نماز جمعه شهرستان خرم آباد به امامت حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه شهرستان خرم آباد با رعایت پروتکل های بهداشتی در مصلی الغدیر این شهرستان برگزارشد.1400/5/1

نماز جمعه شهرستان خرم آباد به امامت حجت الاسلام والمسلمین سید احمد رضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه شهرستان خرم آباد با رعایت پروتکل های بهداشتی در مصلی الغدیر این شهرستان برگزارشد.1400/5/1
مرداد 2, 1400
276 بازدید

 خطبه اول؛ حجت الاسلام و المسلمین سید احمد رضا شاهرخی در خطبه اول نماز جمعه خرم آباد با سفارش همگان به تقوای الهی اظهار داشت: امام علی(ع) می فرماید: بالاترین خشنودی خداوند نسبت به بندگانش این است که انسان با تقوا باشد؛ یعنی اگر از انسان پرسیده شود که چه کاری انجام بدهد تا خداوند […]

 خطبه اول؛

حجت الاسلام و المسلمین سید احمد رضا شاهرخی در خطبه اول نماز جمعه خرم آباد با سفارش همگان به تقوای الهی اظهار داشت: امام علی(ع) می فرماید: بالاترین خشنودی خداوند نسبت به بندگانش این است که انسان با تقوا باشد؛ یعنی اگر از انسان پرسیده شود که چه کاری انجام بدهد تا خداوند متعال خیلی از او راضی و خشنود باشد؟ جواب این است که باتقوا باشد.
خداوند به عنوان خالق و آفریننده از انسان مطالباتی دارد که مهم ترین مطالبه ای که خداوند بر اصرار می ورزد این است که انسان با تقوا باشد.

وی با بیان اینکه این روزها متعلق به بزرگداشت نماز جمعه است و اولین نماز جمعه بعد از پیروزی انقلاب اسلامی در پنج مرداد با حکم امام راحل (ره) و به امامت آیت الله طالقانی برگزار و ۴۲ سال از آن رویداد شیرین می گذرد گفت: در سوره جمعه تاکید شده که ای کسانی که ایمان آورده اید هنگامی که شما را به سوی نماز جمعه می خوانند، به سوی ذکر خدا بشتابید.

نماینده ولی فقیه در لرستان افزود: نماز جمعه مکانی برای ذکر و یاد خدا است.

وی با بیان اینکه نقل شده روز جمعه‌ای بود که مسلمانان برای برپایی نماز جمعه به امامت پیامبر(ص) جمع شده بودند و پیامبر(ص) مشغول ایراد خطبه نماز جمعه بودند، خبر آوردند که یک قافله تجاری به مدینه آمده است. دحیه کلبی که تاجری بود، از شام مقداری گندم، آرد و جو برای تجارت آورده بود، عده‌ای پیش روی کاروان تجاری طبل می‌کوبیدند تا مردم، از آمدن کاروان تجاری آگاه شوند، از آنجا که قحطی و کمبود غذا مدینه را فرا گرفته بود و گرسنگی و تهی دستی فشار سختی بر مردم مدینه وارد ساخته بود، اغلب مسلمانان حاضر در نماز جمعه پیامبر(ص)، از مسجد بیرون آمدند و تنها تعداد اندکی باقی ماندند. زیرا مردم فکر می‌کردند، اگر در نماز جمعه باقی بمانند طعام و آذوقه‌ای نصیب آنها نمی‌شود!
پیامبر(ص) با دیدن این منظره فرمودند: به خدایی که جانم در دست اوست، اگر شما چند نفر هم از مسجد بیرون می‌رفتید و کسی در مسجد نمی‌ماند از آسمان سنگ بر سر آنها می‌بارید.

حجت الاسلام شاهرخی با بیان اینکه در باب مساجد تاکید شده که با وقار و آرامش به سمت مسجد بروید اما در باب نماز جمعه تاکید شده که بشتابید به سوی ذکر خدا، معامله و خرید و فروش را رها کنید، البته معامله مصداق است هر کاری که مانع رفتن و شرکت در نماز جمعه این را شامل می شود.

وی با اشاره به اینکه باید سستی و تنبلی را رها کرد، گفت: ستاد ملی کرونا که تا به حال مجوز برقراری اجتماعات را نداده بود و نماز جمعه نیز جزء این موارد بود، اما همان ستاد کرونا تجویز کرده که نماز جمعه در این شرایط برگزار شود، بنابراین اعضای ستاد استانی و شهرستانی کرونا به این موضوع اشراف دارند که برگزاری نماز جمعه مجاز است، حتی تجویز برگزاری نمازی جمعه به صورت کتبی در تهران اجازه داده شده است.

