بمناسبت هفته قوه قضاییه و گرامیداشت سالروز شهادت شهید مظلوم دکتر بهشتی و یاران شهیدش، رئیس کل دادگستری لرستان به همراه اعضای شورای قضایی، مدیران سازمانهای تابعه، جمعی همکاران قضایی و اداری دادگستری و سازمان های تابعه با حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه خرم آباد دیدار کردند.

بمناسبت هفته قوه قضاییه و گرامیداشت سالروز شهادت شهید مظلوم دکتر بهشتی و یاران شهیدش، رئیس کل دادگستری لرستان به همراه اعضای شورای قضایی، مدیران سازمانهای تابعه، جمعی همکاران قضایی و اداری دادگستری و سازمان های تابعه با حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه خرم آباد دیدار کردند.
تیر 3, 1402
125 بازدید

هفته قوه قضاییه بمناسبت هفته قوه قضاییه و گرامیداشت سالروز شهادت شهید مظلوم دکتر بهشتی و یاران شهیدش، رئیس کل دادگستری لرستان به همراه اعضای شورای قضایی، مدیران سازمانهای تابعه، جمعی همکاران قضایی و اداری دادگستری و سازمان های تابعه با حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان و […]

هفته قوه قضاییه

بمناسبت هفته قوه قضاییه و گرامیداشت سالروز شهادت شهید مظلوم دکتر بهشتی و یاران شهیدش، رئیس کل دادگستری لرستان به همراه اعضای شورای قضایی، مدیران سازمانهای تابعه، جمعی همکاران قضایی و اداری دادگستری و سازمان های تابعه با حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه خرم آباد دیدار کردند.

 رئیس کل دادگستری استان لرستان به همراه اعضای شورای قضایی، مدیران سازمانهای تابعه، و جمعی از همکاران قضایی و اداری دادگستری بمناسبت هفته قوه قضاییه و گرامیداشت سالروز شهادت شهید مظلوم آیة… دکتر بهشتی و یاران شهیدش، با حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه خرم آباد دیدار و گفتگو کردند.

در ابتدای جلسه دکتر شاهرخی ضمن خوش آمد گویی و گرامیداشت یاد و خاطره شهدای والامقام هفت تیر عنوان کرد:

نام قوه قضاییه یادآور آیت الله شهید دکتر بهشتی است، شخصیتی که آگاه به زمان خودش بود، از قوت فکر و اندیشه و اراده مستحکم برخوردار بود، و در عمل هم خستگی ناپذیر و شجاع، و در عین حال منطقی و مستدل امور را هدایت و تدبیر می کرد.

 نماینده ولی فقیه در استان با بیان فضائل این شهید والامقام افزود: نه تنها شهید بهشتی بلکه یاران او و یاران امام و انقلاب اسلامی، که در ۷ تیر بوسیله منافقین تبهکار، بدرجه رفیع شهادت نائل شدند، نیز اوصاف و خصوصیات ممتاز و برجسته ای داشتند، شخصیتی همچون شهید حجت الاسلام و المسلمین رحیمی«ره» کسیکه سراسر وجودش انقلاب اسلامی و راه امام را بمعنای واقعی درک کرده بود، و از بصیرتی که خداوند متعال به او داده بود، وقایع و مسائل سیاسی و اجتماعی و حتی مسیر انقلاب را قبل از وقوع بیان می‌کرد، و می دانست که کدام اهداف انقلاب منجر به پیروزی میشود، و شهید حجت الاسلام و المسلمین صادقی نیز اینگونه بودند.

 وی ضمن بیان جایگاه علمی شهید بهشتی عنوان داشت:
ایشان کسی بود که در مدرسه حقانی قبل از انقلاب، فلسفه هگل را به زبان آلمانی تدریس می کرد، به فلسفه اسلامی و فلسفه غرب آگاه بود، فقه اسلامی و اصول و کلام صاحب نظربود، لذا شهادت این عزیزان خسارتی بزرگ برای نظام بود.

ایشان در ادامه به نقش رهبری حکیمانه امام راحل اشاره کرد و گفت: این معمار بزرگ، و عارف فرزانه بود که، انقلاب اسلامی را از این طوفانها، با فضل و یاری خدا نجات داد، وگرنه هر کدام از این خسارت‌ها می‌توانست یک انقلابی را ناکام نماید، ولی تدبیر امام و یاری خدا و پشتوانه و حمایت ملت، این نظام را از طوفان‌های سهمگین به ساحل امن رساند.

