سلسله جلسات آموزه هایی از قرآن کریم توسط حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان لرستان ( جلسه سوم )

 سلسله جلسات آموزه هایی از قرآن کریم توسط حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان لرستان ( جلسه سوم )
فروردین 29, 1400
367 بازدید

 جلسه سوم؛  حجت الاسلام و المسلمین سید احمدرضا شاهرخی شامگاه شنبه در جلسه آموزه هایی از قرآن کریم با اشاره به آیه ۲۱ سوره مبارکه الاحزاب ” لَقَد كانَ لَكُم في رَسولِ اللَّهِ أُسوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَن كانَ يَرجُو اللَّهَ وَاليَومَ الآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثيرًا ” اظهار داشت: قرآن مجید و روایات اهل بیت عصمت و […]

 جلسه سوم؛

 حجت الاسلام و المسلمین سید احمدرضا شاهرخی شامگاه شنبه در جلسه آموزه هایی از قرآن کریم با اشاره به آیه ۲۱ سوره مبارکه الاحزاب ” لَقَد كانَ لَكُم في رَسولِ اللَّهِ أُسوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَن كانَ يَرجُو اللَّهَ وَاليَومَ الآخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثيرًا ” اظهار داشت: قرآن مجید و روایات اهل بیت عصمت و طهارت و معارف اسلامی برای انسان و مقام انسان منزلت و ارزش والایی قائل شده اند، با دمیدن روح مجرد در کالبد مادی انسان و وقتی که روح به بدن تعلق گرفت و مراحل مادی بدن یکی پس از دیگری طی شد تا به آنجا رسید که روح از جانب خداوند به بدن تعلق گرفت.

وی با بیان اینکه در آیه ۱۴ سوره مومنون «ثُمَّ خَلَقْنَا النُّطْفَةَ عَلَقَةً فَخَلَقْنَا الْعَلَقَةَ مُضْغَةً فَخَلَقْنَا الْمُضْغَةَ عِظاماً فَکَسَوْنَا الْعِظامَ لَحْماً ثُمَّ أَنْشَأْناهُ خَلْقاً آخَرَ فَتَبارَکَ اللَّهُ أَحْسَنُ الْخالِقینَ»، خداوند از خود به عنوان برترین آفرینندگان یاد می‌کند و می‌فرماید آفرین بر خدایی که بهترین آفرینندگان است، تصریح کرد: صحبت از تکریم انسان و فضیلت و برتری انسان بر بقیه موجودات عالم است، این نشان دهنده آن منزلت والایی است که انسان در نگاه قرآنی دارد.

نماینده ولی فقیه در لرستان با تاکید بر اینکه در سوره اسرا آیه ۷۰، سخن از گرامیداشت انسان و برتری انسان بر همه مخلوقات خداوند است، افزود: پیامبر اسلام (ص) با برنامه تکمیلی که نسبت به انبیای قبل از خودش دارد می‌خواهد فضیلت و کرامت و ارزش‌ها را تکمیل کند و می‌فرماید: انما بعثت لاتمم مکارم الاخلاق «من مبعوث شدم تا فضیلت‌های اخلاقی را تکمیل کنم».

حجت الاسلام شاهرخی با اشاره به اینکه بنابراین برنامه پیامبر اسلام (ص) تکمیل برنامه‌های انبیای پیشین است، پس راه نجات در پیروی از برنامه‌هایی است که پیامبر اسلام از طریق قرآن به بشریت ابلاغ می‌کند و وجود مقدس پیامبر اسلام از آن فضیلت‌ها به کامل‌ترین شکل بهره مند شده است، گفت: پیامبر گرامی اسلام رفتارش را بر اساس برنامه‌ها، ارزش‌ها و فضیلت‌هایی که در قرآن آمده تنظیم می‌کند.

وی با اشاره به اینکه خلق و اخلاق پیامبر را ما پیروان آن حضرت باید تبعیت کنیم، پیامبری که قرآن مجسم است. افزود: زندگی پیامبر اسلام از کودکی تا پایان عمر عالی‌ترین الگو برای زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی است.

نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد با بیان اینکه آیاتی از قرآن کریم به توصیف عالی‌ترین الگو برای زندگی انسان پرداخته است، تصریح کرد: جامعه امروز ما نیاز فراوانی به معرفت و آگاهی نسبت به سبک زندگی فردی، خانوادگی و اجتماعی پیامبر اسلام(ص) دارد، باید نسبت به سبک زندگی پیامبر گرامی اسلام آگاهی یابیم و پس از آن در محورهای فردی، خانوادگی و اجتماعی پیروی کنیم.

