
خطبه اول “أعوذ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیطَانِ الرَّجِیمِ بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللّٰهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبىالقاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ اجمعین سِیَّما بَقیَّةِ اللهِ فِی الأَرضین.” حجت الاسلام و المسلمین بهروز شمسی فر امامجمعه موقت خرمآباد، روز جمعه ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در خطبههای نماز جمعه شهرستان خرمآباد که […]
خطبه اول
“أعوذ بِاللَّهِ مِنَ الشَّیطَانِ الرَّجِیمِ
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمنِ الرَّحِیمِ
الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللّٰهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبىالقاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ اجمعین سِیَّما بَقیَّةِ اللهِ فِی الأَرضین.”
حجت الاسلام و المسلمین بهروز شمسی فر امامجمعه موقت خرمآباد، روز جمعه ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در خطبههای نماز جمعه شهرستان خرمآباد که در مصلی الغدیر این شهرستان برگزار شد گفتند:
توصیه به تقوای الهی
اوصيکم عبادالله و نفسي بتقوي الله، خودم و همه برادران و خواهران نمازگزار را دعوت به تقوای الهی میکنم با این آیه ی شریفه ی کریمه که میفرماید :
“قُلْ إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِي يُحْبِبْكُمُ اللَّهُ وَيَغْفِرْ لَكُمْ ذُنُوبَكُمْ ۗ وَاللَّهُ غَفُورٌ رَحِيمٌ؛
بگو: اگر خدا را دوست دارید، پس مرا پیروی کنید تا خدا هم شما را دوست بدارد، و گناهانتان را بیامرزد؛ و خدا بسیار آمرزنده و مهربان است.”
(سوره آل عمران/ آیه۳۱)
ثمره اطاعت از پیامبر اکرم(ص)
محبت پرودگار عالم ، خالق هستی هم اثراتی را در زندگی دنیوی و اخروی انسان به جا میگذارد و هم آثار و نشانه هایی دارد که در این آیه کریمه پرودگار به پیامبرش میفرماید به مردم بگو که اگر خدا را دوست دارید من را پیروی کنید. پس اطاعت از پیامبر و ولی خدا باعث میشود که انسان محبوب خدا قرار گیرد. خدا شما را دوست میدارد اگر از پیامبرش تبعیت کنید و گناهان شما را هم می بخشد و می آمرزد.
گناه باعث میشود انسان از محبت خدا فاصله بگیرد. اگر محبت خدا بیاید آثار و نشانه هایی دارد.
راه های جلب محبت خدا
مبارزه با نفس
یکی از راه های جلب محبت خدا مبارزه با نفس است.
امیرالمؤمنین علی علیه السلام میفرماید: مَنْ أَهَانَ نَفْسَهُ أَكْرَمَهُ اَللَّه ، اگر کسی نفس خود را کنترل کند و مسلط بر نفس شود و او را از حرام بازدارد خدا او را مورد اکرام قرار میدهد و کسی که مورد اکرام خدا قرار بگیرد به سمت محبت خدا حرکت میکند.
وصل شدن به اهل بیت عصمت و طهارت
دومین راه برای اینکه انسان مورد اکرام قرار بگیرد و زمینه ی محبت خدا را فراهم کند وصل شدن به اهل بیت عصمت و طهارت است . در این آیه هم فرمود از منِ پیامبر تبعیت کنید.
در زیارت عاشورا هم داریم فَاَسئلُ اللهَ الَّذی اَکرَمَ مَقامَکَ وَ اَکْرَمَنی بک، خدایی که مقام تو و تورا مورد اکرام قرار داده ، می خواهیم ما را هم مورد اکرام قرار دهد.
حق پذیری
و سومین راه این است که انسان حق را بگوید و بپذیرد هر چند حق به ضرر او باشد. در دعواهای خانوادگی ، در دعوای با همسایه ، همسر، قوم و خویش ، اختلاف نظر با همکار و با هر کسی، اگر حق با طرف مقابل است انسان باید بپذیرد
إِذَا أَكْرَمَ اَللَّهُ عَبْدا أَعَانَهُ عَلَى إِقَامَةِ اَلْحَق ، خدا بخواهد کسی را مورد اکرام قرار دهد ، به او کمک می کند برای اقامه و پذیرش حق و حق پذیری .
