
دیدار فرماندهان، کارکنان و بسیجیان با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه خرمآباد به مناسبت “هفته بسیج” ر نماینده ولی فقیه در استان لرستان حجت الاسلام والمسلمین شاهرخی در دیدار با فرماندهان، کارکنان و بسیجیان که به مناسبت “هفته بسیج در دفتر نماینده ولی فقیه برگزار شد ضمن تبریک هفته بسیج به همه […]
دیدار فرماندهان، کارکنان و بسیجیان با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه خرمآباد به مناسبت “هفته بسیج”
ر نماینده ولی فقیه در استان لرستان حجت الاسلام والمسلمین شاهرخی در دیدار با فرماندهان، کارکنان و بسیجیان که به مناسبت “هفته بسیج در دفتر نماینده ولی فقیه برگزار شد ضمن تبریک هفته بسیج به همه بسیجیان، پاسداران انقلاب اسلامی؛ و فرماندهی سپاه حضرت ابوالفضل(ع) لرستان، بخشها و معاونتهای مختلف بسیج افزود:
باید تشکر و قدردانی کنیم از همه فرماندهان محترم در سپاه و بسیج اعم از خواهران و برادران که در طول این ۴۳ سال در برنامه های گوناگونی که سبب رشد بسیج شد در پذیرش، جذب، برنامه ریزی، ساماندهی و همه این ها نقش آفرینی کردند؛ از خداوند درخواست می کنیم که در عوض این تلاش ها و مجاهدت هایی که در شکل گیری بسیج به عمل آوردند خیرات و برکات نصیبشان گرداند.
وی ادامه داد: بسیج در گلزار انقلاب اسلامی که از سال ۴۲ شروع شد روئید و ثمر داد و در تمام بحران ها و فراز و نشیب ها با موفقیت و سرافرازی وظیفه سنگین خود را انجام داد؛ با تحمل زندان و شکنجه و اسارت، کودتا، تحریم، جنگ تحمیلی و انواع و اقسام برنامه هایی که شیطان بزرگ به کار گرفت؛ ثمر دادن بسیج به اینجا منتهی شد که دیگر بسیج یک نهاد صرفاً نظامی نیست؛ و در همه ساحت های علمی، فرهنگی، اجتماعی، عقیدتی، سیاسی، اقتصادی، عمرانی و محرومیت زدایی حضور دارد و آن چیزی که سبب عصبانیت دشمن شده است همین است که به هر سمت و سویی روی می آورد آن روح حماسی، فداکاری و ایثار را در بسیج و بسیجیان مشاهده می کند.همانگونه که مستحضرید مقام معظم رهبری(مدظله العالی) نیز در سخنانشان اشاره به این روح حماسی و ایثار و فداکاری دارند که بسیج و بسیجیان در همه ساحت ها در آن حضور دارند و انجام وظیفه کرده اند.
حجت الاسلام شاهرخی در ادامه به بیان علل ماندگاری بسیج اشاره کرد و افزود: همان علل و عواملی که سبب شده بسیج ماندگار بشود در ادامه کار هم به همانها نیازمند است. ما باید آن علل و عوامل را شناسایی کنیم و بر کیفیت آنها بیافزاییم.
ایشان گفت: یکی از آن علل و عوامل خودسازی است؛ امیرالمومنین (ع) میفرمایند: “کیفَ یُصلِحُ مَن لا یُصلِحُ نفسَه” یعنی(چگونه کسی که خودش را اصلاح نکرده است می تواند دیگران را اصلاح کند؟)؛
یکی از اساتید آموزش نظامی میگفت: در زمان جنگ وقتی می خواستیم بسیجیان را برای اعزام به جبهه آموزش دهیم یک روز به فرمانده گفتم من داخل این نارنجک را تخلیه و طوری وانمود می کنم که گویا یک نارنجک واقعی است و شما بعد از آن ببینید کدام یک از داوطلبان آماده اعزام به جبهه هستند؛ وقتی داوطلبان دور هم حلقه زده بودند من گفتم این یک نارنجک واقعی است و به عمد ضامن نارنجک را کشیده و آن را از دست خود زمین انداختم که همانجا یکی از بسیجیان خود را روی نارنجک انداخت. بله بسیجی اینطوری است؛ و ما نیاز به این روحیه خودسازی، ایثار و فداکاری داریم چون امروز بسیج در همه ساحت ها حضور دارد؛
ایشان خاطرنشان کرد: مردم به رفتار و کردار ما نگاه می کنند؛ وقتی که علم انسان در یک حد و حدودی بالا رفت مردم دیگر تشخیص نمی دهند چه کسی محفوظاتش بیشتر است و چه کسی کمتر! مردم به رفتار، گفتار و نوع برخورد ما نگاه می کنند و همه اینها برخاسته از تسلط انسان بر خواستنی های خود است.