حجت الاسلام شاهرخی با تاکید بر اینکه هرچه جامعه ما در امور مادی پیشرفت کند و نیازهای فردی، خانوادگی و اجتماعی ما با رشد صنعت و تکنولوژی راحت تر تأمین شود، اما نیاز ما به اخلاق نبوی بیش از گذشته است، خاطرنشان کرد: هرچه اختراعات و اکتشافات وارد زندگی می‌شود پیروی از اخلاق نبوی، علوی و فاطمی برای ما لازم‌تر است.

وی با اشاره به اینکه یکی از بهترین راه‌های شناخت انسان‌هایی که حقیقتاً با فضیلت و ملتزم به احکام دین و ویژگی‌های اخلاقی هستند این است که ما میزان پایبندی آنها را به احکام دین و شریعت ملاحظه کنیم، اظهار داشت: وجود مقدس رسول گرامی اسلام (ص)، به عنوان عالی‌ترین الگو برای جامعه بشریت معرفی شده است.

نماینده ولی فقیه در لرستان با بیان اینکه رسول خدا برای بشریت در همه اعصار و زمان‌ها الگوی پسندیده است، تصریح کرد: در سوره احزاب آیه ۲۱ قرآن کریم آمده است «لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ کَانَ یَرْجُو اللَّهَ وَالْیَوْمَ الْآخِرَ وَذَکَرَ اللَّهَ کَثِیرًا»، رسول گرامی اسلام چون اندیشه، سخن و رفتارش را با قرآن تنظیم می‌کرد الگو و نمونه‌ای شایسته برای تبعیت و پیروی است.

وی افزود: در جنگ خندق که شهر مدینه در محاصره بود و گاهی دو روز و یا بیشتر غذا به مردم نمی رسید و مردم در محاصره اقتصادی و معیشتی بودند، پیامبر اسلام (ص) در کنار دیگر مدافعین شهر در کندن خندق با مدافعین و مجاهدین مشارکت می کرد و وقتی حضرت زهرا(ص) تکه نانی برای ایشان آورد، آن حضرت تکه نان را خوردند و فرمودند سه روز است گرسنه هستم و چنین پیامبر در کنار یاران خود بود، به‌طوری‌ که در فتح مکه نیز برخی مسلمانان از غنائم سهم می‌خواستند ولی آن حضرت هرگز از غنائم جنگی سهمی درخواست نکرد.

حجت الاسلام شاهرخی با تاکید بر اینکه جامعه ما باید به این سمت برود که خودش را به اخلاق نبوی نزدیک کند،وقتی پیامبر(ص) به‌عنوان الگو معرفی شده یعنی ما می‌توانیم خود را به اخلاق پیامبر(ص) نزدیک کرده و آن حضرت را الگوی خود قرار دهیم، افزود: در آیه آمده است «لَقَدْ کَانَ لَکُمْ فِی رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ»، لَقَدْ به این معناست که تردید نکنید و شک نکنید که همیشه رسول خدا برای شما به عنوان الگو مطرح است.

وی با اشاره به اینکه معرفی الگو یک شیوه عملی تربیت است، باید الگوهای خوب را به مردم معرفی کنیم تا مردم از الگوهای دروغین پیروی نکنند، یادآور شد: بهترین شیوه تبلیغ نیز پایبندی عملی به ارزش‌ها است.

نماینده ولی فقیه در لرستان و امام جمعه خرم آباد با بیان این مطلب که خداوند پیامبر (ص) را به عنوان الگو معرفی می‌کند برای این که بتوانیم به اخلاق نبوی نزدیک شویم، خاطرنشان کرد: ما می‌توانیم با الگو گرفتن از پیامبر اسلام (ص) جامعه‌ای داشته باشیم که در آن جامعه فضیلت‌ها حاکم باشد و حرکت ما به سمت قله‌های فضیلت و آرمان‌های متعالی باشد.

حجت الاسلام شاهرخی خاطرنشان کرد: روزه ماه مبارک رمضان و کنترل زبان و چشم و گوش و اینکه درون و باطنمان را از غیر خدا تخلیه کنیم، راهی است که با استفاده از فضلیت های ماه مبارک رمضان می توانیم به سمت قله‌های فضیلت حرکت کنیم و خود را به آرمان‌ های متعالی نزدیک تر کنیم.

1400/1/28