مراسم تجلیل از دختران شهید و جانباز در محل مجتمع توانبخشی ایثار خرم آباد با حضور حجت‌الاسلام‌ والمسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه در استان‌ لرستان و امام‌ جمعه خرم‌آباد

مراسم تجلیل از دختران شهید و جانباز در محل مجتمع توانبخشی ایثار خرم آباد با حضور حجت‌الاسلام‌ والمسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی‌فقیه در استان‌ لرستان و امام‌ جمعه خرم‌آباد
دی 24, 1401
97 بازدید

 حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه شهرستان خرم‌آباد روز شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۴ در مراسمی در محل مجتمع توانبخشی ایثار خرم آباد که بمناسبت پاسداشت و تجلیل از دختران شهید و جانباز برگزار شد در ابتدای سخنان خود ضمن تبریک ولادت حضرت فاطمه زهرا(س)، سالروز تولد حضرت […]

 حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه شهرستان خرم‌آباد روز شنبه ۱۴۰۰/۱۰/۲۴ در مراسمی در محل مجتمع توانبخشی ایثار خرم آباد که بمناسبت پاسداشت و تجلیل از دختران شهید و جانباز برگزار شد در ابتدای سخنان خود ضمن تبریک ولادت حضرت فاطمه زهرا(س)، سالروز تولد حضرت امام خمینی(ره)، و گرامیداشت روز مادر و روز زن افزود:

 سخن گفتن پیرامون حضرت صدیقۀ طاهره کار ساده ای نیست؛ بانویی که رسول گرامی اسلام(ص) از او بعنوان «ام‌ابیها» یاد کرد و دارای لقب “صدیقه” است.
شخصیتی که فضائل و مکارمی که در ذهن و اندیشه دارد هم بر زبان جاری میکند و هم در رفتار او نمایان است عمل، گفتار، فکر و اندیشه‌اش همه سرشار از مکارم و فضائل است لذا او صدیقۀ طاهره(س) است.

 حضرت فاطمه زهرا(س) فجر درخشانی است که یازده ستاره درخشان امامت و ولایت(ع) از او نمایان شدند؛ این خودش یک ظرفیتی می‌خواهد.
▫️ حضرت زهرا(س) در مقطعی که رسول گرامی اسلام(ص) مصیبت حضرت خدیجه(س) و حضرت ابوطالب(ع) را دیدند دختر خردسالی بود که با وجود مبارکش تسلای قلب داغدار پدر شد؛ حزن و اندوه تنهاییِ ناشی از فقدان این دو بزرگ را از رسول اکرم (ص) دورکرد و ایشان را از تنهایی بیرون آورد لذا پیامبر به او “امّ‌ابیها” گفتند.
▫️ همسری یک بسیجی فداکار انقلابی را پذیرفت که در اکثر جنگها حضور داشت که اگر حضور پیدا نمیکرد تلاشهای پیامبر(ص) دچارمشکل می شد.
انقلابی که قرار است جهانی و ابدی باشد و پس از برپایی روز قیامت حسابها بر اساس تعالیم و آموزه‌های آن انقلاب باشد.
انقلابی جهانی و ابدی که با بعثت رسول گرامی اسلام(ص) شروع شده است.
همسری وهمراهی چنین شخصیتِ بسیجیِ فداکاری مانند امیرالمومنین(ع) کار سخت و دشواری است و جانفدایی چشمگیری را می‌طلبد.
ولی صدیقۀ طاهره(س) به این کار سخت و دشوار بگونه‌ای عمل کرد که حضرت امیر(ع) فرمودند: “من از فاطمه راضی‌ام، او هیچگاه مرا نیازرد”
▫️رسیدگی به فرزندان؛ و تربیت آنها؛

 خصوصاً تربیت حضرت زینب(س) که در کربلای حسینی شاهکار کرد:
اعلاميه از قتلگه کرب وبلا داد
با زينب وسجاد سوي شام فرستاد
اين جمله زخون بود در آن نشريه مسطور
بايد بشر از قيد اسارت بود آزاد

زینبی که مکمل قیام اباعبدالله الحسین(ع) بود؛ زینبی که خون را بر شمشیر پیروز کرد.

 حضرت زهرا«س» بانویی بود که نسبت به مال دنیا و تجملات و اشرافیگری فاصله داشت؛ وقتیکه بعد از جنگها بحث غنائم پیش می‌آمد حضرت صدیقۀ طاهره(س) به آنها توجهی نمی‌کرد.
هرچه در باب این شخصیت بی نظیر گفته شود، کتاب نوشته شود؛ شعر سروده شود؛ قطره‌ایست از دریا و همۀ اینها در سایۀ بندگی خداست.

 کلام گهرباری از رسول خدا(ص) خطاب به حضرت زهرا(س) نقل شده که:
“یا فاطِمَةُ اعْمَلی بِنَفْسِكِ اِنِّی لا اُغْنی عَنْکِ من ا… شَیْئاً”
(ای فاطمه، دخترکم خودت برای خودت عمل کن من نمیتوانم پیش خدا تو را از چیزی بی‌نیاز کنم)
کار خودت را انجام بده؛ من بعنوان پدر در درگاه الهی نمیتوانم کاری برای تو انجام دهم.
این یعنی اینکه زمانی تصور نشود چون تو دختر رسول خدا(ص) هستی حساب جداگانه‌ای داری یا در (درگاه الهی) واسطه‌ای داری که کارهایت را انجام می‌دهد؛ هیچ کاری من برای تو نمیتوانم بکنم؛ هرچه هست خودت هستی و اعمالت.

