جلسه هشتم : حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در جلسه تفسیر قرآن با بیان اینکه کلمه هدایت و مشتقات آن، بیش از ۳۰۰ بار در قرآن تکرار شده است اظهار داشت: این بیانگر اهمیت مسئله هدایت است. وی با بیان اینکه قرآن، هدایت است برای متقین و برای کسانی که درونشان صفات رذیله، […]
جلسه هشتم :
حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی در جلسه تفسیر قرآن با بیان اینکه کلمه هدایت و مشتقات آن، بیش از ۳۰۰ بار در قرآن تکرار شده است اظهار داشت: این بیانگر اهمیت مسئله هدایت است.
وی با بیان اینکه قرآن، هدایت است برای متقین و برای کسانی که درونشان صفات رذیله، ناپسندو زیان آور هست عنوان کرد: انسان باید وجود خودش را از صفات رذیله و زشت خالی کند، اگر انسان مبتلا به حسد، بخل، غیبت، حرص و طمع شود، از بین بردن آنها کار دشواری است، اما شدنی است.
نماینده ولیفقیه در لرستان با تاکید بر اینکه معارف و آموزههای اسلامی نیز برای برطرف کردن این بیماریهای اخلاقی و روانی بوده و در این رابطه دستورالعملهایی هم دارد افزود: راه این است که انسان تلاش کند که صفات رذیله را از خودش دور کند، در غیر این صورت معارف اسلامی و علم توحید هم برای فرد نافع نخواهد بود، بلکه اسبابی میشود برای سقوط او.
حجت الاسلام شاهرخی با بیان اینکه اگر توجه به اخلاق و پایبندی به اخلاق اسلامی و انسانی نباشد، به جای اینکه علم و دانش موجب رشد و کمال فرد شود، منجر به تنزل او میشود گفت: در این راستا انسان باید وجود خود را از صفات رذیله خالی کند.
وی با تاکید بر اینکه از درون انسان باید صفات ناپسند، صفات رذیله، جاه، مقام، پول پرستی، حرص، طمع و غیبت بیرون ریخته شود تصریح کرد: همچنین باید به جای صفات رذیله، صفات انسانی و اسلامی در وجود انسان جایگزین شود.
نماینده ولیفقیه در لرستان بیان داشت: مهربانی، دلسوزی، صداقت، راستی، درستی، نیکوکاری، نوع دوستی، حمایت از برادر مؤمن، دفاع از بردار مؤمن، دفاع از آبروی مؤمن و… باید در درون انسان جای بگیرد.
حجت الاسلام شاهرخی با تاکید بر استمرار این صفات اخلاقی در وجود انسان، گفت: در این صورت، این صفات تبدیل به جلوه الهی میشود، تمام برنامههای قرآنی نیز برای این بوده که چنین انسانهایی تربیت شود، اگر جامعه ما مملو از این انسانها شود دیگر آسیبهای اجتماعی را به این شکل نخواهیم داشت.
وی با اشاره به اینکه تمام تلاش رسول گرامی اسلام (ص) با برنامههای قرآنی برای این بوده، هست و خواهد بود که چنین انسانهایی تربیت شود و چنین جامعهای داشته باشیم ادامه داد: خداوند به رسول گرامی اسلام (ص) میفرماید: تو نزدیک است که حتی جان خودت را در راه هدایت انسانها فدا کنی، هدایت و ارشاد آنقدر اهمیت دارد که امام صادق (ع) میفرماید: یک نفر به وسیله شما هدایت پیدا کند، بهتر است از هر آنچه آفتاب بر او می تابد.
نماینده ولیفقیه در لرستان با بیان اینکه ما باید به دنبال هدایت، ارشاد، سخن، رفتار و گفتاری که منجر به هدایت و ارشاد میشود، باشیم، عنوان کرد: کسی که خود را حزب الهی، انقلابی و پیرو امام راحل و مقام معظم رهبری میداند باید در این مسیر تلاش کند، نگذارد از اسلام فاصله گرفته شود، با جهاد تبیین، گفتگو و تحملی که از رسول گرامی اسلام (ص) یاد میگیریم اگر بتوانیم لجاجت کسی را با مذاکره و گفتگو از او بگیریم، موفق هستیم.
حجت الاسلام شاهرخی گفت: گروههای منحرف در جهت یارگیری خیلی پافشاری دارند و در مسیر انحرافی خودشان مصر هستند، باید تلاش کنیم که لجاجت را از مخالف لجوج بگیریم، تا در راه اهداف متعالی اسلامی گام بردارد، اگر این چنین کردیم به هدایتی که در قرآن آمده و رسول گرامی اسلام به دنبال آن هست، عمل کرده ایم.
وی افزود: اینکه در قرآن بیش از ۳۰۰ بار از کلمه هدایت و مشتقات آن یاد میشود به خاطر همین است، در آیات متعددی از قرآن به این امر اشاره شده است، همه امور به ید قدرت الهی است، برای خروج از ظلمات به سوی نور و هدایت، هم قدرت خداوند، هم پیامبر و هم کتاب لازم است، در ماه مبارک رمضان از خداوند درخواست کنیم که توفیق هدایت، ترک صفات رذیله، مزین شدن به صفات پسندیده برای ما میسر کند.
1401/1/22
نظرات
ارسال دیدگاه برای این نوشته بسته می باشد.