در دوازدهمین روز از ایام ماه مبارک رمضان، سلسله جلسات بیان آموزه هایی از قرآن کریم توسط حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی، در مسجد صاحب الزمان«عج» محله ماسور برگزار گردید.

 در دوازدهمین روز از ایام ماه مبارک رمضان، سلسله جلسات بیان آموزه هایی از قرآن کریم توسط حجت الاسلام والمسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی، در مسجد صاحب الزمان«عج» محله ماسور برگزار گردید.
فروردین 7, 1403
167 بازدید

سلسله جلسات بیان آموزه‌هایی از قرآن  در دوازدهمین روز از ایام ماه مبارک رمضان، حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد با بیان آموزه هایی از قرآن کریم به تفسیر آیاتی از قرآن کریم پرداخت. «بسم الله الرحمن الرحیم» «الحمدلله ربّ العالمین و […]

سلسله جلسات بیان آموزه‌هایی از قرآن

 در دوازدهمین روز از ایام ماه مبارک رمضان، حجت الاسلام و المسلمین دکتر سید احمدرضا شاهرخی نماینده ولی فقیه در استان لرستان و امام جمعه خرم آباد با بیان آموزه هایی از قرآن کریم به تفسیر آیاتی از قرآن کریم پرداخت.

«بسم الله الرحمن الرحیم»

«الحمدلله ربّ العالمین و الصّلاة و السّلام علی سیّدنا محمّد نبیه و آله الطّاهرین»

 سیمایی از سوره بقره

 اگر بخواهیم سیمایی از سوره بقره تصویر کنیم موارد زیر در آن مشاهده می‌شود،
▪️اصول عقاید و دلایل توحید و معاد

▪️تقسیم بندی مردم در برابر هدایت و روشنگری قرآن، در سه گروه، مؤمنان، کافران و منافقان

▪️بیان تاریخ پیامبران، به ویژه حضرت موسی«ع» و مناقشۀ آن حضرت با یهودیان در عقاید و کارهای آنان، و مشرکین بعنوان سرسخت‌ترین دشمنان اسلام

▪️بیان قوانین اسلام در عبادات و معاملات

▪️قانونمند کردن جامعۀنوپای اسلام در شهر مدینه و تنظیم روابط آنها با ملت های دیگر، مثل یهودیان و مسیحیان که در جزیرة العرب حضور داشتند.

 اذیت و آزار قوم یهود

 قوم بنی اسرائیل از زمان حضرت ایوب تا زمان حضرت موسی«ع» و عیسی«ع» و حضرت محمد«ص» ادامه داشت، و اذیت و آزار زیادی در مورد حضرت موسی داشتند، و جزء سرسخت‌ترین دشمنان بودند، و کار آنها نفوذ در آموزه‌های مسیحیت بود تا جایی که دین و آیین و انجیل را وارونه و تحریف کردند، و محتوای آن را تغییر دادند، که امروزه از آن به جنگ نرم تعبیر می‌شود، کاری کردند که خداوند متعال حضرت مسیح را پیش خودش برد، که در آیه ۱۵۸ نساء به آن اشاره دارد،

«بَلْ رَفَعَهُ اللَّهُ إِلَيْهِ ۚ وَكَانَ اللَّهُ عَزِيزًا حَكِيمًا» که

که ان شاءالله با ظهور حضرت ولیعصر «عج» و حضور در بیت المقدس به ایشان اقتدا خواهد کرد، و البته شخصی را که شبیه حضرت مسیح بود به جای عیسی کشتند و به دار آویختند.

 سیر حیات و دشمنی یهودیان

سیر حیات یهودیان و دشمنی آنها به اسلام تنها ختم نمی‌شود بلکه با باقی ادیان هم دشمنی‌هایی داشتند، و همین الان هم بدترین دشمنی را با بشریت وبا ادیان و مسلمانان دارند، در زمان پیامبر اسلام نیز تنازعات و درگیری‌ هایی با پیامبر داشتند، در ادامه مبحث در آیه ۵۸ از سوره مبارکه بقره می‌فرماید:

«وَإِذْ قُلْنَا ادْخُلُوا هَٰذِهِ الْقَرْيَةَ فَكُلُوا مِنْهَا حَيْثُ شِئْتُمْ رَغَدًا وَادْخُلُوا الْبَابَ سُجَّدًا وَقُولُوا حِطَّةٌ نَغْفِرْ لَكُمْ خَطَايَاكُمْ ۚ وَسَنَزِيدُ الْمُحْسِنِينَ»

 ترجمه: و یاد کنید هنگامی را که گفتیم: به این شهر بیت المقدس وارد شوید، و از نعمت های آن هر چه خواستید، فراوان و گوارا بخورید و از دروازه شهر یا درِ معبد فروتنانه و سجده کنان درآیید و بگویید:خدایا! خواسته ما ریزش گناهان ماست، تا گناهانتان را بیامرزیم و بزودی پاداش نیکوکاران را بیفزایم.