 امام جمعه خرم آباد اهمیت قوه قضاییه را در اقامه عدل دانست، و تاکید کرد که عدل و عدالت است که باعث حیات طیبه انسانی می‌شود، و بدون عدالت رسیدن به آن حیات طیبه امکان ندارد،و عدالت و عدالت گستری و اقامه عدل، از نشانه های ایمان است، و اگر کسانی در این جهت سستی میکنند و ضعف نشان میدهند، در حقیقت ضعف ایمان دارند.

این استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به عدل خداوندی، انبیاء عظام و امامان معصوم، اظهار داشت: نائبان امام و ائمه جمعه و جماعات و قضات هم باید عادل باشند چرا که، بقول پيامبر اکرم«ص»
«بِالْعَدْلِ قامَتِ السَّماواتُ وَ الاَْرْضُ»
ترجمه: آسمان‌ها و زمين، با عدالت پا برجا مى‌مانند، حرکت و آفرینش و چرخش آسمانها و زمین با عدالت است.

وی در همین خصوص گفت:
ما شیعیان، مولی الموحدین حضرت امام علی«ع» را مظهر و تجسم عدالت میدانیم، آقایی که وقتی بعد از ۲۵ سال سراغ آن حضرت آمدند، شرایط خودش را اینچنین اعلام کرد و فرمود:
▪️من شرایطم برای ورود در این پیشنهاد خلافت جلوتر بیان می‌کنم، که در آینده نگویید پسر ابوطالب ما را خوار و خفیف کرد…

▪️در نظر علی حق تفاوتی ندارد، قدیم باشد یا جدید، حق باید اقامه شود.

▪️اموالی که به حرام کسب کرده اید، اگر در مهریه زنان شما باشد آنها را پس میگیرم.

▪️اموالی که در خانه عثمان و مربوط به بیت المال بود، آنها را برگرداند.

▪️سه دینار بین همه تقسیم کرد، و گفت همه از بیت المال مساوی بهره مند میشوند، اگر کسانی از اصحاب رسولخدا«ص» بوده اند، آن ارزش معنوی را دارد، ولی بیت المال باید بین شما مساوی تقسیم شود، و این نشان‌دهنده اهمیت عدالت است.

▪️عمروعاص برای معاویه نامه نوشت که علی بن ابی طالغ حاکم شده و همان‌طور که پوست درخت را می‌کَنند، درباره تو و من، علی این کار را خواهد کرد، چون او کسی است که در اقامه عدل کوتاهی نخواهد کرد، و پای عدالت نیز ایستاده.

▪️و لذا حجم بالای دشمنی با علی«ع» بخاطر اقامه عدل و اصرار بر عدالت بود.

نماینده ولی فقیه بعد از بیان فضائل مولا علی«ع» با اشاره به سند تحول قضایی و اصول و اهداف این قوه، اشاره کرد:
این سند چشم‌انداز دو نکته مهم دارد، یکی رضایت مردم، و دیگری اقامه عدل و عدالت، و گسترش و ترویج عدالت.

اگر ما دیدیم که قوانین ما، نامه ها و آیین نامه های ما، نیروی انسانی ما،بهترین ها هستند، و برداشت ها نیز از کتاب و سنت را به نحو احسن پیاده کرده ایم، ولی مردم رضایت کافی نداشتند، آن موقع است که باید در کارمان تجدید نظر کنیم، باید با چشمان تیزبین و بصیر و آگاه، و با دانش و تجربه دانست که اشکال کار کجاست؟

دکتر شاهرخی تغییر و تحول بنیادین در مجموعه قوه قضاییه نسبت به گذشته، جنبه‌های ابتکاری و پیگیری اهداف و اصول در قالب و شیوه‌های نو در همه دستگاه‌ها از جمله قوه قضاییه را یک فرصت دانست، و اظهار داشت، علیرغم این پیشرفت‌ها، اگر در جایی دیده شد که نارضایتی وجود دارد، معلوم میشود که یک جایی از کار دچار اشکال است، و باید در جهت رفع آن بکوشیم، و باید اشکال کار پیدا و رفع شود، و این موضوع در چشم انداز دستگاه قضایی، در سطح کلان کشور و استان مهم است.