اثرات محبوب خدا شدن
اگر انسان ، این اعمال و رفتار و صفات را در خود به وجود آورد، محبت خدا را به دست بیاورد، محبوب خدا میشود کسی که محبوب خدا شود اثراتی در زندگی او دارد محبت خدا که بیاید گناه کنار میرود، محبت دنیای حرام از دل انسان کنده میشود. و کسی که محبت خدا را دارد دوستان خدا را دوست دارد ، یعنی ما باید زمینه را فراهم کنیم تا مورد توجه و اکرام خدا قرار بگیریم تا نعمت محبتش را در دل ما قرار دهد و ما هممحبوب خدا شویم. محبت خدا باعث میشود دوستان و اولیای الهی را دوست داشته باشیم . محبت متقین و مؤمنین و مومنات در دل انسان قرار میگیرد. اما اگر محبت خدا در دل نباشد محبت و لذت گناه برای انسان جذاب میشود و انسان را به داممی اندازد . اما محب خدا کاری نمی کند که خدا از دست او خشمگین شده و او را از رحمت خود دور کند. ما باید خیلی مراقبت کنیم که این محبت در دل و جان ما ریشه بدواند و روز به روز این محبت شدیدتر بشود و اولیای الهی را هم دوست بداریم چون دوستی اولیای الهی و معصومین ، ما را به دوستی خدا می رساند .
علت سقوط نفس
اما اگر انسان از محبت خدا خالی شد با دشمن خدا دوست میشود. محبت دشمن خدا در دل او قرار میگیرد و او در دام شیطان و نفس سقوط میکند.
گروهی هستند که کارهایی انجام دادند و صفاتی را در خود به وجو آوردند که هم آنها خدا را دوست دارند و هم خدا آنها را دوست دارد. اینها کسانی هستند که مورد اکرام خدا قرار میگیرند که اشاره کردم .
صفات محبوبین خدا
امیرالمؤمنین علی علیه السلام میفرماید: إذا أكْرَمَ اللّه ُ عَبدا شَغَلهُ بمَحَبَّتِه ، خدا اگر بنده ای را اکرام کند و مورد توجه خود قرار دهد ، قلب و جانش را مشغول به محبت خودش میکند. اینها چه کسانی هستند که محبت خدا در دل هایشان قرار گرفته و آنها هم محبوب خدا هستند ؟
متقین
یکی از اینها متقین اند. [پس ان شاءالله ما خود را در همین دنیا بر قرآن عرضه کنیم و صفات و ویژگی های خود را با قرآن و سخنان معصومین بسنجیم که اگر جزء این گروه هستیم خوشا به حال ما!]
میفرماید : إِنَّ اللّهَ يُحِبُّ المُتَّقِينَ، خدا متقین را دوست دارد. کسانی که با تقوا هستند ، حلال و حرام خدا را رعایت میکنند.
متوکلین
إنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُتَوَكِّلِينَ، کسانی که بر خدا توکل میکنند و به خدا اعتماد و ایمان دارند .
نیکوکاران
إنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُحْسِنِينَ ، کسانی که اهل نیکی و خیر رساندن به دیگران هستند.
توابین
و انسان های پاک محبوب خدا هستند ، کسانی که توبه از گناه و معصیت می کنند و با توبه به آغوش رحمت الهی بازمیگردند. میفرماید: إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ التَّوَّابِينَ وَيُحِبُّ الْمُتَطَهِّرِينَ ، خدا توبه کننده را دوست دارد. کسی که قلبا از گناه پشیمان است و تصمیم قطعی دارد که گناه را تکرار نکند. اگر حق الناسی به گردن اوست بر میگرداند. حق الله را ادا می کند. به زبان هم استغفار میکند و میشود توبه کننده.
پس خدا هم متقین و هم متوکلین و هم توابین و هممتطهرین را دوست دارد. کسانی که از گناه فاصله میگیرند و قلب و جانشان را با گناه و معصیت آلوده نمی کنند ، دروغ نمی گویند ، تهمت نمی زنند ، غیبت نمی کنند ، آبروی کسی را نمی برند ، اسرار کسی را فاش نمی کنند، حرام خواری نمی کنند. معصیت خدا را نمی کنند ، تسلیم نفس نمی شوند ، اینها پاک و نورانی اند و خدا هم آنها را دوست دارد.