وی اضافه کرد: دومین چیزی که علت ماندگاری بسیج بوده و خواهد بود علم و دانش است؛ بسیجی باید در این کارزار علم و دانش که انتهایی ندارد در حال آموختن باشد؛ در هر جایی که حضور و وظیفه دارد دانستنی های خود را افزایش دهد و آن دانستنی ها را در خدمت به مردم قرار دهد؛ اگر در حوزه علمیه، نظامی یا در دانشگاه است اگر مسئولیتی دارد بایستی همیشه و مدام دانش خود را افزایش دهد و دانش خود را در خدمت به مردم قرار دهد چون امروز مسابقه ای است برای رسیدن به قله های اقتدار و این قله های اقتدار با علم و ایمان به دست می آید؛ یک بال آن علم و بال دیگر آن ایمان است.
حجت الاسلام شاهرخی تاکید کرد: علم به انسان روشنایی می دهد؛ اگر علم نباشد انسان در تاریکی خواهد بود و اگر این روشنایی جلوی پای ما را روشن کند هم پرتگاه ها را بهتر خواهیم دید و هم بهتر به مقصد خواهیم رسید. این ایمان است که به ما بینش می دهد به ما میگوید که از این روشنایی استفاده کن برای رسیدن به مقصد.
وی افزود: من هر جمعه در پایگاه های بسیج کنار این جوانهای متدین و رعنا حضور پیدا میکنم و بعد از نماز با تک تک آنها گفتگو می کنم؛ گاهی مباحث علمی را مطرح می کنیم؛ و خطاب به آنها میگویم: شما جوانهای بسیجی حتماً باید بر علم و دانش خود بیفزایید. از ساعت مطالعه و از حضورشان در حلقه های صالحین سوال میکنم و واقعاً به خودم گاهی افتخار می کنم که در عصری زندگی میکنم که اینطور جوانانی تربیت شده و اینطور روحیه ای وجود دارد و همه اینها در سایه این ارتباطات و فداکاری، نسل اندر نسل در حال شکل گیری و انتقال است؛ بنابراین هم خودسازی که با کسب ایمان و عمل صالح به دست می آید و هم ارتقاء علمی، فرهنگی و دینی؛ این ها دو بال هستند که بسیج را ممتاز و برجسته کرده اند؛
و عامل دیگر بصیرت است؛ کسی که با خدا معامله کرد خداوند راه و مسیر را به او نشان خواهد داد؛ هم او را در دشمن شناسی یاری خواهد کرد هم شیوه هایی که دشمنان دنبال میکنند را تشخیص خواهد داد و هم اهداف دشمن را؛ این گوهر گرانبهایی است که نصیب هر کسی نمی شود.
حجت الاسلام شاهرخی گفت: از درون بسیجی بصیرت می جوشد؛ در همین اغتشاشات اخیر چه آنهایی که در استان ما به درجه رفیع شهادت نائل شدند و چه آنهایی که در استانهای دیگر شهید شدند و به استان منتقل شدند و چه بسیجیانی که در جای جای کشور اسلامی ما در مقابله با تبهکاران تجزیه طلب به شهادت رسیدند وقتی زندگیشان را مشاهده می کنیم برای خیلیهایشان رفاه دنیوی فراهم است ولی به دنیا و مادیات دنیا پشت پا می زنند چون خداوند به آنها بصیرت داده است؛ گرگ ها را می بینند که چگونه در پشت مرزها ایستادهاند و آماده ورود هستند؛ آن کارهای پلید و زشتی که دشمن در سوریه و هر کجا که ورود پیدا کرد مرتکب شد همان برنامه ها را هم برای بانوان نجیب و دختران گرامی ما دارند؛ یک بسیجی با بصیرت این ها را الان مشاهده میکند؛ می بیند که تبهکاران تجزیهطلب چه برنامهای دارند.
وی افزود: تکیه بر بصیرت، دشمن شناسی و معرفت افزایی در این زمینه جزو رموز موفقیت بسیج خواهد بود؛ ما به لحاظ سن و سال از شهدای هم سن و سال شهید فهمیده داریم تا کهنسال؛ شهیدی داریم که وقت برداشت محصول به دوستان خود می گفت: مرجع تقلید من فرمان داده که الان باید در جبههها باشم؛ این یک بصیرتی است که از درون میجوشد.
ایشان با یادآوری خصوصیت دیگر بسیج یعنی امر به معروف و نهی از منکر گفت: امربه معروف و نهی از منکر وظیفه ایست که بقیه واجبات حول محور آن می گردند؛ البته امر به معروف و نهی از منکر با منطق، استدلال، حُسنخلق، خوشرویی و شیوه های نو، تاثیرگذار و به دور از پرخاشگری، بد زبانی و تلخزبانی هم در جنبه فردی و هم در جنبه اجتماعی.