 و خوشا به حال شما گرامیان که برخی از شما مستقیم یا غیر مستقیم، با واسطه یا بی واسطه از منسوبین و خانواده های شهدا هستید؛ وعلاوه براینها خدمتگزار خانواده‌های شهدا، جانبازان و آزادگان هم هستید. آنانکه گرانبهاترین سرمایه خودشان را در طبق اخلاص گذاشتند و با خدا معامله کردند؛ بعضی شهید، بعضی جانباز و عده‌ای هم آزاده شدند، اما هرچه هست در میدان بودند و از سرمایه خود دریغ نکردند و عزت، شرافت، کرامت و عظمت را برای اسلام و مسلمین به ارمغان آوردند.
قطعا خدمتگزاری به چنین قشر و گروههایی عبادت محسوب می‌شود.
▫️خدمت به خانواده، والدین، همسران و فرزندانِ:
▪️ شهدا
▪️ جانبازان
▪️ و آزادگان
که محبوب درگاه الهی‌اند و خدمت کردن به جمعیتی که محبوب خدا هستند قطعا رضایت و خشنودی خدا را در پی دارد.
با این نگاه خدمت کنیم که مشغول خدمتی هستیم که قطعا مورد رضایت خداوند تبارک و تعالی است.

 البته در این خدمتگزاری باید هم به جنبه‌های مادی توجه شود و هم به جنبه‌های معنوی. نسبت به:
▫️ تحکیم عقاید دینی و
آموزه‌های اسلامی
▫️ معرفت افزایی
▫️ بصیرت افزایی
▫️ ایجاد انس با قرآن و برپایی محافل قرآنی و ترویج معارف آن
▫️ آشنا کردن هرچه بیشتر با احکام اسلام
▫️ تحصیلات
باید حساس باشیم؛ و در این خدماتی که ارائه می شود مسائل فرهنگی، دینی و معرفت افزایی باید جزء اهم کارها و فعالیتها باشد.

 در اسلام در ارزش‌گذاری میان زن و مرد هیچ تفاوتی نیست.

زن و مرد مکمل یکدیگرند؛ و بدون هم ناقص‌اند؛ خداوند این مودت و محبت را بین زن و مرد ایجاد کرده است تا خانواده تحکیم شود، پایه و اساس محکم و استواری پیدا کند.
پس در ارزشگذاری:
◽️ صادقین و صادقات
◽️ عابدین و عابدات
◽️ مومنین و مومنات
تفاوتی با هم ندارند.

 زن وظیفه مادری و همسرداری دارد؛ مرد هم بعنوان اینکه سرپرست خانواده است و باید معاش خانواده را تامین کند وظایفی بر عهده‌اش گذاشته شده؛ اینکه تلاش شود نقش این دو با یکدیگر تفاوت پیدا کند ظلم است.
جامعه بشری نه می‌تواند بدون مرد ادامه پیدا کند و نه بدون زن.

 در اسلام ارزشها مربوط به انسان و بشر است و این انسان هم زن است و هم مرد؛ حالا هرکدام از اینها وظایفی دارند.

 مقام معظم رهبری(مدظله العالی) در بیانی ارزشمند ذکر کردند که دویست سال آنها به دنبال اسلام هراسی و اسلام زدایی بودند ولی اسلام آمد و طاغوت را از کشور اخراج کرد.

 روز دوشنبه ۲۶ دی‌ماه سالروز اخراج طاغوت از کشور در سال ۱۳۵۷ است؛ در ۲۲ بهمن ۵۷ تمام برنامه های دو؛ سه قرن آنها که همۀ امکاناتشان از جمله:
▪️ سینمای فاسد
▪️ تئاتر
▪️ نمایشنامه
▪️ رمان
▪️ کتاب
▪️ شعر
را برای این برنامه ها به کار گرفته بودند به هم ریخت

 انقلاب اسلامی آمد و همۀ این برنامه ها را به زباله دان تاریخ فرستاد؛ معلوم است که ناراحتند؛ چون هزینه کرده اند و ضربه خورده اند.
این شکوه، عظمت، افتخار، بواسطۀ فداکاری همۀ ملت بخصوص مادران و بانوان بدست آمده.
اگر بانوان همسران خود را یاری نمیکردند کسی به جبهه نمیرفت و دفاع نمیکرد. اگر مادران و همسران محیط خانواده را باتدبیر اداره نمی کردند
و در درون خانه از همسران پشتیبانی نمیکردند ما این شکوه و عظمت و افتخار را نداشتیم.

 درود میفرستیم به روح پاک شهدای انقلاب اسلامی و شهدای استان لرستان، مادرانی که جوانان لایق و مومنِ انقلابیِ پای‌کارِ معنویت‌گرایِ اخلاق‌مدارِ عدالتخواه تربیت کردند.
همچنین همسران، فرزندان، پدران و مادران شهدا.

 ان‌شاءالله که با وحدت و امید و تلاش و مجاهدت روزهای بهتری را برای کشور و استان مان رقم بزنیم و به آرزوهای دست یافتنی که مردم و جوانان استان ما دارند با فضل و یاری خدا و همت و کار مضاعف دست یابیم و قطعاً می‌توانیم برسیم؛ زیراکه داشته‌های کشور و استان ما از کاستی ها بسیار بیشتر است.

 

1401/10/24