صبرکنندگان
کسانی که صبر می کنند را خدا دوست دارد. وَاللَّهُ يُحِبُّ الصَّابِرِينَ.
انواع صبر
▫️صبر بر معصیت؛ انسان بخواهد گناه را ترک کند صبر میخواهد. کنترل خشم که انسان را از مدار انسانیت خارج نکند صبر می خواهد .
▫️اطاعت و انجام واجبات ، صبح زود بیدارشدن و نماز خواندن، روزه گرفتن، صبر میخواهد.
▫️در مصیبت و گرفتاری ها صبورند.
خدا اینها را دوست دارد.
مقسطین
کسانی که عدالت پیشه اند. هم عدالت را رعایت میکنند و هم عمل میکنند. إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الْمُقْسِطِينَ، خدا عدالت پیشگان را دوست دارد.
این ها کسانی اند که خدا آنها را دوست دارد.
اگر ما میخواهیم محبوب خدا باشیم و توجه خدا شامل حال ما شود و با این محبت که در دل ما قرار می دهد ما را مورد اکرام قرار دهد که حضرت فرمود إذا أكْرَمَ اللّه ُ عَبدا شَغَلهُ بمَحَبَّتِه، خدا موقعی عبدی را میخواهد اکرام کند دل او را مشغول به محبت خود میکند. دل او گرفتار دنیا و زرق و برق دنیا نمیشود و فریب جلوه گری دنیا را نمی خورد چون دل او مشغول محبت خداست و این دل عبد خدا میشود و با دشمنان خدا ، کفار، سر و کاری ندارد و محبت آنها در دلش قرار نمیگیرد و از انسان هایی که حدود الهی را هم رعایت نمی کنند و عمدا حدود الهی را زیر پا میگذارد دوری میکند. این گروه را خدا دوست دارد. اما یک گروهی را خدا دوست ندارد ، این دو دسته را باید بشناسیم ، کسانی که گفتیم محبوب خدا بودند.
مبغوضین درگاه پرودگار
اما کسانی هم هستند که مبغوض خدا میشوند:
معتدین
کسانی که حدود الهی را زیرپاگذاشته و رعایت نمی کنند، إِنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ الْمُعْتَدِينَ ، حد و حدود الهی ، حرام و حلال خدا را زیر پا میگذارد و رعایت نمیکند، خدا اینها را دوست ندارد ، و از خود دور میکند.
مفسدین
کسانی که اهل فسادند. وَ اللَّهُ لا يُحِبُّ الْمُفْسِدِينَ، خدا مفسدین را دوست ندارد . یعنی اگر انسان با اهل معصیت ، اهل گناه و آلودگی نشست و برخاست کند با کسی نشست و برخاست کرده که خدا او را دوست ندارد. وَ اللّهُ لا يُحِبُّ الفَسادَ ، خدا فساد را دوست ندارد. بیزار است پروردگار عالم از انسانی که بخواهد فساد را ترویج کند و دامن بزند.
کفار
فإِنَّ اللّهَ لاَ يُحِبُّ الْكَافِرِينَ، خدا کفار را دوست ندارد. و اینها از رحمت خدا دور میشوند.
ظالمین
و اللَّهُ لا يُحِبُّ الظَّالِمِينَ ، خدا ظالمین را دوست ندارد. یک وقت انسان ممکن است به خانواده و همسر و فرزندانش ، به زیر دستانش ظلم کند ، یا ممکن است انسان به بالادستی اش ظلم کند. کسی که ظلم کرد چه ظلم مادی که مال مردم را تصرف کند و یا ظلم معنوی که آبروی مردم را ببرد محبوب خدا نیست.
متکبرین
إنَّ اللَّهَ لَا يُحِبُّ كُلَّ مُخْتَالٍ فَخُورٍ، خدا کسی که متکبر است را دوست ندارد. انسانی که علی علیه السلام میفرماید تعجب از این انسان که اولش یک نطفه گندیده نجس ، آخرش هم یک لاشه ی نجس که بماند می گندد. این وسط انسان چه دارد که متکبر ، خودخواه و خودپسند شود.