حجت الاسلام شاهرخی گفت: باید مراقبت کنیم در گام دوم انقلاب اسلامی ما در مسیر حرکت کنیم که آن کاستیهای گام اول را برطرف کنیم؛ هم امر به معروف و نهی از منکر نسبت به کسانی که مسئولیت اجتماعی، اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، و دینی دارند داشته باشیم. همچنین باید امتیازات و موفقیت های گام اول را مستحکم و پابرجا کنیم و بر کیفیت و کمیت آنها بیافزاییم و کاستی های آن را جبران کنیم.
ایشان یادآور شد: مطالبه گری مبتنی بر منطق، استدلال و پیشنهادهای سازنده و به یک معنا “حکمرانی مسئولانه” یعنی یک مسئول بداند در حیطه وظایف خودش باید پاسخگو باشد و این یک کاستی است که در طول دوره گام اول در برخی از مسئولین ما وجود داشته است. مثلا یک کسی می آید ۵ یا ۶سال ساخت مسکن را متوقف می کند و مردم در فشار و مضیقه می افتند، هیچکس هم از او در مورد ترک فعلش سوال نمی کند؛ یا در جایی دیگر صدور فعلی از یک مسئول مردم را در مضیقه انداخته و برای آنها مشکلاتی به وجود آورده؛ یا مثلا کسی می آید یک تصمیم اقتصادی می گیرد و زمینه فلاکت خیلی ها را فراهم می کند؛ افراد زیادی را از انتفاع آن محروم می کند؛ اسباب آسیبهای اجتماعی را در درون یک مجموعه بوجود می آورد. بایستی تلاش کنیم در گام دوم انقلاب از این مدل حکمرانی ها نداشته باشیم.
وی خاطرنشان کرد: ما بعنوان آمرین به معروف و ناهیان از منکر بایستی هشیار باشیم؛ البته با شیوه های صحیح؛ با راههایی که تفرقه و اختلاف را در جامعه ایجاد نکند و دشمن نتواند از آنها سوءاستفاده کند؛ ایشان تاکید کرد: باید پُستهای حراست های ما ‘حراستِ گام دوم” باشد؛ حراستی که به دنبال ۱۲۰ ساعت اضافه کار، خانه سازمانی و امکانات رفاهی خودش باشد نتیجه اش می شود همین آسیبهایی که مشاهده می کنیم؛ سازمان بازرسی آنقدر در یکی از زیرمجوعه هایش نیرو گرفته است که از پرداخت حقوق کارکنان خودش هم عاجز است! چنین سازمانی چطور می تواند به مردم کمک کند اگر در ادوار مختلف بعنوان چشم بیدار به وظیفه خودش عمل نکند و در رسیدگی به شکایات در درون آن سازمان به وظیفه ها عمل نشود چه اتفاقی خواهد افتاد؟
حجت الاسلام شاهرخی افزود: بازرسی هایی که سازمان هر اداره ای دارد اگر به وظیفه خودشان عمل کنند ما دچار این آسیبها نمی شویم. همه ما بعنوان بسیجی وظیفه “امر به معروف و نهی از منکر” را بر عهده داریم بخصوص در ابعاد اجتماعی آن.
وی ادامه داد: همه اینها و علل و عوامل دیگری دست به دست هم داده که وقتیکه نام بسیج و بسیجی به میان می آید او را اسوۀ فضائل و کمالات بدانند؛ همه باید تلاش کنیم که مجموعه این فضیلت ها در بدنه و در سطوح مختلف بسیج ان شاءاللّه همچنان راسخ بماند خداوند متعال را باید شکرگزاری کرد که با عنایت و الطافش تشکیل بسیج را به دست آن فقیهِ حکیمِ عارفِ خدایی صورت داد.
نماینده ولی فقیه در لرستان با بیان جمله ای از امام خمینی(ره) که فرمودند: “غفلت از ارتش بیست میلیونی و بسیج یعنی افتادن در دامان دو ابرقدرت شرق و غرب” گفت: وقتی کلام امام راحل (ره)را مشاهده میکنیم گویا برای امروز ما سخن گفتهاند که باید شکرگزار درگاه الهی بابت این سخنان و همچنین توصیههای مقام معظم رهبری(مدظله)باشیم.
حجت الاسلام شاهرخی در پایان تاکید کرد: بزرگان ما که روح حماسی و بسیجی داشتند به وسیله این تبهکاران به وسیله منافقین و دشمنان از ما گرفته شدند؛ بزرگانی چون شهدای محراب، شهید مطهری، شهید بهشتی و دیگران؛ ولی وقتی که نگاه می کنیم می بینیم هرآنچه که خداوند می خواسته با وجود این شهیدان به ما بدهد آنها را در وجود این مرد الهی یعنی مقام معظم رهبری(مدظله) با اضافاتی قرار داده است و این شکر به درگاه الهی نیاز دارد. انسان در خلوت خود باید خدا را شکر کند هم به واسطه نعمت چنین رهبری هم به واسطه نعمت چنین امت و چنین بسیجیانی.
چهارشنبه 2 آذر 1401
نظرات
ارسال دیدگاه برای این نوشته بسته می باشد.