نماینده ولی فقیه در لرستان با تاکید در این راستا بهانه برای عدم حضور در نماز جمعه قابل قبول نیست زیرا ستاد ملی کرونا برگزاری نماز جمعه را تجویز کرده است، افزود: اقامه نماز جمعه و ترک کسب و کار منافع مهم و کارکردهای مهم فرهنگی، سیاسی، اجتماعی، اقتصادی و … برای مسلمانان در بر دارد.

وی با اشاره به اولین نماز جمعه در اسلام خاطر نشان کرد : در بعضی از روایات اسلامی آمده است که مسلمانان مدینه، پیش از آن که پیامبر (ص) هجرت کند، با یکدیگر صحبت کردند و گفتند: یهود در یک روز هفته (شنبه) اجتماع می‌کنند و نصارا نیز روزی (یکشنبه) برای اجتماع دارند. خوب است ما هم روزی قرار دهیم و در آن روز جمع شویم و ذکر خدا گوییم و شکر او را به جا آوریم. آن‌ها روز قبل از شنبه را که در آن زمان « یوم العروبه » نامیده می‌شد، برای این هدف برگزیدند و به سراغ « اسعد بن زراره » رفتند. او نماز را به صورت جماعت با آن‌ها به جا آورد و اندرز داد. آن روز « جمعه » نامیده شد، زیرا روز اجتماع مسلمانان بود. این نخستین جمعه‌ای بود که در اسلام تشکیل شد و در آغاز ماه ربيع الاول پيامبر روانه مدينه شد و در روز دوازدهم ـ كه مصادف با روز دوشنبه بود ـ به محلّه قبا وارد شد. پيامبر(ص) تا روز پنجشنبه درآنجا ماند و مسجد قبا را بنا نهاد و نماز جمعه را در ميان قبيله بنى سالم اقامه کرد و اين نخستين نماز جمعه و نخستين خطبه نماز جمعه در مدينه بود كه رسول خدا(ص) اقامه فرمود.

 

 خطبه دوم؛

حجت الاسلام و المسلمین سید احمد رضا شاهرخی در خطبه‌های این هفته نماز جمعه خرم آباد در سخنانی با سفارش همگان به تقوای الهی اظهار داشت: امام علی (ع) برای اهل تقوا نشانه‌هایی را ذکر می‌کند و می‌فرماید اهل تقوا را با راستگویی، ادای امانت، وفای به عهد، دوری از فخر فروشی و بخل، صله ارحام، مهربانی با ضعیفان، نیکی به همه، خوش اخلاقی، بردباری، پیروی از دانشی که انسان را به خدا نزدیک می کند و… می‌توان شناخت، کسی که این نشانه‌ها را داشته باشد جایگاهش در کنار درخت طوبی است که در بهشت است.

وی در ادامه سخنان خود با تاکید بر اینکه نماز جمعه آدابی دارد عنوان کرد: کسی که به نماز جمعه می‌آید ابتدا غسل کند، خود را مرتب کند، عطر بزند، ریش و موی خود را شانه کند، مسواک بزند، وضوی نیکو و کامل بگیرد، پاکیزه‌ترین لباس‌های خود را بپوشد و برای نماز جمعه آماده شود، آرامش و وقار در رفتار او نمایان باشد، در بین راه موجب اذیت و آزار دیگران نشود، حضورش در نماز جمعه به موقع باشد یعنی برای شنیدن خطبه ها در مصلی حاضر باشد زیرا دو خطبه جزء نماز است و کسی مشمول آثار و برکات کامل نماز جمعه می شود که از اول خطبه ها در نماز جمعه حضور داشته باشد.

وی با اشاره به اینکه ابوذر غفاری از صحابه پیامبر می گوید: رسول خدا(ص) فرمود: چون روز جمعه فرا رسد، خداوندفرشتگانی که قلمهایی زرین و دفاتری از نقره دارند، می فرستد. آنها می آیند، بر در مساجد می ایستند و نامهای کسانی که به مسجد وارد می شوند به ترتیب می نویسند.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با بیان اینکه در این ایام زیارت خانه خدا به روی حجاج بسته است و مقام معظم رهبری هم پیامی مملو از معنویت، معرفت و بصیرت صادر کردند که جای تجزیه و تحلیل دارد بیان داشت: سخنوران و اهل اندیشه شایسته است پیرامون این پیام مقام معظم رهبری به تفسیر و توضیح بپردازند.