مراد از قریه بیت المقدس است، آنها مامور شدند که با احترام به معبد وارد شوند، و در آستانه درب معبد، کلمه (حطه) که بمعنای ریزش گناهان و طلب عفو و اظهار توبه است را بر زبان جاری کنند، و دستور داده شد تا سجده شکر بجای آورند، تا از خطاهای آنها درگذرد، و در آخرت نیز پاداش داده شوند.

 تبدیل حکم خدا، نزول عذاب

«فَبَدَّلَ الَّذِينَ ظَلَمُوا قَوْلًا غَيْرَ الَّذِي قِيلَ لَهُمْ فَأَنْزَلْنَا عَلَى الَّذِينَ ظَلَمُوا رِجْزًا مِنَ السَّمَاءِ بِمَا كَانُوا يَفْسُقُونَ»

سنّت خداوند، نزول رحمت است و به همين دليل، بهترين غذا«منّ وسَلوى‌» براى بنى‌ اسرائيل نازل شد، ولى بخاطر كج روى، عذاب نازل میشود، ظلم و گناه، زمينه‌ساز تغيير و تحريف قانون است، بجای درخواست ریزش گناهان، درخواست امور مادی کردند، ما هم بر ستمکاران به سبب تمسخر و نافرمانی مکرر، عذابی از آسمان فرود آوردیم.

عامل سقوط انسانها

 در آیه بعدی شکم پرستی، و رفاه طلبی، افزون طلبی، روحیه سرکشی و طغیانگری را عامل هبوط و سقوط، و زمینه ذلت و خواری انسان معرفی می‌فرماید، و در مقابل راضی بودن به آنچه خداوند خواسته و صبر بر آن و تامین کننده خیر و مصلحت واقعی انسان را زمینه ساز سعادت بر می شمرد.

«ضُرِبَتْ عَلَيْهِمُ الذِّلَّةُ أَيْنَ مَا ثُقِفُوا إِلَّا بِحَبْلٍ مِنَ اللَّهِ وَحَبْلٍ مِنَ النَّاسِ وَبَاءُوا بِغَضَبٍ مِنَ اللَّهِ وَضُرِبَتْ عَلَيْهِمُ الْمَسْكَنَةُ ۚ ذَٰلِكَ بِأَنَّهُمْ كَانُوا يَكْفُرُونَ بِآيَاتِ اللَّهِ وَيَقْتُلُونَ الْأَنْبِيَاءَ بِغَيْرِ حَقٍّ ۚ ذَٰلِكَ بِمَا عَصَوْا وَكَانُوا يَعْتَدُونَ»

 ترجمه: هر جا كه باشند مهر خوارى بر آنها زده شده است، مگر آنكه در امان خدا و در امان مردم باشند. و با خشم خدا قرين شده‌اند و مهر بدبختى بر آنها نهاده‌اند، زيرا به آيات خدا كافر شدند و پيامبران را به ناحق كشتند. و اين بدان سبب بود كه عصيان ورزيدند و تجاوز كردند.

 معصیت عامل بدبختی و عذاب

 قوم بنی اسرائیل، هم کفر ورزیدند، و هم از دستورات الهی سرپیچی کردند، و هم انبیا را کشتند، و در آن استمرار داشتند، و در نهایت دچار عذاب شدند، وقتی انسانی معصیت بکند و به این معصیت ادامه دهد نهایتاً به همین سرنوشت دچار خواهد شد، سرپیچی از حدود الهی نهایتاً برای انسان، بی باکی و جسارت و پرده دری را بوجود می‌آورد عادت می‌کند.

اسلام و یهودیت

 یهودیان با توجه به در دست داشتن تورات نشانه‌های ظهور پیامبر آخرالزمان را می‌دانستند، بر همین اساس به سمت مدینه آمدند، که تا جاییکه می‌توانند اوضاع را همچون امت‌های پیشین تحت تسلط خود درآورند، و اهداف خود را پیگیری نمایند، این دسته از یهودیان که نوعاً افراد ثروتمندی نیز بودند با ایجاد عهد و پیمان با دو قبیله اوس و خزرج، بر این اساس که مدافع همدیگر باشند، توانستند در بین مسلمانان نفوذ کنند، و مشکلات و مخاطراتی را برای مسلمانان و پیامبر از جمله در جنگ بدر و جنگ خندق بوجود بیاورند که طبق آیه ۸۲ از سوره مبارکه مائده، بدترین و سرسخت‌ترین دشمنان نسبت به اهل ایمان یهودیان هستند.

1403/1/5