان خرمآباد که در مصلی الغدیر این شهرستان برگزار شد گفتند :
توصیه به تقوای الهی
سفارش به تقوا را در این خطبه با جمله ای نورانی و اموزنده از امام صادق علیه السلام داریم که اگر کسی عمل کند زندگی او یک زندگی طیب و طاهر میشود .
چهار پایه و اساس زندگی از منظر امام صادق علیه السلام
از امام صادق علیه السلام سوال شد که بر چه پایه و اساسی زندگی خود را پایه گذاری کرده اید؟ حضرت فرمود بر چهارپایه آن را پایه گذاری کردم.
▫️تلاش برای انجام اعمال
۱. دانستم که عمل من را شخص دیگر انجام نمیدهد پس تلاش کردم در این مدتی که فرصت دارم و در دنیا هستم. کسی بعد از ما برای ما کاری نمیکند ، باید تا فرصت هست عمل کنیم.
▫️حیا
۲. دانستم که خدا ناظر است ، میبیند، آگاه است پس حیا کردم. انسان در محضر خدا حیا کند. ما در مقابل یک طفل که خوب و بد را بفهمد حتی پایین تر ، خجالت میکشیم یک عملی را انجام دهیم ، سخن زشتی را بگوییم.
▫️قناعت
۳. دانستم که رزق و روزی من را دیگران نمی خورند. هرکسی روزی خود را میخورد پس اطمینان و ارامش پیدا کردم ، اضطرابی نداشتم ، حرص و طمع و دزدی ، کم فروشی و گران فروشی و احتکار ، کلاهبرداری ، فریب دادن، ربا خواری، غش در معامله ، رزق و روزی را زیاد نمیکند. رزق و روزی هر کسی معین است . دانستم پس جای حرص و نگرانی نیست چون روزی دهنده کسی دیگر است. ما چون خود را روزی رسان می دانیم ، شغل خود را روزی رسان می دانیم ، نگرانیم که نکند کسی دیگر روزی ما را ببرد و بخورد ، اما اگر بدانیم روزی رسان کسی دیگر است و او آگاه به احوال ماست دیگر انسان نگران نیست.
▫️آمادگی برای مرگ
۴.و دانستم که آخر عمرم مرگ است و برای این سفر آماده و مهیا شدم.
ما یک سفر چند روزه میخواهیم تا شهرستانی برویم ، فکر میکنیم چه ساعتی میخواهیم برویم ، اسکان کجاست ، هزینه چقدر است و… دقیق حساب میکنیم اما برای مرگ و سفر ابدی خیلی ها به فکر نیستند . ان شاءالله ما جزء کسانی باشیم که خود را برای این سفر مهیا کنیم.
عاشورا دانشگاهی بزرگ از معرفت، شجاعت و ایثار
ایام سوگواری و شهادت اباعبدالله الحسین علیه السلام و یاران باوفایش را داریم. کربلا و این چند روزی که در کربلا بودند به خصوص روز عاشورا، دانشگاه است. یک دانشگاهی است که همه ی ارزش ها در آنجا تدریس شده است. برای همه اقشار از پیر و جوان ، زن و مرد و کودک برای همه الگو معرفی شده است. در آنجا درس وفاداری، درس ایمان و عمل صالح، درس صبر و بردباری در دفاع از حق ، استقامت، تسلیم نشدن، درس عبودیت و بندگی خدا، درس اطاعت از خدا و رسول و امام ، درس شجاعت و جوانمردی ، در این دانشگاه هم ارزش ها و خوبی ها تدریس شد ، هم زشتی ها نشان داده شد. در یک طرف اردوگاه فضیلت ، ارزش ،اردوگاه امام حسین علیه السلام و در طرف دیگر اردوگاه رذایل، خباثت ها ، زشتی ها . و انسان اگر بخواهد زندگی خود را درست برنامه ریزی کند از کربلا میتواند درس بگیرد و زندگی خود را آنگونه تنظیم کند. به ما ظلم ستیزی آموخت، ظلم را نباید پذیرفت و در مقابل ظالم باید ایستاد و از مظلوم باید دفاع کرد. نمیشود انسان پیرو امام حسین باشد ، بگوید فلسطین به من ربطی ندارد که چه اتفاقی برای مردم فلسطین می افتد. این در مکتب امام حسین علیه السلام جایگاهی ندارد. دفاع از مظلوم، آزادگی و عزت ، سرخم نکردن در مقابل مستکبران عالم و ذلیل نشدن در این چند روز تدریس شده است. به ما آموخته اند.