مسرفین
إنَّهُ لَا يُحِبُّ الْمُسْرِفِينَ، خدا کسی که اسراف کند را دوست ندارد. گاهی ما به راحتی اسراف میکنیم. الان در مسئله مصرف انرژی، برق ، بنزین ، در مسائل خوراک و پوشاک و… اسراف میکنیم. آب را در این خشکسالی بیهوده هدر میدهیم.
پس در این آیه شریفه می فرماید قُلْ إِنْ كُنْتُمْ تُحِبُّونَ اللَّهَ فَاتَّبِعُونِي ، اگر میخواهید خدا دوستتان داشته باشد و اگر خدا را دوست دارید از پیامبر اطاعت کنید.
▫️قرائت سوره مبارکه توحید زینت بخش خطبه اول.
خطبه دوم :
“بسم الله الرّحمن الرّحیم”
“الحَمدلِلّٰهِ رَبِّ العٰالمینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلىٰ سَيِّدِنٰا وَ نَبيِّنٰا اَبىالقاسِمِ المُصطَفىٰ مُحَمَّد(ص) و آلهِ الطّاٰهِرینَ والصلاة والسلام عَلی عَلیِِ اَمیرَالمُومِنینَ وَ عَلی فاطِمَةَ الزّهرا سَیِدَةِ النِّساءِ العالَمین وَ عَلی …»
حجت الاسلام و المسلمین بهروز شمسی فر امام جمعه موقت خرم آباد ،روز جمعه ۲۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴ در خطبه ی دوم نماز جمعه شهرستان خرمآباد که در مصلی الغدیر این شهرستان برگزار شد گفتند :
توصیه به تقوای الهی
سفارش به تقوا را در این خطبه با کلامی از امیرالمؤمنین علی ابن ابیطالب علیه السلام داریم . فرمودند : مَنِ اتَّقَى اللّهَ اَحَبَّهُ النّاسُ و ان کرهوا.
در خطبه اول گروهی که محبوب خدا هستند و گروهی که مبغوض خدا هستند را بیان کردیم.
راز محبوب شدن میان مردم در نظر عامه
بعضی ها سِرّ محبت و محبوب مردم شدن را (چون دوستی و محبت یک امر درونی و قلبی است) در قدرت می دانند ، دنبال قدرت می دوند که شاید در میان مردممحبوب شوند. و برای به دست آوردن قدرت به هر دری می زنند و هر کاری می کنند. برخی هم راز محبوبیت بین مردم را ثروت و مال می دانند و برای به چنگ آوردن آن می جنگند و ممکن است حلال و حرام و حدود الهی را هم رعایت نکنند. برخی هم شهرت را و برخی هم پست و مقام را راز محبوبیت می دانند و برای به دست آوردنش تلاش می کنند.
راز محبوب شدن میان مردم از منظر امیرالمؤمنین علی علیه السلام
اما امیرالمؤمنین علیه السلام و قرآن چیز دیگری می گویند. حضرت میفرمایند که مَنِ اتَّقَى اللّهَ اَحَبَّهُ النّاسُ ، کسی که تقوا را رعایت کند ، بنده خدا شود خدا او را محبوب قرار می دهد ، و ان کرهوا، عجیب است میفرماید اگر تقوا داشته باشند مردم او را دوست دارند اگر چه بخواهند او را دوست نداشته باشند، و ان کرهوا اگر چه کراهت هم داشته باشند ، خداوند محبتشان را در دل آنها قرار میدهد. پس آن چیزی که باعث محبت میشود تقواست.