حجت الاسلام شاهرخی افزود: حج به روی ما بسته است، پیامبر (ص) در روایاتی فرمودند که نماز جمعه حج کسانی است که نمی‌توانند در حج شرکت کنند، در هر روز جمعه، در نماز جمعه یک حج تمتع و یک حج عمره هست، کسانی که در نماز جمعه شرکت کنند ثواب حج تمتع را می‌برند و انتظاری که برای برپایی نماز جمعه می کشند یک حج عمره به آنها داده می‌شود.

وی افزود: پیامبر (ص) در روایت دیگری می‌فرمایند: هنگامی که مرا شب معراج به عرش خدا بردند دیدم که در زیر عرش خدا ۷۰ هزار شهر قرار دارد که هر شهری از آن به اندازه دنیای شما بود، در آنجا ملائکه مشغول تسبیح خدا (لا اله الا الله) بودند و در آن ۷۰ هزار شهر می‌گفتند خدایا کسانی که در نماز جمعه حاضر می‌شوند را بیامرز، کسانی که در روز جمعه غسل می‌کنند، آنها را رحمت کن.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به عید سعید غدیر بیان داشت: عید غدیر، از همه اعیاد بزرگ‌تر است، علت آن هم این بوده که خداوند در این روز یک ضابطه عمومی را برای بشریت ابلاغ کرد و آن ضابطه و قاعده عمومی بحث امامت و ولایت بود.

حجت الاسلام شاهرخی بیان کرد: حکومت از آن امامان است و اینها حق حکومت دارند، اگر دسترسی به امام نبود کسانی که تناسبی از جهت فضیلت‌های معنوی، علمی و… به امام معصوم دارند حق حکومت دارند، ما در عصر حاضر امام راحل و مقام معظم رهبری داریم که شخصیت هایی کامل، بزرگ، با عظمت، برجسته، ممتاز بوده و هستند. اگرچه هیچ کسی قابل مقایسه با امام علی (ع) نیست، اما بیشترین نسبت را با امام معصوم دارند، ولو ممکن است که شمعی در مقابل یک خورشید تابناک باشند.

وی ادامه داد: اینها با حاکمی که در انحطاط و فساد غرق است، متفاوت است، در روز عید غدیر این ضابطه تثبیت شد که امامت، ولایت و حکومت از آن معصومین و جانشینانی است که بیشترین نسبت و شبیه‌ترین نسبت را به امام علی (ع) دارا هستند.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با اشاره به ولادت امام نقی (ع) و تبریک این روز عنوان کرد: با توجه به وقایعی که در برخی از استان‌ها رخ داده نکته‌ای را عرض می‌کنم، مجموعه نظام سلطه، آمریکا، اسرائیل، منافقین و سلطنت طلبان در اجرای برنامه‌های خودشان شکست خوردند، به دنبال عدم مشارکت حداکثری بودند و مردم با ۲۰ درصد یا زیر ۲۰ درصد در انتخابات شرکت کنند.

حجت الاسلام شاهرخی ادامه داد: اینها در سیاست‌های بین المللی خود در سوریه، یمن، فلسطین، لبنان، عراق و… شکست خوردند، ما اکنون در آستانه انتقال قدرت از دولت دوازدهم به دولت سیزدهم هستیم، دو هزار نفر از منافقین در پایتخت آلبانی در سه شیفت به جنگ رسانه‌ای روی آورده‌اند.

وی با تاکید بر اینکه نقشه این است که مردم را در مقابل نظام و سپس مردم را در مقابل یکدیگر قرار دهند گفت: مردم آگاه باشید، در این روز جمعه و قرارگاه تقوا و بصیرت من توطئه دشمن را در روز عید قربان و امروز بازگو کردم، می‌خواهند دولت سیزدهم به جای اینکه کارهای اساسی، زیرساختی و مسائل رفاهی و معیشتی مردم را حل کند، وقت خود را صرف رفع اعتراضات و التهابات کند.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان ادامه داد: البته ما منکر بی توجهی طولانی یا مقطعی برخی از مسئولان نیستیم، اما این رویدادها در دوره انتقال به نفع دولت و ملت نیست.