عدم تحقق اهداف دشمن
جنایت رژیم نجس و نحس صهیونیستی در حمله به کشور ما و شهادت تعدادی از عزیزان ما و حمایت دولت تروریست آمریکا و حامیان پلید غربی او که در این مدت اتفاق افتاد. در این دفاع مقدس دوازده روزه درس ها و عبرت ها و پندهایی دارد. دشمن برنامه ریزی کرد. عده و عُده خود را به میدان کشید. از حامیانش کمک گرفت. اما اهدافی را هم مشخص کرد. از بین بردن توان هسته ای ما ، از بین بردن تمام توان دفاعی ما ، و در نهایت زمینه را فراهم کند برای سرنگونی نظام مقدس جمهوری اسلامی و بعد هم تجزیه ایران عزیز و برای این هم هزینه کرد هم نقشه کشید اما یک اشتباه کرد و باعث شد هیچ کدام از اهداف او محقق نشد و از دست رزمندگان اسلام شکست بخورد .
علت شکست دشمن
علت شکست دشمن این بود که به سلاح و تجهیزات نظامی خود دلبسته بود. خدا را ندید، قدرت الهی را ندید و با همین تجهیزات ، با برنامه ریزی و امید به آمریکا و حامیانش فکر میکرد کار را تمام میکند.
رمز پیروزی مؤمنان
در سوره انفال آیه ۶۵ دارد که : ” يَا أَيُّهَا النَّبِيُّ حَرِّضِ الْمُؤْمِنِينَ عَلَى الْقِتَالِ ۚ إِنْ يَكُنْ مِنْكُمْ عِشْرُونَ صَابِرُونَ يَغْلِبُوا مِائَتَيْنِ ۚ وَإِنْ يَكُنْ مِنْكُمْ مِائَةٌ يَغْلِبُوا أَلْفًا مِنَ الَّذِينَ كَفَرُوا بِأَنَّهُمْ قَوْمٌ لَا يَفْقَهُونَ؛
ای پیامبر! مؤمنان را به جنگ برانگیز که اگر از شما بیست نفر صابر باشند بر دویست نفر چیره می شوند، و اگر از شما صد نفر [صابر] باشند بر هزار نفر از کافران چیره می شوند؛ زیرا آنان گروهی هستند [که حقایق توحید و قدرت خدا را] نمی فهمند.”
▫️قدرت الهی
آنها قدرت خدا را نمیبینند، به مادیات و تجهیزات خود دل بسته اند . و به خاطر همین هم به آن اهداف پلید خودشان نرسیدند چون فوق همه قدرت ها ، قدرت پرودگار عالم است. اما نیروهای مسلح ما، ملت عزیز ما، رهبر حکیم و فرزانه ما قبل از هرچیزی خدا را میبینند.
“يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا إِنْ تَنْصُرُوا اللَّهَ يَنْصُرْكُمْ وَيُثَبِّتْ أَقْدَامَكُمْ؛
ای مؤمنان! اگر خدا را یاری کنید، خدا هم شما را یاری می کند و گام هایتان را محکم و استوار می سازد؛”
(سوره محمد/آیه۷)
“إِنْ يَنْصُرْكُمُ اللَّهُ فَلَا غَالِبَ لَكُمْ ۖ وَإِنْ يَخْذُلْكُمْ فَمَنْ ذَا الَّذِي يَنْصُرُكُمْ مِنْ بَعْدِهِ ۗ وَعَلَى اللَّهِ فَلْيَتَوَكَّلِ الْمُؤْمِنُونَ؛
اگر خدا شما را یاری کند، هیچ کس بر شما چیره و غالب نخواهد شد، و اگر شما را واگذارد، چه کسی بعد از او شما را یاری خواهد داد؟ و مؤمنان باید فقط بر خدا توکل کنند.”
(سوره آل عمران/ آيه ۱۶۰)
همانطوری که رهبر عزیز ما گفتند ده ها آمریکا و ناتو هم جمع بشود ملتی که خدا با اوست فَلَا غَالِبَ لَكُمْ، کسی بر آنها غلبه نمیکند.
▫️ایمان به خدا
ایمان به خدا و قدرت الهی رمز پیروزی ماست. تاریخ نشان داده انبیا همینطوری بودند، امام راحل همینطوری بود ، خدا را داشت و بر شرق و غرب عالم غلبه کرد. پس رمز پیروزی ما قدرت ، ایمان و توکل به خدا. رمز شکست دشمن هم ندیدن خداست.