راز محبوب شدن میان مردم در قرآن
یا در قرآن میفرماید إِنَّ الَّذِينَ آمَنُوا وَعَمِلُوا الصَّالِحَاتِ سَيَجْعَلُ لَهُمُ الرَّحْمَٰنُ وُدًّا، کسی که ایمان دارد و عمل صالح انجام میدهد که میشود همان تقوا، خدا وُد و محبت او را در دلها قرار میدهد. در رابطه با خود پیامبر هم داریم میفرماید فَبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ ۖ وَلَوْ كُنْتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ ۖ فَاعْفُ عَنْهُمْ پس ایمان ، عمل صالح ، تقوا و اخلاق نیکو ، لین بودن ، نرم خو بودن و خوش زبان بودن باعث میشود محبت برای انسان بیاورد. فَبِمَا رَحْمَةٍ مِنَ اللَّهِ لِنْتَ لَهُمْ ، خدا به پیامبر میفرماید به آن رحمت و عنایتی که ما به تو دادیم با مردم ملایم و نرم خو هستی وَلَوْ كُنْتَ فَظًّا غَلِيظَ الْقَلْبِ لَانْفَضُّوا مِنْ حَوْلِكَ، اگر انسان خشن و بداخلاقی بودی از تو دور میشدند، بداخلاقی باعث میشود انسان در میان مردم محبوب نباشد . اما خوش اخلاق بودن باعث میشود محبوبیت بیاورد ، راز محبوبیت تقوا، عمل صالح، اخلاق نیکو و ایمان است . چیزهای دیگر محبوبیت نمی آورد. یکی از سخنرانان میگفت در مراسم ختم بستگان یکی از مسؤلین در مسجدی مملو از جمعیت سخنرانی کردم . چهلمش آمد باز سخنران بودم اما یک فرقی پیداکرد اینکه آن مسؤل از آن مسؤلیت برکنار شد ، و مسجد خالی و خلوت بود. پس قدرت ، پست ، ریاست ، محبوبیت نمی آورد و اگر هست تا آن مدتی که آن پست و مقام هست و بعد از آن می رود اما اگر تقوا و ایمان و اخلاق نیکو و عمل صالح بود انسان همیشه محبوب خدا میشود و خدا محبتش را در دل انسان ها قرار میدهد. پس اگر میخواهیم هم محبوب مردم باشیم ، هممحبوب خدا باشیم و هم خدا را دوست داشته باشیم دستورات الهی را رعایت کنیم و بنده خدا باشیم.
مناسبت های هفته
روز شهدای خدمت
سالگرد شهادت رئیس جمهور شهید آیت الله رئیسی و همراهانش را در پیش داریم . سخنران پیش از خطبه ها در مورد صفات این شهید عزیز (و همراهان ایشان هم اینگونه بودند.) سخن راندند و بیان کردند. خادم الرضا ، خادمملت ، یاور رهبر و…
صفات شهید آیتالله رئیسی و همراهانش
▫️مردمی بودن ؛ یکی از صفات این شخصیت و همراهانش میان مردم بودن و فاصله نگرفتن از مردم بود؛ شهید رئیسی اینگونه بود و مردم را درک میکرد و به همین خاطر خدا محبتش را در دل مردم قرار داده بود. مسؤل نباید از مردم فاصله بگیرد باید مثل مردم باشد و مثل آنها زندگی کند و با مردم نشست و برخاست داشته باشد تا بتواند هم مشکلات مردم را درک کند و هم تلاش کند که این مشکلات را برطرف کند .
▫️تواضع
▫️ خستگی ناپذیر و پرتلاش؛ به معنای دیگر ایشان خستگی را خسته کرد. برخی از همراهان ایشان میگویند واقعا ما دیگر کم می آوردیم از این تلاش و کار فراوان.
▫️امیدوار بودن؛ برای حل مشکلات به نیرو و توان داخلی امید بستن نه به بیرون از کشور، با خارج از کشور و دیگر کشورها هم گفتگو میکرد اما دید ایشان این بود که با توان و سرمایه های داخلی و جوانان داخلی باید خیلی از مشکلات را حل کرد.
▫️مدیریت و جهادی عمل کردن؛ برای خدمت و حل مشکلات مردم شب و روز نمیشناخت.
▫️شجاع و نترس بود. چرا نمی ترسید؟ چون ایمان داشت. کسی که ایمان داشته باشد و قدرت و عظمت خدا را ببیند از قدرت دیگر نمی ترسد و نمی هراسد .
▫️پیرو ولایت فقیه؛ در گفتار و عمل پیرو ولایت فقیه بود و این را هم در سخن نشان می داد و هم در عمل .