ایشان در ضمن بیانات خود به چند مورد از جمله
▫️اطاله دادرسی
▫️پر پیچ و خم بودن پرونده ها
▫️رسیدگی سریع به پرونده ها توسط قضات
▫️ سلامت ادارات تابع و دستگاه های وابسته اشاره کرد و افزود: یکی از نکاتی که فرصتی برای دستگاه قضایی محسوب میشود، احقاق حقوق عامه در عرصه‌های مختلف امنیتی، اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و سیاسی است، که نمونه‌های مختلفی در این چند سال اتفاق افتاده و حرکت رو به رشدی داشته است.

 بعنوان مثال ورود در بحث حقوق عامه و پیگیری صنایع تعطیل شده یا نیمه تعطیل توسط دادگستری بعنوان مدعی العموم بسیار خوب بوده است، البته در این مورد مشکلاتی هم مربوط به قوه مجریه است و هم قضاییه، مانند فولاد ازنا که پرونده اش در تهران باز است و انتظار داریم به جد دنبال بشود.

امام جمعه خرم آباد با تاکید بر پیشگیری از وقوع جرم، و شناسایی علل و عواملی که جرم ایجاد می‌کند گفت: ایجاد جرم در جاهای مختلف استان ما متفاوت است، گاهی در یک شهر ممکن است که سرقت زیاد باشد، گاهی ممکن است که قتل بیشتر باشد، در بعضی از شهرستانها ممکن است که اختلافات ملکی بیشتر باشد، در همه اینها پیشگیری از جرم اولویت دارد، و این هم از وظایفی است که در قانون اساسی بر عهده دستگاه قضایی نهاده شده است.

ایشان مطالعه و برنامه‌ریزی دقیق و علمی و اجرای آنها را برای سلامت جامعه و پیشگیری از جرم بسیار مفید دانست و چند مورد را بعنوان تذکر بیان داشت:
▫️انتظار می‌رود احکام صادره در دادگاه، مبتنی بر فکر و قانون باشد و ان شاءالله کامل رعایت شود.

▫️گوش شنوا داشتن برای مطالب شاکی و متشاکی بسیار مهم است، باید حرف هردو شنیده شود، و اشخاص بدون لکنت زبان حرف خود را بیان کنند.

▫️لازم است که رعایت اخلاق مد نظر قرار گیرد و از هرگونه بد اخلاقی نسبت به مراجعین پرهیز کرد، یکنفر در مجموعه، با اخلاق ناشایست میتواند تلاش مجموعه را زیر سوال ببرد، بنابراین باید در مسائل اخلاقی و برخورد با ارباب رجوع دقت بسیار کرد.

▫️از طرفی دیگر ضمن رعایت اخلاق، نسبت به کسانی که امنیت جامعه را به خطر می‌اندازند مقتدرانه اعمال قانون شود، و این روش مقتدرانه و بازدارنده نباید طولانی شود، که اثر بازدارندگی خود را در جامعه از دست بدهد.
▫️اینها نکاتی است که میتواند در رضایت عمومی تاثیرگذار باشد، و به آن عدلی که حضرت علی«ع» دارد و آنچه در قرآن کریم آمده، ما را به آن نزدیک کند.

وی در خاتمه ضمن تشکر مجدد از ریاست کل دادگستری استان و بازرسی استان لرستان در خصوص ورود جدی و پیگیری جذب نیروی بدون ضابطه و سفارشی عنوان کرد: متأسفانه این موضوع و این بیماری کهنه، جامعه را دچار مشکلاتی کرده، و این مخصوص ما نیست و در استان‌های دیگر هم موجود است، ولی در استان ما شکل و شمایل خاصی به خود گرفته و سبب شده که خدمات کیفی و کمی، سازمانهای مربوطه را تحت الشعاع خود قرار دهد، زمانیکه در یک مجموعه ۶۰۰ نیروی اضافه استخدام شوند قطعاً این اداره نمی‌تواند خدمات خود را به نحو مطلوب ارائه دهد،لذا تقاضامندم همه با هم، همدل و هم رأی، کار را جلو ببریم، تا ان شاءالله این قصه تلخ از استان برچیده شود و کار در مسیر و مجرای خودش قرار گیرد.

1402/4/3