▫️استقامت،صبر، وحدت
استقامت و پایداری، صبر و انسجام و وحدت مردم عزیز ما ” إِنَّ الَّذِينَ قَالُوا رَبُّنَا اللَّهُ ثُمَّ اسْتَقَامُوا تَتَنَزَّلُ عَلَيْهِمُ الْمَلَائِكَةُ أَلَّا تَخَافُوا وَلَا تَحْزَنُوا وَأَبْشِرُوا بِالْجَنَّةِ الَّتِي كُنْتُمْ تُوعَدُونَ؛
بی تردید کسانی که گفتند: پروردگار ما خداست؛ سپس [در میدان عمل بر این حقیقت] استقامت ورزیدند، فرشتگان بر آنان نازل می شوند [و می گویند:] مترسید و اندوهگین نباشید و شما را به بهشتی که وعده می دادند، بشارت باد.”
پس یکی از رمز و راز پیروزی ما استقامت و صبر در این میدان بود، هم آحاد مردم ، هم رزمندگان و نیروهای نظامی عزیز ما.
رهبری شجاع و حکیمانه مقام معظم رهبری
و نکته ی بعدی رهبری شجاع ، حکیمانه و آینده نگر مقام معظم رهبری که مدیریت کرد و نظام را از این بحران و این جنگ با سربلندی عبور داد و ما را به سرمنزل پیروزی رساند در این میدان ، این رمز پیروزی ماست تا با خدا باشیم ، [سلاح و اسلحه را هم به کار میگیریم اما] قدرت ، قدرت خداست وَمَا رَمَيْتَ إِذْ رَمَيْتَ وَلَٰكِنَّ اللَّهَ رَمَىٰ، خدا که بخواهد موشک های ما از تمام پدافندهای پیشرفته آمریکا و ناتو میگذرند.
همه آمدند به میدان و شکست خوردند ، فقط اسراییل نبود که شکست خورد. زمانی که ما یک موشک در یکی از روزها شلیک کردیم و به حساس ترین نقطه اصابت کرد این یعنی شکستن هیمنه استکبار، شکستن هیمنه ناتو ، شکستن هیمنه همه مستکبرین و اسراییل ، چون خدا بخواهد کسی جلو دار او نيست و این ملت چون خدا را دارد و تکیه بر خدا کرده ان شاءالله به پیروزی خواهد رسید و به زودی شاهد شکست استکبار جهانی و فروپاشی نظام سلطه و صهیونیست باشیم.
بزرگ شدگان مکتب امام حسین علیه السلام
و نکته ی دیگر اینکه چرا اینگونه است؟ چون ما در مکتب امام حسین علیه السلام بزرگ شدیم. یکی از کارشناس های غربی زمان جنگ گفته بود این رزمندگان ایران شب عملیات گریه میکنند. به جای اینکه بزن و برقص داشته باشند و بخندند تا روحیه بگیرند ، اینها گریه میکنند برای کسانی که هزار سال و خورده ای قبل، از دنیا رفته اند ، بعد صبح نام آنها را با پیشانی بند روی پیشانی میبندند و بعد پیروز هم میشوند. گفته بود من نمی فهمم این یعنی چه. نباید هم بفهمد، چون گریه بر سیدالشهدا چیز دیگری است.
گریه بر سیدالشهدا، روحیه بخش و حماسه آفرین
گریه بر سیدالشهدا هم روحیه بخش است، هم حماسه آفرین است، هم شجاعت می دهد. و تا ما در زیر خیمه امام حسین علیه السلام هستیم ان شاءالله شکست ناپذیریم. اصلا برای کسی که پیرو سیدالشهدا است شکست معنا ندارد. احدی الحسنین است یا شهادت است یا پیروزی.
پیامی به جبهه استکبار و صهیونیست
و یک پیام به جبهه استکبار و صهیونیست، همانطوری که در این دوازده روز سیلی محکمی از دست ملت عزیز و سربلند ایران خوردید، این ملت در این دهه در خیمه امام حسین علیه السلام آنچنان روحیه گرفته است که اگر دشمنان بخواهند غلط دیگری بکنند ، این بار سیلی خیلی محکم تر و مخرب تر از گذشته به صورت استکبار و صهیونیست نواخته خواهد شد، آنچنان که بار دیگر نتوانند قد علم کنند.
▫️قرائت سوره مبارکه کوثر زینت بخش خطبه دوم.
1404/4/13
نظرات
ارسال دیدگاه برای این نوشته بسته می باشد.