▫️حامی مظلومان و خصم ظالمان، مدافع مردم مظلوم فلسطین بود و تلاش میکرد.
لزوم حضور در مراسم سالگرد شهدای خدمت
اما ما هم وظیفه ای داریم . خودش و همراهانش شبانه روز زحمت کشیدند و در مسیر خدمت هم به شهادت رسیدند . یکشنبه مراسمی در مصلی الغدیر برگزار میگردد. وظیفه است و انسان باید حق را بشناسد و از زحمات دیگران تقدیر و تشکر کند و یاد این عزیز را گرامی بدارد و ان شاءالله با حضور پررنگ شما مردم عزیز درسی است برای مسؤلین که بدانند مردم نسبت به کسی که خدمت خالصانه بکند قدرشناس هستند. ان شاءالله یکشنبه با حضور خودتان مجلس این عزیزان را پررونق قرار دهید.
روز جمعیت
روز جمعیت را هم داریم. واقعا کشور ما دارد رو به پیری میرود . کشوری که به پیری برسد مشکلات فراوانی دارد. هم مشکل نیروی کار پیدا میکند و هم در مسائل مختلف گرفتار میشود.
حل مشکلات و پیشرفت کشور با نیروهای جوان
پیشرفت و توسعه یک کشور به نیروی متخصص جوان و توانمند است. کشوری که به سمت پیری حرکت کند برای حل مشکلاتش باید دست به دامان بیگانگان دراز کند و آن موقع دشمن می تواند از این فرصت برای ضربه زدن به کشور استفاده کند.
ضرورت فرزندآوری
نشاط و شادابی یک کشور به نیروی جوان آن است. رشد و پیشرفت و توسعه و حل مشکلات توسط نیروی جوان اتفاق می افتد. کشوری که پیر میشود دشمن به طمع می افتد اما کشوری که جوان باشد ، نیروی جوان داشته باشد ،نیروی نظامی توانمند دارد و از نظر امنیت به خطر نمی افتد و کشور ما نباید این فرصت را از دست بدهد. فرزند چه پسر و چه دختر رحمت و نعمت الهی است،رزق و روزی اش با خداست. نسل های قبل ، خانواده های پرجمعیت بودند و بچه های اکثرشان ، انقلاب را به وجود آوردند و جنگ را اداره کردند .
ان شاءالله آنها که می توانند برای فرزندآوری اقدام کنند.
لزوم اجرای قانون جوانی جمعیت
مسؤلین هم این قانون جوانی جمعیت را اجرا کنند. معطل نکنند. قانون برای کسانی که صاحب فرزند میشوند اجرا شود نه اینکه عقب بیندازند و نا امید کنند .
فرستادن غذا برای مصیبتزدگان از سنت معصومین
یک تذکر هم در نمازجمعه قبل در رابطه با آرامستان ها گفتیم ، یک تذکر هم در رابطه با مراسمات بگوییم، کسی که از دنیا می رود دستور دین و معارف دین است که سه شبانه روز برایشان غذا ببرید. اما ما کسی که از دنیا میرود از یک طرف مصیبت عزیزش را دارد از طرف دیگر مصیبت هزینه سنگین مراسم که بر فرد تحمیل میشود که این با دین سازگار نیست.
عدم رعایت بهداشت و مسائل شرعی در مساجد در مراسم های ختم
نکته دیگر مراسم هایی که در مسجد گرفته میشود . نماینده ولی فقیه هم تذکر داده اند.
مسئله بهداشت مسجد خیلی وقت ها رعایت نمیشود، مسائل احکام چه برای بانوان و چه آقایان رعایت نمیشود . حضور در مسجد خودش احکام و مقرراتی دارد که دوستان باید دقت کنند . گاهی مراسم میگیرند نمازجماعت تعطیل میشود و یا گروهی که آمدند برای مراسم ، برخی از آنها در نماز شرکت نمیکنند . باید فکری برای این قضیه بشود.
امیدوارم که خدا ما را در مسیر بندگی خودش یاری کند.
▫️قرائت سوره مبارکه کوثر زینت بخش خطبه دوم.
1404/2/26
نظرات
ارسال دیدگاه برای این نوشته بسته می باشد.