حجت الاسلام شاهرخی با بیان اینکه لرستان ۱۲ میلیارد متر مکعب آب دارد، آن را به لرستان ندادند و ما البته به شدت در حال پیگیری در این رابطه از مجاری قانونی هستیم گفت: مقداری هم به تخصیص آب لرستان در این یک سال افزوده شد، ولی چرا در این موقعیت این را به خوزستان هم نمی‌دهند، آب را به گونه‌ای بر لرستان بسته‌اند و از آن طرف هم برای خوزستان ایجاد مشکل کرده‌اند.

وی گفت: شما که می‌دانید این رویدادهای تلخ به وجود می‌آید چرا آب سدها را پس از این رویدادها باز می‌کنید، در حالی که می بایستی قبل از این رویدادها آب سدها را باز می کردید که این اتفاقات تلخ به وجود نیاید، البته این را به مدیر کل آب منطقه ای لرستان سه هفته پیش هم عرض کردم که ذخایری که در پشت سد داریم به گونه‌ای عمل شود که شاهد رویدادهای تلخ در لرستان نباشیم.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان تاکید کرد: دولت سیزدهم از همان ابتدا باید به گونه‌ای عمل کند که با یاری خدا مدیرانی را در تمام سطوح از مرکز تا استان‌ها انتخاب کند که تحول آفرین باشند، اهل کار و تلاش پر انگیزه و مبتنی بر کار کارشناسی با اولویت رفع بیکاری جوانان و معیشت طبقات مردم به خصوص طبقات ضعیف باشد.

حجت الاسلام شاهرخی گفت: توجه به روستاها، رشد و توسعه اقتصادی، تولید، عدالت اجتماعی، کاهش فاصله فقیر و غنی، مبارزه با فساد بدون خط قرمز در سرلوحه کار دولت سیزدهم باشد.

وی با بیان اینکه مردم ما هوشیار هستند، طرح درخواست‌های مسالمت آمیز و مردمی نباید به نحوی باشد که عناصر پلید ضد انقلاب و منافقین کور دل از آن سو استفاده کنند بیان داشت: حفظ امنیت پایدار، صیانت از بیت المال و اموال مردم، حفظ امنیت مردم خط قرمز نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی است، مردم ما در مقابل متجاوزین به حریم امنیت عمومی لحظه‌ای درنگ نمی‌کنند و آن را محکوم و تقبیح می‌کنند و آماده فداکاری هستند و از نیروهای نظامی، انتظامی و امنیتی حمایت می کنند.

نماینده ولی‌فقیه در لرستان با تاکید بر اینکه همانطور که درخواست می‌کنم چنانچه کسانی از روی عمد و یا سهو ترک فعل می‌کنند و اسبابی را فراهم می‌کنند که رویدادهای تلخ به وجود آید، دستگاه‌های مسئول با چنین افرادی در هر پست و مقام برخورد کنند گفت: روز عید قربان هم گفتم که هیچ کمیته و شورایی در استان حق افزایش نرخ را ندارد تا دولت سیزدهم مستقر شود و کارش را شروع کند، معنا ندارد کشوری که جز بزرگ‌ترین صادر کنندگان سیمان است با چند روز قطعی برق، سیمان در آن نایاب شود و قیمت آن افزایش پیدا کند، انبارها پر از سیمان‌های احتکار شده است، آینده برای کشور و استان ما علیرغم مشکلاتی که وجود دارد روشن است.

حجت الاسلام شاهرخی گفت: ظرفیت‌های مادی و معنوی، جوانان برای کشور، احیای اسلام و اقامه دین فراوان هستند، اینها روز به روز زیاد می‌شوند، در مسابقه فرهنگی که بنیاد غدیر و سازمان تبلیغات در حال برگزاری آن هستند سه هزار نفر از جوانان در آن شرکت کرده‌اند، معلوم می‌شود که جوانان دینی و برومند ما فراوان هستند، ۲۷ هزار عضو کانون فرهنگی و هنری و ۴۵۰ کانون فرهنگی در مساجد داریم، چهار هزار و ۵۰۰ پایگاه شجره طیبه صالحین داریم که به اینها باید اتحادیه دانش آموزان، بسیج دانش آموزی، سازمان دانش آموزان، مجموعه تشکل های اسلامی در دانشگاه ها و گروه های جهادی و جوانان انقلابی را اضافه کرد. بنابراین هم نیروی انسانی جوان ما بیدار و هوشیار است و این توانایی را دارد که با فضل الهی آمریکا و دشمنان نظام اسلامی را به زانو در آورد؛ پیشران حرکت ما جوانان مؤمنی هستند که برای حضور در میدان های جهاد، خدمت، محرومیت زدایی و دین آماده می باشند.

1400/5/1